Het kerstfeest leeft niet meer in GB: Steden hebben kerst uit de winkelstraat verbannen om geld te besparen

screenshot_45

(Door: Rebecca Perring – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Walgelijke, leugenachtige gemeenten in heel Groot-Brittannië hebben het kerstfeest verbannen, in een poging om geld te besparen. Boze bewoners in steden overal in het land, met inbegrip van Southampton, Tyldesley en Huyton, zijn gedwongen om strijd te voeren tegen hun gemeenten, die krap bij kas zitten om “Kerst terug te brengen”, omdat ze voor hun ogen zien dat hun lokale stad en hun eigen steden ontdaan worden van kerstbomen en feestelijke verlichting.

In Tyldesley, Greater Manchester, zijn bewoners in het geweer gekomen om de gemeenteraad van Wigan onder druk te zetten om de kerstboom en de lichten van de stad op het marktplein terug te brengen.

Er is op internet een petitie gestart door Matthew James, de lokale vertegenwoordiger van UKIP, die tegen Express.co.uk heeft gezegd dat bewoners en bedrijven verontwaardigd achtergelaten waren, toen de “mooi opgetuigde” boom van de stad werd vervangen door een zielig boompje van 1.80, met een te grote verlichting. Hij zei: “Het lijkt alsof kerstfeest niet meer belangrijk is. Het is een geweldige Britse traditie, het is een groot evenement, waardoor gezinnen samen uit kunnen gaan en kunnen genieten van de kerstsfeer. Maar in Tyldesley is er geen kerstsfeer en dat is gewoon niet goed”. De grote feestelijke boom van de stad is vervangen door een kleinere boom, die vorig jaar werd geplant.

James, UKIP-vertegenwoordiger van de stad Manchester, zei: “Men heeft zich er niet mee bezig gehouden en bewoners en bedrijven zijn niet erg blij, omdat ze gewend waren aan een grote boom met verlichting”.

“Met kerst gingen ze allemaal rondom de boom het kerstfeest vieren met Christmas Carol Singers  en een brassband. Dit jaar, hebben ze niets. De stad is momenteel absoluut een vreselijke bende. Genoeg is genoeg, dus hebben we besloten om een petitie te starten”.

Honderden hebben de campagne gesteund en ze beschrijven de situatie als een “belediging” van de in het conflict verwikkelde lokale bewoners en bedrijven. James beschreef de huidige kerstboom in de stad als “stuitend”. Hij zei: “Ze hebben de grote kerstboom vervangen en die ziet er vreselijk uit. Hij is ongeveer 1.80 hoog en de verlichting is te groot. De lichtjes vallen eraf en de boom lijkt nergens naar. Er bungelt een aantal verlichte slingers naar beneden, die niet werken”.

Hij had het voorgelegd aan de gemeenteraad en hij zei tegen ons: “Alle raadsleden zeggen dat het £ 2000 pond kost om kerstverlichting aan te brengen. Maar als de gemeenteraad in totaal £ 2 miljoen kan besteden aan terracotta-tegels voor het gemeentehuis, dan kunt u zich afvragen waar zijn prioriteiten liggen als ze het geld zo over de balk kunnen gooien. Ze geven aan alle kanten geld uit aan waardeloze projecten, dat is fout”.

De berooide gemeenteraad van Wigan werd geconfronteerd met harde kritiek toen zij een adembenemende  £ 1,8 miljoen besteedde ter vervanging van terracotta-tegels in het gemeentehuis. James heeft nu plaatselijke buurtwinkels bezocht en hij heeft een wedstrijd voor de best aangeklede etalage opgezet om een feestelijke sfeer aan te moedigen. Hij voegde er aan toe: “We proberen het zo te laten lijken dat de stad een echte kerstsfeer heeft. De bedrijven doen hun best, ze werken allemaal mee”.

Woedende bewoners zijn naar de petitiepagina gegaan om hun afschuw over het besluit van de gemeenteraad om het kerstfeest te verbannen tot uitdrukking te brengen. Een van hen zei: “We vieren kerstfeest in dit land, dat is ons recht en niemand moet ons daarvan weerhouden. De Britse mensen hebben er genoeg van dat ze worden verhinderd te doen wat we ons hele leven hebben gedaan, net als onze familie voor ons. Ik wil dit land dat dit land teruggaat naar hoe het was en ik wil niet dat hier mensen komen die ons vertellen wat we wel en niet kunnen doen. Ik zou zo wel door kunnen gaan, maar daar heb ik geen tijd voor”.

Iemand anders zei: “De trotse mensen van Tyldesley verdienen het beste, omdat zij de Koningin en het Vaderland in alle oorlogen hebben gediend, u hoeft  alleen maar te kijken naar de Remembrance Parade om te zien hoe trots we daarop zijn”.

Eén persoon schreef op het internet: “Ik ben er doodziek van dat mij wordt verteld dat alles waar ik mee ben opgegroeid en wat MIJN erfgoed is voor sommigen beledigend is. Dit is een CHRISTELIJK land en WIJ vieren we de geboorte van Christus met traditionele bomen, kerstvoorstellingen etc. Neem alstublieft niet meer tradities van ons af. Het wordt tijd dat onze gezagsdragers niet langer een knieval maken voor de minderheid. Als dit hen beledigt, jammer dan”.

Elders, in Southampton, hebben bewoners [ook] hun bezorgdheid geuit dat het centrum van de stad zijn feestelijke sfeer heeft verloren. Chefs van de gemeenteraad, die krap bij kas zitten, zeiden het vorige jaar dat ze een boom niet konden verantwoorden, omdat zij bezuinigingen van vele miljoenen ponden doorvoerden op diensten en banen.

Maar er stond al snel een kerstboom te pronken buiten het Bargate monument, nadat de gemeenteraad van Southampton City lokale bedrijven en kranten de koppen bij elkaar hadden gestoken om geld op te halen, zodat er een kerstboom kon komen. En in Bradford hebben chefs van de gemeenteraad het personeel verboden kerstversieringen aan de muren van hun kantoor te bevestigen, omdat die in strijd zijn met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Joanne Platt, wethouder van Astley Mosley Common, zei tegen Express.co.uk: “De boom werd in 2015 geplant als onderdeel van de werkzaamheden om het centrum van de stad te verbeteren. We hebben geen klachten over de grootte van de boom ontvangen, tot deze petitie werd aangeboden. Omdat het om een levende boom gaat, moet die nog uitgroeien tot zijn volle grootte van 20 meter”. We zijn ons ervan bewust dat er problemen met een paar lichten waren, maar die zijn nu opgelost. Om ervoor te zorgen dat we een boom hebben waar iedereen het volgende jaar tevreden mee is, wil ik de bewoners uitnodigen om dit samen met ons te realiseren”.

Huyton in de buurt van Liverpool wordt ook wel “de stad die kerst is vergeten” genoemd. De afgelopen twee jaar waren er geen bomen en geen verlichting. Inwoonster Adele Platt, 48 jaar, zei: “Het is net alsof de stad ´het kerstfeest heeft vergeten´. Huyton heeft niets wat aan kerstfeest doet denken, het lijkt somber en het is teleurstellend”.

Een woordvoerder van de gemeenteraad van Knowsley zei: “Als gevolg van de bezuinigingen die ons door de regering worden opgelegd, is de Raad helaas niet langer in staat om kerstverlichting te financieren in onze binnensteden. We willen echter graag samenwerken met alle bedrijven of andere organisaties die naar voren komen om de kerstverlichting te financieren en te regelen, zoals dat in Kirkby en Prescot gebeurt”.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Rebecca Perring

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Kerstmis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het kerstfeest leeft niet meer in GB: Steden hebben kerst uit de winkelstraat verbannen om geld te besparen

 1. BertG. zegt:

  Wanneer ik om mij heen kijk, zie ik een totale afkalving van wat wij in onze cultuur en tradities steeds knellender dienen te omarmen om het niet te verliezen.
  Onder dwang van en tot multi-culti wordt immer meer druk gelegd op onze traditionele feestdagen.
  Zo ook kerst, het zal niet lang meer duren voor het is verworden tot een ziellugh kerstfeest in plaats van een zalig kerstfeest.
  Steeds meer mensen in allerlei geledingen alsook winkelketens wijken voor de politiek correcte sfeer die dominanter en dominanter wordt, en ontkennen voorts onze culturele roots waaronder ook de feestdagen.
  http://verenoflood.nu/een-zalig-kerstfeest/

  Like

 2. Cathja zegt:

  De argumenten die worden gegeven om kerstversieringen en -verlichting te schrappen deugen van geen kanten. Nooit is dit een probleem geweest, maar nu opeens wel?
  Ik heb sterk de indruk dat er vanuit een bepaalde hoek bedreigingen zijn geuit.
  Maar dat wordt uiteraard niet verteld.

  En zo gaat alles naar de knoppen waar moslims zich ophouden. Ik ga er zelf vanuit dat zij achter deze gewijzigde regels zitten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mirjam zegt:

  Als je beleid voert in een gemeente, dan weet je van de terugkomende tradities ieder jaar af en stem je ook je beleid en uitgavepatroon daarop af. Het is een belediging om Kerstmis alleen een traditie te noemen, want het is een feest van verbondenheid voor alle mensen en het is al stokoud. Mensen kijken uit naar dit feest, omdat het voor iedereen een manier is om stil te staan bij dat wat je in je leven gegeven is, het goede zowel als wat je zelf ervaart als het slechte. Het laat je je eigen waarden overdenken en je inzien dat niet alles is zoals het lijkt. Wederom één stiekem stapje naar het ‘weg met ons’, maar het zal uiteindelijk een ‘weg met hen’ worden, good riddens…

  Like

 4. Wachteres zegt:

  “`Ik ga er zelf vanuit dat zij [moslims] achter deze gewijzigde regels zitten”`.

  Dat hoeft niet altijd zo te zijn, @Cathja. Ik herinner mij dat jaren geleden de Hoge School in Den Haag ineens geen kerstboom meer in de hal had. Er waren veel moslimleerlingen en de politiekcorrecte leiding was bang dat men ‘de moslims kwetste’ als er zo;n boom stond. De winkels in de buurt [moslims] hebben toen een boom gekocht, omdat men dit gezeur vond.

  Politiekcorrect is – op Zweden na – het meest ingeslopen in GB. Het kerstfeest is ontzettend belangrijk voor de Britten. Als je weleens naar de Engelse huizenprogramma’`s kijkt en er wordt gevraagd “`Wanneer hopen jullie dat je huis klaar is, dan is het vaak: “We hopen voor kerst”

  De binnensteden zijn/waren dan ook altijd prachtig versierd en op de hoeken van de straten heb/had je muziek of Christmas Cariol Singers..Heel erg sfeervol; een plaatje van Dickens. En de Britten versieren hun huizen ook, zeker met een kerstboom en lichjtjes buiten.

  Iedereen geniet van de sfeer, christelijk of niet. En zoiets zou verdwijnen, door politiekcorrect geneuzel? ’t Is maar goed dat er Britten zijn die zich hier tegen verzetten..

  Like

 5. We leveren langzamerhand alles in en krijgen er alleen maar een zootje ellende voor terug in de vorm van als maar claimende moslims.

  Like

 6. wim zegt:

  Kreeg vandaag een folderpakket in de bus. Wat met sinterklaas en Piet gebeurt, is ook met kerst aan de gang. Het lijkt wel of al die grote winkelketens zich schamen om uitbundig met Kerst bezig te zijn: nauwelijks verwijzing naar het Kerstfeest.
  http://verenoflood.nu/tuig-was-er-laat/

  Like

 7. Golden Girl zegt:

  de geluks zoekers moeten toch ergens van betaald worden, dat zal helpen geld besparen op kerstversiering en verlichting, weet je wat heeeel veel geld kan besparen een stel van deze nep asielzoekers uitzetten, die mensen in Aleppo die rennen voor hun leven dat zijn de werkelijke slachtoffers van die rot oorlog, niet de schreeuwbekken die steeds meer eisen stellen

  Like

 8. mahoog zegt:

  Het zijn de ”meeliggers” die de boel verzieken.

  Like

 9. Pingback: Het kerstfeest leeft niet meer in GB: Steden hebben kerst uit de winkelstraat verbannen om geld te besparen – Fenixx.org

 10. Rudie Beijer zegt:

  Het was de nieuwe aankomend president Trump al opgevallen dat het woord xmas zo weinig te zien was in winkels.Hij vertelde dat als hij president was dat terug in zou voeren.Dat is iemand waar ik van hou.Die zit niet in de ontkenningsfase .15 maart PVV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s