Keerpunt Aleppo

screenshot_40

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het Syrische leger kon inmiddels bijna heel Aleppo op de terroristen heroveren. Dit vormt een historisch keerpunt in de Syrië-oorlog.

contra-magazine

Samen met de ondersteuners uit Rusland en andere geallieerde krachten kon het Syrische leger nu ook het door de radicaalislamitische terreurgroepen gecontroleerde oostelijke deel van de stad Aleppo grotendeels innemen. Slechts enkele kleinere groepen verschansen zich er nog. Een deel van de ook in Aleppo vechtende milities, die in de westerse vooraanstaande media nog steeds graag als “rebellen” gebagatelliseerd worden, kreeg in het verleden steeds opnieuw ondersteuning uit de VS, Turkije en de Arabische Golfstaten.

Terwijl politiek en media van het Westen steeds opnieuw proberen om de Syrische regering en de Russische ondersteuners de schuld voor de burgerslachtoffers door de radicaalislamitische terreurmilities in de strijd om de bevrijding van Syrië in de schoenen te schuiven, zin het echter juist de westerse regeringen onder leiding van de VS, evenals de terreurondersteuners in Ankara, Riyad & Co, die door middel van de verzorging van de radicale islamieten het leed van de inwoners van Aleppo verlengd en het aantal dodelijke slachtoffers vermeerderd hebben.

Ook de westerse veroordeling van de Syrische beslissing om nu in de beslissende fase van de herovering van Aleppo geen wapenstilstand toe te staan, ontpopt zich als propaganda- en desinformatie-truc. Want het gaat Washington & Co helemaal niet om de burgers in de stad, die in ieder geval humanitaire hulp nodig hebben, maar veelmeer om de reorganisatie, wat de volledige bevrijding van Aleppo door de Syrische eenheden nog meer zou vertragen en het aantal dodelijke slachtoffers nog verder zou opschroeven.

In ieder geval wordt met de herovering en volledige bevrijding van Aleppo een historisch keerpunt in de Syrië-oorlog ingeluid. Per slot van rekening raken de terreurmilities zodoende hun laatste stedelijke bolwerk in het door zware gevechten verwoeste land kwijt. President Assad zei tegenover de krant “Al-Watan”: “De beslissing om heel Syrië te bevrijden, is gevallen, en Aleppo maakt daar deel van uit.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Keerpunt Aleppo

 1. Alex Delarge zegt:

  Jammer.Het had wat mij betreft nog veel langer mogen doorgaan.

  Like

 2. Anna zegt:

  Oorlog over in Aleppo, her groeperen en beginnen, in een ander stad…. ISIS kom je nooit meer vanaf…. de wereld is hun doel…..

  Like

 3. Hans zegt:

  Ziet er goed uit, naar islamitische maatstaven.
  Dit is wat de islam wil: veel islamitische stenen en het rode islamitische bloed in het warme islamitische zand.
  Geluk voor de islamtieten zit ‘m in de islamitische details.
  En als u denkt ‘ohhhh zielig’…
  • Wij zullen de wederopbouw weer moeten bekostigen (krom liggen voor extra belastinggeld)
  • Die zielige mensen (de Christenen en Kopten uitgezonderd) zijn uiteindelijk islamitische moslims en daarmee onze islamitische vijanden omdat ze de islamitische koran moeten, zullen en willen volgen.

  Niet te veel mee zitten, uiteindelijk zijn WIJ het slachtoffer. We betalen al voor de gevluchte islamnitische lafaards hier, de achtergebleven islamitische gezinnen daar en we gaan betalen voor de door Westerlingen op te bouwen islamtische steden.

  Heb maar meelij met uzelf

  Like

 4. Stef zegt:

  Indirect wordt de macht van trump overal al voelbaar. Het geeft een prima gevoel.

  Like

 5. Johan zegt:

  Kunnen nu ook al die apothekers en kernfysici terug naar Aleppo ?

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Prachtig, kunnen ze binnenkort allemaal terug.

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  These are all facts that President-elect Donald Trump should take into account when he talks glibly about working with Russia and Assad to fight against ISIS.
  +++
  http://www.thedailybeast.com/articles/2016/12/05/how-isis-returned-to-syria.html
  +++

  Like

 8. Ja, dat zo mooi zijn als de hele meute weer terug zou kunnen.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Een wijsheid voor de heer Putin, koel hoofd houden, oren en ogen open, want het is nog lang niet gedaan, laat uw schepen nog maar even in de Middelandse Zee liggen. Want de IS zal zich hergroeperen elders.

  Like

 10. Jan zegt:

  Hizb-ut-Tahrir in Lakemba, Australië:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s