Nieuwe “migrantenroute” geopend tussen Algerije en Sardinië: in één nacht 158 “vluchtelingen” aangekomen

screenshot_42

(Door: Victoria Friedman – Vertaling: E.J. Bron)

De massale landing van 158 illegale Algerijnse migranten op de kust van Sardinië werd door de politie omschreven als goed georganiseerd, wat erop duidt dat er van nu af aan een regelmatige stroom Noord-Afrikanen naar het kleine Italiaanse eiland zou kunnen stromen.

inselpresse

Op vrijdag om 01.00 uur ´s nachts en in de vroege ochtenduren van zaterdag bereikte een kleine groep “migranten” de havens van Sulcis-Igliesiente en Teulada, evenals de stranden van Porto Pino (Sant´Anna Arresi) en Sant´Antioco). De 158 illegale migranten werden door de politie gearresteerd. Ze waren allemaal afkomstig uit Algerije.

De politie merkte op, dat terwijl er door het jaar heen steeds opnieuw migranten jonger dan 20 jaar het eiland zouden bereiken, dit de eerste massale landing in één nacht sinds het begin van het jaar zou zijn.

Men gaat er van uit dat de smokkelaars zich in het vervolg, behalve op de route via de Straat van Sicilië naar het eiland Lampedusa, waar inmiddels wekelijks 15.000 “migranten” aankomen, en de “migrantencatastrofe” van Sicilië, op de route tussen Algerije en Sardinië zullen concentreren.

De havencommandant van Cagliari op Sardinië, Robert Isidori, verklaarde:

“Op dit moment zijn de omstandigheden op zee niet bijzonder zwaar, wat heel duidelijk in het voordeel is van diegenen die deze soort overtocht organiseren.”

Alle illegalen bereikten het land aan boor van kleine boten van fiberglas zonder bemanning. Dit is, aldus de onderzoekers, het bewijs dat de “migranten” aan boor van grotere schepen – bijvoorbeeld een vissersboot of een vrachtboot – in de buurt van het eiland gebracht werden om daarna overgezet te worden in de kleinere boten, waarin ze het laatste gedeelte van de route zouden afleggen.

Luca Agati, de secretaris van de politievakbond van Cagliari, zei:

“Door wat er nu gebeurt, kunnen we dit fenomeen beter begrijpen, waarbij het moet gaan om een omvangrijke organisatie, omdat de aankomst van deze migranten vandaag geen toeval was.

Onze mensen zijn er mee bezig de stemlokalen te bewaken [voor het referendum van afgelopen zondag] en het lijkt er op alsof iemand deze landingsactie qua moment hieraan heeft aangepast.

Rome wijst het echter af dat er in Sulcis een noodsituatie plaatsvond [om de agenten bij de stembureaus in te zetten tegen migranten]. Daarom krijgen we steeds meer werk en de medewerkers op de politiebureaus zijn nooit beveiligd.”

screenshot_41

Officials merkten op dat er nu bijna dagelijks aankomsten plaatsvinden: allemaal jonge mannen, bijna allemaal Algerijnen, altijd in “topconditie”, vaak met smartphones en vaak met rugzakken vol schone kleding. Meneer Agati zei:

“Ook dat is een bewijs dat de in Sardinië landende migranten geen lange reis achter de rug hebben, zoals diegenen die dagelijks in de Straat van Sicilië door schepen van Frontex worden opgepikt.”

In april werd het vakantie-eiland door demonstranten uit Eritrea en Somalië geteisterd, die het verkeer lam legden door in de straten van de hoofdstad Cagliari te gaan liggen en te eisen van het eiland naar het vasteland gebracht te worden. Sardinië bevindt zich momenteel in een crisissituatie, omdat alle vier “migranten”onderkomens vol zitten.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Auteur: Victoria Friedman

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Algerije, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Maghreb/Noord-Afrika, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Pacifisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuwe “migrantenroute” geopend tussen Algerije en Sardinië: in één nacht 158 “vluchtelingen” aangekomen

 1. Guardiacivil zegt:

  Paar maanden terug wees ik al op verplaatsen van de routes door mensensmokkelaars naar andere landen.

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Jah die moeten wel hun smartphones bij houden om te weten welke route ze moeten nemen naar landen waar ze 1950 Euro meekrijgen om terug te gaan nadat ze de bevolking het leven flink zuur gemaakt hebben.

  Bovenstaand is maar een voorbeeld maar wel eentje die hout snijdt.

  Like

 3. Mary zegt:

  En ze brengen met de dag meer goede redenen voor de Italianen om zo snel mogelijk uit die EU te gaan en de grenzen te kunnen sluiten.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Het bewijs dat “Niet-Gouvermentele-Organisaties” medeplichtig en handlangers zijn van Mensen-smokkelaars………….
  In plus/minus 2 maanden 40.000
  illegalen onder de kust opgepikt………….
  https://vid.me/7WPP

  Like

 5. Golden Girl zegt:

  grenzen sluiten zal een droom blijven, maar wat er al is (half Afrika) krijg je er niet meer uit

  Like

 6. Mirjam zegt:

  De Italianen kunnen het beste zelf schepen inzetten en die en paar kilometer voor de kust laten patrouilleren in een cordon, zodat er geen schepen of boten tot op een paar kilometer binnen de kust meer kunnen komen. Vliegtuigen inzetten en alles bewaken. Géén boten meer doorlaten, géén personen overnemen, maar de immigranten met de schepen terug naar de internationale wateren begeleiden, zodat ze zich niet zelf een weg kunnen zoeken die via de Italiaanse buitengrens gaat. Via de media, internet etc, doorgeven dat Italië de grenzen sluit en géén vluchtelingen, immigranten meer worden opgenomen en/of doorgelaten. De Italiaanse buitengrens ook écht sluiten. Gewoon steevast dit blijven doen en géén krimp geven, al kost het maanden. Dan komt er een tijd dat ze het vanzelf moe worden en niet meer proberen.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  In Algerije worden de “vluchtelingen “met minder zachte handen” = moslimhanden aangepakt……….
  //////////
  Ondertussen worden de indringers uit de landen ten
  Zuiden van de Sahara in het Moslimland Algrije daar door de autoriteiten opgespoord/ bijeengedreven/ opgesloten en het land uitgezet.
  Alles op een minder zachtzinnige manier en de Organisatie van Mensen Rechten hebben al klachten ingediend.
  Ook degenen die illegaal bij bedrijven werken worden opgepakt.
  Veel van hen zijn in het verborgene gegaan, bang voor de politie.
  Ook de Algerijnse bevolking toont zich vijandig.

  Bron:http://www.rfi.fr/afrique/20161205-algerie-arrestations-massives-alger-migrants-cacher-tamanrasset

  Like

 8. Algerijnen zijn geen lekkere jongens en vermoorden makkelijk mensen. Heb ik hier 4 jaar geleden al bij een buurvrouw van mij al meegemaakt. Die vent was in haar huis binnengedrongen, heeft haar geprobeerd te wurgen en toen maar de trap afgegooid. Probeerde door onze achtertuinen en daken te ontkomen aan de politie die achtervolgde hem met getrokken revolvers en honden.
  Hebben hem gelukkig te pakken gekregen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s