Ook Joden kunnen antisemieten zijn!

screenshot_105

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld en Leah Hagelberg – Vertaling: E.J. Bron)

Gilad Atzmon, het schoolvoorbeeld van een joodse antisemiet, is niet alleen. In een wereldwijde antisemitismewedstrijd voor Joden zou Groot-Brittannië vermoedelijk vertegenwoordigd worden door Gilad Atzmon. De door deze musicus, een Israëli, die zegt dat hij zijn paspoort zou hebben verscheurd, gepubliceerde belasteringen zijn dusdanig heftig dat zelfs de Palestijnse internetsite “Electronic Intifada” zich van zijn antisemitisme heeft gedistantieerd.  

De analyse van zijn uitlatingen kan zodoende als modelvoorbeeld voor identieke beoordelingen van bedrieglijke belasteringen door joodse antisemieten dienen.

De antisemitismedefinitie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) is een toepasselijk middel om de publicaties van deze seriële lasteraar van Israël en de joden te analyseren. De definitie benodigde de instemming van haar 31 lidstaten – waaronder Groot-Brittannië.

Volgens de IHRA-definitie is het antisemitisch om “de Joden als volk of Israël als staat te beschuldigen van het bedenken of het overdrijven van de Holocaust”. De definitie zegt eveneens dat het antisemitisch is om “moderne Israëlische politiek gelijk te zetten met die van de nazi´s”. Atzmon bespot de Holocaust en zijn overlevenden in een artikel met de titel “After all, I am a proper Zionist Jew . . . I am a Holocaust Survivor”, waarin hij schrijft: “Ja, ik ben een overlevende, want het is me gelukt om al die gruwelijke berichten van de Holocaust te overleven.”

Hij voegt er aan toe: “Ik ben bovendien volledig tegen Holocaustontkenning. Ik haat diegenen die de volkerenmoord betwisten, die in naam van de Holocaust plaatsvindt. Palestina is daar een voorbeeld van…”

Atzmon richt zijn aanvallen ook vaak tegen zogenaamde joodse “progressieven”. Daartoe behoort joods antizionistisch links. Hij valt bijvoorbeeld de Amerikaan Max Blumenthal (scroll down) aan, die Israël herhaaldelijk gelijkstelde aan de nazi´s. In een artikel met de titel “Goyim must obey” (“Niet-Joden moeten gehoorzamen”) beschuldigde Atzmon de joodse antizionisten ervan dat zij niet-Joden en zelfs Palestijnen vertellen wat ze mogen en naar wie ze wel of niet mogen luisteren – net zoals het eigenlijk de wereld controlerende uitverkoren volk dat doet.

Hij voegt er aan toe: “Wellicht moet tegen niet-Joden in alle leeftijden en geledingen gezegd worden wat zij ´moeten´ doen: dat maakt gewoon deel uit van het uitverkoren zijn – (Ik ben niet meer uitverkoren, dus kan ik dat niet zeggen).” Dat garandeert dat niemand Atzmon´s antisemitisme “in de aanname dat antizionisme geen antisemitisme is” met legitieme kritiek kan verwisselen.

Atzmon´s opvattingen zijn klassiek antisemitisme in overeenstemming met de “Protocollen van de wijzen van Sion”, die hij als waar en juist verdedigt.

Atzmon valt zelfs Joden aan, die zich volledig van het Jodendom en het Zionisme distantiëren. Eentje van hen is Shlomo Sand – een Israëlisch historicus en zelfbenoemde voormalige Jood, die “The Invention of the Jewish People” schreef. Een ander is Avigail Abarbanel – een voormalige Israëlische, die tegenwoordig als pro-Palestijnse activiste en schrijfster voor de anti-Israëlische website “Mondoweiss” werkzaam is; daarnaast is zij psychotherapeute in Australië. Volgens Atzmon zijn zij nog altijd geïnfecteerd door “koosjer binair denken”, nog steeds verbonden aan het joodse stammensysteem en bezeten van de Holocaust.

Hij beweert ook dat Abarbanel het afwijst voldoende zelf-waarnemend te zijn om “in de spiegel te kijken en te identificeren wat het is aan de Joden dat het zoveel vijandigheden op zoveel verschillende momenten en op zoveel verschillende plaatsen oproept . . . iets wat Bernard Lazare, een voormalige Zionist, wel degelijk deed . . .” Lazare, die meer dan honderd jaar geleden stierf, gaf in zijn analyse van het antisemitisme vele zelfhatende commentaren.

De IHRA-definitie zegt: “Onware, ontmenselijkende, demoniserende of stereotype beschuldigingen tegen Joden als zodanig of de macht van de Joden als collectief te verheffen –vooral, echter niet uitsluitend, de mythe van een joodse wereld-samenzwering of dat Joden de media, de economie, de regering of sociale instellingen controleren – is een voorbeeld van antisemitisme.”

Uitlatingen van Atzmon vallen in deze categorie van de IHRA-definitie wanneer hij vraagt: “Waarom hebben de Joden, een volk dat van zijn eigen veleden bezeten is, zoveel angst voor andere volkeren, bijvoorbeeld ´blanke´ mensen, die met betrekking tot hun eigen verleden weemoedig zijn?” Hij beantwoordt zijn eigen vraag als volgt: “De progressieve Jood begrijpt dat de arbeidersklasse verlangend kijkt naar een samenleving hoe zij was voordat Jeruzalem domineerde; dat wil zeggen naar een tijd voordat de Amerikaanse politiek door types zoals Saban, Soros, Goldman Sachs en andere globale kapitalisten werd gecontroleerd, die van productie, ambacht en landbouw waren afgeschermd.”

Joodse samenzwering en joodse macht zijn een verbindend element van de leugenachtige laster van Atzmon. Hij schrijft: “Joodse macht is de macht om kritiek op de joodse macht tot zwijgen te brengen”, en hij zegt verder: “Voor mensen, die in de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk wonen, is joodse macht het medium via welke onze politiek plaatsvindt.”

In een artikel over George Soros, een extreem antizionistische Amerikaanse criticus van Israël, die hij constant “de joodse miljardair” en “de joodse oligarch” noemt, schrijft Atzmon: “Soros´s E-mail geeft er uitsluitsel over wie in het Westen in werkelijkheid de toon aangeeft. Dat zijn duidelijk niet onze zogenaamd ´democratisch gekozen´ politici. In plaats daarvan is het “een klein kader van oligarchen, mensen zoals Soros en Goldman Sachs.” Het etnisch erfgoed van deze “oligarchen” maakt daar onuitgesproken deel van uit.

Atzmon´s artikel “For Goy Hatred on Speed Subscribe to the forward” staat vol met deze samenzweringstheorieën, inclusief die dat “Wilhelm Reich, Marcuse en de culturele marxisten gebruik maakten van hun geseksualiseerde interpretatie van het ´socialisme´ om het Westen te verzwakken en de eenheid van de arbeidersbeweging onherstelbaar te vernietigen.” In hetzelfde artikel maakt Atzmon bovendien het bolsjewisme, het cultureel marxisme, zionistische conservatieven en het zionisme voor “joodse ideologieën en politieke methodes” verantwoordelijk, die geleid hebben tot een “eeuw van de wereldwijde catastrofes”.

In de IHRA-definitie staat: “Joden als volk te beschuldigen om verantwoordelijk te zijn voor de reële of ingebeelde misdaden die een individuele joodse persoon beging, of zelfs voor daden die door niet-Joden worden gepleegd, is antisemitisch.” Atzmon schrijft: “als we het toch over verontschuldigingen hebben, dan moet de Board of Deputies [het bestuur van de overkoepelende joodse organisatie in Groot-Brittannië] zich nog steeds voor Lord Janner verontschuldigen, die zogenaamd Britse wezen heeft verkracht toen hij haar president was en daarom min of meer de Britse joden representeerde.”

Een ander voorbeeld voor antisemitisme volgens de IHRA-definitie is de beschuldiging van joodse burgers dat ze loyaler zouden zijn tegenover Israël dan tegenover hun eigen natie. Atzmon schrijft: “De zogenaamde ´antisemieten´  – diegenen die Joden haten omdat zij Joden zijn – spraken van Joden als kameleons. Ze konden gewoon de ontbrekende integriteit in het hart van de joodse politiek niet begrijpen. Ze konden niet begrijpen hoe Joden zo snel van bondgenoot kunnen wisselen.”

Dit artikel draagt de naam “Is Bibi a Lizard?”, wat duidelijk betrekking heeft op de gebruikelijke samenzweringstheorie van reptielen die de wereld controleren, zoals die door David Icke naar voren wordt gebracht. Atzmon´s artikel gaat over deze Britse voetballer en sportverslaggever, die veranderde in een schrijver, publiek spreker en samenzweringstheoreticus.

Waarom zou er aandacht besteed moeten worden aan Atzmon, die hoofdzakelijk op zijn website publiceert? Daarvoor bestaan meerdere redenen. Eentje daarvan is dat in een gedeeltelijk antisemitisch klimaat zelfs een randfiguur kan helpen bij het stimuleren van het opstoken tegen Joden en Israël. In het Verenigd Koninkrijk is volgens een onderzoek van de Universiteit Bielefeld uit 2001 42% van de volwassen bevolking het eens met de krankzinnige uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.

Atzmon heeft in Brits links enige invloed gewonnen, o.a. bij de Socialistische Arbeiderspartij en Indymedia. Een van zijn artikelen werd verspreid door de extreem anti-Israëlische barones Tonge. Over Atzmon zijn artikelen verschenen in “The Atlantic” en in “The Guardian”. Zijn boek “The Wandering Who” werd door de antizionistische John Mearsheimer, R. Wendell Harrison, Distinguished Service Professor in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Chicago en met Stephen Walt uit Harvard coauteur van “De Israël-Lobby” begroet.

Vaak is het onzinnige argument te horen dat joden geen antisemieten kunnen zijn. Bovendien bezit Atzmon om welke reden dan ook een aura van legitimiteit, omdat hij Jood en ex-Israëli is, die ooit in de IDF diende en deze tegenwoordig bekritiseert. Het geval Atzmon, een grote joods-antisemitische hetzer, is niet het enige. Eentje van velen is de al genoemde Max Blumenthal. Hij is de zoon van Sydney Blumenthal, een belangrijk adviseur van Hillary Clinton, van wie men weet dat hij artikelen van zijn de Holocaust omdraaiende zoon doorgaf aan de verslagen presidentskandidate.

In Nederland overleed in 2014 de voormalige joodse, antisemitische hetzer Hajo Meyer. Hij ging zelfs naar Duitsland om op een school in Gütersloh – die van de Holocaust herdenking-stichting subsidie kreeg – te spreken; tegen de scholieren daar zei hij dat Israël een nazi-staat is. Atzmon schijnt hem nog niet ontdekt te hebben.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld en Leah Hagelberg

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, demoniseren, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ook Joden kunnen antisemieten zijn!

 1. kruisridder zegt:

  Er waren, hoe vreemd ook, Joodse SS-divisies die mee vochten tegen de Russen onder Finse vlag. Ook veel Joodse Zweden deden er aan mee en hielpen, net als hun islamitische collega’s van de Handschar-Divisie van de Grootmoefti van Jeruzalem, Mohammed Amin al Husseini, hun eigen volk uit te roeien in de dodenkampen. Trouwens, de grootvader van Lodewijk Asscher was ook een Jood én antisemiet én lid van de Joodse Raad tijdens de Tweede Wereldoorlog. O.a. door hem lieten vele duizenden Amsterdamse Joden het leven.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal niet vreemd
   De Russen waren Finland met een enorme overmacht binnengevallen.
   De Finnen hebben ongekend moedig gevochten en wisten de Russen zelfs tegen te houden.
   In die tijden was het heel gewoon om als Finse Jood voor je vaderland te vechten.

   Like

  • Philippine zegt:

   Ongelofelijk, wat een aggressieve onkunde.
   Ik ga geen enkele moeite doen om mijn woorden te onderbouwen.

   Like

 2. Jan zegt:

  Nederlandse randfiguur die het antisemitisme aanwakkert is Anja Meulenbelt en haar kliek, momenteel een hetze voerend tegen blanken (white privilege) en traditioneel tegen christenen. Op haar site:
  Anja Meulenbelt zaterdag 29 maart 2008 Bijlage: Waren de joden een volk?

  Professor Schlomo Sand heeft de Israelische mythen [de Joden als volk]nog verder onderuit gehaald, met zijn boek When and how was the jewish people invented?
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2008/03/29/bijlage-waren-de-joden-een-volk/

  Ook over de veknipte geest van Avigail Abarbanel is Meulenbelt lyrisch. In een korte inleiding van Abernel’s toespraak schrijft zij:
  …..
  ‘Een Israelische vrouw die er geheel in is ondergedompeld, maar er inmiddels afstand van heeft kunnen nemen legt het uit: joodse Israeli’s blijven geloven dat een joodse staat het enige is dat hen veiligheid kan geven na een lange geschiedenis van vervolging. Ook als je ondertussen kunt waarnemen dat joden in de VS of Europa veiliger zijn dan in Israel…..’

  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2008/05/28/a-change-needs-to-come/

  Atzmon (“Jewish history is a phantasmic tale that is there to make the Jews happy and the Goyim behave themselves”*)is een holocaustontkenner. In The Atlantic:

  I think that 65 years after the liberation of Auschwitz, we must be entitled to start to ask the necessary questions. We should ask for some conclusive historical evidence and arguments rather than follow a religious narrative that is sustained by political pressure and laws.
  ….
  Atzmon: Joden zoeken de ellende zelf op:
  Why were the Jews hated? Why did European people stand up against their next door neighbours? Why are the Jews hated in the Middle East, surely they had a chance to open a new page in their troubled history?…..We should also ask for what purpose do the holocaust denial laws serve? What is the holocaust religion there to conceal?

  ..The Holocaust became the new Western religion. Unfortunately, it is the most sinister religion known to man. It is a license to kill, to flatten, no nuke, to wipe, to rape, to loot and to ethnically cleanse. It made vengeance and revenge into a Western value.

  Atzmon: Joden vervolgden Hitler:
  ..
  ….Jewish texts tend to glaze over the fact that Hitler’s March 28 1933, ordering a boycott against Jewish stores and goods, was an escalation in direct response to the declaration of war on Germany by the worldwide Jewish leadership.

  http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/09/john-mearsheimer-endorses-a-hitler-apologist-and-holocaust-revisionist/245518/

  * http://www.gilad.co.uk/writings/truth-history-and-integrity-by-gilad-atzmon.html
  zie ook: http://www.gilad.co.uk/writings/

  Wie dan ook naar de site van Meulenbelt gaat en kijkt welke namen daar langs de rand staan opgesomd ziet dat zij zich dan ook met iedere antisemiet identificeert net als haar groupies die lyrisch zijn over haar drek ontsproten uit haar verrotte hersenen.

  Liked by 1 persoon

 3. Lucie zegt:

  Er zijn joden en nepjoden.
  De zionisten zijn de nepjoden en zijn officieel Khazaren uit de omgeving van Oekraïne.
  Zij stammen uiteindelijk in een ver verleden van de turken af.
  Zij waren zeer crimineel en moordlustig.
  Er wordt gezegd dat de Rockefellers,Rothshilds en Soros en Netanyahu ook zionisten zijn,heb dat tenminste meermaals gelezen.
  De echte joden zie je vaak met pijppekrullen,onder de palestijnen zijn er ook aardig wat die het DNA hebben van de echte joden.

  Like

 4. Peter Rissing zegt:

  Dat moet een zware klus zijn geweest om dit te vertalen, Webmaster.
  Naast de inhoud ook daarvoor mijn complimenten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s