Waarover een D66’er niet nadenkt . . . (Oftewel: De achtergronden van de doodsbedreiging aan het adres van Alexander Pechtold en waarom links-liberaal Nederland die niet kan bevatten)

screenshot_25

Pechtold arriveert bij de rechtbank in Leeuwarden.

(Door: Theresa Geissler)

Alexander Pechtold, voorman van D66, toonde zich 6 december jl. voor de Rechtbank in Leeuwarden “openhartig” of, in zijn eigen woorden, hij “verbrak zijn stilzwijgen.” Om precies te zijn: Over het feit dat hij de afgelopen jaren diverse malen met de dood is bedreigd. Even zovele keren had hij, aldus zijn verklaring, daarvan aangifte gedaan, zonder dat Justitie tot ingrijpen was overgegaan, maar nu men in dít geval die stap althans genómen had, in verband met een publieke doodsbedreiging op Facebook, trotseerde hij dus eveneens een drempel, die der openhartigheid, en slingerde zijn doorstane leed van de laatste paar jaar, zijn vrees, zowel om zijn eigen welzijn als om dat van de zijnen (“Ik ben niet alleen politicus, maar ook váder”) er uit. Flinke vent, Alexander; hopelijk heeft het je opgelucht.

Zoals het een Pechtold betaamt, passeerde in zijn betoog diverse malen het begrip “fatsoen” de revue: Zo benadrukte hij, naar ik mij voorstel niet zonder enige pathetiek, dat het, hoezeer men ook aan een politicus, buurman of wie dan ook de pest mocht hebben, altijd zaak was, zijn “fatsoen” te houden en dat doodsbedreigingen “niet als normaal” beschouwd moesten gaan worden. (Juist, Alexander, zo kennen we je weer.) Hij had het geluk dat hij daar stond als benadeelde partij in plaats van als beklaagde, zodat hem door niemand de vraag gesteld kon worden waarom hij dan de afgelopen decennia zo ijverig had deelgenomen aan de demonisering van collega-politici èn anderen, zodat hèn op hun beurt die doodsbedreigingen – en in enkele gevallen de fatale afloop deelachtig geworden was. Toch een geluk, hè, Alexander, dat jóu die vraag bij deze gelegenheid niet kon worden gesteld!

Vanzelfsprekend werd de aan feitelijke beklaagde, Johnny R., wèl de vraag gesteld hoe hij tot zijn ‘misdrijf’, de doodsbedreiging, gekomen was. De man antwoordde waarheidsgetrouw dat hij het niet precies meer kon zeggen. Dat hij op het moment suprême door het noodlot overvloedig getroffen was geweest -100% afgekeurd, baan kwijt – en op dít ogenblik tot zijn nek toe in de ellende zat door de gevolgen -huis kwijt en financiële chaos om precies te zijn: Een schuldenlast van € 51.000,- Dat hij PVV-stemmer was, omdat Wilders in deze tijd de enige politicus bleek te zijn die zich het lot van de gewone Nederlander-in-de-knel aantrok en dat juist D66, Pechtold natuurlijk voorop, zo onophoudelijk tegen hem en zijn partij tekeerging. Dat hem dàt het waas voor ogen had bezorgd, dat hem tot die uitspraak op Facebook had gebracht, waarvan hij nu ook wel inzag dat het verkeerd geweest was. Evenwel: “Voor èchte vluchtelingen kan ik af en toe nog wel begrip opbrengen,” verklaarde Johnny R. onder meer, “maar als je nu weer kijkt naar die toestanden in Ter Apel…..” En iedere ‘gewone Nederlander’ met een realistische inslag, die ófwel deze woorden op dat moment in de Rechtszaal gehoord – ófwel er naderhand over gelezen heeft, heeft ze ongetwijfeld kunnen bevatten. Maar dat zijn dan ook geen D66’ers……

D66-stemmer of -lid kun je namelijk alleen zijn als je, door een gunstige speling van het lot, een leven zonder noemenswaardige oneffenheden hebt gehad. Als je geboren bent in een stabiel nest, een jeugd hebt gehad zonder problemen van betekenis. Als je niets in de weg is gelegd om de opleiding van je keuze te voltooien en min of meer al je wensen meestal wel op de één of andere manier kunnen worden vervuld, vroeger of later. Als je zèlf in een omgeving kunt wonen vrij van muliticulturele invloeden, zodat je alle geestelijke ruimte hebt om de multicultuur te idealiseren, als je zelf financieel van geen enkele instantie afhankelijk bent, zodat het je niet ráákt dat sociale voorzieningen steeds meer afgeknepen worden ten behoeve van eindeloze stromen van asielzoekers…..Tja, dan kun je je permitteren om ruimdenkend, sociaal-bevlogen, kortom: links-liberáál te zijn….

Met de islam als zodanig kom je té weinig in aanraking om zijn groei hier in het Westen te vrezen. Je kunt het je permittéren om je daar niet in te verdiepen en hem alleen maar ‘een religie als alle andere’ of zelfs ‘interessant’ of ‘exotisch’ te vinden. Je kunt het je tevens permitteren om hevig vóór de EU te zijn, vooral voor de Euro en de open grenzen, vanwege de verre reizen, die j i j je toevallig kunt veroorloven – dat andere Nederlanders, in een andere situatie dan de jouwe, voornamelijk met de kéérzijde van dat alles te maken krijgen, is jóuw pakkie-an niet. Dat dit alles je niet ráákt, is de reden dat je het met de koers van een Pechtold eens kunt zijn – die het evenmin raakt.

Die andere groep Nederlanders die, in tegenstelling tot jou, vaak midden in die shit zit en voor de gevolgen, ook in de toekomst, wèl oog heeft – omdat hij wel móet – heeft zijn eigen voorman, Geert Wilders, die vanuit onder meer links-liberale hoek stelselmatig wordt gehoond, gedemoniseerd en zelfs voor het gerecht gesleept, omdat júllie niet willen dat wij die hebben. Omdat hij van jullie moet zwijgen, opdat jullie egocentrische dróómwereldje niet verstoord wordt. Voor de al dan niet vermeende vlúchtelingen willen jullie je gráág inzetten, omdat dit demonstratief in het oog loopt; je naaste autochtóne landgenoot, die wat dat betreft niet interessant is, kan voor jullie part nóg meer in de shit zakken….zolang hij maar z w i j g t . Zó werkt het echter niet. Níet anno 2016.

Zodat het zomaar kan gebeuren dat iemand van die àndere groep, door de omstandigheden tot het uiterste getergd, op de één of andere manier uit zijn slof schiet, tegen jullie in het algemeen, óf tegen jullie woordvoerder, wat zich zèlfs kan uiten in een doodsbedreiging op Facebook, já. Zonder dat het overigens ooit in daden zal worden omgezet. Júllie soort echter, de geachte woordvoerder voorop, wordt echter slechts geraakt door die úiting, die volgens jullie ‘niet kan’ en maakt je op de eerste plaats druk om ‘het fatsóen’ dat in het geding is. Zonder je ook maar één moment af te vragen hoe en waarom iemand dan tot die uiting heeft kunnen kómen. D66 ten voeten uit!

Nu we het dan toch over ‘ fatsoen’hebben: Beklaagde Johnny R. toonde in de rechtszaal het ware fatsoen: Hij gaf toe dat die boodschap op Facebook niet had mogen plaatsvinden. Hij accepteerde de – gedeeltelijk voorwaardelijke – eis. Hij overhandigde op verzoek Pechtold een kopie van het rapport van de deurwaarder betreffende zijn financiële omstandigheden. En – klap op de vuurpijl – hij drukte hem tenslotte, na een korte aarzeling, de hánd!

En met dat laatste, geachte lezers van E.J. Bron, gaf hij een demonstratie van fatsoen ten beste, die niet iedereen hem zou kunnen en willen nadoen, zeg ik U: Ik in ieder geval met de beste wil van de wereld niet!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Waarover een D66’er niet nadenkt . . . (Oftewel: De achtergronden van de doodsbedreiging aan het adres van Alexander Pechtold en waarom links-liberaal Nederland die niet kan bevatten)

 1. Sabeltant zegt:

  Niets meer aan toe te voegen, hoewel… Ik vind Pechtold een gore landverrader die zich om iedereen bekommerd behalve voor de Nederlander en ik stel hem persoonlijk aansprakelijk voor de ellende waar ons land zich nu in bevindt.

  Geliked door 3 people

 2. Thoth zegt:

  (..)Je kunt het je permittéren om je daar niet in te verdiepen en hem alleen maar ‘een religie als alle andere’ of zelfs ‘interessant’ of ‘exotisch’ te vinden. Je kunt het je tevens permitteren om hevig vóór de EU te zijn, vooral voor de Euro en de open grenzen, vanwege de verre reizen, die
  j i j je toevallig kunt veroorloven – dat andere Nederlanders, in een andere situatie dan de jouwe, voornamelijk met de kéérzijde van dat alles te maken krijgen, is jóuw pakkie-an niet.(..)

  zoals deze :

  Op dinsdag 23 september 2014 zal Maiwand Al-Afghani een lezing geven bij de Jonge Democraten. (..) Hij wordt vaak als ‘radicale moslim’ bestempeld en heeft een controversiële mening als het gaat om de islam. Zo pleit hij bijvoorbeeld voor straffen als steniging en roept op tot een jihad naar Marokko.

  Beneden alle peil…

  Like

 3. Waarover een D66’er niet nadenkt, tja nou geloof het maar dat Pechtold er wel flink over heeft nagedacht hoe hij het beste er uit kon slepen en het zo in het vat zou gieten om zo veel mogelijk media-aandacht hiermee kon genereren. Arrogantie ten top, de nazi-Bilderberger Pechtold is Wilders politieke vijand no.1 en laat geen gelegenheid voorbij gaan om met deze flut bedreiging in een slachtoffer rol te stappen. Alle media aandacht die men kan krijgen als “democratisch” politicus is er een, een storm in een glas water, natuurlijk ben je helemaal fout wanneer je zulke figuren gaat bedreigen, dan zit je sneller achter de tralies dan het licht.

  Geliked door 1 persoon

 4. dees zegt:

  Ik kots op die galbak Pechtold, hij is eindelijk “bedreigd” , Jezus Christus, wat een feest zal het zijn geweest bij de D66 fractie. En wat een ellende voor Pechtold dat die halve zool in eerste werd vrij gesproken. Ik hoorde hem bij Pauw verklaren dat het OM helemaal uit eigenbeweging in hoger beroep is gegaan. Jaja, Pechtold kan liegen net als Rutte , helaas voor hem is het gelijk aan die domme bolle ogen is te zien. Gelukkig ging het vandaag weer lekker over de Islam, de hulp van die Judas dominee was stuitend, voor hem is Islam=vrede.
  Mevrouw ( Nederlandse blank) die islam-aanhanger is geworden vond dat er maar ’n paar funda’s waren onder de islam-aanhangers en Pechold deed natuurlijk ook zijn woordje.

  Like

 5. Thom zegt:

  Ik wil er eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken. Dat kereltje-sujet is hypocriet. Hij schijnt zelf zijn medewerkers te slaan en te mishandelen. Hij vertegenwoordigt vele aanbidders van Allah voor wie het doden van ongelovigen een plicht is waardoor ze in de hemel komen om daar te kunnen genieten van 72 maagden.
  Hoe dat zit met een jihadist die impotent is, weet ik niet, maar volgens mij zal zo’n islamitische zelfmoordenaar dan toch een wonderkuur van Allah er gratis bij krijgen om aan zijn gerief te kunnen komen.
  Uitgerekend de man die er zijn levenstaak van maakt om Wilders leven opzettelijk in gevaar te brengen door zijn woorden en daden, staat daar in de schijnwerpers bij de rechtbank zogenaamd bedreigd te zijn. Hij is van hetzelfde minderwaardige soort als Van Riessen, voor wie PVV-ers allemaal gemold moeten worden. Ik krijg gewoon diarree als ik alleen al de naam Pechtold hoor, laat staan als ik hem hoor of zie. Bah, ik moet spontaan naar de plee van dat figuur.

  Geliked door 1 persoon

 6. Arie Nieuwenhuizen zegt:

  Mensen als Pechthold doodschieten heeft geen zin, in leven laten is veel beter. Langzaam komt hij er wel achter dat hij een triest leven heeft geleden met leugens naar de kiezers toe. Mogelijk krijgt hij die overdenkingen tijdens de chemotherapie. Wordt hij ook eens misselijk terwijl ik dat elke keer wordt als ik hem zie.

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Pechtold hoeft helemaal niet bedreigd te worden, zijn fans uit opsporing verzocht kruisen vanzelf een keer zijn pad. Je zou dat als ਬੁਰੇ ਕਰਮ kunnen duiden

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Geweldig artikel mevrouw Geissler,

  Ja, wie bedreigt nu eigenlijk wie? Die Johnny op feesboek of meneer Pechtold, die Nederlanders alles af wil nemen om straks in Brussel overladen te worden met taxpoet?

  Zo is er veel begrip voor moslims, die meneer Wilders zien als een bedreiging. Want de PVV wil Nederland behouden, ongeveer zoals het is en daarin past geen islam. En wordt vanwege het woord ‘minder’ de hele rechtstaat afgeschaft. Helaas is er bitter weinig begrip voor meneer Wilders, die vanwege de standpunten van de PVV en het behoud van ons land, moet onderduiken. Daar hoor je de linxe kerk niet over. Linxen klagen massaal over de kosten van de beveiliging van meneer Wilders, dat vinden ze leuk. En wie stookt het haatvuurtje dagelijks op: meneer Pechtold.

  Dat manneke P. daar staat als pappa is natuurlijk waanzin. Hij heeft veel te weinig tijd om een echte vader te zijn en zijn politiek is die van een NSB-er, hij ontneemt zijn eigen kinderen hun eigen vaderland, hun geschiedenis, cultuur en waarden. Alles voor het Vierde Rijk en alles voor de islam.
  En we weten nu al dat geen journalist aan de koters Pechtold gaat vragen of zij misschien begrip hebben voor de bedreiger Johnny, die hu eenmaal gedwongen moet meebetalen aan de rijkdom van de Bilderbergers en hun pappa. Kinderen hebben meestal een redelijk gevoel voor rechtvaardigheid. Ik wens ze veel sterkte met zo’n vader.

  Like

 9. ieznogoedh zegt:

  Ach, het loopt tegen de verkiezingen in 2017.
  Dus om nu maar te tonen dat niet alleen Geert Wilders wordt bedreigd (en ja, die loopt inderdaad ernstig gevaar om vermoord te worden. Net zoals destijds Pim Fortuyn die geen beveiliging kon krijgen van de later krokodillentranen huilende, maar diep in zijn hart, voor zover aanwezig, juichende wim kok) maar ook de zo aan de weg timmerende zwarte SS van denk, nu dan pechtoldyouso en er komen er nog wel meer misschien.
  Zolang links het bedreigen deed, was het niet erg en als links de daad bij het woord voegde was het helemaal geweldig. In deze materie doet links natuurlijk niet onder voor mislims.
  Maar oh wee, er is een suffe “bedreiging” op facebook (welk zinnig mens wil daar überhaupt aan mee doen) en ja, dan moet heel Nederland weten hoe vreselijk zwaar die beide minkukels het hebben, non-valeur Silly en verkoopmanager Nederland pechtold.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  hij drukte hem tenslotte, na een korte aarzeling, de hánd! JAKKES !!
  Hopelijk heeft hij die hand daarna heel goed gewassen !!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik gaf dan ook al aan, dat ik het zelf niet gedaan zou hebben.
   Maar het is nu eenmaal zo: Behalve de doorgewinterde criminelen worden de meeste mensen in het beklaagdenbankje múrw. Zeker als ze het door de omstandigheden al van tevoren voor hun kiezen gekregen hebben.
   Die landverrader moest zich z’n schelvisogen uit z’n kóp schamen, dat hij deze zaak heeft doorgezet!

   Like

 11. Zo doende leert men. Goed artikel Theresa.

  Like

 12. volksrechter zegt:

  Het is maar bij bedreigingen gebleven, maar er zal een dag komen Pechvogel dat het werkelijkheid zal worden en die dag zal je uw idealen van uw partij verwensen !

  Like

 13. Erik zegt:

  Wat een zielig mannetje die zelf de boel loopt op te stoken en nu gaat janken en aandacht vragen.
  Dit onbenul weet niet wat bedreiging is, schelden doet geen zeer slaan veel meer vies vuil Ptje.
  De hitser tegen Geert, dat de poep door zijn broek loopt als hij mij tegen komt schijtebak.
  De gluipert moet zo nodig ook beveiliging, ha laat me niet lachen deze heuler van de vijand krijgt straks een beveiliger tegen zijn ontsnappen uit de cel, minstens levenslang voor landverraad!

  Like

 14. conny zegt:

  Beetje zielig voor doen en slagoffer rol spelen hoe zielig ben je dan wat een verader niets aan toe te voegen met die man fatsoen in zijn lijf heeft die niet wat die allemaal doet eingelijk het land uit zetten op de boot richting de moslim land daar hoort die ook

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:
  Eigenlijk wil ik deze Bilderberger kotkop niet zien op mijn blog.

  Like

 16. D. G. Neree zegt:

  De schoft Pechtold is dus in hoger beroep gegaan. Hij moet en zal die man zijn leven nog verder kapot maken, ook al heeft die zijn excuses gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s