Rusland-sancties: Ontevredenheid in de EU neemt toe

screenshot_112

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk is er opnieuw bij als het erom gaat op te roepen tot de opheffing van de sancties tegen Rusland. En Wenen is daarmee niet de enige.

contra-magazine

Weldra wordt er weer beslist over de verlenging van de sancties door de EU tegen Rusland. Steeds meer landen in de Europese Unie staan hier echter kritisch tegenover – waaronder ook Oostenrijk. “De verlenging van de Rusland-sancties mag geen doel op zich worden”, zei de Oostenrijkse vicekanselier en minister van Economische Zaken, Reinhold Mitterlehner (ÖVP), tegen de “Welt am Sonntag”. Daarover zou in het vervolg “intensiever gediscussieerd moeten worden”.

Bij de EU-top aanstaande donderdag in Brussel zou het thema een grote rol spelen. Tot nu toe gaat men er van uit dat de voorstanders van de sancties (nog) in de meerderheid zijn. Maar vicekanselier Mitterlehner roept ertoe op om de Rusland-sancties stapsgewijs op te heffen. In tegenstelling tot de Duitse politici wil hij niet Rusland alleen voor de problemen in de Oekraïne verantwoordelijk maken. Met betrekking tot de invoering van de Akkoorden van Minsk zei hij tegen de krant: “Hier zie ik een taak voor beide partijen om aan hun verplichtingen te voldoen, dus ook de Oekraïne”.

De ÖVP-politicus sprak zich er tegelijkertijd tegen uit om bestaande sancties te verscherpen of nieuwe uit te vaardigen, zoals onlangs eveneens werd geëist. “Wij wijzen een verscherping van de sancties af. Dat zou meer schade dan voordeel opleveren. Het heeft geen zin om de sanctiespiraal eindeloos aan te draaien. Dat draagt niet bij aan de oplossing van het probleem, wat ervaringen tot nu toe aantonen.”

Ook de Duitse economie is niet tevreden over de sancties, temeer daar de economische belangen van de ondernemingen in Rusland negatieve gevolgen ondervinden. Maar niet alleen de Duitse economie en de Oostenrijkse politiek zijn ontevreden: in het verleden had de Griekse regering al een opheffing geëist en in Bulgarije zouden, gezien de jongste presidentsverkiezing, de tegenstanders van sancties wel eens in de meerderheid kunnen zijn. In Frankrijk zou volgend jaar bovendien met Fillon of Le Pen een nieuw staatshoofd gekozen kunnen worden dat grote waarde hecht aan goede betrekkingen met Rusland.

De tijden veranderen – en dat is ook goed. Europa mag niet langer worden overgelaten aan de trans-Atlantici, die er met hun geopolitieke oriëntatie op de VS voor zorgen dat de Europese landen hun goede betrekkingen met andere landen in gevaar brengen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Rusland-sancties: Ontevredenheid in de EU neemt toe

 1. Claudia M. zegt:

  Goed zo… Ik acht Rusland binnen het komende decennia zo goed als geheel zelfverzorgend. Dan valt er niets meer af te zetten. Stelletje idioten!

  Like

 2. exmarineman zegt:

  En met Trump aan het roer zal die ook meer positief naar Rusland gaan kijken en dan doen de sancties van de EU alleen de EU pijn, terwijl het niet Rusland is dat de kwaje peer is, maar de EU zelve en dan m.n. die 2 oorlogsophitsers, die zgn liberale democraten Verhofstadt en Van Baalen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   exmarineman 11 december 2016 om 12:06

   Zonder woorden:

   Like

   • Harry zegt:

    In mijn woonplaats is een inrichting voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten .
    ( Uitloper van de bible belt , veel producten van neef en nicht en incest .
    Ook veel moslims , trouwens , tegenwoordig . Waarschijnlijk door dezelfde oorzaak ) .

    Daar zitten er een fors aantal tussen die er beslist een stuk normaler uitzien dan deze twee !
    Je vraagt je af waarom ze de een wel opsluiten en de ander , die veel gevaarlijker is , niet .

    Er is er een trouwens in die inrichting , die z’n ontlasting in z’n haar smeert en dan op een kast klimt en het plafond dan met z’n hoofd begint te schilderen .
    Maar die lijkt me nog lang zo gek niet als die zultkop en het bijbehorende fietsenrek .

    Like

 3. paulzwueste zegt:

  De onvrede met de vervloekte EU neemt elke dag toe.
  De tijd werkt voor ons.
  Juncker, Schulz, Verhofstadt et cetera, maken zich daarover geen zorgen.
  Het is voor deze twee schurken zaak om die EU zo lang mogelijk in gang te houden.
  Alle middelen zijn daartoe gemachtigd.
  Hoe langer die EU draaiende wordt gehouden, hoe meer de haat tegen de EU-top zal toenemen.
  Juncker en Schulz weten dat, maar hun belangen zijn te groot.
  Ik denk daarom dat het absoluut zo zal zijn dat bij het onafwendbaar einde van de EU, deze lieden (en met hen nog vele anderen…) verantwoordelijk zullen worden gesteld voor een moedwillig
  desastreus beleid.
  Er zullen toch schuldigen gevonden moeten worden, waarom dan niet deze zo onsympathieke honden met hun roedel.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Verhofstadt is óók schurk. Bovendien ziet hij er niet uit, dus 3 schurken.

   Like

   • Harry zegt:

    Inderdaad , alleen dat uiterlijk van dat fietsenrek is al reden genoeg om hem te euthanaseren .
    Vraag me nog steeds af waarom ze in asiels alle zwerfhonden castreren en steriliseren , terwijl er toch hele leuke straathonden zijn en dat zo’n wanproduct als verhofstadt zich ongestraft zou kunnen vermenigvuldigen .
    Hier wordt duidelijk met twee maten gemeten .
    Mede daarom : WEG MET DE EU !

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Harry.
    Hartstikke goeie vergelijking, met excuses voor alle straathonden van de hele wereld natuurlijk…!
    Misschien wordt dat ongesterrilliseerd castreren dan wel één van de straffen die we voor Verhofstadt achter het handje houden als hij eindelijk gepakt is.

    Ik stel voor dat hij weer net als vroeger in Oekraïne in Brussel op de Grote Merkt op een schavot zal staan en dat we daar dan verschillende proeven op hem zullen uitvoeren.
    Voor deze gelegenheid nodigen we dan een hele hoop straathonden uit die belangstellend zullen toekijken en instemmend mogen blaffen en de bloederige resten die over blijven mogen opeten, als hij toekijkt.
    Oh ja, Farrage mag er ook bij zijn.

    Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Over enige tijd zullen alle schurken uit maffia Brussel ter verantwoording geroepen worden door een onafhankelijk tribunaal.

  Like

  • Harry zegt:

   Ik geloof er niks van , voorlopig gaan ze nog gewoon door met hun destructieve gedrag en blijven ze ons gewoon een aantal stappen voor .
   Ik hoop dat je gelijk krijgt , maar ik ben niet optimistisch .

   Like

  • BertG. zegt:

   Hoe kan je iemand ter verantwoording roepen die nog nooit door iemand is gekozen maar zichzelf benoemt hebben samen met hun vriendjes.
   Die kan je alleen maar verdrijven.
   Ze hebben geen enkele geldende regel om daar aanwezig te mogen zijn en de dictator uit te hangen.

   Like

 5. Al deze schurken voor jaren de bak in voor macht misbruik, en dat zonder aftrek, van ten minste een dikke 40 jaar. Het zijn stuk voor stuk criminele ratten, die met hun/ onmenselijke handelingen zwaar gestraft dienen te worden. De waarheid zal boven komen , en de verraders zullen gestraft worden.

  Like

 6. Henk der Niederlander zegt:

  Bert: Ik heb voorgesteld aan ene R. v. A. om eens contact met je op te nemen omdat de persoon in kwestie veel goede informatie weet te verschaffen over hetgeen in de Oekraïne werkelijk gebeurd.
  Ik weet niet of hij via je mail contact met je op gaat nemen maar Ik vraag je om eens goed te luisteren wat de man te zeggen heeft.
  Je kunt ook op Facebook kijken wat hij te melden heeft en kun je je van tevoren een idee vormen van de persoon in kwestie.
  Ik had je dit liever via G mail willen vertellen maar mijn account wil om een of andere reden niet werken dus daarom op deze manier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s