Getraumatiseerde minderjarige vluchtelingen . . .

screenshot_15

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Sjaak”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen". Bookmark de permalink .

12 reacties op Getraumatiseerde minderjarige vluchtelingen . . .

 1. guusvelraeds zegt:

  Und die Heilige Angela gab ihren Segen.

  Like

 2. Driek zegt:

  In 1945 zag ik er net zo uit als dat jongetje op de foto, gelukkig behoorden wij nog tot een sterke generatie, wij hadden geen behoefte aan enige vorm van nazorg, trouwens die was er ook niet, je moest maar zien hoe je de narigheid verwerkte. Ik heb soms gloeiend de pest in als ik zie hoe die zogenaamde vluchtelingen uit islamitische landen in de watten worden gelegd. Ik vind het een schandaal. Maar goed, wij maakten van die lege biscuitblikken (dat was voedselhulp van de geallieerden) een boot en hadden het grootste plezier, alleen hadden we toen geen Ray – ban zonnebril en merkkleding, het was knap klote toen. We hadden niks, we hadden wel luizen.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Ik denk dat inmiddels half Europa zich ergert aan al die KUT asielzoekers die alles krijgen en ondankbaar alles wegsmijten…en alleen naar een spoor van ELLENDE achter laten. Ik hoop echt dat er snel een tijd komt dat dit soort gasten die zich misdragen gewoon op geschoten gaat worden!!
   En ik denk dat héél véél blanke europeanen al het kookpunt bereikt hebben met al die aanvallen en verkrachtingen van dit TERING VOLK!!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, nazorg als zodanig was er niet. Ik heb wel het één en ander gehoord/ gelezen van projecten om Nederlandse kinderen voor enige tijd naar Zweden te halen om aan te sterken in gastgezinnen. – Maar vaak ging dat niet goed: De instanties en ook de ouders dachten vaak: “Dan krijgen ze genoeg te eten en daar gáát het om,” maar veel kinderen kregen heimwee en aten daardoor juist níet; het was destijds geen sinecure voor een kind om lang en vooral vèr van huis e zijn; daar waren zéker Néderlandse kinderen niet op ingesteld, of er nu net een oorlog achter de rug was, of niet. Een toenmalige begeleidster herinnerde zich ooit in een radioprogramma, dat ze, als ze onderweg in de bussen/transportwagens het eten ronddeelde, doodleuk te horen kreeg: “Dat lust ik niet, Juffrouw.” In Juli ’45! Je verwachtte het niet, maar toch was het zo!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dit soort foto,s herinner ik me nog, al lang de jaren na de oorlog.
    Nog tot ver in de jaren 50 werd er over gesproken.

    Ik herinner me ook dat deze ondervoedde jongen 10–tallen jaren later op de NL-TV was.
    Het ging over een programma of die ondervoeding tijdens de oorlog invloed had gehad op de latere gezondheid.
    Weten de jonge mensen van nu er nog iets van ??????????????

    Like

   • Driek zegt:

    Theresa zegt: Een toenmalige begeleidster herinnerde zich ooit in een radioprogramma, dat ze, als ze onderweg in de bussen/transportwagens het eten ronddeelde, doodleuk te horen kreeg: “Dat lust ik niet, Juffrouw.” In Juli ’45! Je verwachtte het niet, maar toch was het zo!

    Nu, lieve Theresa, dat moet een uitzonderingsgeval zijn geweest, want in 1947 moesten nog veel jongens en meisjes naar het koloniehuis om aan te sterken, o.a. Driek. En die Koloniehuizen waren dik bevolkt met oorlogskinderen. Ook kinderen uit de kampen.
    Je moest er zes weken doorbrengen, het was er niet fijn. Jaren geleden was er in Egmond aan zee een herinneringsbijeenkomst van ‘Koloniehuis kinderen’ uit de jaren 1945 – 1950. Ik was daarbij aanwezig, ik heb daar niemand gesproken die het er vroeger leuk vond. Ik vond het een ramp. Ik heb er nog een verhaal over geschreven voor een Nieuwsblad, ik meen in 1980. Misschien stuur ik het nog eens naar meneer Bron.

    Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Duitsland, word wakker en vereenigt u. Jullie ouders en grootouders hebben jullie niet alles verteld. Vrijwel elk Duits meisje en vrouw werd op het einde van de oorlog minstens een maal verkracht. Miljoenen Duitsers waren op de vlucht onder erbarmelijke omstandigheden. Veel burgers werden op beestachtige wijze uitgeroeid door de Russen. Velen stierven tijdens de vlucht de hongersdood.
  Word in Gods naam wakker want wat jullie te wachten staat waren de Russen nog lieverdjes bij.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Getraumatiseerde minderjarige vluchtelingen . . . Getraumatiseerd zijn kan je beste te boven komen in je eigen vertrouwde omgeving !!! Dus in je eigen land !! Ook daar is best een veilige plek te vinden.

  Like

 5. Ja, Driek dat was echt pas oorlog. Nu zitten we met een zootje surrogaat vluchtelingen. Ieder geval de meeste wel.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Dat soort beelden als linkerfoto herinner ik me nog uit jaren 50
  Die liepen toendertijd niet met protest-borden…..

  Maar als nu de dop-erwtjes in de Patagetti niet smakelijk of te klein zijn, dan:

  gooi je je matrassen en meubilair naar buiten…….

  Like

 7. abouneenee zegt:

  De kliek die het op sociaal niveau nog altijd voor het zeggen heeft, vertrouwd niet op boeren verstand, dat verstand heeft de universiteit eruit geramd. Deze kliek heeft alleen nog maar oog voor de wensen van een gevaarlijke demagoog. Deze “Frau” Merkel strooit vooral graag met de welvaart van anderen, net als alle linksen. De overtuiging is dat zij een doel dienen dat boven zichzelf verheven is. Jammer dat zij niet een ander doel uitkiezen, maar de oplossing denken gevonden te hebben in het verminderen van hun eigen en daarmee ook uw en mijn welvaart. Zij verkeren in de veronderstelling dat hun eigen welvaart niet zo groot is en die van anderen dus altijd groter is. Op het moment dat zij zelf welvaart vergaren, is het gedaan met de weggeverij, ja, die is dan wegens persoonlijke omstandigheden dan toch echt voorbij. Dezelfde denkwijze moet van toepassing zijn op iedereen, anders discrimineert de overheid. Welvaart is een discriminatiegrond die de overheid uit afgunst goed weet uit te buiten, de VVD voorop. Want als er niet gediscrimineerd mag worden op het belasten van mensen en dan helemaal in de door de ‘grote denkers’ gewenste omstandigheid dat er geen grenzen meer zijn, dan krijgt iedereen dus van de overheid een huis (zonder hypotheek), een auto, een uitkering van €5,3 miljoen per jaar voor personeel (koning), toegang tot voedselbanken, toegang tot kleding, huisraad, et cetera. Alles wordt dan gesubsidieerd, een groot feest van nivellering!!!

  Nee, zegt de overheid, dat is onbetaalbaar. Dus wordt een meerderheid keihard gediscrimineerd en de burger? Die laat het gezien de peilingen gelaten over zich heenkomen. De PVV zou 33 zetels behalen volgens Maurice… Nog altijd is 78% van het electoraat succesvol in slaap gesust….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s