Amsterdam betaalt godsdienstlessen voor kinderen van honderden moslims

screenshot_68

Gemeente gaat alle godsdienstles-declaraties doorlichten

De gemeente Amsterdam betaalt de rekening voor de godsdienstlessen voor kinderen van enkele honderden moslims. Dat schrijft de Volkskrant, die via klokkenluider-website PubLeaks werd getipt. De ouders maken gebruik van een subsidieregeling voor minima. De gemeente bevestigt tegenover de Volkskrant dat de regeling wordt gebruikt voor de godsdienstlessen. De regeling bestaat al jaren en is bedoeld om kinderen van minima bijvoorbeeld naar muziekles te laten gaan of naar een sportclub. Ook kunnen mensen een bijdrage krijgen voor schoolspullen.

post-online

Wethouder van Sociale Zaken Arjan Vliegenthart wil zich inhoudelijk niet te veel bemoeien met waar de ouders de scholierenvergoeding aan uitgeven. “Keuzevrijheid van ouders is een belangrijk onderdeel van de regeling, ik bemoei me er ook niet mee of kinderen nou viool- of gitaarles krijgen”, zegt de wethouder tegen de Volkskrant. De gemeente heeft vooralsnog bonnen ontvangen voor lessen bij twee van de veertig Amsterdamse moskeeën en drie particuliere aanbieders van godsdienstlessen.

Toch gaat de wethouder met de betreffende moskeeën praten. Hij verwacht van religies dat zij ‘vanuit barmhartigheid’ onderwijs in de geloofsleer uit eigen zak betalen. “Het geld dat moskeeën op deze manier ontvangen, kunnen die kinderen niet meer gebruiken om schoolspullen te kopen of een fiets om mee naar school te rijden.” De gemeente heeft zich voorgenomen alle godsdienstles-declaraties nog eens door te lichten. Nu gebeurt dat steekproefsgewijs.

Bron:
http://regio.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Amsterdam, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Amsterdam betaalt godsdienstlessen voor kinderen van honderden moslims

 1. dees zegt:

  Het verbaasd me niet, maakt niet uit wie er aan de macht is, de Islam en zijn aanhangers in Amsterdam zijn heilig verklaart, tjonge jonge!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  Oh juist. En dan geloven ze dus ook nog in alle ernst, dat die imams dát argument zullen overnemen? Vanuit “barmhartigheid?”
  Kun je denken! Of ze doen alsof, als men er op komt wijzen: Minzaam “ja” knikken en “nee” dóen.

  Geliked door 2 people

 3. rightie zegt:

  Aan de gemeente Amsterdam, schei toch eens een keertje uit. Gitaar en vioollessen zijn haram in islam. Stelletje minkukels. Die kinderen worden ingeprent om infidels te vermoorden, met de welgemeende complimenten van de Nederlandse belastingbetalers.

  Geliked door 2 people

 4. leefbarbaar zegt:

  D66 is ook een moslimpartij.
  Mevrouw Simone Kukenheim is de betrokken D66-wethouder. Zij is een erkend foutlinxe; zij hield een rapport over zwakke scholen achter aan de raad, omdat de uitslag aantoonde dat haar beleid faalt. Natuurlijk heeft ze geen probleem met koranlessen, want moslims in 020 stemmen D66.

  Alle koranlessen stinken trouwens. In ruil voor stemmen mogelijk gemaakt met subsidie, toch vind je deze niet terug op de gemeentebegroting; al deze smerige subsidies zijn versleuteld. Onderwijs, sport, jeugdwerk, integratie, buurtwerk, buurtontwikkeling, emancipatie, maatschappelijk werk, allemaal extra schijven in het foute radersysteem van subsidies om stemmen te kopen en de islamisatie uit te voeren.
  Dat is een zwak punt in een democratie; als de meerderheid beslist te frauderen om de achterban tevreden te houden, dan heeft de minderheid het nakijken. En zitten we opgescheept met falende oplichters, zoals Simone Kukenheim.

  Geliked door 2 people

 5. Ildiko zegt:

  islamisering, veersplitsing van een gezonde maatschappij moet kunnen, kost wat kost. Deze ambtenaren straf verdienen en kinderen in een gezonde westerse kamp deislamisering opvoedcursus! dus wie zijn schuldig aan een kapotte samenleving??????? precies mensen die tegen Wilders zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ook dat nog, het kan niet op met onze belastingcenten. Voor onze eigen burgers is er nooit een voordeeltje. Niet voor de ouderen en niet voor de arme met de feestdagen.

  Geliked door 2 people

 7. Gesubsidieerde godsdienstles zou te pruimen zijn als er ook gesubsidieerde porno was. Nu is er wel iets in die zin voor gehandicapten heb ik mij laten vertellen maar laat dan die lieden die deze godsdienstles willen eerst maar eens bewijzen dat ze (geestelijk) gehandicapt zijn.

  Like

  • Niet zeuren @BB jij kreeg vroeger op school ook goedsdoenstles van een dikke pater met zo’n pij en bijpassend kek koord waarmee hij jullie bij onoplettendheid of giechelig gedrag over je flikker trok. Maar dat werd dan wel betaald uit het Sgoolgeld (denk ik?)

   Like

   • Nemesis zegt:

    Dan zat @BB beslist niet op een openbare school, want daar werden geen godsdienstlessen gegeven.

    Geliked door 1 persoon

   • @Nemesis 10 december 2016 om 16:18
    In een omgeving waar 99,99% van de populatie katholiek was had je omstreeks 1953 nog geen invloed van de communisten want die werden tegen de muur gezet, de protestanten werden uitgescholden en hun vrouwen door de opgeschoten katholieke jeugd tijdens oud op nieuw op het marktplein gevingerd. Joden hadden ze alleen in Amsterdam en er stond er wel eens eentje op de markt, met lepkes. Het waren dus andere tijden waarin je echt geen dobberzoeker of iemand die niet op iemands zus of broer leek tegenkwam, dus ook geen openbare school met ander links gespuis. Nee, ik ben niet praktiserend maar nog steeds fan, vanwege opoe.

    Like

  • ro zegt:

   Dat ze die ‘godsdienst’lessen willen lijkt me genoeg bewijs.

   Geliked door 2 people

 8. Ildiko zegt:

  Koran lessen zijn gif voor alle kinderen. Een verloren middeleeuwse geïndoctrineerde nieuwe generatie.

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  LInks natuurlijk weer !! Delen van andermans belasting euro gaat ze heel goed af !!

  Geliked door 1 persoon

 10. Anna zegt:

  Praten met een islamitische organisatie??? Of islamitische ouders…? ONMOGELIJK.

  Wij hebben hier toch RECHT OP ! Als wij islamitisch godsdienst onderwijs belangrijker vinden dan muziek les dan moet dat toch kunnen… bovendien heeft Mohammed muziek verboden. Dus waarom zou je dan. We kunnen toch niet tegen de wil van Mohammed ingaan…. Als wij onze kinderen in de islam willen opvoeden dan is dat toch vrijheid van Godsdienst….
  Wij geven onze kinderen de wetten en regels mee voor een toekomstig leven, jullie weten toch dat dat leven in volledige wereld vrede onder de islam is………
  Dat weten jullie kafirs toch wel dat dit ons totaal beeld is…. onze einddoelstelling…..
  En fijn dat jullie deze lessen die dit bevorderen willen subsidiëren…..
  Hieruit blijkt dat jullie niet onwillig tegenover onze religie staan…….
  Want Hier in Amsterdam is het vreselijk, hier gebeurt nou alles wat Allah verboden heeft en daarom moeten wij onze kinderen hiervoor beschermen en wapenen en islam lessen meegeven, zodat ze straks niet zullen zwichten voor alle, wat jullie gezellige dingen noemen… zoals concerten en dans feesten…. en al dat die alcohol die daarbij gedronken wordt……en dan mannen met mannen over straat nog wel, bah….. dat mag toch niet………………….
  Nee onze kinderen moeten met harde hand ( en zo gebeurt dat dan ook op de Koran school ) in dit kafir land in het gareel blijven lopen….Ja de iman is soms streng maar dat moet ook wel… want onze kinderen moeten de Koran uit hun hoofd leren en dat moet je ze met grote discipline bij brengen… en dan mag de iman soms best wel eens slaan als ze weer voor de zoveelste keer geen zin hebben om dat Arabisch te leren….want Mohammed strafte ook de mensen die niet wilden luisteren naar hem……….

  En nu komt Arjan Vliegenthart met ons praten….. hij moet toch ook de Nederlandse wet gehoorzamen…. nou dan zijn wij toch vrij om te doen wat we willen…. wij geven dit geld niet uit aan muziek en sport of een educatief uit stapje. Dat zou toch zonde zijn van het geld… wij leren onze kinderen te leven volgens de regels van Mohammed…. Deze lessen kunnen onze kinderen later als jullie, kafirs, gaan begrijpen hoe goed de islam wel is voor Nederland, goed gebruiken….Dan kunnen ze jullie ongelovige kafirs uit de Heilige Koran leren….. En voor de kinderen is het geweldig dan komen ze later in het paradijs…. dat is toch veel beter…. dus Arjen sorry maar wij kiezen met jou subsidie geld hiervoor….
  Als Arjen niet naar ons wilt luisteren zou dat jammer zijn.
  Maar Mohammed heeft ons ook nog de taqyia voor geschreven dus op termijn komen we hier wel uit hoor……
  Shalaam aleikum Mohammed

  Geliked door 1 persoon

 11. Tistochwat zegt:

  Natuurlijk joh, besteed ons belastinggeld maar aan de opleiding van onze toekomstige koppensnellers! Ik word er doodziek van!

  Like

 12. Jackie2015 zegt:

  Helemaal geen geldelijke steun voor godsdienstlessen voor moslim kinderen. Af schaffen die handel. Amsterdam betaalt, maar het geld komt wel van de Amsterdamse burger af.

  Like

 13. BertG. zegt:

  Als er niet nadrukkelijk in de regels staat vermeld dat het niet uitgegeven mag worden aan koranles, is hier niets aan te veranderen.
  Dus het is helaas aan de ouders zelf om dat in te vullen wat zij nuttig vinden.
  De 1 gaat op zwemmen of de padvinderij, de ander naar koranles.
  Hoe vervelend ik het ook mag vinden, dat daar geld aan uitgegeven wordt.
  Dan hadden ze daar van tevoren over moeten nadenken wat wel en niet mogelijk is.

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s