Met exitisten, federalisten en realisten de EU hervormen

screenshot_58

(Door: Thierry Baudet)

‘Een geordende ontmanteling is het enige alternatief’

Zowel de Oostenrijkers als de Italianen gingen zondag naar de stembus. Ook al gingen de stemmingen in beide landen uiteindelijk om nationale beleidskeuzes, de Europese dimensie was overheersend in het debat. De problematiek van de open grenzen en de migratiecrisis die daardoor is veroorzaakt, zetten de toon van de Oostenrijkse presidentsverkiezingen; en het Italiaanse referendum kan niet los worden gezien van de Europese begrotingsdiscipline die door de euro noodzakelijk werd en door de Europese Commissie en de ECB werd afgedwongen.

Debat over de toekomst van de Europese Unie is niet van de lucht

Nadat de Britten eerder dit jaar – op 23 juni – stemden voor een ‘Brexit’ is het debat over de toekomst van de Europese Unie eigenlijk überhaupt niet van de lucht geweest. Wat moet nu de toekomst worden van het continentale samenwerkingsverband? Waar ligt het pad dat ons vrede, welvaart en mondiale invloed garandeert – zonder dat we in nodeloze bureaucratie, eindeloze immigratie en desastreuze bezuinigingen verdrinken? Ook de komende maanden zullen we deze vragen weer op de agenda zien terugkeren – met op 15 maart de Nederlandse parlementsverkiezingen, op 7 mei de Franse presidentsverkiezingen en na de zomer Duitse Bondsdagverkiezingen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, EUSSR, gezond realisme, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

2 reacties op Met exitisten, federalisten en realisten de EU hervormen

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .

  wat een ’n geweldige nuchter/idealistische insteek toch weer…. en wat ontzettend triest, dat Thierry de man die zijn intellectuele conclusies politiek handen en voeten zou kunnen en willen geven het roer niet gunt !!!
  .
  Jasterke

  Like

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Laurel en Hardy, toch zie ik liever de echte!! Die maakten er vaak een zooitje van maar niet zoals deze twee die heel Europa naar de klote helpen! Laten ze hun eigen EU-tje maar naar de klote helpen samen met dat mormel van een Merkel!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s