EU-hulp voor Oekraïne doorgelicht: Een corrupt, niet te hervormen land

screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds haar overstap naar het westerse kamp hangt het geruïneerde Oekraïne aan de kraan van de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Maar nu raakt ook het geduld in Brussel op. De Rekenkamer van de EU heeft nu in ongebruikelijk scherpe vorm het gebrekkige hervormingstempo in de Oekraïne bekritiseerd en maakt verdere financiële hulp afhankelijk van concrete vooruitgang.

duits-zuerst

De EU-Rekenkamer wijst er vooral op dat de Oekraïne nog altijd het meest corrupte land van Europa zou zijn. De bestrijding van de corruptie in de Oekraïne zou “haperen, omdat de instellingen voor strafvervolging in de Oekraïne niet voldoende onafhankelijk zijn en de oligarchen invloed uitoefenen op politieke partijen”, staat er letterlijk in het rapport. De Oekraïne krijgt al sinds 2007 specifieke financiële ondersteuning voor de bestrijding van corruptie.

De auteurs van het rapport van de EU-Rekenkamer klagen verder over de ononderbroken en dominerende invloed van de Oekraïense oligarchen in de economie en de media. “Eigenbelangen beïnvloeden de openbare politiek”, staat er in het rapport. De lage salarissen zouden de ambtenaren ontvankelijk maken voor smeergeld.

De controleurs van de Rekenkamer zijn vooral geïnteresseerd in de efficiëntie van de sinds 2007 aan de Oekraïne geschonken EU-hulp. Daarbij komen ze tot nuchtere bevinding dat het succes “onvoldoende” zou zijn. Ontbrak het de oude regering simpelweg aan de wil om te hervormen, ook de resultaten van de na Maidan aan de macht gekomen leiding zouden ondanks enige vooruitgang “onbestendig” zijn. De controleurs maken daarvoor ook een ontbrekende afspraak bij de hervormingsstrategie voor het in 2014 besloten EU-hulppakket van € 11,2 miljard verantwoordelijk.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, EUSSR, Naïviteit, Oekraïne. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU-hulp voor Oekraïne doorgelicht: Een corrupt, niet te hervormen land

 1. leefbarbaar zegt:

  Fijn voor het Vierde Rijk om de schuldige aan te kunnen wijzen, maar het is natuurlijk wel zo dat alle ambtenaren en politici, die geld over laten maken naar de Oekraïne, even corrupt zijn.
  Het annexeren van de Oekraïne is natuurlijk een verliesgevend avontuur, waar altijd geld bij zal moeten.

  Like

 2. Marlies zegt:

  En, Pinokkio,waar blijf je???

  Like

 3. Ach, de burger ziet het niet goed, heeeeeeeee KLOTE RUTTE, WE HEBBEN HET MAAR AL TE GOED GEZIEN. DUS, NEE, NEE, EN NOG EENS NEEEEeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Guardiacivil zegt:

  Al die miljarden die naar landen gaan om te redden of ondersteunen en ondertussen al die Europese Burgers die knarsentandend moeten toezien hoe dit geld wordt verspeeld en waarschijnlijk in zakken verdwijnt van corrupte lieden die er natuurlijk bovenop zitten.
  Stop maffia Brussel, stop onze leugenachtige regering die met ons geld speelt voor smerige belangen. RUTTE WAAR BLIJFT U MET MH17???

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s