Pathologische altruïsme . . . wat is dat?

screenshot_46

(Door: “Landerdoek”)

Het woordenboek Van Dale kent deze term niet, noch is er een ander woordenboek dat het netjes uitlegt. Kennelijk is het een woord dat in de toekomst wel zal bestaan, en wel heel snel, maar voorlopig is het alleen een uitvinding van de schrijver van het boek “Pathological Altruism”, Barbara Oakley, die de betekenis daarvan uitlegt aan de bekende Stefan Molyneux in de video hieronder.

screenshot_38Terwijl de video wel bijna een uur lang is, bestaan er eigenlijk al veel kortere beschrijvingen van de term, zoals Jesse Klaver of gewoon Links. De video, en dus het boek, gaat er kort gezegd over dat de westerse maatschappij het zo erg druk heeft met goed zijn en goed doen aan anderen, en dus zo druk met haar hart, dat ze zich niet realiseert dat goed doen vaak kwalijk consequenties kan hebben, en kwalijke daden kunnen soms juist goed resultaten halen.

Met andere woorden, bijvoorbeeld m.b.t. vluchtelingen is de hele westerse maatschappij meer bezig met de intenties dan met de resultaten van de goedbedoelde acties. Dus vluchtelingen gewoon helpen; verkrachtingen, criminaliteit en vernieling van je eigen cultuur zien we wel later. En daarom, ook als alle vlees, bloed, kont, haar en nagels opgeofferd zijn, zal het hart van Jesse nog altijd gezond blijven.

Door:
“Landerdoek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Pathologische altruïsme . . . wat is dat?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dat het ‘goedmensisme’ bijna altijd pathologische trekken aanneemt, staat buiten kijf, ja!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ziekelijke zelfopoffering. Alleen de goedmenselijke schijnaltruïsten offeren veel op behalve zichzelf. Het altruïsme van de goedmensen wordt betaald met het geld van anderen.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Hemelse blablabla.
  Plekje al verzekerd.

  Like

 4. Jan zegt:

  Pathologische altruïst: socialist, met dien verstande zolang het van andermans geld gaat, want dient in eigen buidel getast te worden houdt het ‘eerlijk delen’ direct op. Het zijn tevens blinden, leugenaars, geldwolven en geesteszieken zoals psychopaten. Het begrip socialist dekt de gehele lading.

  Like

 5. Jan zegt:

  Zie ik weer die rotkop van weekdier Klaver die zich vergelijkt met de slechtste president van Amerika ooit, de ergste racist, blankenhater en antisemiet.

  Like

 6. lieve zegt:

  ZIEKELIJKE ZELFVERLOOCHENING !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s