De “dynamiek van het Midden-Oosten”

screenshot_21

(Door: Wim van Schaik)

In zijn boek ‘Waarover men niet spreekt’ heeft Wim van Rooy het over de gevaren van de islam. Hij geselt de politiek correcte mens met een overmacht aan feiten en argumenten. Maar wegkijken en wegredeneren heersen zodra het over de islam gaat. Van Rooy vraagt zich dan ook af hoeveel argumenten mensen nodig hebben om zijn gelijk te zien: “Volstaan vijftig argumenten? Honderd? Duizend? Telkens weer is er wel iemand die vraagt om toch nog één extra argument te geven waarom de islam zo’n gevaar is.”

Die vraag geldt ook professor Heleen Murre, directeur van het Instituut voor Oosterse Christenen (IOVC), verbonden aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen. Vanuit haar ivoren toren op de zevende verdieping van de universiteit, opgeleukt met iconen aan de wand, is ze uit op verzoening en mijdt ze het echte conflict. Precies de houding die volgens Van Rooy de westerse geest typeert.

Murre voorziet dat veel van de gevluchte Syriërs niet terug zullen gaan naar hun woonplaatsen. Niet zo verrassend, want het klimaat daar doet denken aan de aanloop naar de Armeense genocide (1915). Je zou als christen wel gek zijn om naar die hel terug te keren. Alleen zwakken, ouderen en mensen die te weinig middelen hebben om te vertrekken blijven daar in shock achter.

screenshot_22

Maar ze wil vooral “de situatie van de christenen in Syrië en Irak niet vergroten tot een wereldwijde tegenstelling tussen islam en christenen.” Ze bestaat het zelfs om te zeggen dat het “soms heel goed gaat tussen islam en christendom”. Ze vergeet erbij te zeggen waar. Wel trekt ze en passant de slachtofferkaart voor de islam: “Het is goed om te beseffen dat er groepen zijn die het nog zwaarder hebben dan de christenen.” Geen groter leed dan moslimleed…

De professor weet niet precies waardoor al dat geweld komt. Dan maar begrip tonen: “We moeten de dynamiek die in het Midden–Oosten speelt begrijpen: seculiere staten hadden geen goed antwoord op de omgang met de islam. De islam werd buiten de politiek gehouden, maar dat was uiteindelijk niet werkbaar.”

Dus als mensen worden onderworpen, verjaagd of op gruwelijke manier omgebracht, is dat  gewoon de ‘dynamiek van het Midden-Oosten’. Murre zou zich af kunnen vragen of het wellicht te maken heeft met met de navolging van roverhoofdman Mohammed of met de instructies uit de koran. Ze zou zichzelf ook de vraag kunnen stellen hoe het toch komt dat we het exportartikel ‘dynamiek van het Midden-Oosten’ over de hele wereld zien? Ze weet toch dat in het Midden-Oosten vandaag nog amper 5% van de bevolking christen is, waar dat in het begin van de twintigste eeuw nog 20% was. Eerst Juden-rein en nu nagenoeg christen-rein. Dát is de ‘dynamiek’ in het Midden–Oosten. En niet alleen daar…

screenshot_24

Murre geeft de impliciete tip om hier – willen we niet de barbaarse toestanden (‘conflicten’ volgens Murre) als in het Midden-Oosten meemaken – de islam niet buiten de politiek te houden. Islamiseren dus: de koran een plaatsje in de Tweede Kamer en de motie Halsema voorbeeldig uitvoeren. Vooral de aanhangers van de religie van de vrede niet boos maken, want dan krijgen we te maken met ‘de dynamiek van het Midden-Oosten’. Niet dat het helpt. Islam wil altijd meer, meer, meer. Maar de wegkijkers hopen dat door het echte conflict te mijden dat conflict wel zal overwaaien.

Het waait niet over. De professor moet  het recent verschenen boek van CIA-psycholoog James Mitchel eens lezen. Duizenden uren bracht die man door met het verhoren van Al-Qaida-leden in Guantánamo Bay, onder wie Khalid Sheik Mohammed, het brein achter 9/11. Murre mag denken dat islam en christendom c.q.  het Westen niet in een religieuze oorlog verwikkeld zijn, volgens Mitchel voeren moslims wel degelijk zo’n strijd; “… ze zullen niet stoppen voordat de hele wereld is onderworpen aan de sharia.” Of zoals  Khalid Sheik Mohammed voorspelde: “Uiteindelijk zullen jullie ons je nek aanbieden, zodat we jullie kunnen slachten.

Maar deze geleerde dame wil geen kwaad woord van de islam horen, laat staan spreken. Als gevluchte christenen, zeg maar ervaringsdeskundigen, waarschuwen voor de gevaren van de islam en de dreiging voor het Westen, noemt ze dat in verhullend jargon ‘een pregnant punt’ en zegt ze: “Ik sta  daar anders in”. Dat geloof ik graag van iemand die zegt zich thuis te voelen in het Midden-Oosten, maar ondertussen liever in het (nog) veilige Leiden woont.

screenshot_23

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Academici, achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op De “dynamiek van het Midden-Oosten”

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Overal hetzelfde.
  Kijk naar alle Ivoren toren-bewoners, of ze willen het niet zien of ze zien het niet omdat ze in hun ivoren toren te ver van de werkelijkheid af staan.
  Zou het laatste het geval zijn zou hen een spreekverbod opgelegd moeten worden.

  Geliked door 2 people

 2. Peterdm zegt:

  Weer zo een typische gristen heleen m. die wanneer ze een klap tegen haar moel krijgt haar ongeschonden wang draait om nogmaals graag een oploeder te krijgen. Dit wangen gedraai hebben vele christenen dagelijks met de islam-dood moeten bekopen. De Islam is door en door verrot als het om andere echte religiën gaat. De Islam is geen religie, elke blanke die dat wel zo vind is een rooie socialistische rat zoals socialist Hitler.

  Geliked door 1 persoon

 3. Janszn zegt:

  Dit soort mensen komen pas tot inkeer, indien één van hun geliefden een niet zo prettige ontmoeting hebben met een islam volger. Op zo’n moment komt de onderbuik tot ontwikkeling.
  Uitsluitend rationeel denkende en sprekende mensen zijn een gevaar voor de samenleving.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  De islam werd buiten de politiek gehouden, maar dat was uiteindelijk niet werkbaar.”

  Dus in hun grote wijsheid hebben de westerse democratieën maar besloten in Egypte de moslim broeders aan de macht te helpen.

  Dank je de koekoek dat de islam buiten de politiek gehouden werd. De dictators in het Midden Oosten wisten heel goed wat de islam inhield. Hier in Europa gaan we dat nog leren. Reken maar.

  Zal deze geleerde professor echt niet begrijpen dat islam politiek puur is. Mijn lieve hemel dan zijn we nog verder van huis dan ik al dacht. Het is de islam die niet toestaat dat er seculiere staten ontstaan. De islam is niet integreerbaar in een seculiere staat. Vandaar de chaos in het midden Oosten en ook het conflict Israël versus de uitgevonden Palestijnen is een uitvloeisel van het politiek machtsstreven van de islam. Moebarack, Sadam Hoessein, Khadaffi en ook Assad werden of ze wilden of niet dictators omdat anders elk streven van hun naar een stukje seculariteit meteen afgestraft zou worden door de immense druk vanuit de stammen cultuur met ieders islam als grootste drijvende kracht. Zolang de islam streeft naar politieke macht, wat tevens de essentie is van deze ideologie zolang zal geen rust komen in het Midden Oosten en voor we goed en wel weten zal het Midden Oosten ook uitgebreidt zijn naar West Europa.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  K heb er geen woorden voor, dus !@#$%^&*()_+
  QWERTY
  Nee, OMG zeg ik niet, dat is teveel eer.
  Zo zijn er hiero al tal van leipo’s verschenen.

  Like

 6. De Roojen zijn een kind zijn van de gristenen, verwekt naar hun beeld en gelijkenis maar dan zonder god maar wel met een Lijsttrekker. Begrijpelijk dat zo’n Heleen dan ook alleen maar dingen heeft gestudeerd die je het beste doet door strak naar het behang te kijken en dan in je hoofd alles te visualiseren en vooral niet naar buiten te kijken.

  Misschien een beter voorbeeld is dat ik ooit in mijn jaren dat er nog gevoel in zat met een meisje van de Veluwe aanstalten aan het maken was en er geen zak mee te beginnen viel totdat ik er een sprei overheen trok en mijn veters vervolgens uit de schoenen werden gevacuümd omdat haar Heere het even niet kon zien en dat het dus daarom geloofstechnisch nu wél kon.

  Like

 7. Ondervinden is de beste leermeester.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s