Aleppo: Meer dan 1000 strijders leggen de wapens neer – 50.000 burgers geëvacueerd

screenshot_100

(Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen twee dagen hebben ongeveer 50.000 vreedzame burgers de oostelijke delen van Aleppo via de door Rusland georganiseerde humanitaire corridor verlaten, aldus de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov. Volgens hem werden er alleen zaterdag al meer dan 20.000 mensen geëvacueerd. De militaire woordvoerder heeft de terroristen gewaarschuwd voor mogelijke provocaties.

nieuws-spoetnik

“We waarschuwen de terroristen en strijders van de zogenaamde gematigde oppositie en roepen ook hun begunstigers op: probeer niet om de een of andere provocaties te ondernemen en vooral niet om op de vreedzame burgers te schieten die door de humanitaire corridor Oost-Aleppo verlaten”, benadrukte hij.

Volgens Konasjenkov hebben 1.217 strijders hun wapens al neergelegd. Nu zou het o.a. tijd worden om de ware motieven van de westerse landen en organisaties te onderzoeken, die hun bereidheid uitten om humanitaire hulp naar Aleppo te sturen.

“We richten ons tot allen die de afgelopen maanden hun bereidheid hadden geuit om humanitaire hulp naar Aleppo te sturen: aan de vertegenwoordigers van de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada, de Europese Unie en internationale organisaties . . . Het wordt tijd de waarheid van hun motieven te onderzoeken”, zei Konasjenkov.

 

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Canada, EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Islam, Rusland, Syrië, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Aleppo: Meer dan 1000 strijders leggen de wapens neer – 50.000 burgers geëvacueerd

  1. Fred zegt:

    De echte waarheid van hun motieven is de gaspijp die van Qatar naar Europa gelegd moet worden.
    Die 400.000 doden zijn slechts bijzaak.
    Erg wrang dat deze minderwaardige schepsels het nu doen voorkomen dat zij zich erge zorgen maken om het welzijn van de burgers in Aleppo.
    Wij weten wel beter.

    Like

  2. guusvelraeds zegt:

    De motieven zijn duidelijk de dictatoriale EU en de stealth moslimbroeder Obahma (beide nobel prijs voor de vrede) samen met het smeergeld wijf Hillary Clinton en grote bedrijven met globale belangen op gebied van grondstoffen projectontwikkeling wilden onder het mom van democratie relatief stabiele regeringen omver werpen om daarna de islamisten aan de macht helpen waarmee ze in ruil onderhandse afspraken gemaakt hadden. Deze regeringen moesten verdwijnen omdat ze dwars lagen bij de machtsuitbreiding van de VS en de EU. Dat zelfde vieze spelletje hebben ze ook uitgehaald in de Oekraïne waar een democratisch gekozen president werd weggewerkt en een corrupt fascisme in het zadel werd geholpen en alwaar de onderste steen nog altijd naar boven gehaald moet worden door Rutte. Dat gedurende deze hele procesvoering miljoenen mensen op drift raakten en tienduizenden christenen en anderen (ook moslims) werden vermoord maakte deze politieke en morele huichelaars niets uit.

    Like

  3. D. G. Neree zegt:

    Op de foto staat de moskee nog overeind. Jammer dat ze die niet aan puin hebben geschoten

    Like

    • hendrikush zegt:

      Moskeeën worden overduidelijk gespaard bij de conflicten in het M.O.
      Komt dat misschien omdat de geestelijke machthebbers dezelfden zijn als de wereldlijke machthebbers? Scheiding van kerk en staat en van wetgevende en rechtsprekende macht is de mohammedanen een gruwel. De mullahs houden alle touwtjes in handen.

      Like

  4. Ach ze hebben er zo weer een nieuwe gebouwd, puin genoeg.

    Like

  5. kruisridder zegt:

    Nu hopen dat de Russen een 100% controle houden dat er geen strijders tussen zitten die ook nog eens naderhand deze kant op komen want 100% controles van de NAVO zijn 100% te wantrouwen.

    Like

  6. Misschien kunnen deze goed gemotiveerde ,meestal moslimstrijders hier in Nederland bij Mark Rutte thuis onderdak krijgen ,om mijnheer Rutte op een leerzame wijze kennis te laten maken met de ‘vredelievende’ islam!!!Mijnheer Frans Timmermans heeft zeker ook nog wel een paar kamertjes over voor deze ‘geweldige moslim vrijheidstrijders ‘ en als hij dan geen moslim wordt dan weet ik het ook niet meer!!Persoonlijk blijf ik mij vastklampen ofwel schuilen onder de machtige vleugelen van De God van Israël !!Shalom van Léon van Duren.

    Like

  7. Guardiacivil zegt:

    Er zullen ook lone wolfs en jihad strijders onder deze vrijgeleid burgers zitten. Er moet heel veel gebeuren en het liefst door Assad en Rusland zelf.

    Like

Plaats een reactie