Er waart een antidemocratische tendens door Nederland

screenshot_45

(Door: Syp Wynia)

Wie het in Nederland voor het zeggen heeft, is vaak wat minder enthousiast over de democratie zoals we die kennen. Progressief getinte hoogopgeleiden vinden heimelijk dat het kiesrecht moet worden voorbehouden aan wie voldoende kennis van zaken heeft, schrijft Syp Wynia.

René Cuperus, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, meldde in zijn column in de Volkskrant, dat hij tegenwoordig regelmatig in kringen komt waar ervoor wordt gepleit om kiezers een examen af te nemen. Alleen wie slaagt, mag stemmen. Die tendens waart al sinds de opkomst van Pim Fortuyn (2001-2002) door Nederland.

Lees verder>>>
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, democratie, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Er waart een antidemocratische tendens door Nederland

 1. Goed nieuws! Want dan zouden moslims (en hun linkse vrienden) niet mogen stemmen omdat ze te weinig kennis van zaken hebben!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. kruisridder zegt:

  Een kern van waarheid zit hier wel in. Ik ben tegen stemrecht voor mensen die niet in Nederland zijn geboren.

  Geliked door 2 people

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja ja….Het ware ronduit grappig, als het niet zo treurig zou zijn!
  Als ik hullie was, zou ik, in navolging van Erich Wichman in 1921, een nieuwe ‘Hadjememaar’ -de één of andere junk of zo- van de straat op duiken, om hem lijsttrekker te maken van een 21ste- eeuwse, nieuwe “Rapaillepartij.” Wie weet, wat ze er nog mee kunnen aantonen! HAHAHAHAHA!
  Maar, heel even zonder gekheid: Als ze ook maar het lef mochten hebben om zoiets als zo’n “examen” ook maar ter sprake te brengen, de smíechten, dan voorspel ík, dat in dit land de pleuris losbreekt, waar we heimelijk al jaren smachtend op zitten te wachten, en met een groter effect dan een terroristische aanslag: Zijn ze helemáál belazerd!!!

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Er is veel voor te zeggen om een kiesdrempel in te voeren. In het verleden heb ik zeer veel energie gestopt in werkzaamheden voor – achteraf gezien – kansloze partijen die het niet haalden.
  Als er een kiesdrempel zou bestaan van bijvoorbeeld 3 zetels zouden veel mensen zich enkele keren bedenken voor ze mee zouden doen aan een ‘probeersel’. Hoe principieel het gedachtegoed ook mag zijn. Het zou ook de one-issue partijvorming tegengaan.
  Het in de Kamer komen met één of twee zetels is niet het enige bezwaar. Het is ook ergerlijk dat de regels toestaan dat een Kamerlid die het niet meer kan vinden in de fractie, waarin hij is gekozen, zelfstandig in de Kamer kan blijven. Wie als lid van een fractie is gekozen – ongeacht de hoeveelheid voorkeursstemmen – dient de Kamer te verlaten indien hij de fractie moet of wil verlaten. Dit zou heel duidelijk in de regels vastgelegd moeten worden.
  Het is ook onjuist dat een afgesplitst Kamerlid bij het meedoen aan de volgende verkiezingen aan minder voorwaarden hoeft te voldoen dan een ‘nieuwe partij’.
  Theoretisch kan een kandidaat-Kamerlid met een verwaarloosbaar aantal voorkeursstemmen – in principe zelfs zonder – in de Kamer komen. Ze rijden dan mee op de bagagedrager van de lijsttrekker. Dat verdient n.m.m. een wat bescheidener opstelling en een morele verplichting om niet lichtvaardig van fractiestandpunten af te wijken.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Mirjam zegt:

   Daar is nu een wet in de maak voor. Kamerleden zullen, als het goed gaat, in de toekomst niet meer na afsplitsing een eigen partij kunnen beginnen.

   Like

 5. Steven zegt:

  Tja…een burgeroorlog is schijnbaar ook niet ver weg meer….

  Like

 6. Peterdm zegt:

  De Elite is aan het kwijlen. Hoe corrupt bent u zoals Hilly C die voor 25 miljoen van S Arabië haar poes heeft verkocht om het door te verkopen aan de USA. Alleen in de verrotte linkse koppen komt het idee om stemrecht alleen aan de elite over te laten. Nog even dan gaan wij helemaal terug in de middeleeuwen waar de koning het recht had om als eerste het bed te delen met een vrouw die de volgende dag ging trouwen met Henk.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  “het kiesrecht moet worden voorbehouden aan wie voldoende kennis van zaken heeft”
  Lieden met deze verknipte gedachten en denkbeelden dienen zo snel mogelijk in een inrichting te worden opgenomen ! Ze zijn een gevaar voor de democratie.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Ondenkbaar dat de PvdA zich sterk zou maken voor een stemdiploma voor kiezers: hun eigen stemvee valt dan af. Men wil zich gewoon blijven verrijken met het mandaat van de kiezer en wie de vorige keer PvdA of VVD stemde moet wel erg stom zijn. Het verstand van de kiezer legt het af tegen de leugens van de partijen, voor de verkiezingen.

  Like

 9. Mirjam zegt:

  Helemaal waar wat Syp Wynia hier zegt. In wezen zijn de politici tegen democratie, want dat belemmert hen in het vrije handelen. Big brother civilians is watching you.
  De hele democratie is in Nederland aan het wegebben. Dat zie je juist bij socialistische partijen zoals de PVDA. Zelfs zij, die zijn begonnen als een partij voor de ‘gewone’ man, proberen hun wil aan hun aanhang op te leggen en daar pas het volk terecht voor en laat hen dat merken door niet meer op hun te stemmen. Maar ook de andere partijen die zich zo op de borst kloppen alsof ze de wijsheid in pacht hebben.

  Het is ronduit beledigend dat ze, als het ware, het kiesrecht van de ‘gewone’ en, volgens hen, domme burger proberen weg te houden, want ‘deze’ mensen gaan niet mee in hun gedachtegoed en al het ‘moois’ dat ze, voornamelijk voor henzelf en niet voor de burgers, voor hen hebben weggelegd. Waar ze zelf te dom voor zijn is het feit dat ze niet begrijpen dat, ondanks dat misschien niet op de universiteiten je opleiding hebt gevolgd, dat je misschien bijna geen school hebt gehad, dat je je niet begeeft onder hun ‘soort’, je toch een hoog IQ kunt hebben en dingen kun zien. Dát wat Syp hier schrijft geeft juist de ‘bekrompenheid’ van de politici in Nederland én in de rest van de wereld weer. Dat zie je ook in Amerika, waar ze denken dat alleen ‘schorem’ in staat zou zijn om op Trump te stemmen. De WARE democratie zit juist onder het gewone volk, want dat zijn de burgers van het land, die maken dagelijks de ware gevolgen mee van de beslissingen die de zichzelf zo intelligent vindende politici mee. De burgers zijn ook wat het land maken en niet de, jammer genoeg verkeerd, gekozen omhooggevallen en zo van zichzelf overtuigd zijnde regeringsleiders. Rutte, Klaver, Pechtold, Asher, Samson en ook een beetje Roemer nu en vergeet vooral Denk niet, leiden allemaal aan eigen egocentrisch machtsmisbruik en té overvloedige eigendunk. Ze hébben het volk letterlijk alleen nodig, nu tenminste nog, om de verkiezingen te winnen, maar daarna wordt het een machtsstrijd om wie nu het meeste te vertellen heeft in de regering en welke agenda van welke partij het gaat winnen. Wat de burger wil, doet er niet toe.
  Daarom zou het hun ook uitkomen als ze zelf konden bepalen wie überhaupt zo mogen stemmen tijdens de verkiezingen

  Iets dergelijk kun je bijna vergelijken met het Arische ras dat Hitler voor ogen stond. Filter alles, zodat je alleen dat overhoud wat je wilt. De mensen die je slaafs zullen volgen en aan elke gril van je gehoorzamen.
  Ik zal ze iets zeggen: de burgers van de wereld zijn juist de gewone ‘man’ en die zullen zich nooit voegen laten naar wat één enkeling wil. Er zijn altijd mensen die dit zullen voorkomen. And thank God for them.

  Like

 10. Duchesne zegt:

  Het lastige is dat nu een “meerderheid” zijn wil oplegd aan een minderheid. Vroeger kwamen we bij een famillie die de stelling had dat ze arbeiders waren en daarom dus op de partij van de arbeid stemden. En gezien de massa Nederlanders die een stemwijzer gebruikt om een keuze te maken, omdat ze te lui of te som zijn om zich in dingen te verdiepen. Zelfde mentaliteit, maar mijn mening en stem word erdoor in het verdomhoekje gegooid, en ik weet redelijkgoed hoe de dingen reilen en zeilen. En stemwijzers zijn enorm suggestief te maken waardoor je mensen hun gedachten kunt sturen, dus enorm onbetrouwbaar. Iets dat verboden zou moeten worden omdat het de emocrstie ondergraaft.

  Kom je op het punt wie bepaald wat kennis is……net als de politicus die zegt dat mensen die PVV stemmen niet bij de politie zouden mogen werken. Kan zomaar zijn dat mensen die sympathie voor de PVV hebben niet in aanmerking zouden komen om te mogen stemmen….

  Ik ben voor een examen omdat ik vind dat de toekomst te belangrijk is om zomaar te laten bepalen door een stel gluiperige politici omdat se een massa sukkels hebben die op hun stemt en zelfs paspoorten uitdelen om nog meer sukkels achter zich te krijgen. De huidige partijen hebben een deel van hun stemmers zelf gecreerd en ze gaan er ongestraft mee door, feitelijk het erfgoed van anderen daarmee verkwanselend.

  Misschien is het niet de vraag of er een examen moet komen om te mogen stemmen, maar een revolutie om de meer partijen dictatuur die ons nu wurgt te breken.

  De ocratiewerkt alleen als mensen ook daarwerkelijk betrokken zijn bij besluitvorming en elaars mening en standpunten respecteren en niet met geweld wegduwen. Van het laatste ben ik als destijds verkozen ex CD lid een restant. In mijn optiek is de huidige regeing een aantal daarvoor onrechtmatig aan de macht. Macht gebaseerd op geweld en moord, en ach, waarom zou je dan nog mensen een examen laten afleggen als je stemrecht als zodanig al niet respecteerd?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Terechte vraag, dat laatste. Maar juist daarom moet er stevig tegenin gegaan worden, als ‘bepaalde kringen’ alleen al van een ‘examen’ reppen, want zij doen dat alleen uit gebrek aan datzelfde stemrecht en wensen het gewoon nóg verder om zeep te helpen!

   Like

 11. Tistochwat zegt:

  Wie het niet eens is met de linkse ideeën, is bij voorbaat al gezakt voor het “examen”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s