Wilders naar de galeien, “vluchtelingen” op vakantie

screenshot_53

(Door: Ton Nijhof)

“Vluchtelingen die vakantie vieren in hun land van herkomst worden strenger aangepakt” en “Wilders veroordeeld wegens haat zaaien en discriminatie”. Zo maar wat frasen uit de media van vandaag. Nederland en België gaan samenwerken om hun verblijfsvergunning af te kunnen pakken. Beide landen hebben te maken met de zogenoemde ’terug-reizigers’. Dat zijn vluchtelingen die terugreizen naar hun land van herkomst: uitgerekend het land dus waarover ze zeggen dat ze er gevaar lopen.

Eerder dit jaar al werd onthuld dat Eritreeërs met een vluchtelingenstatus gewoon naar hun herkomstland op vakantie gaan en daar op Facebook zelfs over opscheppen. Zij blijken weinig te vrezen hebben van het heersende regime. De ’Nederlandse’ vluchtelingen vliegen via het Belgische Zaventem en andersom blijkt men voor Schiphol te kiezen. Staatssecretaris Dijkhoff (V & J) weet te melden dat het meermaals gebeurd is, onder meer bij mensen uit Irak, Iran en Soedan. Het gebeurt ook dat mensen met een asielstatus naar een buurland van hun herkomstland op vakantie gaan om daar hun gevluchte familie, vaak ondergebracht in kampen, op te zoeken. Dat is wel toegestaan.

De eerste vraag die zich opdringt, is hoe deze ‘vluchtelingen’ aan het geld komen voor dergelijke snoepreisjes. Het ziet er namelijk naar uit dat de meesten geen ‘apothekers uit Aleppo’ zijn. Dat ligt namelijk in Syrië en niet in Soedan, Irak of Iran. Verreweg de meeste van deze ‘vluchtelingen’ zijn aangewezen op uitkeringen zoals die ook aan autochtone Nederlanders worden verstrekt. Die blijken echter veelal bij de voedselbank om eten te bedelen, laat staan dat zij zich kunnen veroorloven een retourtje aan te schaffen voor dergelijke vakantiereizen. Het is des te ergerlijker, omdat het er alle schijn van heeft dat niet zozeer de status als vluchteling, maar als gelukszoeker in ons land werd gehonoreerd met voorrang in behandeling voor het vinden van woning en andere faciliteiten.  Deze zaken worden vooralsnog aan bijvoorbeeld Nederlandse jongelui onthouden, die daarom veelal gedwongen zijn om tot hun dertigste of langer bij hun ouders te wonen.

Al met al is hier sprake van een grotere en grootschaliger gepraktiseerde discriminatie dan wat Wilders werd aangewreven. Die laatste liet het nog bij woorden waarvan hij op het moment van de uitspraak mocht veronderstellen dat dit niet strafbaar was. Die strafbaarheid kwam pas later, op 16 december 2014 door middel van eenzelfde uitzinnige rechtsopvatting tot stand. (zie daarvoor ook ‘Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders’, Prof. dr. mr. P. Cliteur, De blauwe tijger Groningen 2016)  Helaas: de rechters hebben gemeend criteria aan te moeten leggen die de wetgever niet in de betrokken wet heeft opgenomen. Daarvoor deden zij een beroep op elders tot stand gekomen recht, waarover de Nederlandse (grondwettelijke) wetgever zich niet expliciet heeft kunnen uitlaten. Wilders is dus veroordeeld op grond van een ‘wet’ die als zodanig in onze grondwet niet voorkomt.

Wie weleens naar het programma ‘Opsporing verzocht’ kijkt, weet dat de problemen met Marokkanen talrijk zijn. Overigens heeft het weekblad ‘Nieuwe Revu’ al in 2014 gewezen op de druk die op NPO en AVRO/TROS werd/wordt uitgeoefend teneinde ‘minder Marokkanen’ misdaad aan de orde te stellen. Politiefunctionarissen die aan het programma meewerkten, trokken daarover aan de bel bij het weekblad.

We zijn een buitengewoon merkwaardig land geworden en het is niet langer de vraag óf, maar veel meer wannéér dit tot een uitbarsting komt.

pvv-nieuw

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Geert Wilders, Hypocrisie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wilders naar de galeien, “vluchtelingen” op vakantie

 1. Ron V. zegt:

  Over die “vakantiegangers” had ik al in een aantal media gelezen.
  Mijn gedachtes waren dat het vreemd is dat men dit gelijk zo openbaart, deze “vakantiegangers” weten dan gelijk dat ze in ieder geval niet meer via Nederland of België moeten gaan vliegen.
  Düsseldorf en Frankfurt zijn bijvoorbeeld ook 2 vliegvelden die veelvuldig gebruikt worden, en het nu zeker nog drukker zullen krijgen.

  Like

 2. Peter zegt:

  Ik had reeds in 2008 een zgn Somalische vluchteling als collega die naar Somalië op vakantie ging. Mijn linkse werkgever en mijn linkse collega’s vonden dat fijn voor hem, in alles werd hij bevooroordeeld en hij maakte daar op slinkse wijze gebruik van. Het liefst had ik hem ….. getrapt in een hoekje.

  Like

 3. G. Maenhout zegt:

  Eerste vraag: waar betalen die zielepoten dat van? En ten tweede: enige jaren geleden was er ook al ophef over “vluchtelingen” uit Oost-Afrika, die rustig terug gingen naar eigen land omdat daar hun dochters levenslang te verminken. Die groep zou dus allang onder verscherpt toezicht hebben moeten staan.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Deze rechters gaan zwaar de fout in door de Wet maar eigen interpretatie uit te leggen en niet naar de letter van de Wet !!

  Like

 5. Harry zegt:

  Zo’n twintig jaar geleden was dat ook al aan de hand , dat ze , zodra ze een verblijfsvergunning hadden meteen op vakantie gingen naar het land waar ze vermoord zouden worden en moesten ontvluchten . Er mocht niks over gezegd worden .
  Het duurt bij de overheid toch wel verrekt lang , voordat de ogen opengaan .
  Behalve voor iedereen een beetje rechts van de middellijn .
  Dan komt het halve ambtenarenkorps meteen in beweging !
  Zie Wilders .

  Like

 6. Ik denk wel dat het een keer tot een uitbarsting gaat komen, in de vorm van een burgeroorlog zeer zeker. Hoe lang moeten wij dit nog pikken van ze. Die daar in Brussel zitten er niet voor ons. van ons mogen ze oprotten met hun bagganalen en zuippartijen van onze belastingcenten.

  Like

 7. J.J. van den Berg zegt:

  30 a 40 jaar geleden gingen Koerden die asiel hadden gekregen i,v,m, vervolging in hun land, gewoon op vakantie in het land van herkomst. Het stond toen met grote letters in de krant. Ik denk Het Vrije Volk. Ondanks die grote letters werd het niet gelezen in den Haag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s