HOLLANDSE WAAR…

screenshot_19

(Door: “Driek”)

In één onzer Couranten las ik dat het Zilveren Kruis MS- en kankerpatiënten geen cannabis meer verstrekt, omdat het toch niets bijdraagt aan verlichting hunner vreselijke ziekte. Je moet toch maar durven. Die stumpers gaan nu een gruwelijke lijdensweg tegemoet, want zo’n driehonderd euro per maand voor cannabis uit den coffeeshop zal voor veel patiënten onbetaalbaar zijn. Ik spreek er hier schande van. En U mag gerust weten, scherpzinnig lezer van E.J. Bron, dat ik mij hier weer danig over op zit te winden, mijn gemoed schiet vol als ik denk aan ons eens zo geliefd Nederland dat verworden is tot een land van gauwdieven en graaiende directeuren van Ziektekostenverzekeringen en Thuiszorginstanties, die er werkelijk alles aan doen om ons de levensvreugd te ontnemen.

Maar, let wel, lezer, Nederland gaat nu wel meer medicinale wiet exporteren naar het buitenland, want dat brengt tenslotte geld in het laatje. Misselijk makende ordinaire steeldieven zijn het. Ik wil dat hier toch even nadrukkelijk gezegd hebben.

Den Haag – Nederland gaat meer medicinale wiet exporteren naar het buitenland. Het kabinet geeft daarvoor zeer binnenkort groen licht, melden bronnen aan De Telegraaf. Het besluit moet tegemoet komen aan de groeiende vraag naar nederwiet in Duitsland.

Veel mensen weten niet dat Nederland op dit moment al medicinale wiet exporteert. De door een overheidsbureau geproduceerde softdrugs gaan vooral naar Italië, Finland en Duitsland. Mensen die bijvoorbeeld de ziekte MS hebben of terminale kanker kunnen erbij gebaat zijn.

Tot dusverre was er een maximum van 100 kilo nederwiet dat de grens over mocht. Het kabinet verruimt dit tijdelijk, omdat Duitsland meer wil afnemen. Vanaf dit jaar gaat er 350 kilo de grens over, oplopend tot 700 kilo in 2019. De groeiende export brengt Nederland geld in het laatje. In het verleden kostte de productie van de cannabis meer dan dat het opleverde. Dat wordt nu meer in evenwicht gebracht.

We gaan even terug naar het verleden: In 1836 ontstond bij de Nederlandse Regering het plan om voortaan louter rook-opium in plaats van ruwe opium vanuit Nederland naar Indië te sturen. Het is zeer boeiend te lezen hoe de Nederlandse Staat steeds met meer verfijnde productie- en verkoopstelsels  steeds hogere baten uit het opiumroken op Java heeft weten te trekken.

In het boek “Wettig Opium, driehonderd vijftig jaar Nederlandse opiumhandel in de Indische Archipel”, geschreven door Ewald Vanvugt (uitgeverij Globe Pockets), lezen we over een vergeten deel van de Nederlandse koloniale geschiedenis. Het boek geeft duidelijk inzicht in de betekenis van de wettige opiumhandel voor economie en welvaart van het Koninkrijk der Nederlanden.

screenshot_20

Chronisch zieke mensen.

Kamerlid Van Kol vertelt over een reis naar Nederlands-Indië: ‘Wat ik op het eiland Banka heb gezien tijdens mijn bezoek in het voorjaar van 1913 heeft in mij een  gevoel opgewekt waarbij schaamte en verontwaardiging om de voorrang streden. Opium wordt de Chinese koelie met gulle hand door de Nederlandse regering zelfs onder het werk (in de vorm van pillen) verstrekt. Zelfs mannen die in het eigen land het schuiven van opium hadden afgeleerd, werden onder de Hollandse driekleur daartoe verleid en vielen weer aan de opiumduivel ten prooi.”

Lezer, ook nu weer gaan onze vileine bewindslieden met hun onverzadigbare honger naar geld gehuld in den mantel der hebzucht. Edoch, straks is ook den slaper ontwaakt, dan zal een duizendkoppige menigte met gebalde vuist zijn ongerief uitspuwen. Met schor bevelende kreten en vertrokken gelaat zal den burger uiteindelijk  triomferen en het juk der onderdrukking van zich afwerpen. De uitbuitende kliek politici in Den Haag en Brussel dienen straks levenslang in schemerdonkere cellen te worden opgesloten.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op HOLLANDSE WAAR…

 1. anne maria Scholte-Heins zegt:

  Geachte heer Driek
  Uw ingezonde stukken lees ik altijd met interresse.
  Ik wens U ook een gezegende dag
  groet Anne Maria

  Like

 2. milaK9 zegt:

  De Schepper deze Aarde heeft alle (let wel; alle) gewassen, kruiden en zaden aan de mensheid gegeven.
  Weed/herb hebben niet alleen negatieve uitwerkingen.
  Waarom, omwille van die gedachten, zijn bepaalde producten uit de natuur verboden?
  Veel patienten en recreanten snappen er niks van.

  Like

  • Driek zegt:

   Dus ze zetten eerst met veel geld een grote weedkwekerij op poten, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het voor MS – en kankerpatiënten niet helpt. Voor wie is die kwekerij dan opgezet? Nu, om veel geld binnen te harken. Maar, let wel, lezer, ze verkopen het met tonnen aan het buitenland, dus blijkbaar werkt het daar wel!
   Mijn verontwaardiging is groot. Cannabis roken is minder schadelijk dan gewone tabak, dat vernauwt de bloedvaten. En als je het niet wilt roken dan kun je er thee van zetten. Cannabis is een fantastisch pijn- en rustgevend middel. Als iedereen zo van tijd tot tijd een beetje Cannabis rookt, ziet de wereld er een stuk beter uit. Een Weedroker is geen onruststoker.

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Ik heb een collega ondernemer die twee gasten aangenomen had , jeugd , die naar later bleek ook van die ” recreanten ” waren .
   Ze recreeerden zeker wat vaker want van hun werk kwam geen donder terecht en binnen twee weken moest ie ze allebei weer ontslaan , totaal wezenloos , van alles vergeten of verkeerd doen en dan zeggen : ” ach man , wat zeik je nou ” , als er wat van gezegd wordt .
   Lui die die rotzooi gebruiken kunnen gewoon niet goed functioneren .
   Het zal bij weinigen bij EEN zo’n stinkding in de week blijven schat ik .

   Like

 3. Taljaard zegt:

  Ik heb MS.

  Maar VERTIK het om als een stuk langharig, links schorem wiet te gaan gebruiken.
  Mijn afkeer van de oorsprong van deze gewoonte in dit land, hoe het is ontstaan, dat walgelijke hippiecultuurtje, en alles wat erbij hoort simpelweg te groot.
  Alleen de lucht al maakt mij boos.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Hippies gebruiken ook thee, koffie en aspirine waarschijnlijk.
   Laat je dat dan ook maar liggen omdat hippies dat ook gebruikten.
   Die jezus liep zelf al de hele dag kneiter stoned rond in zijn tijd, en dan zou jij het laten.

   Like

  • BertG. zegt:

   Neem ;t dan in ieder geval aan van Driek.
   Hij lijkt mij nou niet bepaald een hippie, maar je weet het nooit.

   “Als iedereen zo van tijd tot tijd een beetje Cannabis rookt, ziet de wereld er een stuk beter uit. Een Weedroker is geen onruststoker.”

   Like

  • Kanaloa01 zegt:

   Medicinale wietolie kan dmv. thee, roken of olie worden genuttigd bij klachten zoals chronische pijn. gebruik wietolie en niemand die iets ruikt. Door het hoge percentage CBD en een laag percentage THC werkt het alleen pijnstillend en niet hallucinerend.
   Ik gebruik al geruime tijd vanwege chronische pijn medicinale wietolie tot volle tevredenheid. Voordelen zijn: helpt snel en heeft geen bijwerkingen. Dat is wat anders als de voorgeschreven morfine of methadon of andere toep waarbij maagbeschermers moeten worden ingenomen.
   Zilveren Kruis weet te melden dat medicinale wietolie niet meer vanuit de basisverzekering mag worden vergoed. Hieruit maak ik op dat dat voor alle verzekeraars geldt.
   De reden is meldt ZK dat recent wetenschappelijk onderzoek de werking hiervan niet is vastgesteld.
   Het zal er wel mee te maken hebben dat de machtige lobby van de farmaceutische industrie er een stokje voor heeft gestoken, die verkopen liever dure chemische troep dan een vrij goedkoop natuurlijk middel wat zijn waarde door de eeuwen heen al heeft bewezen. Met onafhankelijke onderzoeken veeg ik tegenwoordig mijn achterwerk af want die onderzoeken bestaan niet meer, het is louter en alleen een geldkwestie.

   Like

 4. Driek zegt:

  Taljaard zegt: Maar VERTIK het om als een stuk langharig, links schorem wiet te gaan gebruiken.

  Dat vind ik heel erg voor U, beste Taljaard, maar ik begrijp uw afkeer, ik had er vroeger ook een hekel aan, ik zie nog dat Vondelpark voor me met al die mongolen.
  Maar tegenwoordig is het een algemeen gebruikt middel (zeker voor ernstig zieke patiënten). En niemand hoeft toch te weten dat U het gebruikt? Naar alle waarschijnlijkheid maakt cannabis uw leven wat aangenamer. U kunt er ook thee van zetten.
  Een vriendin van mij heeft MS en gebruikt het al jaren. Zij kan nu redelijk functioneren na wat weed gebruik.

  Like

  • BertG. zegt:

   ” ik zie nog dat Vondelpark voor me met al die mongolen. ”

   Had ik jou nou net zitten bedenken in mijn hoofd, als hippie die vroeger iedereen met een vredes teken tegemoet komt en zo’n groot Volkswagen wagen embleem aan een ketting om je nek, rond rijdend op een shopper.
   Jammer, dus toch niet.

   Like

 5. Arie Nieuwenhuizen zegt:

  Mediwiet is anders dan de gewone wiet, het heeft een hoog CBN gehalte die ontspanning in spieren geeft zonder dat je stoned wordt. Medisch wetenschappelijk bewezen, dus je hoeft geen hippie te zijn. Alleen mijn reumatoloog wilde het niet voorschrijven, zorgverzekeraar doet er heel vaag over “laat de huisarts maar het verzoek schrijven”, met de zeer grote kans dat deze het verkeerd schrijft en men dus niets vergoedt. De randvoorwaarden willen de zorgverzekeraars niet vertellen. Nu slik ik Diazepam en andere middelen, the big pharma moeten ook verdienen nietwaar.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je bedoeld een hoog THC gehalte.

   Like

  • Driek zegt:

   Arie Nieuwenhuizen zegt: Nu slik ik Diazepam en andere middelen, the big pharma moeten ook verdienen nietwaar.

   Nu, beste Arie, U kunt in het voorjaar (begin maart) gewoon een paar cannabis stekjes of zaadjes op het balkon of in de tuin planten, in september kunt U oogsten. Je mag zes planten hebben voor eigen gebruik, ze worden wel een meter hoog, dus het zijn wel opvallende planten. Wat U nu gebruikt is helemaal vergif, schadelijker dan een beetje weed roken. Uw zorgverzekeraar vergoedt niks, dus die huisarts heeft niks meer te vertellen, dat doen de verzekeraars. Op een zolder kweken onder lampen is verboden. U mag die lampen niet meer in bezit hebben.

   Geliked door 1 persoon

 6. kruisridder zegt:

  Deze maand kan men weer overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar. Altijd handig het e.e.a. te vergelijken. Beter is het nog om al die verzekeraars op te doeken en het ziekenfonds en de particuliere ziektekostenverzekering weer in werking te stellen, zoals 40 jaar geleden. Toen werd er niet zo met patienten gerommeld als nu.

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Nog iets over drugs.[oud nieuws, maar best nog interessant]

  Nederland is altijd de grootste cocaïne producent geweest van de wereld en heeft zijn productie verlegd naar zuid Amerika waardoor Escobar zo groot werd.

  Handel in harddrug is dan ook een zeer oude traditie van de Nederlandse overheid met een eigen Nederlandse Cocaïne Fabriek dat uitgroeide tot het grootste Cocaïne producent ter wereld die bijna een eeuw lang de wereldmarkt in handen had en cocaïne produceerde en leverde tijdens de Iste als IIde wereldoorlog aan zowel de Nazi’s als geallieerden waaruit wereldwijd een markt is ontstaan van verslaafden.

  PS: de Oranje’s vaarden er wel bij, tesamen met hun hofdienaren.
  Denk niet dat het is gestopt.

  Like

 8. Nederland, of althans haar heersende Poederpruiken zijn altijd al heel goed geweest in de snoepjeshandel. Ik meen me te herinneren dat er ergens een Nederlandsche Cocaine Fabriek heeft bestaan en waarschijnlijk nu nog onder een andere naam bestaat die flink z’n best deed op dat gebied. Vriend en vijand werd tijdens de oorlogen voorzien van de welgevallige middelen waarmee soldaten die voorheen zachtjes pang-pang riepen nu als maniakken de bajonetten van de vijand in renden. Vijanden die op hun beurt ook van de boom hadden gesnoept voordat ze de strijd in werden gegooid. In de Afrikaanse opstanden en burgeroorlogen werden de krijgers met snoepjes volgestopt waarna ze met de machete en hakbijl de anderen gingen uitroeien die nog niet ontbeten hadden. Zelfde zal wel gebeurt zijn tijdens het brengen van de democratie in dobbervingeraarslanden en in die mooie lentes.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Was daar het Kuiniklijkhuis niet de grootste aandeelhouders van ??

   Geliked door 2 people

   • Ja, een van de Willemen was de oprichter meen ik gelezen te hebben. Opium zo ver het oog reikte, zelfs de Chinezen in Indië lustten er wel sambal van en onze jongens kregen het daar te vreten als ze de Ploppers daar een scherp potlood in de oren gingen zetten. Nu gaan ze hier wel onderzoeken wat er mis is gegaan maar dat van die snoepjes komt gewoon naast die steen van de MH17 te liggen.

    Like

 9. BertG. zegt:

  Ze moeten weed gewoon vrij geven, dan verdwijnt het vanzelf uit de criminaliteit omdat er dan niks meer te verdienen valt.
  Hoeven al die zieke mensen ook niet meer stiekem op hun zoldertje weed te verbouwen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Helemaal mee eens Bert. Maar het lijkt wel of ze er aandelen in hebben. Alcohol is toch ook vrij.

  Like

 11. Erik zegt:

  “In het verleden kostte de productie van de cannabis meer dan dat het opleverde. Dat wordt nu meer in evenwicht gebracht.”
  Beste Driek in het verleden koste de productie een drol en werd massaal geimporteerd met de komst van nederweed liepen de kosten wat op maar het THC gehalte ook en de prijs per kilo.
  Begin 80 ben ik nog op Jamaica geweest en daar groeit het zo het strand op vlak naast ons huis.
  Het vervoer was toen nog een makkie, containers vol.
  Laat ik het hier maar bij houden.
  Nog een fijne dag Driek.

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s