Rapport van de Wereldbank: radicale islamieten meestal zeer goed opgeleid

screenshot_57

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Voor de meeste radicale islamieten is de afwijzing van westerse waarden de centrale motor voor hun radicalisering. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldbank, dat verscheen in oktober. Ook opvallend: het grootste deel van de buitenlandse ISIS-strijders was goed geïntegreerd, opgeleid en welgesteld.

blick

Twee derde deel uit welgestelde klasse

Een rapport van de Wereldbank van oktober jongstleden (MENA Economic Monitor), waarin o.a. het opleidingsniveau van islamitische terroristen onder de loep genomen werd, komt tot een interessante conclusie: meer dan twee derde deel van de in het buitenland gerekruteerde strijders van de “Islamitische Staat” (ISIS) komt uit de goed opgeleide en welgestelde klasse en was goed geïntegreerd in zijn landen. Armoede zou dus niet de motor voor radicalisering en gewelddadig extremisme zijn. Ook onderzoekers van de Erasmus-universiteit in Rotterdam, het Franse Centrum voor Preventie, Deradicalisering en Individuele Bewaking (CPDS) en zelfs de Britse MI5 komen tot identieke resultaten.

Opgeleid en radicaal

De Wereldbank deed onderzoek naar 331 profielen van personen uit een ISIS-databank en kwam tot de volgende fundamentele uitspraken: ISIS-rekruten zijn beter opgeleid dan hun landgenoten. Hun aandeel neemt toe met de opleiding, dit is bij zelfmoorddaders bijzonder groot. 69% van de onderzochte personen had een gymnasiumdiploma, een vierde deel had de universiteit afgesloten. Slechts 2% is analfabeet. Een meerderheid heeft voor toetreding tot ISIS een beroep uitgeoefend. Bij de eigen inschatting over religieuze kennis gaf 53% basiskennis aan, slechts 4% beschouwde zich als “voortgeschreden”. De Wereldbank stelde ook vast dat de rekrutering van ISIS-strijders uit islamitische landen met sterke religiositeit minder waarschijnlijk is. Als men overigens de armste en de meest door terrorisme geteisterde landen tegenover elkaar plaatst, is er sprake van weinig overeenstemming.

Mantra van de domme extremisten weerlegd

De tegenwoordig als een mantra gepredikte these dat radicalisering in arme, onontwikkelde milieus zou plaatsvinden, wordt daarmee op veel punten weerlegd. Dat toont overigens ook de historie van de politieke terreur aan: de Rode Brigades in Italië of de Rote Armee Fraktion (RAF) in Duitsland waren het project van welgestelde, jonge mensen uit de middenklasse. Osam Bin-Laden kwam uit een superrijke Saoedische familie en de voor de communistische genocide in Cambodja verantwoordelijke leider van de Rode Khmer, Pol Pot, studeerde aan de Sorbonne in Frankrijk.

Desoriëntatie door multiculti

In geval van de ISIS-terroristen kun je jezelf wel voor het hoofd slaan, want: Europa en Amerika hebben hen alles gegeven – opleiding- en arbeidsmogelijkheden, welvaart en religievrijheid – omdat zij dachten dat tot de acceptatie van de westerse waarden en de samenleving zou leiden waarin ze woonden. Wat onze vaak zelfingenomen, linkse maatschappijarchitecten zich echter nooit hebben afgevraagd: zou het kunnen zijn dat deze “tolerante openheid naar de wereld” met al haar diverse multiculti-consequenties zorgde voor een desoriëntatie, die door de enen met terreur en door de anderen met een zwaai naar rechts wordt bestreden?

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, ISIS, Islam, Jihad, Terrorisme, Wereldbank. Bookmark de permalink .

4 reacties op Rapport van de Wereldbank: radicale islamieten meestal zeer goed opgeleid

 1. paulzwueste zegt:

  Leer me nu eindelijk eens wat nieuws!

  Like

 2. Lilith zegt:

  Ja, en ook nog (gratis) goed opgeleid in het buitenland waar onnozele burgers zonder dat ze t beseffen hun eigen ondergang financieren….

  Like

 3. Jan zegt:

  In alle multi culturele projecten van de islam is nog altijd tot nu toe 1 winnaar uit de bus gekomen: de islam! De rest zijn uit de geschiedenis uit gewist. Veel zijn christelijke en boedistische landen, die een verwrongen en naief beeld hadden van moslims, en van zelf verdediging.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s