GEEN HEIL

screenshot_68

(Door: Frans Brassens)

Het tromgeroffel van GeenStijl/GeenPeil heeft geklonken. Er komt wéér een nieuwe partij: “GeenPeil”. De kern is duidelijk: 

1. Eventueel gekozen Kamerleden gaan precies doen wat de leden van GeenPeil beslissen: 

– voor of tegen ingediende wetten stemmen,
– Kamervragen stellen
– en wat zich meer voordoet.

2. De ‘beslissingen’ van de leden komen tot stand via (mini)referenda over het onderwerp dat aan de orde is. De meerderheid beslist. Men zal dus nogal vaak aan een referendum mee moeten doen. 

Gaat dat steeds meedoen lukken? In het begin misschien, maar later? Aandacht voor iets nieuws wil nogal snel verslappen na enige tijd. Maar eerst moeten die Kamerleden er komen. Dat kon wel eens bitter tegenvallen qua aantal. Er valt straks zóveel te kiezen voor degenen die de liegende Rutte en zijn verraderlijke kabinet zat zijn! En het lijkt allemaal zo op elkaar….

Laten we het eens (heel) optimistisch zien: GeenPeil wint 2 of 3 zetels. Dat zijn dan maar weinig zetels van de 150. Wat kun je daarmee? Niet veel natuurlijk. En wat brengen die paar stemmen dan voor nieuws in, waar ook andere mini’s, die het misschien gered hebben met één of twee zeteltjes, hetzelfde zullen stemmen? Is het niet veel beter om er voor te zorgen dat argeloze mensen niet op zo’n mini, maar op de grote PVV gaan stemmen? Om de goede krachten niet te splitsen?

Ik zie beslist het nut niet in van die door egootjes opgezette experimenten. Want wat er straks aan verloren stemmen en ‘reststemmen’ van die kleintjes overblijft, gaat dan naar andere partijen, waarvan de meeste de goede zaak niet dienen.

De lijsttrekker dan. Jan Dijkgraaf (foto boven). Een aardige columnist, maar in zijn eerste interview komt hij beslist niet charismatisch of overtuigend over. Geen garantie voor groei, wél voor afkalving.

Net zomin als ik iets zie in het zich veel te elitair opstellende clubje van ijdeltuit Baudet, dat daardoor nooit ‘het grote publiek’ zal bereiken, en net zomin als ik iets zag en nog steeds niet zie in het VNL-clubje van Jan Roos (hangt maar net op één zeteltje), net zomin zie ik iets in dit initiatief van GeenPeil. Ik zie het als een leuke, maar politiek schadelijke hobbyclub die zich beter kan bezighouden met buitenparlementaire referenda. Ook hier geldt: Schoenmaker, blijf bij je leest!

In GeenPeil zie ik totaal Geen Heil. En dat zal bewaarheid worden. Die stelling durf ik best aan.

Door:
Frans Brassens
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op GEEN HEIL

 1. guusvelraeds zegt:

  Helemaal mee eens. Een versplintering op rechts. Maar moeten we nog blijven spreken in termen van rechts en links? Soms bekruipt me het gevoel dat de versplintering op rechts kwade opzet is om de PVV via die weg te laten stagneren in groei. Je weet het niet. Dus stem liever PVV en zorg dat de PVV de grootste wordt.

  Geliked door 3 people

 2. Thom zegt:

  Geenstijl speelt al enkele weken een judasrol. Zo worden PVV-ers door Zentgraaf neergezet als nazi’s en Wilders als “De peroxide Nazileider”.
  het referendum was een succes mede omdat veel mensen een stem tegen de EU uit wilden brengen. Dit interpreteren ze alsof de kiezers dit 100% voor hun zouden hebben gedaan. Ik wil geenstijl desnoods dan wel lezen, maar ga in geen enkel geval ooit op hun stemmen. Het is geen rechtse site. Wie dat gelooft moet de stukken van hun mongool Johnny Quid maar eens lezen.
  Ze hebben een succesverhaal nl. het referendum door een foutieve inschatting omgezet in een verloren spel. Het wordt het einde van Geenstijl. Eigen schuld, dikke bult. Door de roem is het naar hun kop gestegen en nu loopt hun wijsheid er bij hun reet weer uit.
  De GeenPeilpartij is een doodgeboren wangedrocht ontsproten uit zichzelf overschattende geesten. Het referendum was een goed initiatief, de politieke partij is een achterlijke zet.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ja, die Johnny Quid
   is ’n totaal gestoorde linkse rukker die geestelijk niet in orde is doordat hij een afwijking heeft met bijkomende complicaties welke ontstaan is in de onderste voorhoofdsholte en die weer is doorgevreten tot het middelpunt van het centrale zenuwstelsel, dat daardoor helemaal van slag is geraakt.
   Hij kan daardoor een tamelijk verwarde indruk maken.

   Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Heel, heel jammer dit.
  GeenPeil had Rutte en z’n bende keihard kunnen pesten met hun wangedrag van de laatste 4 jaar, daar had ik geld voor overgemaakt en daar had ik voor willen folderen of plakken.
  Niet voor een partij, die alles gaat veranderen, maar geleid wordt door babyboomer met behoefte aan pluche en wachtgeld.
  Waarom ben ik zo negatief?
  Ik meen werkelijk, dat iedere partij, die echt verandering / verbetering wil, moet gaan praten met de grote broer; de PVV. Samen verder gaan, ieder op zijn eigen manier, maar samen. Een front vormen tegen de linxe kerk en de elite, het kan best. Niet allemaal je eigen toko willen hebben. Kijk naar wegloper Bontes, best een goede vent, die hard zijn best doet en veel vragen stelt. Maar wat heeft hij bereikt in 4 jaar? Helemaal niks. Intenties en programma’s betekenen weinig in een democratie, aantallen wel.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Geen Steil/Peil heeft zijn basis in de commercie.
   Is eigendom van de Telegraaf, dat zegt alles.
   Wordt bevolkt door talentvolle jonge mensen die er een zooitje van maken omdat er totaal geen beleidsplan is.
   De hoofdzaak is namelijk rebbeleren tegen de gevestigde orde.
   Dat is op zich een hele goede zaak, maar doe dat dan met een bepaald doel
   Als je iets wil bereiken moet je het eerst vaststellen. En er dan aan werken.

   Maar nee.
   Geen Peil is heet anders dan de indruk die zij wekt.
   Het gaat de bezitter om de nodige ophef in de samenleving en daar zorgen ze bij
   Geen Peil en/of Geen Steil op ’n gehaaide manier voor.
   Meer niet…
   Nooit geld overmaken aan dit soort instituten…!

   Like

 4. Pieter G zegt:

  Helaas heeft Geenstijl iedereen belazert met hun voorjaarsoffensief om alle regentenpartijen op te blazen. Men heeft geld gevraagd onder valse voorwendsels en velen zijn er in gestonken. Er is nooit gesproken over een eigen partij beginnen. Nu gaat de telegraaf/geenstijl/geen peil de politiek in als vestzakbroekzak propaganda partij voor zichzelf. Eerst Roos er uit wegens mogelijke politieke aspiraties wat ten strengste verboden was en niet hoorde wegens belangenverstrengeling, doet Geen stijl hetzelfde. Tja, ik maakte wat kritische opmerkingen en hup een ban. Dus dat is de nieuwe democratie van GS: Je betaald een behoorlijk bedrag, dan wordt het geld voor andere doeleinden gebruikt en wordt je monddood gemaakt als je er iets over zegt.
  Geenstijl is DOOD!
  Helaas..Ik schreef al: GS heeft in al de jaren een bepaalde status verworden, zeg macht en invloed, Maar wat in jaren is opgebouwd kan in 1 dag kapot gemaakt worden…….
  Ik denk dat 3/4 PVV stemmers waren. Of in ieder geval die richting uit dachten. Dus die zijn ze voorgoed kwijt. Geen stijl kan zo door soros gekaapt worden of ieder ander die er wat geld tegenaan gooit. Ik wil geen Jan Dijkgraaf, ik wil de VVD, PVDA enz. al die regentenpartijen kwijt.
  Maak de PVV 75+ zetels is een betere doelstelling.
  Rutte en zijn regentenkliek lachen zich kapot om zoveel amateurisme…. Na het zich eerst kapot te schrikken over wat er nu weer zou kunnen gaan gebeuren na Oekraïne.

  En al die personen die via fraude/valsheid in geschrifte hun geld kwijt zijn aan Geenstijl willen hun geld terug.

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Volgens mij zit de eerste deuk al weer in de nieuwe GeenPeil partij. Jan Dijkgraaf, de pas benoemde lijsttrekker, had volgens de berichten zichzelf eigenlijk aangeboden voor de lijst van 50-plus en wilde daar minimaal op de zesde plek van de kandidatenlijst staan….
  Dat had hij volgens zeggen verteld aan Nijman van GeenStijl/GeenPeil die toen zou hebben gezegd dat hij Dijkgraaf graag wilde als lijsttrekker voor GeenPeil. Dijkgraaf is daar dus op ingegaan.

  Wat zegt dit over Dijkgraaf? Is dit nu óók alweer iemand die zo nodig ‘moet’, waar dan ook?
  Is hij een soort Jan Nagel misschien?

  Like

 6. Harry zegt:

  Helemaal eens met Frans .
  Zag die Jan Dijkgraaf wel eens op WNL , hij verkondigde dan wél de juiste boodschap maar met nét even te weinig pit en enthousiasme , haast met een een tikje politiek-correctisme of een iets teveel aan angst , wellicht . Hij durfde nou nét niet écht te zeggen wat ie wel had moeten doen .
  In ieder geval niet de man die echt zoden aan de dijk gaat zetten !
  En dat concept van hen , wat koop je daarvoor ?

  Net zo min als die andere gasten , zoals Jan Roos .
  Dat is een journalistieke hooligan , maar geen politicus waar we wat aan gaan hebben , ben ik bang . Net als een dolle muilezel schopte ie tot nog toe alle kanten op .
  Ook richting PVV .
  Nu is het niet zo erg als ze kiezers van D66 , pvda , cda of de VVD aftroggelen , maar er zouden ook een aantal minder stabielen van de PVV die richting op kunnen gaan en dat is dan wél weer heel schadelijk .

  De tijd zal ons leren of het vóór of nadelig gaat zijn voor de PVV en het non-linkse volksdeel .
  In ieder geval heb je niks aan een partij met één , twee of drie zetels .

  Like

 7. Driek zegt:

  Ach, wat moeten wij nou met Jan Dijkgraaf, die mensen gaan in de politiek omdat ze blijkbaar geen andere capaciteiten hebben, al die lullige splinterpartijen dragen helemaal niks bij. Overigens vind ik het een goed artikel, meneer Brassens.

  Like

 8. Rapunzel zegt:

  In de aanloop naar het Oekraïne referendum was ik vrijwilliger voor GeenPeil maar ik ga voor dit clubje geen vinger uitsteken.
  Ze hebben onder het mom van een tegenoffensief tegen de gevestigde partijen geld afgetroggeld en kwamen daarna met dit onzalige plan.
  Jan Dijkgraaf heeft geen ene ruk gedaan voor het referendum en wordt nu naar voren geschoven.
  Wat heeft die ooit voor de Nederlanders gedaan dat ie daar de scepter mag voeren?

  Tijdens zijn toespraak (van de autocue gelezen) kreeg hij bijkans een rolberoerte omdat hij zijn ademhaling niet onder controle had. Jammer joh, in het openbaar spreken vergt oefening en als je dat er niet voor over hebt om een beetje goed over te komen moet je er niet gaan staan te hijgen als een postpaard. Daar hebben we Pechtold al voor, brrr.

  Voor versplintering ben ik niet bang, trouwe PVV-ers zijn al te vaak bedonderd om daar nog in te trappen. Hooguit worden ze GeenPeil lid maar ze stemmen PVV. Gelukkig maar!

  VNL zien we denk ik niet terug in de kamer na maart en daar missen we niks aan.

  Thierry Baudet heb ik eens een lezing horen geven, gewoon in de huiskamer bij een gemeenschappelijke vriend met een man/vrouw of 15. Als je je daar niet te groot voor voelt valt het met de ijdeltuiterij wel mee toch?
  En ja, hij is nu eenmaal gezegend met een goddelijk lijf, een groot verstand, een leuke kop en charisma bij de vleet.
  Een Timmerfrans bijvoorbeeld, met zijn bolle harses, zijn pens en zijn varkensoogjes is minstens zo arrogant maar dan zonder enige reden.
  Mijn stem gaat gewoon weer naar Harm Beertema PVV maar Thierry gun ik zeker succes en ik hoop dat FvD het ook goed doet.

  Geliked door 1 persoon

  • Pieter G zegt:

   Rapunzel zegt:
   6 december 2016 om 21:23
   Thierry is een hele goeie kerel met het verstand op de juiste plaats.
   Ik zou hem graag bij de PVV zien.
   Of anders een paar zeteltjes om net het verschil te maken voor de nieuwe MP Wilders.
   Ik gun het hem van harte.
   Geenstijl is geschiedenis. Niet interessant meer.
   Trouwens de negatieve reacties op de site lopen gestaag op.
   Als ze die net als mij een ban geven blijft er alleen familie over uit medelijden als ze die niet eerder al een ban hebben gegeven.

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ben het met Rapunzel en Pieter eens dat Baudet veel kwaliteit heeft. Maar helaas spreekt hij ‘de taal van het volk’ niet, wat zal maken dat FvD nooit een grote factor zal kunnen worden. Ik denk dat hij zijn eigen, gelimiteerde, publiek heeft.
   Ik zou ook wel eens willen weten hoe hij – in essentie- tegenover de PVV staat. Dat is me niet bekend, maar misschien heeft iemand hier wel informatie daarover?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Thierry is ’n Gentleman,
    maar staat inderdaad te ver van de man in de straat af.
    Is en blijft een idealistische intellectueel die nooit aan de frontlinie zal en kan werken.
    Goed om er bij te hebben. Als ik Wilders was zou ik blij met hem zijn.
    Maar Thierry zal als partijtrekker nooit iets bereiken.

    Like

   • Rapunzel zegt:

    Frans Brassens, Thierry heeft gezegd dat hij PVV stemde (voor hij FvD startte)
    Dat is moedig want je komt dan meteen amper meer aan de bak bij NSB-handelsblad, de NPO en de hele trits linksknechten.
    Af en toe mocht hij op de radio nog eens proberen de presentator en een drietal hysterische wijven te overschreeuwen waar hij inderdaad veel te netjes voor is.
    Mensen als Baudet uit laten spreken is blijkbaar godsonmogelijk want er schreeuwen altijd 4 man/vrouw doorheen, dat schiet niet op.
    Hier een stuk uit een HP interview met Baudet waar het over de PVV gaat: http://www.hpdetijd.nl/2013-02-15/thierry-baudet-pvv-is-avant-garde-partij/

    Ik ben lid geworden van FvD, 25 euro per jaar en dan kun je gratis hun lezingen bezoeken als je eens iemand aan wil horen zonder dat ze onderbroken worden door schreeuwerige leeghoofden.
    Ze organiseren geregeld iets door het hele land.
    https://forumvoordemocratie.nl/events

    Ben zelf een die-hard PVV stemmer en dat blijf ik maar van alle splinters is FvD het meest veelbelovend als je het mij vraagt.
    Thierry vertelde ooit dat hij dichter wilde worden tot Pim Fortuyn vermoord werd, dat was voor hem het omslagpunt waarop hij besliste dat hij moest gaan doen wat hij nu doet.
    De politiek in, boeken schrijven, lezingen houden, omdat het moet. Niet omdat hij niets anders kan want het is een zondagskind die op tien andere gebieden ook carrière kan maken.
    Dat is het grote verschil met een Jan Dijkgraaf en Jan Roos, Thierry Baudet heeft ons niet nodig maar wij hem. Om te zien dat ze er nog zijn, zulke kanjers.

    Like

 9. Rapunzel zegt:

  Nog een nabrandertje, het schijnt dat “Zentgraaf” een alias is van Geen Stijls huismongool Johnny Quid aka Matthijs van den Beukel.
  Ze schrijven beiden net zulke achterlijke stukjes dus dat zou best waar kunnen zijn.
  Nou ja, net een “aanbieding” in de mailbox: lees de Telegraaf met 72% korting. Nee ga weg al kreeg ik geld toe.
  Maar hopen dat het niet van de luxe is dat ze dat vod voor niks of een beetje proberen te slijten.

  Overigens kreeg ik al in 2004 een weggejorist en opgerot permaban op GeenStijl, terwijl ik toch zo’n alleraardigst mevrouwtje ben die nooit scheldt of dreigt.
  Kun je nagaan hoe geschift ze daar zijn.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Er bestaan nog andere middelen om andermans irritatie op te wekken dan door te schelden of te dreigen, weet je…
   Maar dat voel jij duidelijk totaal niet aan. Sterker, je kwalificeert de andere partij in dit verband zonder meer als “geschift.”
   Dus ga ik er maar liever niet aan beginnen, om dàt nader uit te leggen. Tenzij je zelf zou aangeven, het te willen vernémen, natuurlijk.
   In dat geval: Be my guest.

   Like

 10. BigLJohn zegt:

  Het is toch allemaal wel TE toevallig. Nu het de linksen in de opmaat naar de verkiezingen van 2017 maar niet lukt om de PVV een halt toe te roepen, verschijnen er om de regelmaat allerlei nieuwe politieke partijen die zich voordoen alsof ze de PVV 2.0 zijn. Om aldus te proberen veel PVV stemmers over te halen om op hun te gaan stemmen. Vervolgens verdwijnen na de verkiezingen al deze politieke partijen uit het zicht, en worden hun zetels verdeeld over de foute politieke partijen. En ook zo toevallig, maar het vermelden waard; Alexander Pechtold is naar de rechtbank gelopen omdat een aanhanger van de PVV hem doodsbedreigingen doet toekomen. Ja hoor beste mensen, het is weer zo laat, de verkiezingen komen er weer aan, en de PVV moet weer eens zo nodig geminimaliseerd worden ! En dan spreken ook nog niet eens over de mogelijkheid dat er bij de komende verkiezingen grote fraude met de stemmen zal worden gepleegd !

  Like

 11. Geronimo zegt:

  @Thom
  Ik ben het werkelijk in deze volkomen met u eens. Zo is het en niet anders. Ik vind GeenStijl al langer een dubieus clubje, o.m. omwille van de door u terecht geciteerde Johnny Quid.

  Like

 12. Wim zegt:

  Ik vind Zentgraaff ook erg op Quid lijken, dezelfde gratuite sneer naar de pvv in bijna elk bericht. Een hoog elitair “ik heb gelijk” gehalte gekoppeld aan een intense haat t.o.v. de pvv; toch maar iedere keer even lekker zeggen hoe verachtelijk die pvv-ers wel niet zijn, een typische Gutmensch manier van doen. Quid was vroeger een jezusfreak, en dat religieuze fanatisme raak je niet zo makkelijk kwijt, ook al scheldt hij nu dan nog zo veel op de christenen. Nu jorissen ze ook nog iedereen weg die zich ook maar even kritisch uit over het onzalige GP-plan. Ja, zo jaag je je supporters (waaronder duidelijk een groot deel pvv-stemmer is) wel weg. Jammer, want GS was een sterke formule, maar wordt nu in korte keren van binnenuit kapotgemaakt. Dijkgraaf, was dat trouwens niet de man die ook als hoofdredacteur HP-De Tijd bijna naar de bliksem heeft geholpen?

  Like

 13. kruisridder zegt:

  Bij de VNL van Jan Roos kan ook ieder moment het faillisement vallen. Ze blijken bij hun Europese moederorganisatie nogal aardig in het krijt te staan betreft een enorme contributie-achterstand. Verder schijnt Jantje Roos behoorlijk naast de pot gepist te hebben betreft bijeenkomsten in Noorwegen met geldschieters en ook hen met niet betaalde rekeningen te hebben laten zitten. Zoals hotelkosten e.d. Hij heeft daar ook mot gehad met een vrouwelijke Amerikaanse geldschieter en haar grof te hebben beledigd waarop zij haar betalingen aan de partij heeft stopgezet.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Met Jan Roos als verwoestend element op de voorgrond heb je als partij geen leden of kiezers meer nodig.
   Je sorteert elke dag enorme hoeveelheden gratis publiciteit via de voorpagina van elk Schandaal-medium waardoor je rijkelijk kunt leven van de honoraria van de uitgevers.

   Like

 14. boorzalf zegt:

  Circus vereniging “de tweede kamer” wordt weer uitgebreid met een nieuwe attractie.Geen Peil. En vele andere niets zeggende attracties, zoals Denk, VNL.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja, het wordt steeds gekker.
   Compleet met verwoestende uitroepen als : Wie denk jij eigenlijk wie jij bent…?
   Nadat DENK haar entree in de 2e Kamer maakte was het in enkele weken gedaan met de zo stijlvolle gedragsvormen die haar leden sierde.
   Er wordt nu openlijk patat mèt gegeten tijdens de spreekbeurten.
   De interruptiemicrofoon doet het niet meer door de mayonaise en zilveruitjes-overlast.
   Er wordt nu gewoon hard door en naar elkaar geschreeuwd.
   Om DENK niet te schofferen is ’n voorstel ingediend om Türks als voertaal in de Kamer in te voeren.
   Overal hangen foto’s van Erdogan met Sylvana op schoot.
   Mevrouw Arib mag niets meer zeggen en huilt de hele tijd.
   Wilders is uit de Kamer gestapt en heeft een beveiligingsbedrijf opgestart aan de overzijde van het plein.

   Like

 15. Ik moet dat allemaal nog maar zien. Ik ben en blijf PVV’ er.

  Like

 16. Erik zegt:

  Goed stuk Frans Brassens.
  We hebben het allemaal wel door.
  Als de mollen niet kunnen infiltreren zoals bij de LPF dan gaan ze maar zogenaamd kopiëren met als doel de versplintering op rechts.
  We trappen er niet in!
  Thierry Baudet lijkt mij geen mol, hij is wat arrogant maar zeker niet dom en mag van mij in een coalitie met de PVV.

  Like

 17. Antivenin zegt:

  Blij toe dat ik er niet aan toe kwam om geld te storten voor de “tegenactie” van GeenPeil. Ik peins er niet over om de zoveelste splinterpartij te gaan steunen, ik stem gewoon weer PVV en dan zien we wel waar het schip strandt. Op naar de 76 zetels, want anders verandert er toch niets. Succes, Geert!

  Like

 18. Taljaard zegt:

  Een paar zichzelf schromelijk overschattende tweederangs toetsenbord-tikkertjes geloven na de overwinning van Trump en de veranderende ideologische windrichting in Nederland en West Europa een vet salaris met wachtgeld in te kunnen pikken.
  Het feit dat Dijkgraaf eerst vruchteloos bij 50-plus aanklopte ontmaskert hem als een schaamteloze opportunist. De reden van deze zelfoverschatting is dezelfde als die van Peter Breedveld; het leven in en denken volgens het parallelle universum van twitter en de rest van de sociale media, dat echter maar zeer ten dele een afspiegeling vormt van de realiteit en slechts een marginaal onderdeel van het politieke en maatschappelijke discours uitmaakt.
  Het succes van het Geen Peil-referendum is ze echter, net als bij Jan Roos, naar het hoofd gestegen.
  VNL heeft misschien nog een kans om haar 2 zetels te behouden, maar eigenlijk hoort Van Klaveren gewoon thuis bij de rechtervleugel van de VVD.
  Thierry Baudet zou zich bij de PVV moeten aansluiten en Geen Peil=Geen Kans.

  Ik word ook een beetje moe van voormalige (rijks)politiemensen als Louis Bontes en voordien Hero Brinkman. Op zich geen verkeerde kerels, maar opgeleid om dronkenlorren achter het stuur op te pakken, ouwe door geroeste barrels van de weg af te halen, achter stropers, illegale wiettelers, adoslescente plattelands-kwajongens en rebelse woonwagenbewoners aan te gaan, etc..
  Die moet je op een politiebureau in een dorp neer zetten, maar niet in de TK.

  Like

 19. Klippie 72 zegt:

  Kiesdrempel invoeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s