Het ware geheim van de biologische wapens van Irak

screenshot_7

Bagdad in Irak

(Door: Eric Margolis – Vertaling: E.J. Bron)

De leugen over de Irakese massavernietigingswapens leidde tot de oorlog tegen Irak. Maar er bestaat nog een geheim . . .

contra-magazine

In de jaren-90 plachten journalisten de grap te maken: “Natuurlijk weten we dat Irak chemische wapens bezit. We hebben immers de leveringsbonnen waarmee we dit kunnen bewijzen!” Het bleek dat de grap exact overeenkwam met de waarheid.

Toen ik in 1990 over Irak berichtte – net voor de eerste massale bombardementen van de Verenigde Staten – kwam ik er achter dat de Verenigde Staten van Amerika en Groot-Brittannië in het geheim voor Irak een arsenaal van biologische wapens hadden opgebouwd om deze in te zetten tegen Iran in de acht jaar durende oorlog van Irak tegen Iran.

En dat, terwijl de VS en GB met een adembenemende schijnheiligheid tegen de zogenaamde WMD´s (Weapons of Mass Destruction) van Irak tekeergingen, die nooit hebben bestaan. Enkele jaren later kregen de beide vooraanstaande apostelen van de aanval op Irak, George W. Bush en Tony Blair, donderpreken tegen Saddam Hussein´s wapenprogramma´s, waarbij ze zich ervoor hoedden om de grote bijdrage westerse ondersteuning voor de Irakese leider te noemen.

In het jaar 2014 bracht de veel gelezen “New York Times” een meerdere pagina´s tellend artikel onder de titel: “Stilgelegde chemische wapens en geheim gehouden verliezen in Irak”.

De “New York Times” speelde een beslissende rol in het naar binnen drijven van de VS in twee oorlogen tegen Irak. Amerika´s vooraanstaande krant wordt eindelijk geconfronteerd met een deel van de vreselijke waarheid over de niet bestaande massavernietigingswapens van Irak, het door de VS gebruikte voorwendsel Irak te bombarderen en daarna te bezetten. Wellicht probeert ze haar smerige naam weer goed te maken of te zuiveren.

Irak bezat geen atoomwapens, zoals de VS abusievelijk beweerden. Maar het land bezat een arsenaal chemische en biologische wapens – geleverd door de westerse machten. Daarbij ging het om tactische, niet strategische wapens. Hun reikwijdte bedroeg maximaal 100 kilometer.

Volgens de “New York Times” raakten na de tweede oorlog tegen Irak in 2003 17 Amerikaanse soldaten en 7 Irakezen door mosterd- en zenuwgas gewond, nadat ze verborgen magazijnen voor chemische wapens van Irak uit het jaar 1980 hadden opgegraven. Schandelijk genoeg werd hun lijden door het Pentagon geheim gehouden en de soldaten kregen niet de dienovereenkomstige medische zorg, om dit smerige verhaal in de doofpot te stoppen.

Maar waar ik in Bagdad achter kwam, was veel erger

Ik stuitte op twee Britse wetenschappers, die werkten in het geheime laboratorium van Irak voor chemische en biologische oorlogsvoering Salman Pak in de buurt van Bagdad. De Britten vertrouwden me toe dat ze tot een groot technisch team zouden behoren, dat in het geheim georganiseerd en Irak in het midden van de jaren-80 door de Britse regering en de geheime dienst MI6 “ter beschikking werd gesteld”. Het doel was om antrax, pest, botulisme en andere gevaarlijke kiemen te ontwikkelen en “wapengeschikt” te maken om ingezet te worden als tactische biologische wapens.

De VS en Saoedi-Arabië waren bang dat de islamitische revolutie van Iran zich zou uitbreiden over het Midden-Oosten en diens olie-monarchen zou wegvagen. Washington en zijn Arabische geallieerden haalden dus de president van Irak, Saddam Hussein, over om Iran binnen te trekken en de nieuwe regering ten val te brengen. Vanuit de VS, Groot-Brittannië, Koeweit en Saoedi-Arabië stroomden wapens en geld naar Irak.

Na drie jaar oorlog in de stijl van de Eerste Wereldoorlog kwam Irak er achter dat zijn getalsmatig zwakkere troepen de massale Iraanse aanval niet konden tegenhouden. Iran stond op het punt om langzamerhand deze bloedige oorlog tegen Irak te winnen.

De VS en Groot-Brittannië voorzagen Saddam Hussein dus van chemische en biologische wapens om de Iraanse aanval tot staan te brengen. Uitrusting voor de productie van chemisch oorlogsmateriaal – gecamoufleerd als fabrieken voor de productie van insecticiden – kwam uit Duitsland, Frankrijk en Nederland. De basis voor de biologische wapens kwam uit een laboratorium in Maryland in de VS – met toestemming van de regering van de VS.

In het acht jaar durende conflict tussen Irak en Iran werden meer dan 500.000 soldaten en burgers gedood. Tot op de dag van vandaag beschuldigt Iran de VS en GB ervan deze oorlog aangewakkerd en de dood van ongeveer 250.000 Iraniërs veroorzaakt te hebben.

Ter vergelijking zijn in de Anglo-Amerikaanse zienswijze chemische en biologische wapens oké – zolang ze er voor gebruikt worden islamitische Iraniërs te vermoorden. Als ze tegen westerlingen zouden worden ingezet, zouden ze als “terrorisme” gebrandmerkt worden. In 2013 dreigde de president van de VS, Barack Obama, Syrië met oorlog op grond van onbewezen beweringen dat Damascus van plan zou zijn om chemische wapens in te zetten tegen door de VS ondersteunde opstandelingen.

Mijn berichten uit Bagdad in het jaar 1990 waren de eersten die het Amerikaans-Britse plan onthulden dat Irak biologische wapens zoals antrax en pest tegen de Iraniërs zou moeten inzetten. De Amerikaanse media brachten deze berichten net zomin als berichten over Washington´s geheime ondersteuning voor de oude geallieerde Saddam Hussein.

Slechts weinig Amerikanen weten van de ondersteuning van de gedemoniseerde Saddam Hussein door hun land of van het geheime verhaal rondom de biologische wapens. Of over het feit dat de meest dodelijke in de regio ingezette biologische oorlogsvoering de vernietiging van het drinkwater- en riolering-systeem van Irak door de Amerikaanse luchtmacht was, een misdaad, die volgens vertegenwoordigers van de VN leidde tot de dood van meer dan 500.000 Irakezen, de meesten van hen kinderen, door besmet water. Irak is nog steeds vergiftigd door de uraniummunitie die de strijdkrachten van de VS hebben gebruikt.

De westerse machten verhinderden dat Irak chloor importeerde, om het smerige besmette drinkwater te zuiveren, door te beweren dat chloor in chemische wapens gebruikt zou kunnen worden! Schoolpotloden werden eveneens verboden, omdat die zogenaamd voor atoomcentrales gebruikt zouden kunnen worden! En dat door dezelfde landen, die in het geheim Irak ziektekiemen en gifgas hadden geleverd om in te zetten tegen Iran.

Waarom zijn de resultaten van ongeveer 25 jaar geleden nu van betekenis?

Omdat de huidige afschuwelijke smeerlapperij in Irak en in Syrië een direct resultaat is van de door de VS aangevoerde overval op Irak. ISIS is een gefabriceerd monster, dat ontsprongen zou kunnen zijn uit de fabriek voor biologische oorlogsvoering in Salman Pak.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Eric Margolis

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Historie, Hypocrisie, Irak, Iran, ISIS, Rotzakken, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het ware geheim van de biologische wapens van Irak

 1. IkBenHet zegt:

  Ik kijk momenteel de serie “Homeland” op Netflix.
  Deze serie gaat over de interne smeerlapperij bij de Amerikaanse regering en haar diensten.
  Sluit naadloos aan op het bovenstaande artikel…
  Leugens, bedrog, verraad, manipulatie, moord en doodslag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Alex Delarge zegt:

  Prima resultaat.Honderdduizenden muSSlims dood. Wat is het probleem?

  Like

 3. Henk der Niederlander zegt:

  @ Alex Delarge

  Het probleem is dat er dus meerdere honderdduizenden mensen in diepe rouw gedompeld zijn en als jij dat dus geen probleem vind denk Ik dat Ik gerust mag stellen dat je een karakter hebt van minder dan een hond. (de honden daarmee niet te na gesproken)
  Ik heb er ook problemen mee dat we hier veel te veel import hebben maar om er zo over te spreken zoals jij doet is er veel te ver over.

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Chemische wapens vallen onder WMD’s, zo is mij geleerd toen ik in dienst zat.
  Hoessein heeft chemische wapens tegen Koerden ingezet en zo duizenden mensen gedood.
  De VS hadden gelijk.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Het bovenstaande bericht is tegenstrijdig, wel geleverde onderdelen om een fabriek te bouwen en chemische middelen om diverse biologische wapens te maken. Dan de Comeinies in het harnas jagen en vervolgens jaren later nog eens een conflikt in het MO beginnen. Te stellen dat de IS is gecreëerd vanuit of door die chemische fabrieken vind ik gek.
  De Islamitische staat wilde altijd al veroveren, ze zijn misschien versneld in actie gekomen door al die leveringen voor biologische oorlogsvoering.
  Het blijkt wel weer uit bovenstaande dat de VS en met de ondersteuning van de UK hele erge plannen hadden uitgevoerd door de smerigste chemische rotzooi te produceren en in te zetten.
  Het grootste gevaar is nu dat rebellen en de Jihad over deze zaken kunnen beschikken en inzetten in Europa bij aanslagen.

  Like

 6. Bas zegt:

  Een ziekmakende kwestie.

  Like

 7. Onno zegt:

  Die psychopathische ‘deep state’ veroorzaakt ook in de USA overal de kenmerkende “rokende puinhopen” i.p.v. voor goede werkgelegenheid en zekerheid voor de normale ( = met het vermogen tot zgn. objectliefde) bevolking te zorgen en consequent de levensbevorderende zaken te stimuleren en de door begeerte en -over lijken gaand- narcisme gemoveerden buitenspel te plaatsen. Ze draaien die zaak gewoon op de kop:

  https://www.superstation95.com/index.php/world/2663

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s