PISA-test: Leerlingen met migratieachtergrond in Oostenrijk verdubbeld

imageuploadedbyohub-campfire1455462153-310381

(Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk doet het bij de PISA-test slechter dan de vorige keer. Eén op de drie is een “risicoleerling”. Het aantal leerlingen met een migratieachtergrond is sinds het jaar 2000 bijna verdubbeld. Het aantal leerlingen met een niet-Duitse omgangstaal is in Wenen bijzonder groot.

Na de publicatie van het PISA-onderzoek van vorige week dinsdag sprak de Oostenrijkse minister van Onderwijs van “onacceptabele resultaten”, zodat “het tijd is om te handelen”. Oostenrijk bevindt zich opnieuw in het middenveld, maar doet het iets slechter dan tijdens het laatste onderzoek.

Bijna één op de drie leerlingen behoort in ieder geval op één testgebied (wiskunde, natuurwetenschappen, lezen) tot de risicoleerlingen die “ernstige tekortkomingen” vertonen. 13% bevindt zich zelfs op alle drie gebieden in de risicogroep. Daarmee ligt Oostenrijk precies op het OESO-gemiddelde.

Aantal leerlingen met migratieachtergrond verdubbeld

Leerlingen met een migratieachtergrond deden het bij het PISA-onderzoek duidelijk slechter dan de rest. Terwijl de prestaties de afgelopen jaren nog bij elkaar in de buurt lagen, werd deze ontwikkeling nu echter onderbroken.

Het aantal leerlingen met een migratieachtergrond is in Oostenrijk sinds het eerste PISA-onderzoek in het jaar 2000 bijna verdubbeld (van 11% naar 20%). De afstand tussen scholieren zonder migratieachtergrond en migrantenkinderen is in de natuurwetenschappen groot, maar onveranderd gebleven, met lezen is het verschil echter toegenomen.

Bij het begrijpend lezen is het prestatieverschil tussen leerlingen met en zonder migratieachtergrond daarmee zelfs het grootst in alle EU-landen (meer dan 5% jongeren met migratieachtergrond).

Meer dan 70% van de leerlingen met niet-Duitse omgangstaal

Het aantal leerlingen met niet-Duitse omgangstaal is buitengewoon groot in Wenen, zoals de “Kronen Zeitung” bericht. In de nieuwe middenscholen bedraagt dit 68,5% en in het voortgezet basisonderwijs zelfs 70,7%. Ter vergelijking: de desbetreffende percentages liggen in Oostenrijk landelijk gezien bij 28,5% (nieuwe middenscholen) respectievelijk 21,8% (voortgezet basisonderwijs).

Nog een ander alarmerend feit levert een blik op de basisscholen in Wenen – hier bedraagt dit percentage 56,3%. De gevolgen van deze bevolkingsomwisseling voor het onderwijs, de veel bezworen integratie en de samenleving op zich tekenen zich steeds duidelijker af.

Bron:
http://info-direkt.eu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Oostenrijk, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op PISA-test: Leerlingen met migratieachtergrond in Oostenrijk verdubbeld

 1. Hans zegt:

  Wij worden langzaam onderdrukt en vernietigd.
  Onze kennis zullen ze stelen, zoals ze alles stelen, en dan lezen we over 100 jaar dat dat islamitische uitvindingen zijn geweest.

  Like

 2. Ongelovige zegt:

  En de schuld ligt ntl niet bij de moslimleerlingen, maar bij de autochtone leerkrachten…

  Geliked door 3 people

 3. tjonge zegt:

  snap er niks van ? mij is vertelt dat er enkel tandartsen en apothekers/hoog geschoold volk uit allochtoniejuh geïmporteerd zouden worden ?
  zouden ze gejokt hebben omwille “het project” ?

  Like

 4. Republikein zegt:

  Neuken en baren is ook talent, iets met begaafdheid.
  Zoals er zijn laag- gemiddeld- en hoogbegaafdheid, en dat laatste ook zeer ruim te nemen, hebben kenners inmiddels ontdekt dat er 8 gradaties zijn in de hoogste categorie.

  De ene maakt mooie muziek en de ander neukt goed, beide een talent.
  Binnenkort in de wetenschappelijke wereld erkend als 9e gradatie in de hoogbegaafdheid opgenomen en beschermd als wereldwonder voor voortbestaan van homo sapiens.

  De toekomst lacht ons tegemoet.
  Meer info is te vinden op brein enz, dus ff googelen.

  Like

 5. In uitzetting geloof ik allang niet meer, ze doen gewoon niets, geen oplossingen, niets. Mij hoop is op Geert gevestigd.

  Like

 6. Ik kan het wel begrijpen dat ze een ander volk willen. Kijk om je heen of zap over het internet. Met hier en daar een uitzondering hebben we te maken met volk dat overwegend wakker te krijgen is met een aanbieding van 2 halen 3 betalen. arrogant tot op het bot en ervan overtuigd dat ze de wijsheid in pacht hebben omdat ze hier geboren zijn, overal hebben ze recht op en zij hebben het voor het zeggen want dit land is van hullie. Met dit volk is het alsof jij een bedrijf hebt, dat van jou is omdat het bijvoorbeeld door je ouders werd opgericht en met familiepoen betaald en dat de werknemers allemaal op je gaan stoel zitten en van alles willen en eisen maar werken ho maar. Dan heb je liever nieuw volk dat braaf al dan niet via jouw hogepriester naar je luistert en nog met 2 woorden spreekt al hebben ze dan wat minder verstand van voetbal.

  Like

 7. Steven zegt:

  Hoe bestaat het…wie had dat ooit gedacht….(zucht)

  Like

 8. Pingback: Allochtone leerling scoort veel slechter dan autochtone | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s