Ingezonden brief van Likoed Nederland aan de NRC (niet geplaatst), 6 december 2016.

screenshot_8

(Door: J.C. Th. Köhler)

In oktober 1917 kwam de Britse regering met een verklaring dat zij zich zou inzetten om een Joods Nationaal Tehuis, zeg maar ‘een land voor de Joden’, te creëren in het gebied dat anno 2016 Israël, Jordanië, de Gazastrook en de Westbank omvat.

Deze verklaring kwam bekend te staan als de Balfour-verklaring, vernoemd naar de Britse minister van Buitenlandse Zaken Arthur Balfour, die deze verklaring liet opstellen. Carolien Roelants besteedde gisteren in het NRC-Handelsblad aandacht aan deze verklaring. Dit omdat de Palestijnse president Mahmoud Abbas eist dat de Britten excuses gaan aanbieden voor het doen uitgaan van deze verklaring. Omdat deze volgens hem enkel ‘rampen, ellende en onrechtvaardigheid heeft gebracht’. Dat de creatie van Israël, in 1948, veel ellende heeft gebracht voor Palestijnen (en andere Arabieren) dat staat vast. Maar die ellende hebben ze toch vooral aan zichzelf te danken.

Hadden de Palestijnen namelijk in 1948 ingestemd met de vredesregeling van de VN (VN-resolutie 181), dan was er toen al een onafhankelijke Palestijnse staat ontstaan. Ze kozen echter voor oorlog, die ze verloren. Hadden ze in 1967 en 1973 Israël niet aangevallen, dan waren de Westbank, Gaza, de Golan en Oost-Jeruzalem waarschijnlijk nog steeds in hun bezit geweest. Ze kozen echter wederom voor oorlog, waardoor ze al deze gebieden (en ook nog de Sinaï-woestijn) verloren. En hadden de Palestijnen zich na 1993 aan de Oslo-akkoorden gehouden, dan was er ondertussen misschien een levensvatbare staat op de Westbank en Gaza ontstaan. Ze kozen echter ook na 1993 voor terreur en geweld, waardoor er nog steeds geen Palestijnse Staat is. Roelants had deze harde feiten wellicht even kunnen noemen in haar column.

Los daarvan staat er nog een aantal andere onjuistheden in haar schrijven. Zo wilden de Britten niet dolgraag het gebied dat tegenwoordig Israël, Jordanië, de Gazastrook en de Westbank omvat, om hun vaarroute naar Brits-Indië veilig te stellen. Dit omdat het Suezkanaal, zo leert de Bosatlas, in geen van deze landen ligt, maar in Egypte. En omdat Gibraltar, Malta, Cyprus, Egypte, Soedan, Jemen en Oman, toen allemaal Brits, deze route al meer dan veilig stelden.

Het was niet uitsluitend de Britse Balfour-verklaring die het Joodse recht op zelfbeschikking in hun historische land erkende en wilde realiseren. Veel belangrijker zijn hetzelfde unanieme (!) besluit in 1922 van de Volkerenbond (de voorloper van de VN) en van de Verenigde Naties in 1947.

Dat er door de bouw van Israëlische ‘nederzettingen’ op de Westbank nooit meer een Palestijnse staat kan komen, begint bovendien ondertussen een beetje een dooddoener te worden. Simpelweg, omdat dit op niets is gebaseerd. Want waarom zouden er geen Joden in een toekomstige Palestijnse staat mogen wonen? Er wonen toch ook Joden in Nederland en de Verenigde Staten? Zijn deze twee westerse landen minder levensvatbaar, omdat er her en der wat Joodse wijken zijn, die trouwens vaak veel groter zijn dan menige Israëlische ‘nederzetting’ op de Westbank?

Hét probleem is juist dat de Palestijnse president Abbas op de Westbank gewoon geen Joden wil in zijn toekomstige Palestijnse staat. Dan wordt zo’n staat lastig, want die Joden wonen daar nu eenmaal wel, die wonen daar zelfs al meer dan 3.000 jaar.

En dat is dus de kern van het probleem dat er nog steeds geen vrede is tussen de Palestijnen en de Israëliërs. Niet de bijna 100 jaar oude Balfour-verklaring, de Oslo-akkoorden of de ‘nederzettingen’ houden deze tegen, maar het feit dat de Palestijnse leiders anno 2016 nog steeds weigeren te erkennen dat nu eenmaal al 68 jaar terug een Joods land in het Midden-Oosten is ontstaan. Dat je niet zomaar meer even kunt opheffen.

Misschien is het een idee als Carolien Roelants, net als de Britten, de Balfourverklaring laat rusten en zich meer gaat focussen op de werkelijke kern van het conflict tussen de Arabieren en Israël. Want dat wordt echt niet bepaald door dat 100 jaar oude stukje papier.

————————————————————————–

Toevoeging Köhler: de kern van het conflict is in zes woorden samen te vatten. DE ARABIEREN WILLEN DE JODEN VERMOORDEN!  

Waar “Westbank” staat, dient Judea en Samaria gelezen te worden.

Bron:
https://likud.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Ingezonden brief van Likoed Nederland aan de NRC (niet geplaatst), 6 december 2016.

 1. cassandrasez zegt:

  Er staat specifiek over Gaza geschreven, dat het totaal verwoest zal worden, dat er niemand meer zal kunnen wonen voor eeuwig, alleen wat schaapskooien. Altijd een troost om te lezen na de zoveelste terreur aanslag.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Waar staat dat dan? In ieder geval niet in het bovenstaande stuk. Leg eens uit?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Tja zoals J. C. Th. Köhler vraagt: waar staat dat dan.
   Zoals hij “of zij” terecht opmerkt, niet in bovenstaand artikel.
   Maar Ik heb even goed gekeken naar de afbeelding die je meestuurt en het viel me wel op dat je handje wat Arabisch schrift bevat, wat bij mij de verdenking naar boven brengt dat je hier bent gekomen om of te trollen of ons komt laten zien dat je door je Arabisch sprekende vrienden verkeerd voorgelicht bent.

   Geliked door 1 persoon

   • cassandrasez zegt:

    De vuist is een afdruk van de Wilders persiflage op de Saoedie Arabische vlag en er staat Mohammed is een moordenaar. En het staat o.m. in Amos.

    Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Begrijpelijk dat deze brief werd geweigerd door NRC.

  Het is gewoon ht gevolg van links denken. Als het gewenste niet maakbaar is en de waarheid niet gewenst is, dan steek je je kop in het zand en laat mensen die je op de waarheid wijzen niet aan het woord. Of, beter nog, dan maak je ze uit voor leugenaars/brengers van fake nieuws.
  Gelukkig voor mensen die wel interesse hebben in de realiteit, zijn er (nog!) websites zoals E.J. Bron.
  Dat het op een dag zover mag komen dat websites zoals deze niet meer nodig zijn
  omdat over de hele linie weer het echte nieuws verkondigt wordt.

  Geliked door 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  Jammer dat niet uit artikel blijkt dat er altijd Joden in Israel zijn blijven wonen nadat zij in 70 AC zij uit het land werden verdreven.
  De “diaspora” van de Joden.
  De nu z.g.n. “Palestijnen”= arabs, kwamen pas veel later en die gebieden waren sinds de Kruistochten in bezit van de Ottomanen, de Turks.
  //////
  Vanaf circa 1880 trokken tienduizenden Joodse migranten uit met name Oost-Europa maar ook uit Jemen naar Palestina, destijds een Ottomaanse provincie. Zij hoopten dat het herscheppen van een eigen thuisland of staat daar een einde zou maken aan het antisemitisme en aan de eeuwenlange vervolging en onderdrukking van de Joden in de diaspora
  /////////////
  Rond de tijd van de Balfour-declaration was er ook sprake van dat zij een gebied in Kenya toegewezen zouden krijgen.
  Dat werd door de Zionisten afgewezen, TERECHT.
  Zij wilden terug naar hun oorspronkelijke land.
  ///////////
  Toen Israel in 67 Oost-Jerusalem bevrijdde ( zo noemde men dat toendertijd ), troffen zij daar de eeuwen-oude synagoges/ begraafplaatsen etc,etc. totaal verwoest aan.
  Wat hadden zij moeten doen toen ze weer bij de Klaagmuur konden komen ? ? ? ?, GELIJK de 2 Moskeeën erachter/ bovenop met de grond gelijk maken.
  Veel zou er niet voor nodig zijn geweest, waren toch al min-of-meer ruïneuze staat.
  Vrede voor Israël ?
  Een vroegere Premier Israel, Golda Meir, zei:”We zullen pas vrede hebben in het Midden-Oosten als de Arabieren meer van hun kinderen houden dan dat ze ons haten.”
  Zou ook vertaald kunnen worden……………..Als de arabs de islam vaarwel zeggen

  Geliked door 2 people

 4. Feniks zegt:

  Ach ja NRC.
  Eentje van de …lugenpresse.
  ik krijg hem op straat weleens aangeboden door studenten die iets bij willen/ moeten verdienen.
  Ik trek dan een grimas, die ze wonderlijk vind ik dat…meteen begrijpen en waarderen.
  Onze jeugd is echt niet achterlijk.
  Er zitten dombo’s bij , maar meer en meer bright cases.

  Onlangs , in een of andere supermarkt raakte ik in gesprek met twee jonge mensen.
  En tja ,,je laat dan e.e.a. vallen, dat triggerde die twee en zij wilden meer weten, ook deze jonge mensen hebben het gevoel dat er iets niet klopt in onze samenleving maar ze zijn zo op zoek.

  Enfin, lang verhaal kort, ik heb ze gewezen op alternatieve nieuwsvergaring o.a. ejbron.
  Hoop dat ze er hun voordeel mee doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s