Daar gaan we weer: Europa belooft Afrikaans land geld om eigen asielzoekers terug te nemen

screenshot_15

(Door: Michael van der Galien)

Volgens mij noemen we dit in de volksmond gewoon ‘chantage.’

Bertje Koenders (PvdA natuurlijk) is weer eens lekker bezig. Vandaag laat hij trots weten dat hij uit naam van ‘Europa’ een akkoord heeft gesloten met Mali. Waarover, vraagt u zich af? Nou, over asielzoekers uit dat land die afgewezen worden en dus weer terug moeten keren naar eigen land.

Je zou denken dat Nederland dat soort types gewoon op het vliegtuig zet en terugstuurt, maar niets is minder waar. In ‘Europa’ willen we namelijk dat de regeringen van die landen daar aan meewerken. Doen ze dat niet, dan zitten we met de handen in het haar. “Oh, oh, wat moeten we nou toch met ze doen?” Dat dit niet óns probleem is, maar van het land in kwestie ontgaat de Nederlandse en Brusselse boven-ons-gestelden iedere keer weer.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
dds

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Mali, Naïviteit, Nederland, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Daar gaan we weer: Europa belooft Afrikaans land geld om eigen asielzoekers terug te nemen

 1. Jan zegt:

  Wat met goederen kan, kan ook met personen.

  Geliked door 2 people

 2. Hendrik zegt:

  ze gooien hun paspoort toch weg, dus je weet nooit waar ze precies vandaan komen. Geld weg en toch dobbernegers op de middellandse zee………………………

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk weet je dat wel…
   Gewoon wat brandijzers klaarleggen tussen de gezellig in het halfduister opgloeiende kolen. Het gaat alleen maar om de naam van het land. Je mag zelf kiezen.
   Afblussen gebeurt onder water.
   Ik denk dat het secondewerk wordt, afgezien van de enkeling die denkt dat we het toch niet menen… omdat dit niet in de folder van de mensensmokkelaar stond.

   Geliked door 1 persoon

 3. Steven zegt:

  Volgens mij hoef je helemaal geen akkoordjes te sluiten, maar gewoon illegale indringers terug sturen. En of Mali of een ander Afrikaans KUT land nou meewerkt of niet, gewoon retour afzender.
  En als ze weigeren om mee te werken, ook gewoon retour sturen. En als zo’n KUT land zegt, wij hoeven ze niet meer terug, ook gewoon retour sturen met een briefje erbij, “Als u uw onderdaan niet meer terug wenst in uw land, schiet hem dan ter plekke maar AF” met vriendelijke groet, …..

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja Steven maar Koenders is nog ’n ouderwetse politicus die het liefste zaken doet met Afrikaanse landen, omdat die altijd als Koenders10 miljoen zegt, zij negen denken.
   Want je weet 9 + 1 is tien. Tot zover kunnen ze namelijk tellen.
   Het moet natuurlijk wel altijd onder de tien blijven.
   Die 1 is voor Koenders… op z’n privérekening in Zwitserland.
   Begrijp je het nu.
   Daarom is links altijd zo voor het handhaven van de ontwikkelingshulp!

   Geliked door 1 persoon

 4. Eu geeft liever geld, dan blijven ze komen.

  Like

 5. Peterdm zegt:

  Dweilen met de “grenzen”open, 15 maart kom snel aub, kan die kop van koeders niet meer zien.
  Donald Trump en Geert Wilders hebben wel de oplossing. Al het verkeer afsluiten met dat land,betalingsverkeer, import export goederen, inreisvisum dus geen vliegverkeer. Moet u eens kijken hoe snel deze landen hun onderdanen uit de interneringskampen terugnemen.

  Geliked door 3 people

 6. Verdienmodel. Ze verzonnen een list om toch die onafzienbare stroom poen uit de honingpotten van het westen op gang te houden en stuurden vakantiegangers gratis naar ons toe waarvoor de kosten voor de heenreis van het vakantiereisje van betrokkenen door ons werd betaald uit het potje ontwikkelingshulp en de terugreis uit het potje asielzoekersopvang en -retourzendingen. Twee keer beuren dus voor de organisatoren aldaar en hun vazallen van de zieligheidsindustrie alhier want die kunnen nu ook 2 keer afromen zoals gebeurt met alle poen die van welke overheid dan ook op zijn weg naar de begunstigden voor minstens de helft wordt gepikt. En dan maar blijven zeggen dat die Afrikanen stom zijn en zielig. Die vlieg op de neus voor op de foto gebruiken ze al 60 jaar, hebben ze gekregen van de missie van welke religieuze of minder religieuze ideologie dan ook die er armdiep in zitten..

  Geliked door 1 persoon

 7. Wachteres zegt:

  Het lijkt me dat de natte scheten van de PVDA komen. Die zullen ons steeds armer maken en niets toevoegen aan de oplossing van het ‘vluchtelingen’probleem.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Het gaat ook niet om de oplossing maar om een goed gevoel als gutmensch.
   En het geeft zo lekker weg als het je zelf toch niks kost.

   Geliked door 2 people

   • Henk der Niederlander zegt:

    Naar mijn bescheiden mening ook niet om het goed gevoel @ Bert, maar meer om hun eigen banencarrousel aan het draaien te houden.
    Er word in de asielindustrie massa’s geld verdiend en met name in de directies van gesubsidieerde organisaties.
    Beloningen van enige 100.000 Euro’s op jaarbasis zijn totaal geen uitzondering, waarbij ook nog komt dat er niet serieus gekeken word naar de uitgaven van dit soort organisaties wat natuurlijk het graaien in de subsidiepot wel een heel stuk makkelijker maakt dan ons voorgeschoteld word.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Bert toch.
    Nou dacht ik toch dat je het door had.
    Ga terug in de tijd tot 19.44 uur hier en het zal je duidelijk worden waardoor Koenders
    een goed gevoel krijgt.

    Geliked door 2 people

 8. Johan zegt:

  Nederland wordt door Mali gechanteerd op deze manier. Straks zullen vele andere Afrikaanse landen dit voorbeeld volgen. Dan is het einde zoek.
  De enige remedie is om al die dobberneger-boten meteen lek te schieten, zodra ze de Afrikaanse kust verlaten. Houd de Afrikanen in Afrika.

  Like

 9. Golden Girl zegt:

  de burgermeester Orlano van Catania in Sicilie wil er nog een hoop bij, hij was gisteren in Tegenlicht even te zien, stond hij met de troetel Afrikanen te praten zei hij enjoy tegen ze,
  of ze een vakantie tripje maakten, enjoy, tuurlijk huis, geld en vrouwen, ze moeten het wel naar hun zin hebben

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  [quote] Het zal wel heel racistisch van me zijn, maar ik heb dus totaal geen zin om daar aan mee te betalen. Mijn geld naar Mali? Dacht het even niet. Doe eerst maar eens iets voor al die Nederlandse ouderen die het steeds moeilijker krijgen — met dank aan het kabinet. Het liefst wil ik dat de overheid mijn geld helemaal niet uitgeeft, maar als het dan moet, nou ja, dan maar aan een opa en een oma die maximaal drie keer per dag naar de wc mogen of die geen dak boven het hoofd hebben omdat de staat de socialehuurmarkt verziekt heeft. [/quote]

  Ik word hier toch zó moedeloos en vooral witheet door!
  Hoe haalt die smerige klootzak het in zijn hoofd om ons belastinggeld in die bodemloze beerput in Afrika te (blijven) dumpen?!!! Als die gore “socialisten” opgedonderd zouden zijn, zouden we nog maar 10% van de belasting die we nu moeten ophoesten, hoeven te betalen (schat ik) en zou alles stukken goedkoper worden. Dan zouden we eindelijk meer ademruimte hebben en veel minder stress.

  GO TO HELL, linkse roofratten! Zélf hebben jullie uiteraard geen last van jullie vuige plannetjes.
  Jullie graaien er geen cent minder om!

  Geliked door 1 persoon

 11. Mary zegt:

  NEP en dat is het, de EU heeft aangegeven door te gaan met de immigratie en daarnaast (niet in ruil voor het terugnemen van eigen uitvreters) schenken ze onder het mom van terugnemen enorme sommen geld, eh uw geld dus. Er gaat geen uitvreter terug tenzij ze er uit geflikkerd worden.

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Ze geven meteen alles weg. Niet eens nadenken over het feit dat we deze mensen niets verschuldigd zijn. We moeten betalen zodat zij hun burgers terugnemen. De oplossing ligt voor de hand, totaal niets betalen en deze mensen onze landen niet laten binnenkomen op de eerste plaats en voorts alle grenzen van de landen binnen en om Europa dicht. Dit is dweilen met de kraan open en het lijkt wel of ze bang zijn om NEE te zeggen. Waar komt toch dat laffe gedrag vandaan? Die angst die hen bezielt om eens ferm te zeggen, we pikken dat niet meer. Blijf daar waar je bent, we nemen niemand meer op hier!

  Nee, ze gaan ook nog onderhandelen, terwijl dat niet eens hoeft. Als ze nee hadden gezegd en dat volk gewoon teruggestuurd vanaf de grens of nu op het vliegtuig terug naar hun landen getransporteerd hadden, dan was dat hun ook oké geweest, dat weet ik zeker. De regering hier is zó aardsdom, daar komt iemand met een normaal gezond verstand niet bij!

  Like

  • BertG. zegt:

   Iedere uit de klei getrokken boerenlul had dit kunnen bedenken en ook zo gehandeld hebben.
   Maar onderhandelen, van ze leven nooit. En met chanteren is het dan ook afgelopen.
   We zijn helemaal niemand iets schuldig of verplicht, dus waar ze dat vandaan halen dat dat wel zo zou zijn, zal wel nooit iemand begrijpen.

   Like

 13. Gewoon een bewijsstuk eisen dat hun overgrootouders belasting- en dienstplichtig waren in Gelderland, Nederland om precies te zijn 51° 50′ 0″ N, 5° 52′ 0″ E of 100 km in de omtrek, stukje moffrika mag ook, dan knijpen we wel een oogje toe. Wel de coördinaten d’r bij anders komt er weer een slimmerik die een kroeg in Somalië ‘Gelderland, Nederland’ noemt. Voor de rest pleit ik voor Feuer frei bij de grens, ook voor de burger. Leuk om uit de kroeg vrijdagavond even grenswachtje te gaan spelen. .

  Geliked door 1 persoon

 14. BigLJohn zegt:

  Waar geld zijn intrede gaat doen, gaat het finaal mis. Kijk maar naar het betaalde voetbal. Er worden als aankoopbedrag vele miljoenen betaald voor EEN speler, en er worden vorstelijke salarissen uitbetaald aan spelers die totaal niets uitvreten, zoals in het extreme bij PSV. De begrippen doodschop en voetbal hooligans deden ook al zijn intrede. Niet meer die gezelligheid en het sportieve zoals in de jaren 50 voor dat het betaalde voetbal zijn intrede deed. Hetzelfde kan gezegd worden aangaande de – relatie – van Nederland met Afrikaanse landen. Hebben die eenmaal kennis gemaakt met ons geld, zoals een roofdier voor het eerst bloed geproefd heeft, dan zal het einde voortaan zoek zijn. Dan zal die belachelijke ontwikkelingshulp jaarlijks omhoog bijgesteld gaan worden met vele extra miljarden !

  Geliked door 1 persoon

 15. koddebeier zegt:

  Maffe Bertje deelt ons geld weer eens uit, zoals een “goed” links mens betaamd gul zijn met andermans euro’s.

  Like

 16. Mirjam zegt:

  Schengen was het verdrag in Europa waar ieder Europees land zich aan te houden had, volgens de EU. Wel nu, de EU hield zich er zelf niet aan. Want wat zegt die Schengenwet nu allemaal?:

  De Verdragen van Schengen (gezamenlijk ook wel bekend als het Verdrag van Schengen) zijn overeenkomsten tussen een aantal Europese landen om het vrije verkeer van personen mogelijk te maken. Het grondgebied van deze landen vormt de Schengenzone. De verdragen zijn genoemd naar de plaats van ondertekening, het Luxemburgse Schengen.

  Burgers van de lidstaten die het verdrag hebben ondertekend hebben geen visum nodig om binnen de Schengenruimte te reizen. Met een visum voor eender welk Schengenland kan men vrij in de Schengenruimte reizen. Het standaard toeristenvisum (C-visum) is drie maanden geldig en dient te worden aangevraagd bij het land dat het hoofddoel van verblijf is (of, indien dat onbekend is, het land van eerste aankomst).

  De politie van Schengenlanden mag tien kilometer over de grens van een ander Schengenland rijden. De politie van een Schengenland mag ook hoogstens 45 minuten zonder toestemming wapens dragen in een ander Schengenland.

  Tijdelijke ontheffing

  Volgens de Schengengrenscode van 2006 hebben de Schengenlanden recht op tijdelijke ontheffing van het verdrag als er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde of de binnenlandse veiligheid. In dat geval mogen er gedurende 30 dagen of zolang de bedreiging duurt, opnieuw grenscontroles worden ingevoerd. Zo is voor Duitsland tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2006 het verdrag opgeschort om voetbalhooligans en relschoppers aan de grens te kunnen weren. Frankrijk paste deze uitzondering toe in 2011 om de stroom van Tunesische vluchtelingen vanuit Italië te beperken. Op zondag 13 september 2015 voerde Duitsland naar aanleiding van de Europese migrantencrisis opnieuw grenscontroles in om de immense toestroom van vluchtelingen te weren aan de grens tussen Duitsland en Oostenrijk.

  Schengen is dus een verdrag dat alleen voor het vrij reizen van de burgers en ten gunste van de handel binnen de lidstaten van Europa bedoeld is en geldt. Het is niet bedoeld om gratis toegang te verschaffen van een ieder die Europa maar wil binnenkomen. De landen MOGEN en MOETEN hun grenzen zelfs bewaken tegen indringers van buiten de EU. Dit is in landsbelang. De Balkanlanden staan in hun recht dat de ze grenzen gesloten hebben, maar krijgen nu door datzelfde EU sanctiebedreigingen, omdat ze het doen, terwijl ze internationaal én nationaal alleen maar bezig zijn zich te verweren en te beschermen tegen veroveraars. Schengen is géén wet/overeenkomst die soevereine landen restricties kan opleggen m.b.t. hun eigen veiligheidsbeleid in tijden van verovering, massamigratie en oorlog. De EU heeft daarin géén mandaat, maar willen deze schijn wel wekken. Daarom willen ZIJ nu ook een gemeenschappelijk Europees leger, zodat ze daarover de macht kunnen krijgen, terwijl de wetten binnen elk land en binnen de EU dit helemaal niet ondersteunen. We MOGEN en MOETEN onze eigen grenzen gaan bewaken, dit is onze soevereine plicht naar ons eigen land en onze eigen burgers toe. We ZIJN niet van de EU, wij zijn van ons, net zoals ieder land in Europa dat is. En alle Europese landen moeten meehelpen de buitengrenzen te bewaken. Er moet weer controle komen bij alle grenzen en we moeten gelukzoekers/immigranten met of zonder paspoorten, of wie ook onze landen onveilig willen maken en veroveren, de toegang resoluut weigeren. Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Europa is van de Europese burgers, niet van de rest van de wereld en al zeker niet van de EU.

  Like

 17. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s