Zwanenzang: De laatste toespraak van Schulz in het Europees Parlement

screenshot_38

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk een melding die niet de rede waard zou zijn:  Martin Schulz hield zijn laatste toespraak als voorzitter van het Europees Parlement. Een dilettant fantaseert openlijk over “successen” van zijn heerschappij-periode en laat zich daardoor bejubelen door zijn gelijken. Maar Schulz produceerde niet alleen gebakken lucht – hij liet er ook geen twijfel over bestaan  dat de EU stram in de richting van een totale dictatuur marcheert.

contra-magazine

Wilt u hier een staaltje van zien? – “In de afgelopen jaren is het ons gezamenlijk gelukt om van het Europees Parlement de plek van de Europese democratie te maken. Hier in deze zaal vinden belangrijke debatten plaats en hier worden beslissingen genomen die het leven van de mensen beter en veiliger maken.”

Wow. Daarmee moet je direct in het begin van Schulz´ gebral al naar adem snakken. Democratie dus, zo, zo. Was dat niet de regeringsvorm waarbij de heerschappij van het volk uitgaat in plaats van van de een of andere via obscure manieren in machtsposities waggelende alcoholici? Oké, vermoedelijk zou de verontrusting binnen de perken blijven als het leven van de mensen echt beter en veiliger zou worden; maar om dat te kunnen begrijpen, worden de 40.000 of meer bureaucraten in Brussel gewoon te goed betaald.

Maar het gaat verder: “Met de procedure van top-kandidaten is het ons gelukt de EU democratischer te maken en de invloed van de burgers te vergroten. Daardoor hebben wij onze transnationale democratie sterker gemaakt.”

Uiterlijk op dit moment moet de onbevooroordeelde waarnemer zich verbaasd afvragen of Schulz bij dit optreden wellicht al geoefend heeft voor zijn postpolitieke carrière als cabaretier. Maar ook in Noord-Korea worden de mensen er immers dagelijks aan herinnerd dat zij in de beste van voorstelbare maatschappijen met de meest wijze regering van allen wonen . . .

Maar dan herinnert Schulz aan zijn plichten als voetveeg van het heersende syndicaat en wauwelt met een dreigend timbre: “Maar precies deze transnationale democratie is op dit moment in groot gevaar. Overal op ons continent steken de splijtzwammen en ultranationalisten de kop op, diegenen die mensen tegen elkaar ophitsen en die het liberale, het sociale en het ecologische maatschappijmodel van Europa willen liquideren. Daarmee bedreigen zij een van de grootste civilisatorische verworvenheden die ooit op ons continent gelukt is.”

Ultranationalisten, dat is waarschijnlijk de verzamelnaam voor al diegenen die niet in gelijke pas met het systeem marcheren. Migratiecritici, Rusland-vrienden, EU-sceptici, patriotten, tegenstanders van gender en politiek correcte taal – allemaal ultranationalisten!

“Uit alle macht heb ik tegen deze haat gestreden en dat zal ik ook blijven doen, ook al is dat vanuit een andere plaats! Want: het is onze plicht om ons te weer te stellen tegen deze vernietigende tendensen, om het even vanuit welke functie.”

Wat vertaald betekent: hatespeech, fakenews en Adwars waren slechts het begin. Sla de ratten waar je ze ook maar vindt! Strijden uit alle macht, je te weer stellen, blind om je heen slaan tegen de imaginaire vijand – ja, zo spreekt een ware democraat en groot Europeaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, Europees Parlement, EUSSR, Linkse Kerk, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zwanenzang: De laatste toespraak van Schulz in het Europees Parlement

 1. Marlies zegt:

  Werkelijk angstaanjagend, zo’n mutant.

  Like

  • Marlies zegt:

   Wat óók een gotspe is: Rutte backt Verhofstadt voor Juncker’s job.

   Like

   • Ongelovige zegt:

    Met de linksliberaal Verhofstadt zou het snel gedaan zijn met de EU, want die droomt al jaren van toetreding van Turkije EN Noord-Afrika, en daar zou het wellicht niet bij blijven, want ’s mans ambitie is om de grootste leider ter wereld te worden, bescheiden als hij is.

    Like

   • Marlies zegt:

    Met Verhofstadt “snel gedaan met de EU”? Nee, daar geloof ik niet meer in. Wie of wat er ook zit aan de top van de EU, de agenda wordt elders gemaakt en men dient die te volgen…or else. Wie de poppenspelers zijn, weten we – met al die “open” info – nog steeds niet. NWO, Bilderbergers, Club van Rome etc etc etc. prachtig online en op papier, maar absoluut onvoldoende concreet om iets tegen te organiseren.

    Like

 2. Sabeltant zegt:

  Wat een zielig kereltje.
  Een voorbeeldje hoe het moet.
  Hadden wij maar zo’n LEIDER in Europa.

  skip to 44:35

  Like

 3. Elena zegt:

  Laat deze smerige ratten “democraat” & co, zo snel mogelijk kapot gaan.
  Gore NSBers.

  Like

 4. Mario Schettini zegt:

  Toen Berlusconi dit individu vergeleek met een commandant van een nationaal socialistisch concentratiekamp, viel de hele wereld over Berlusconi heen. Echter de man is een ziener want hij had wel degelijk gelijk om dit misbaksel als nazi kamp commandant aan te merken.

  Geliked door 4 people

 5. Tjawatnu zegt:

  De man is een communist, geen nationaal socialist…

  Geliked door 2 people

 6. kruisridder zegt:

  De EU gaat 2025 niet halen…..

  Like

 7. Peter selie zegt:

  Rampzalig, dat de NAZI’S onder welk mom of schuilnaam dan ook ooit weer aan de macht zijn gekomen in ons Avondland. We hebben gewoon zitten slapen en slapen nog altijd!
  Peter Selie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s