Koor ziet af van christelijke kerstliederen

screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

Het koor van een christelijke school in Sarstedt heeft bij een kerstconcert uit piëteit met islamitische kinderen afgezien van het zingen van kerkelijke kerstliederen. In plaats daarvan zongen de scholieren o.a. een DDR-kerstlied.

junge-freiheit

Bij het concert in de Heilige Geest kerk in Sarstedt (foto boven) trad eveneens een groep op, waartoe vijf jongere asielzoekers behoorden. Zij zijn weliswaar geen leerlingen van de Chritoporus-school, zij wonen daar echter in het internaat en nemen deel aan een cursus Duits.

Geen liederen “met christelijke zinspeling”

“Om het deze jongeren mogelijk te maken, deel te nemen, hebben de klassen en de muzieklerares er bewust van afgezien om liederen met een christelijke zinspeling uit te kiezen”, zei de woordvoerster van de school, Marita Bünger, tegen de “Hildesheimer Allgemeine Zeitung”.

Dit zou geen eis van de leerlingen of de ouders zijn geweest, maar een beslissing van de leraren. Omdat een lerares uit de voormalige DDR afkomstig zou zijn, zou zij het lied “Still senkt die Nacht nieder” van de DDR-componist Gerhard Wohlgemut hebben voorgesteld, wat dan ook werd gezongen. Ook een Adventslied van de kinderliedjesschrijver Rolf Zuckowski werd uitgekozen.

“Onze school vertegenwoordigt een christelijk mensbeeld, daartoe behoort ook tolerantie tegenover andere religies”, motiveerde de woordvoerster van de school de beslissing.

screenshot_25

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Koor ziet af van christelijke kerstliederen

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Piëteit voor beestmenschen is niet nodig. Dat hebben ze ook niet met jullie als hun strijd losbarst. Zesenvijftig landen zijn jullie al voorgegaan. Word wakker Duitsland.
  Als jullie perse geen Kerstliederen willen zingen, zing dan in elk geval een aantal mooie Heimatliederen. Hopelijk gaat jullie Germaans bloed dan weer stromen zodat de Volksgeest terug keert. Het is de hoogste tijd. Sie schaffen das.

  Geliked door 3 people

 2. Golden Girl zegt:

  daar gaan we weer, buigen voor de islam, waar is hun tolerantie voor andere religies?

  Like

 3. Ingrid zegt:

  De islamieten die niet willen of niet mogen deelnemen aan de gezamelijke Kerstviering op school, voor altijd van school sturen. Het is meedoen, aanpassen, erbij horen en anders ophoepelen.
  Elke andere benadering is heilloos.

  Geliked door 2 people

  • elisah zegt:

   Precies, want Duitse kinderen worden wél de moskeet in gesleept, of ze nou willen of niet, en àls ze dan niet gedwongen willen worden, jaja, dan volgt er meteen een officiële bestraffing door de rechter met een geldboete.

   Like

 4. Jan zegt:

  “Sind die Lichter angezündet”

  Sind die Lichter angezündet,
  Freude zieht in jeden Raum.
  Weihnachtsfreude wird verkündet,
  Unter jedem Lichterbaum.
  Leuchte Licht mit hellem Schein,
  Überall, überall soll Freude sein.

  Süße Dinge schöne Gaben,
  Gehen nun von Hand zu Hand,
  Jedes Kind soll Freude haben,
  Jedes Kind in jedem Land.
  Leuchte Licht mit hellem Schein
  Überall, überall soll Freude sein.

  Sind die Lichter angezündet,
  Rings ist jeder Raum erhellt.
  Weihnachtsfriede wird verkündet,
  Zieht hinaus in alle Welt.
  Leuchte Licht mit hellem Schein,
  Überall, überall soll Friede sein.

  Al die gestoorde socialisten grijpen iedere gelegenheid aan om het christendom af te schaffen en de grondwet met voeten te treden.

  Geliked door 2 people

 5. aquarius4422 zegt:

  Dhimmitude, om te kotsen.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Tsja, dan zullen die gutmenschen uiteindelijk wel een keer beleven dat dergelijke gevoelens van tolerantie van de zijde van mislimmigranten er heeeeel erg anders uitziet.
  Maar goed, daar hebben ze dan ook eigenlijk om gevraagd.
  Het is alleen jammer (en dat is dan zeer zwak uitgedrukt) dat andere mensen die meer in de realiteit leven, ook door dit soort onzinnigen benadeeld gaan worden.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  De Duitse President “Joachim Gauck”, kwam eind November naar Offenbach [ Hessen ] om de “geslaagde” integratie in deze stad te komen vieren.
  De stad telt 132.000 inwoners waarvan 60% uit allochtone gezinnen bestaat.
  Er was ook een bezoek aan een school geplanned.
  Hij had er een bijzondere “Ontmoeting” met de afvaardiging van leerlingen………..
  Een [ of twee ? ], moslima,s weigerden hem een hand te geven…….
  (( Schulen wollen Gauck zeigen wie Multikulti funktioniert Muslimische Schülerin verweigert Handschlag ……..))

  OP 0.24

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @delamontagne, weet u eigenlijk wat de desbetreffende moslims hun “vriend”Joachim Gauck beter hadden moeten geven in plaats van een uitgestoken hand? Gewoon een gebalde vuist die ze keihard tegen zijn lelijke smoelwerk moesten planten zodat hij pijnlijk op het trottoir viel en daarna een stevige schop in zijn kruis! Dan zou ik daarna nog willen horen of meneer dat uitschot zijn andere wang toekeert omdat hij koste wat het kost lief en aardig tegen hen wil zijn terwijl zij Gauck alleen maar minachten om zijn kruiperigheid en vleierij, de linkse nietsnut, die vast in het geheim talloze doodsbedreigingen ontvangt van de autochtoonse Duitsers die hij verstootte en dat gun ik hem en die moslims daar van harte!
   Of anders gaat Gauck maar, in plaats van christelijke kerstliederen, moslimliederen zingen in dat koor waarin hij aangeeft hoe deze idioot zijn eigen landgenoten heeft verraden en verafschuwd zodat hij door de laatsten zo wordt gehaat dat ze zijn auto en huis vernielen of hem aftuigen zoals al eens eerder met een linkse Duitse burgemeester gebeurde die “zielige” asielzoekers boven zijn eigen stadsgenoten verkoos!

   Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Onze Lieve Heer deelt me zojuist mede dat, mochten Zijn verraders en verachters in dezen er nog eens toe komen te overlijden, zij niet kunnen rekenen op ook maar enig plaatsje, hoe bescheiden ook, in Zijn Hemeloord. “Want je kunt Mijn liefde voor de mens namelijk ook te véél tarten.” Hij voegde er nog aan toe dat de bestemming naar alle waarschijnlijkheid de afdeling ‘Uiterste Krochten’ van nevenvestiging Hel zal worden.

  Ik doe er het zwijgen maar toe.

  Geliked door 2 people

  • Doe de groeten aan @Frans_Brassens as gum ziet zo deelt Hij mij mede vanuit een struik op mijn balkon, die ik daarnet speciaal voor die gelegenheid in de hens heb gezet, en bedank hem namens Mij nog even voor dat leuke idee dat ik door Mijn gesprek met hem kreeg om die ratten – nou ja, het zijn wél Mijn kinderen, maar toch – dat gespuis dus, bij Mijn Hemelpoort, als ze daar staan te jengelen om naar binnen te mogen, op kop naar beneden te flikkeren, godverruh. Ja, Ik mag vloeken, zei Hij nog.

   Geliked door 1 persoon

 9. wim zegt:

  “Onze school vertegenwoordigt een christelijk mensbeeld, daartoe behoort ook tolerantie tegenover andere religies” Ha, ha! zelfislamisering bedoelt ze. helemaal de weg kwijt.

  Like

  • cassandrasez zegt:

   Echt erg, dat ze dat hardop zeggen, want als ze christelijk zijn horen ze hun bijbel te lezen, en daarin is GEEN tolerantie voor andere goden of andere godsdiensten. Met als grote voorbeeld OT Israel, dat ten onder is gegaan van de Baal binnenlaten. Baäl is de voorloper van Allah.
   Ook: Wat een gemiste kans, alle moslimkindertjes het evangelie te brengen: Jezus is geboren, die kwam omdat God je lief heeft. Het beste deradicaliseringsprogramma wat er is en ze schamen zich het hardop te zeggen of er luidkeels van te zingen.
   Vorig jaar deze tijd waren er hier 600 vluchtelingen tijdelijk. En ik ben op kerstavond, midden in de winternacht zogezeid, naar de ingang van de opvang geweest en heb kerstliederen gezongen uit volle borst. Zodat ze wisten dat ze in een christelijk land waren, en wat voor speciale nacht het was.

   Like

 10. paulzwueste zegt:

  Motiveerde de woordvoerster van de school de beslissing…! Noem je dàt een motivering?
  Zogenaamde “tolerantie” tegenover andere religies…???
  En die andere religie dan…?
  Moet die geen tolerantie tonen…???

  Waarom moeten wij altijd tolereren?
  Waar zijn wij bang voor?
  Want dat zit er achter… ANGST!!!
  Angst in je eigen land voor een andere godsdienst?
  Dat is dus geen godsdienst maar een gewelddadig ideologisch politiekgerichte sekte.
  En omdat ze dat donders goed weten op die school worden ze zo bang dat ze het liefste dat hele Kerstgedoe maar ineens hadden afgeschaft…
  Maak je geen zorgen dat gebeurt vanzelf, zeer binnenkort!!!

  En dan gaat echt de pleuris uitbreken!!!
  Als ik jullie was, stelletje politiek-correcte angsthazen zou ik daar meer angst voor hebben!
  Want dàn weten we jullie te vinden…!

  Geliked door 4 people

  • De angst gaat net zolang te water tot ie een hakbijl ziet.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Gruwelijke moord tijdens de allerlaatste Kerstavond.
    Sinistere sfeertekening voorbehouden aan volwassenen
    Zij gluurde vantussen zwaar Veloeren-gordijnen omdat zij meende, ondanks het gebulder van woedende stormvlagen, slepende voetstappen om het huis te horen.
    Zij opende het venster om beter te kunnen luisteren.
    In een flits zag zij de vale glans van de hakbijl die met een slag haar hoofd van de romp scheidde.
    Toen de dag aangebroken was werd zij gevonden.
    Zij hing nog uit het venster.
    In haar verstijfde hand de liederenbundel: “Wen die Nacht still niedergezonken ist…”

    Geliked door 1 persoon

 11. Karen zegt:

  Tolerantie tegenover andere religies betekent dus dat je je eigen religie maar verloochent? Ze zijn compleet gek.

  Geliked door 1 persoon

  • cassandrasez zegt:

   Jezus zelf tolereerde de Farizeeërs zelfs niet! En Hij heeft gezegd, Die mij ontkent die zal ik ontkennen. Nooit nooit nooit moet je buigen voor wat mensen willen, zoals Paulus zegt, Als ik mensen behaagde was ik geen dienaar van de Heer. (Gal.1)

   Like

 12. Omdat juli zo makkelijk afzien van Christus, zal Hij ook net zo makkelijk afzien van juli, op dag van spektakel.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Nou, dan gaan die onderkruipers dit genre maar instuderen; past ook goed bij de hitsigheid van de islamiet:

  *baldadig*

  Geliked door 1 persoon

  • Als ie gaat jeuken duurt het niet lang meer of hij doet ontzettend pijn bij het pissen. Maar misschien heb je geluk en kun je ze met de flitspuit van je zak afblazen. Het ligt er dus aan waar het precies jeukt. Locatie is alles..

   Like

 14. Martin de Koning zegt:

  Tja mensen dit is nu democratie , dan wel te verstaan de DDR soort van democratie! Inter-nazi’s van het ergste soort! Anti-Israël en anti alles gewoon behalve dat de vijand van je vijand is je beste vriend! Volgens mij is dat nog een vrijmetselaars uitspraak. Maar wat geeft het , stook op en hun vriendschap zal ze opbreken en wij die normaal willen leven mogen daarna de rotzooi opruimen! Ik geloof in christus en die stelt dat in een bepaalde tijd zullen er duizend aan je linkerhand en tienduizend aan je rechterhand sterven , maar u zal geen haar gekrenkt worden. Dus gewoon afwachten en dragen en dan kan je over de lijken heen stappen en naar ze kijken en denken , hadden jullie nou maar beter geweten!
  God’s zegen en fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar. Vier de geboorte gewoon lekker met hen die het wel normaal vieren.

  Like

 15. Duitsland is een verloren land. Hoe zo het daar over 10 jaar eruit zien.

  Like

 16. kruisridder zegt:

  Ja Frau Merkel heeft nu haar Gross-Deutschland ipv haar Ost-Deutslchland. Een koor is geen koor als het geen Christelijke liederen zingt.

  Like

 17. kruisridder zegt:

  Die Ossies zijn daar nog net zo achterlijk als 71 jaar geleden.

  Like

 18. Jan zegt:

  Socialist, ‘dominee’, treitert kinderen die Kerst willen vieren met kerstman

  Like

  • Jan zegt:

   reactie Outlaw Morgan

   Like

  • elisah zegt:

   Hij heeft gelijk, maar dat moet hij niet afreageren op de kinderen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dit is toch net zo iets als al die anti piet debielen.
    Je gaat toch ook lopen schreeuwen dat sinterklaas niet bestaat als al die kleine kinderen om PIET PIET roepen.
    Nogal misselijk gedrag van dit kereltje

    Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Jan 13 december 2016 om 06:22

   Kerstmis heeft niets te maken met de geboorte van Jezus, jij “christelijke” klootzak, David Grisham! Lekker is dat hè, om vromer te zijn dan de paus?

   http://www.geschiedenisbeleven.nl/de-geest-van-het-kerstfeest/

   Nergens in de Bijbel staat wanneer Jezus is geboren en er staat ook nergens dat zijn geboorte gevierd moet worden.

   Laat die kinderen toch gezellig in de kerstman geloven! Dat is minder heidens dan de geboorte van Jezus vieren.
   En als mensen op welke manier dan ook Kerstmis willen vieren, dienen de islamiet en zijn importeur daarover hun muil dicht te houden!
   Geen enkele islamitische barbaar die hier de boel komt bezetten en wil overnemen, heeft het recht om ons te vertellen wat wij wel of niet zouden mogen!

   Like

  • abouneenee zegt:

   Dit is weer zo’n aandachtsgeile beroepszeikerd die teleurgesteld is in het leven. Waarom gaat een pastoor naar het winkelcentrum om zijn beklag te doen, om het vervolgens op YouTube te zetten? Omdat de mensen niet (meer) naar hèm toe komen. Mensen hebben geen zin in zijn gezeik dat duidelijk geen ander doel dient dan om de kinderen hun pleziertje te ontnemen, gelijk de anti-zwarte piet types in ons land. Het is gewoon een schreeuw om aandacht en negatieve aandacht is ook aandacht.

   Zielige types houden zich voor dat ze een hoger doel dienen, dat altijd onlogisch is… Elitaire rukkers.

   Like

 19. Je eigen geloof verloochenen is verraadt aan jezelf.

  Like

 20. Henk.V zegt:

  Ik schrijf zelden commentaren bij voorbeelden van een wanstaltige vorm van tolerantie, waarbij ik natuurlijk doel op de politiek correcte vorm van verdraagzaamheid waarin men zijn best doet om het eigen Joods-christelijke karakter van een samenleving totaal te verloochenen ,terwijl men gelijkertijd een volstrekt begrip probeert op te brengen voor de ”gevoeligheden” van een agressieve ideologie die geen enkele speelruimte gunt aan andersdenkenden.
  Welke geste van verregaande vredelievende, ruimhartigheid heeft de islam ooit aan de dag gelegd toen die een gebied onder haar permanente invloed had gebracht? Het antwoord op die vraag kennen wij.
  De aanblik van onvoorstelbare kruiperigheid richting islam, onder het mom van christelijke gezindheid, werd mij letterlijk te machtig op zeker moment.
  Ik heb mijzelf gewoonlijk erg goed in de hand, maar toen, enkele maanden geleden, Wachteres mij een artikel voorlas over een Duitse geestelijke die voorstelde dat men degenen die illegaal in Duitsland verbleven moest legaliseren EN hun het recht zou moeten geven de HELE familieclan naar Duitsland te halen, toen ontplofte er werkelijk iets in mijn geest en er kwam een golf van woede in mij op die ik niemand toewens. Wat ik in die gemoedstoestand de linkse Gutmenschen (de christelijke Gutdmenschen inbegrepen), allemaal wilde aandoen zal niemand ooit van mij vernemen.
  Het litteken van die extreme uitbarsting geneest niet goed en iedere keer wanneer ik weer lees hoe een stel bezopen malloten de ene goede traditie na de andere in de uitverkoop doet alsof het om een waardeloze, onbelangrijke traditie gaat, dan wil die emotionele explosie zich in mij herhalen.
  Dus ik probeer mij wat af te sluiten voor deze -voor mij zeer ongezonde- informatie.
  De afrekening met de vernielers van onze identiteit, vrijheid en cultuur komt echt wel een keertje…..
  Die intentie houd ik zeer levend.

  Geliked door 2 people

 21. Vrijheid van godsdienst is hiermee aan haar einde gekomen. Als je anderen het geloof in magie ontzegt moet je bovenop die stapel brandende boeken, die de geschiedenis van de vrijheid van gedachten en meningsuitingen hebben gemarkeerd, gepleurt worden. Christenen die onder druk van mede-idolaten hun kinderen deze magie ontzeggen zijn geen christenen maar gristenen. Over die moslims wil ik geen woord vuil maken; die hebben het verbranden van andermans magie uitgevonden en praktiseren het nog steeds en steeds heviger. Maar zo’n lamzak zoals in de video van @Jan moeten ze aan de jihadstrijders voeren.

  Geliked door 1 persoon

 22. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:
  UITROEIEN DAT MOSLIM UITSCHOT

  Like

  • abouneenee zegt:

   Tegen de islam zal je, net als ik, wat hebben, maar het zijn die verdomde (cultureel relativistische) mafkezen die met de aanhangers van die als godsdienst verpakte absurditeiten in gesprek gaan. Het toepassen van hoor en wederhoor is alleen zinvol als je een discussie tussen gelijken kunt aanschouwen. Wij zijn gehersenspoeld met de gedachte dat het hier allemaal goed is en zij zijn gehersenspoeld met de gedachte dat de wereld zoals de islam die beschrijft goed is. Het verschil tussen “wij” en “zij” is dat de wij (Nederlanders burgers) niet onze manier van leven willen overbrengen naar de landen waar “zij” leven. Trump heeft dat heel goed gezien, maar zijn voorgangers hebben me toch een partij dood en verderf gezaaid in landen waar “zij” de vrije keuze hadden om zichzelf te evolueren tot iets westers of niet, er moest daar namelijk democratie gebracht worden. Om die reden is het hele Midden-Oosten door Hillary Clinton gedestabiliseerd, met de toestroom van migranten als gevolg. Door de toestroom van migranten te wensen (Merkel en Clinton) of toe te staan (overige lafhartige “leiders”, welbeschouwd meelopers) staan voornoemden toe dat relatief vrije samenlevingen overlopen worden door zogenaamde vluchtelingen die vervolgens precies hetzelfde gaan doen als waarvoor zij zeggen te zijn gevlucht. De derde wereldoorlog is al lang gaande dankzij Amerika en de Europese volgelingen, het verschil met Amerika is dat zij redelijk veilig zitten door hun geografische positie. Zo werkt socialisme: edelmoedig doen op kosten van de ander.

   Je kan natuurlijk gaan zoeken in de DSM-5 naar een psychiatrische aandoening die een maatschappelijk geaccepteerde verklaring geeft voor het gedrag van deze “verwarde” mensen en ze vervolgens behandelen (wat de medische en farmaceutische industrie goed uitkomt), maar dat moet allemaal bekostigd worden door iemand. We weten allemaal dat die iemand nooit degene is binnen een regering die het besluit neemt en dat willen types zoals Mark Rutte maar wat graag zo houden, getuige de consequente afwijzing van directe democratie en het liefst ook van alles wat daar op lijkt.

   Like

 23. Tistochwat zegt:

  De “tolerante” aanhangers van de “religie van de vrede” zijn goed op dreef.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/12/Uitroeiingsoorlog-door-islam-Al-10-tot-15-miljoen-christenen-verjaagd-of-vermoord

  “JIJ BENT WELKOM, WELKOM IN MIJN LAND”.

  Like

 24. abouneenee zegt:

  Ik zie af van alles en iedereen die van mening is dat het openbare leven minder, minder, minder in het teken moet staan van de tradities die op die locatie gewoon zijn. Het gras is bij de buurman niet groener, ik heb nul interesse in een ‘verrijking’ zolang dat betekend dat het leven wat ik redelijk acht op wat voor wijze dan ook beïnvloed wordt zonder dat ik daar zelf de hand in heb. Links zegt constant minder, minder, minder ‘eigen volk eerst’, minder patriotisme. Ik voel mij aangetast in mijn zijn door links. Aangezien Marokkanen nu een ras zijn zou de overheid discrimineren door Nederlanders geen ras te vinden. De Nederlandse tradities worden aangetast door de linkse partijen die altijd aan het roer hebben gestaan van Nederland, aan mijn tradities ontleen ik mijn ‘zijn’, dat is wie ik ben, dus is de Nederlandse overheid racistisch.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s