Juich niet te vroeg . . .

screenshot_31

(Door: “Taljaard”)

Het artikel van H. Numan, “Wilders hoeft helemaal niets meer te doen”, is in mijn ogen toch iets te optimistische toekomstmuziek. Want het is niet verstandig om je van te voren al rijk te willen rekenen en de huid te verkopen voordat de beer geschoten is. Zowel uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen als het Britse referendum over een Brexit hebben wij kunnen leren dat peilingen geen betrouwbare indicatoren zijn voor de werkelijke resultaten. Tevens moeten wij vaststellen dat een peiling, die vier maanden voor een verkiezing plaatsvindt, niets meer kan zijn dan een kortstondige momentopname. En dat er tussen nu en 15 maart 2017 nog van alles kan gebeuren, in Nederland en wereldwijd, wat een meer positief resultaat zowel als een meer negatief resultaat van de door velen hier verhoopte verkiezingsuitslag kan bewerkstelligen.

Ook zoals het er momenteel in de peilingen voorstaat, is het allerminst zeker of er een kabinet Wilders zal komen. Het enige wat er dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden vastgesteld, is dat de kabinetsformatie hoe dan ook zeer lang en moeizaam zal worden. En wellicht zelfs nog het oude record uit 1977 kan verbreken.

Meneer Numan beschrijft op treffende en amusante wijze de teloorgang van links. Maar hij laat de rol die partijen als de VVD, het CDA en D’66 zouden kunnen spelen, onderbelicht. Dit drietal zou namelijk zomaar een ankerpunt kunnen vormen voor een kabinet van allerlei eurofiel en islamofiel klein grut, inclusief een gedecimeerde PvdA, in een “coalitie van nationale eenheid en fatsoen en beschaving contra het populisme.” En gezien het feit dat de echt belangrijke beslissingen tegenwoordig toch niet meer in Den Haag, maar door de Europese Commissie worden genomen, kan een kabinetsformatie zich eigenlijk eindeloos voortslepen. Onder het motto: “Liever een onregeerbaar land dan een PVV-regering.”

Verder moeten wij niet vergeten dat wij in Nederland economisch gezien eigenlijk niets anders zijn dan een Bundesland van Duitsland. En in Duitsland is het de trekpop van het Duitse bedrijfsleven, de rabiate eurofiel Wolfgang Schäuble, die in feite de lakens uitdeelt. Merkel is niets meer dan de uitvoerder van het door Schäuble en het CDU-kader, dat zeer nauwe banden met het Duitse bedrijfsleven heeft, bepaalde beleid. Zeker na haar ”Wir schaffen das”-miskleun van vorig jaar, want dat was haar initiatief, heeft Merkel niets meer in te brengen. Zij zal beslist nooit meer de vrije hand krijgen voor wat voor eigen initiatief dan ook. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook de voorwaarde geweest die door de CDU en het Duitse bedrijfsleven aan haar is opgelegd voor een zoveelste ambtstermijn als bondskanselier.

De oude as Berlijn-Parijs, die voorheen de koers van de EEG en de latere EU bepaalde, kan na de verkiezing van Marine le Pen als president van Frankrijk worden verbroken, of zwaar onder druk komen te staan. Maar ook deze verkiezing staat nog allerminst vast. En ook een Brexit is nog steeds geen voldongen feit en staat daarom nog altijd op losse schroeven. Wanneer dit echter allemaal wel zal plaatsvinden, zal de EU vrijwel geheel en al een Duitse aangelegenheid worden, wat zij in feite, economisch beschouwd, ook al is. En dan zal het een nieuwe as, die van Berlijn-Brussel, zijn die voortaan de koers van de EU dirigeert. En daarmee dus ook de koers van Nederland. Het hopeloze en hulpeloze gezwalk en geschipper van Rutte over de uitslag van het referendum van afgelopen april verraadt precies hoeveel Nederland bij de EU, dus bij Duitsland, heeft in te brengen; lege briefjes.

De EU is destijds bij het Verdrag van Maastricht in 1993 zodanig geconstrueerd dat het zeer moeilijk, en eigenlijk ondoenlijk, zou zijn om deze weer op te heffen, of voor een afzonderlijk land om hier uit te treden. De schier onoverkomelijke problemen waar het Britse kabinet May zich in deze voor geplaatst weet, zijn hier een gevolg van. De invoering van de euro en de instelling van de ECB functioneren voor de EU als een extra slot op de deur voor landen die mogelijk een eigen koers zouden kunnen varen.

Het is op zich goed nieuws dat de anti-globalistische Donald Trump als president van de VS verkozen is.  Het is echter nog maar de vraag of hij zijn voorgenomen beleid ook daadwerkelijk kan implementeren.

Want ook van de plannen van zijn voorganger Obama is weinig tot niets terecht gekomen. Dit weliswaar vanwege een Republikeinse meerderheid sinds 2010 in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, maar ook omdat een Amerikaanse president bepaald geen alleenheerser is en zijn beperkte vrijheid van handelen zich voornamelijk toespitst op de buitenlandse politiek. De buitenlandse politiek van Obama en zijn minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton was zonder meer rampzalig. En iedere verandering daarin kan slechts een verbetering inhouden. Zeker waar het de relatie met Rusland aangaat.

Maar ook in dit opzicht moeten wij niet te vroeg juichen. Want Trump is nog geen president. Dat is hij pas na 20 januari 2017. En er bestaat zelfs een gerede mogelijkheid, en dit voor het eerst sinds 1861, dat het college van kiesmannen, dat de verkiezing van Trump op 19 december a.s. heeft te ratificeren, door het gekuip en het gestook van de Democraten en de anti-Trump Republikeinen, gaat dwarsliggen.

Wat er dan gebeurt, is eigenlijk niet te voorzien. Het zou dan zomaar kunnen gebeuren dat Obama de noodtoestand uitroept, zodat zijn ambtstermijn kan worden verlengd. Net zolang tot de kieswet zal zijn aangepast. Opdat Hillary Clinton, die ondanks alles toch nog een landelijke meerderheid van stemmen heeft weten te behalen, alsnog in het Witte Huis terecht zal komen. Of totdat een andere globalistische Republikein in Trump´s plaats zal komen, waarvoor de kieswet niet hoeft te worden aangepast. Hij kan bovendien ook nog voor de 20e januari gewoon worden vermoord. Kortom, ook waar het Trump betreft moeten wij niet te optimistisch zijn.

Wij hebben te kampen met zeer machtige tegenkrachten. En dat niet slechts ter linkerzijde, maar ook van de kant van het door en door globalistisch ingestelde grote bedrijfsleven. Het socialistische internationalisme en het kapitalistische globalisme zijn in Europa een monsterverbond aangegaan. De socialisten krijgen hun zin waar het hun aloude ideaal van een wereld zonder grenzen en een gestage sloop van de natiestaat door immigratie en “verkleuring” betreft. En de kapitalisten werken daar aan mee vanwege een nieuw en schier onuitputtelijk potentieel reservoir van goedkope en dociele werknemers. Er zijn nog enige andere factoren die hierin meespelen, zoals de aloude haat van zowel de liberalen en de socialisten/marxisten tegen het christendom, maar hier komt het grof gezegd en door de bank genomen wel op neer.

Het valt niet te ontkennen dat wij de wind in de zeilen hebben, omdat de culturele en politieke wind, die sinds de jaren `60-`70 van de vorige eeuw tegen ons was, de laatste jaren is beginnen te draaien. Maar dat wil nog niet zeggen dat de door ons verhoopte, en ook zeer nodige, veranderingen zomaar en zonder slag of stoot zullen worden bewerkt. Vanzelfsprekend hopen de meesten onder ons dat deze veranderingen op een vreedzame en democratische manier doorgang zullen vinden. Maar dat is altijd een proces van lange adem dat geduld en doorzettingsvermogen vereist. En waarbinnen de contrarevolutionaire tegenkrachten zoveel mogelijk zullen dwarsliggen, zoals wij nu reeds kunnen waarnemen. Zowel in Nederland als in Europa en de Verenigde Staten. Juich dus niet te vroeg.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, gezond realisme, Globalisering, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Juich niet te vroeg . . .

 1. A.J. de Koning zegt:

  Ik wil graag optimistisch zijn maar had al in een mail gezegd dat ik bang was dat de andere partijen een verbond zouden sluiten om Wilders van regeren af te houden ook al zouden ze niets van die andere partijen moeten hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Of dat bijvoorbeeld via de mensenrechtenorganisatie en het Europese Hof, gezien de schuldig bevonden WIlders door het OM en daarna de uitspraak van Rutte dat hij niet weet of WIlders met een ‘strafblad’ zou mogen regeren ( waarop overigens al het een en ander over gezegd is door schrijvers) de PVV en soortgelijke partijen in de EU verboden gaan worden, want daar wordt er volgens mij uiteindelijk naar toe gewerkt. Kritiek islam en EU verboden!!!

   Like

 2. Mario Schettini zegt:

  Helaas, schrijver dezes heeft volkomen gelijk.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Ik begin ook steeds meer te twijfelen aan een verbetering van de situatie en ik kom steeds meer terug bij mijn eerdere gevoel: Trump zal uiteindelijk geen president worden en Geert Wilders krijgt het hier niet voor het zeggen. Het spijt me vreselijk, optimisten hier, maar het goede kán in deze wereld gewoon niet winnen.

  Maar desondanks blijf ik hopen dat ik tóch ongelijk krijg…

  Geliked door 1 persoon

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ik vond het artikel van H. Numan dan ook vooral HUMORISTISCH.. Ik had inderdaad ook wel iets van: “We moeten het nog maar afwachten.”
  Alleen dat scenario van Obama, die de noodtoestand uitroept, waarna Hillary tóch in het Witte Huis terecht komt…..Tjesus, Taljaard, laat dát alsjeblieft niet waar zijn!
  Voor dat vermoorden ben ik iets minder bang: John F. Kennedy, bijvoorbeeld maakte de fatale toer in Dallas tenslotte nog, heel roekeloos, in een open wagen, het is maar een voorbeeld.
  Zo gaan ze tegenwoordig zéker niet meer te werk. (Anders was bij ons Wilders er óók allang geweest.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Trees
   Heb dus ook gezegd dat het eigenlijk niet te voorzien is wat er gebeurt als het college van kiesmannen er door het gestook en de kuiperijen van de Democraten en de anti-Trump Republikeinen toe bewogen wordt om dwars te gaan liggen.
   Het Hillary-scenario is inderdaad het slechtst denkbare.
   Maar daar zal de kieswet voor moeten worden aangepast.
   En in tegenstelling tot wat de Democraten naar buiten toe uitdragen zijn Obama en Clinton zeker geen maatjes en vrienden, Zij weten gewoon teveel van elkaars smeerlapperijen om elkaar publiek af te durven vallen. En wie dat verschrikkelijke wijf een beetje kent weet ook hoe hondsgevaarlijk, giftig en haatdragend zij is. Mensen als Hillary hebben geen vrienden.
   Zij hebben alleen maar dienaren in hun directe omgeving, die zij door dreiging, intimidatie en chantage onder druk kunnen zetten, inclusief haar echtgenoot. En bewonderaars van verre, die door de media worden gehersenspoeld en gemanipuleerd.
   Voorbeelden daarvan vindt je te over in de XXe eeuwse geschiedenis
   Ik twijfel er dus ook aan of Obama zo ver zal willen gaan om zijn kop op zo’n manier op het blok te willen liggen ten bate van Hillary, tenzij hij daarvoor steun krijgt van het Republikeinse anti-Trump kamp. Dan is dit wel een denkbaar scenario.
   Maar de algemene weerzin tegen Hillary is ook onder de Republikeinen te groot.
   Een meer reeele mogelijkheid, waarvoor de kieswet ook niet hoeft te worden aangepast, is dat een Republikein uit het anti-Trump kamp, namens de gevestigde politieke kliek in Washington, in de plaats van Trump zal komen.

   Dit alles vereist natuurlijk wel dat men het college van kiesmannen zover zal weten te krijgen dat zij bij hun ratificatie van de verkiezing op 19-12 Trump bij meerderheid van stemmen zullen afwijzen. Na de mislukte hertelling van stemmen zetten de Democraten en hun stromannen/vrouwen hier op in. Het is hun laatst overgebleven wettige mogelijkheid om Trump uit het Witte Huis te houden.
   Wanneer dit mislukt blijft hen slechts de mogelijk van moord over.
   En ook dat acht ik niet ondenkbaar.
   Het zal trouwens de eerste keer niet zijn.

   En het is tegenwoordig ook geen exclusief Amerikaans verschijnsel meer.
   Want je weet wat er met Fortuyn is gebeurd. Ben niet zo van de complottheorieen, maar dit was een ordinaire moord in opdracht van de Nederlandse politieke elite,
   Gepleegd door een gewetenloze, domme psychopaat, die echter tegelijkertijd, vanwege zijn autisme, heel makkelijk te manipuleren was. En die men bij de autoriteiten al veel langer in het snotje had vanwege zijn actievoeren. En men daarom een heel psychologisch en forensisch profiel van hem tot hun beschikking had.

   Dus zij wisten en weten;
   Volkert van der Graaf zou nergens voor terugschrikken, want een geweten heeft hij niet. Hij zal zijn mond ook altijd stijf dichthouden, want als psychopaat handelt hij uitsluitend in zijn eigen belang. En hij weet bliksems goed wat er met hem gebeurt wanneer hij zijn zwijgen over de ware toedracht verbreekt. Dat hebben ze hem in de bajes ook jaren achter elkaar bij herhaling goed ingepeperd. Als autist zal hij altijd aan zijn leugens vasthouden en er mogelijk te zijner tijd zelf nog geloof aan hechten.
   En als narcist wil hij geen publieke vernedering ondergaan wanneer hij door de mand valt.
   En ook zo vreselijk gewoontjes en onopvallend qua uiterlijk dat vrijwel niemand hem herkent. En hij zich, ook na zijn vroegtijdige vrijlating, vrijwel zonder enig gevaar overal kan bewegen.
   Kortom; een ideale uitvoerder voor een politieke moord.
   En die lopen er in de V.S. ook genoeg rond.

   Geliked door 2 people

 5. Pingback: Juich niet te vroeg . . . – Fenixx.org

 6. Fred zegt:

  Als Wilders verstandig is gaat hij niet voor het premierschap maar blijft hij in de tweede kamer zitten.
  Geef dat premierschap maar aan Bosma, Fleur of Fritsma.
  En als hij dan ook nog vòòr 15 maart namen noemt die op de verschillende posten van het “PVV kabinet” komen zouden de 50 zetels wel eens gehaald kunnen worden.
  Mèt Geert als toekomstig premier zal dat nooit lukken.
  Hiddema, Cliteur en nog anderen die zich willen inzetten zou de broodnodige verandering in Nederland kunnen inzetten.
  Geert moet alleen nog even over zijn eigen schaduw heenstappen.
  Komop Geert, het landsbelang is belangrijker dan premiertje spelen.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Trump die op een slinkse manier alsnog gewipt gaat worden ? Geloof je het zelf ? Er zijn ook rechtse krachten, die al eens in het NPO 1 journaal voorkwamen op, die zeiden in dat geval gewapenderhand verzet te zullen plegen tegen links Amerika. Ik kan in deze dan ook wel zeggen dat er dan een tweede burgeroorlog in Amerika zal gaan losbarsten.

  Like

 8. hslot4 zegt:

  Ik moet ook eerst nog zien of Trump het wordt en voor hoe lang

  Like

 9. Als hij in de tweede kamer blijft zitten, kan hij veel wat de andere partijen torpederen. Daar zullen ze ook niet blij mee zijn.

  Like

 10. OphEUffen zegt:

  Nooit de huid verkopen voordat de beer geschoten is. En dan bedoel ik uiteraard niet de Russische Beer. Ik meen oprecht dat de situatie in Amerika op een belangrijk punt afwijkt van die bij ons. Amerikanen, met name Republikeinen, zijn (zeer) goed bewapend. Dat is toch een machtsfactor die van belang is en die wij binnen de EU node missen. Binnen de EU weten politici dat het volk ze niets kan maken. Daar handelen zij dan ook naar.

  Like

  • Taljaard zegt:

   Een deel van de Amerikaanse burgerbevolking heeft inderdaad flink wat ”hardware” in huis.
   Vooral op het platteland in bepaalde staten met een wetgeving waarin het bezit van vuurwapens nagenoeg vrij is. Maar zelfs de best bewapende burgers zullen het altijd volkomen afleggen tegen veel beter bewapende en getrainde professionele militairen in het geval van een burgeroorlog. Zij zullen met twee vingers in de neus worden opgerold.
   Dat kan een oude marinier als ik u verzekeren. Daar zit het dus niet op vast.
   Waar het in de V.S. wel op vastzit is de vraag of het leger zich zal laten misbruiken door de politieke elite om tegen de eigen bevolking te worden ingezet.

   En dat is ook in Europa nog maar zeer de vraag. Vandaar dat men in Brussel streeft naar de vorming van een Europees leger. Want Lorenz Fidler uit Beieren, die bij de Bundeswehr zit, zal echt het vuur niet zomaar openen op een opstandige menigte uit zeg maar Regensburg. En Age Sipkema uit Groningen, die bij het KCT zit, zal er ook zeer moeilijk toe te bewegen zijn om dit te doen tegen andere Nederlanders. Maar Nkima Abu Sisele, een Franse legionair, wiens ouders uit Senegal komen en die is opgegroeid in Marseille, doet dit zonder enige terughoudendheid tegen buitenlandse en wildvreemde mensen, waar hij totaal geen affiniteit mee heeft.
   Dat weten ze in Brussel ook bliksems goed. Vandaar dat ze de gok niet wagen om nationale legers tegen de eigen bevolking in te gaan zetten. En daarom streven naar een Europees leger. Want dan is hun federale en centralistische dictatuur een feit.

   In V.S. zou een inzet van militairen tegen de eigen bevolking ook een riskante aangelegenheid zijn voor de politieke elite. Want de sympathie van de meeste manschappen en hun bevelhebbers ligt doorgaans niet bij links en de Democraten. En ze zouden zich daarom tegen hen kunnen keren. Dat geldt ook voor het merendeel van de politie. Waarschijnlijk zullen regerings-loyale leger- en politieonderdelen en zij die zich bij de opstandelingen hebben aangesloten elkaar in het geval van een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog bevechten. Kortom, chaotische en bloedige toestanden; een Joegoslavisch en Syrisch scenario, waarbij de hele V.S. zullen imploderen.
   En ik betwijfel eerlijk gezegd of de Democraten het daar op zullen laten aankomen.

   Like

 11. Republikein zegt:

  De geschiedenis herhaalt zich.

  CIA Agent Jackie Killed JFK
  https://johnkimber.wordpress.com/2014/01/30/cia-agent-jackie-killed-jfk/

  Like

 12. Guardiacivil zegt:

  De farizeeërs zullen onder ons blijven als handlangers van de duivel om daar in te grijpen als de kans zich voordoet.
  Dus mijn optie is werkelijk alles uitschakelen wat in het verleden al de basis heeft gelegd om Nederland om zeep te helpen.
  Elke politieker die maar enige connectie heeft met elite en/of het geloof en hoop van de gewone burger verloochende moet worden uitgeschakeld dmv stemverlies en verlies van credits.

  Like

 13. Zeker, er kan nog van alles gebeuren en ja, de linkse (kapitalistische) machten zullen niet zomaar hun kip met de gouden (EU)-eieren opgeven. Maar 1 ding onderschatten ze nu. Het volk heeft er schoon genoeg van om steeds de ‘zwarte piet’ toegespeeld te krijgen en te moeten toezien dat de politieke besluitvormingen (o.a. de EU, de massa-immigratie, etc.) hun inkomens, hun democratie en hun vrijheid (van o.a. meningsuiting) bedreigen! De tekenen van een politieke rechtsstaat (Wilders’ veroordeling) beginnen zich ook steeds duidelijker af te tekenen. De kruik ligt al te lang te water; er hoeft slechts 1 verkeerde move te komen en hij barst!….

  Like

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Een kabinet Wilders komt, gezien de laatste ontwikkelingen, wel degelijk dichterbij! De boycot om niet met hem samen te willen regeren, zal het volk alleen nog meerr overtuigen van het feit, dat de heersende machthebbers absoluut niet van plan zijn om de democratie te herstellen, integendeel!

  Like

 15. Pingback: Natuurlijk kan Wilders niet op de bank ploffen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s