Boodschap van de Slowaakse minister-president aan de zigeuners: “Einde van de tolerantie”

screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

De Slowaakse minister-president Robert Fico (foto) stuurde een harde boodschap aan de zigeuners. Op het congres van zijn partij “Smĕr” (“Richting” – sociaaldemocraten) verklaarde hij dat er in de zigeunerwijken orde zou moeten heersen. Hij zou persoonlijk achter de politie staan en ook bereid zijn om conflicten aan te gaan, beginnend met burgerafvaardigingen tot aan internationale organisaties toe die zijn standpunt zouden bekritiseren.

“We tolereren geen mensen meer die het sociale stelsel misbruiken, burgers lastig vallen die trouw zijn aan de wet en het leven in de steden en dorpen verstoren. Einde van de tolerantie”, citeerde de Slowaakse website “Het Nieuwe Woord” de minister-president. Deze noemde de afrekening met de zogenaamde politieke correctheid zijn primaire doel. “We zijn bang om iets te zeggen, omdat het politiek niet correct is, maar aan de andere kant bedienen de extremisten en de radicalen zich gewoon van deze taal en krijgen daarmee veel ondersteuning. Voor deze politieke correctheid is geen plaats meer in deze wereld”, aldus Fico.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
http://mno.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, political correctness, Roma en Sinti, Slowakije, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Boodschap van de Slowaakse minister-president aan de zigeuners: “Einde van de tolerantie”

  • Mirjam zegt:

   Ze willen in een goed daglicht komen voor de verkiezingen en het verdraaien van situaties, daden en woorden hoort daar ook bij. Dat een en ander niet waar is, is ondergeschikt aan het doel: het opkrikken van de kiescijfers voor hun partij. Dat ze juist het tegendeel bereiken door te liegen, hebben ze wel door, maar ze wagen de gok en hopen op een goede afloop en dat het niet zover komt dat ze betrapt worden op de leugen. Pure verkiezing retoriek.

   Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Zou het dan niet beter zijn dat Bert Koenders hier of daar een lezing gaat geven over fake nieuws of zo.

   Like

 1. Stelde ze hier maar eens orde op zaken.

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Het lijkt erop dat de sociaal-democraten daar er een heel andere wijze van handelen op na houden dan hier. En ten goede.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Goed dat ze gaan werken tegen criminaliteit en politieke correctheid. Als je al het slechte toestaat, dan kan er nooit iets goeds gebeuren. De goeden hoeven niet, onder het mom van tolerantie en wegkijken, onder de slechten te lijden.

  Like

 4. meesmeder zegt:

  dit ruikt naar 40 tot 45

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s