De anti-Russische hysterie grijpt steeds meer om zich heen

screenshot_101

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In de politiek en de media van de trans-Atlantische as wordt sinds enkele jaren weer sterker tegen Rusland opgehitst. Sinds enkele maanden wordt het echter steeds erger. Vladimir Poetin behoorde nooit tot die Russische politici die men in het Westen waardeert. Want in plaats van zich onderdanig te tonen en de westerse elites naar de mond te praten, voer de Russische toppoliticus steeds een eigen koers, die de Russische Federatie naar die geopolitieke positie moet verheffen die het land ook verdient: zij aan zij met de andere grootmachten van deze planeet in een multipolaire wereldorde.

contra-magazine

Waren de conflicten in Georgië en Tsjetsjenië al welkome aanleidingen om vijandigheid tegen Rusland te verbreiden, daarna volgden weldra ook de wetgeving betreffende jeugdbescherming (in het bijzonder met betrekking tot homoseksuelen) en daarna het door het Westen geënsceneerde Oekraïne-conflict door de ondersteuning van de putsch tegen president Janoekovitsj. De rebellie tegen de putsch van de door het Westen ondersteunde rechts-extremisten en de afsplitsing van de Krim van de Oekraïne inclusief de terugkeer van het schiereiland naar Rusland zorgden voor welkome aanleidingen om sancties aan het land op te leggen. Daarbij kwam dan nog de oorlog in Syrië, die (zoals we maar al te goed weten) slechts dankzij de Russische ondersteuning spoedig beëindigd kon worden.

Maar sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de overwinning van Donald Trump  bereikt de politieke en mediale hysterie een nieuw hoogtepunt. Enerzijds worden de Russen zonder ook maar enig bewijs te kunnen tonen ervan beschuldigd de verkiezingen (direct en indirect) gemanipuleerd te hebben, anderzijds beschuldigt men de alternatieve media, die zich niet onderwerpen aan het mainstream dictaat, van “Russische propaganda” (of meteen “door het Kremlin betaald” of gewoon “nuttige idioten”). Ook Duitse politici en media gooien met zulke frasen van een “mogelijke verkiezingsmanipulatie” door Rusland om zich heen. De tig miljoen dollars en euro´s voor Russische “oppositiepolitici en –partijen”, die een daadwerkelijke beïnvloeding van verkiezingen (en wel in Rusland door de Amerikanen en Europeanen) vormen, worden hierbij niet genoemd.

De haat van het westerse establishment op Poetin en Rusland moet immens zijn, zoals op dit moment de propaganda- en desinformatie-kanonnen het ene na het andere salvo afgeven. Je zou bijna kunnen denken dat je je midden in de hete fase van de Koude Oorlog bevindt. Je moet je alleen nog afvragen hoe lang het vermoedelijk nog zal duren totdat de eerste “verbodswetten” komen, die ieder begrip voor of zelfs het partij kiezen voor Rusland bestraffen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Obama, Poetin, Rotzakken, Rusland, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op De anti-Russische hysterie grijpt steeds meer om zich heen

 1. Cathja zegt:

  De krankzinnigheid van ‘het westen’ komt steeds meer openbaar. Poetin is en blijft de zondebok. Omdat men een gevaarlijk spel speelt met Rusland door opnieuw de sancties met een half jaar te verlengen, en omdat men de Russen van inmenging in de Amerikaanse verkiezingen beschuldigt, zal de situatie vroeg of laat escaleren.
  De volkeren binnen Europa zijn in alle opzichten de klos. Ik verwacht dat ‘de leiders’ zich supersnel uit de voeten maken als hier de pleuris losbreekt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Gaat niet gebeuren.
  Ondanks de hele agitprop van de MSM zien steeds meer mensen, zowel in de V.S. als in Europa, echt wel in dat de Russen alles behalve onze vijanden zijn. En dat wij veel meer met hen gemeen hebben dan met islamitisch schorem uit de Maghreb, Turkije en het M.O..
  En wie hebben Hitler en Napoleon ook alweer verslagen?

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Ach , ze kunnen nog even keffen , veel effect heeft het niet .
  Krijg de indruk dat Trump nu al veel meer invloed heeft dan Obama .
  De neger is uitgerangeerd en dat is maar goed ook .
  We zullen zien dat Trump de boel in no-time op de rit heeft zoals je van een geslaagde ondernemer mag verwachten .
  Obama heeft nog niet eens een bloemenstalletje gerund , het is een echte politicus , oftewel een totaal overbodige klootzak .
  Hoe kwamen ze zo ver die zak de verantwoording over een héél land te geven ?

  De sancties tegen Rusland zullen door Trump in no- time opgeheven worden en dat zal leiden tot een verder herstel van de markt en economie .
  Alleen is het maar de vraag of wij ons verloren marktaandeel terug zullen krijgen .
  Kan me goed voorstellen dat Putin ons nog even flink wil laten bloeden .
  We hadden natuurlijk nooit zo stom moeten zijn om daaraan mee te doen .

  Ben benieuwd of Trump die achterlijke EU ook nog schaakmat gaat zetten .
  Uitmesten , die bende !

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk dat dat enigszins zal meevallen, wat betreft het grootste deel van dat marktaandeel.
   Per slot hebben de Russen ons ook nodig.
   Tsja, alleen die tuinders, etc….

   Like

 4. Pingback: De anti-Russische hysterie grijpt steeds meer om zich heen — E.J. Bron – Rechtsaf doorzee

 5. Guardiacivil zegt:

  Tegen die tijd is de elite ook een kopje kleiner gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Het toppunt van verwarring zal straks ontstaan als Trump de verhouding tot Rusland normaliseert en het beleid van Obama omkeert.
  Dan zit Europa in de tang.
  Als Trump en Putin beide de islam op afstand houden dan zit Europa er alleen mee opgescheept.
  Zijn we daar even klaar mee?????
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Harry zegt:

   Dat is inderdaad een goed punt Malsion !

   Straks moeten we beide gaan smeken om ons van die moordenaarsbende te ontdoen .
   Anders worden we het inzamelpunt van het tuig dat eigenlijk niemand wil hebben .

   Nou ja , behalve Asscher en Klaver , dan .

   Like

 7. Hendrik zegt:

  Waardeer Poetin! De islam is een veel groter probleem, wordt wakker! Kudt EU! Focus eens op de werkelijke problemen!

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  We zitten weer in een koude oorlog. en als we niet opletten zitten we in de hete oorlog. Ook het incasseringsvermogen van Poetin kent een grens. Er word door de E.U. net zolang op de deur van de Duivel geklopt, totdat hij opendoet. Al wil ik Poetin geenszins als een Duivel betitelen. Maar als de (Russische) beer eenmaal los is…..De Sovjets hebben tenminste nog een goed leger. De E.U. met die paar operette soldaatjes, echte mietjes ook nog, zijn totaal geen partij voor die Russische vechtmachine. Dat ondervonden Napoleon en Hitler ook al. Ze hebben ook nog eens geen munitie voor oefeningen en spelen soldaatje gelijk kinderen dat doen. Ze roepen af en toe pang, pang, met hun lege geweertjes ! Hopelijk komt bij dit alles ook niet de oorlogsvoering met kernwapens om de hoek kijken. Maar dat er iets gewelddadigs in de koker zit, daarvoor hoef je geen helderziende te zijn !

  Like

  • Erik zegt:

   Beste BigLJohn dat we geen vuist kunnen maken tegen de Russen en bv de Turken daar heb je gelk in.
   Kleine correctie de EU heeft geen leger die zijn nog nationaal en ze mogen dan klein in aantal zijn, weinig materieel en minutie het zijn zeer zeker geen mietjes!
   De meitjes zitten in de regeringen van Europa!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   BigLJohn.
   Over Poetin hoef je nu niet in te zitten.
   Die gaat echt niet op de dreiging van het westen in.
   Zeker niet nu hij weet dat Trump over ’n paar weken zijn gesprekspartner wordt.

   Maar…. Het zou totaal anders kunnen worden als Trump vermoord wordt en we helemaal terug gaan naar af, of nog erger, dan zal Poetin ons zeker vernietigen.

   Like

 10. kruisridder zegt:

  De eerste verbodswetten voor het opkomen voor Rusland of ook maar een goed woord uitspreken over het land zal binnen zeer afzienbare tijd worden ingevoerd.

  Geliked door 1 persoon

 11. Juan Pan Blanco zegt:

  Ik ben openlijk pro Russisch en tégen de corupte EU establishment, de onbenullige sancties die alleen maar de Europese bevolking treffen alsook de geprovoceerde immigratie van kansloze Islamieten. Weg met die EU profiteurs

  Like

 12. peter zegt:

  Goed betaalden Media in stand gehouden door de staat ,Duitsland en Nederland doen hier graag aan mee, elke objectieve mening wordt genegeerd , en elke dag geregisseerd door mensen die het merendeel van de journalisten in d’r zak hebben .
  Het hele media circus zichzelf laten bedruipen zou zeker een stap in de goede richting zijn ,een socialist zijn geld afnemen ,beter kan je zijn ogen niet open krijgen .

  Like

 13. Jan zegt:

  Zuiveringscommissie van marxisten, socialisten, communisten gaat Facebook in het vervolg schoonschrobben van berichten die haar niet aanstaat en zij kwalificeert als leugens, kortom, alles wat niet in het propagandastraatje van links past

  Facebook Turns To Leftwing “Fact Check” Group to Prevent Conservative News Articles from Going Viral

  Facebook, the world’s largest social media platform with over one billion users, is turning to Snopes to ban-delete “fake news” articles.

  Snopes is a far left group with NO moderate or conservative contributors. In fact, a significant number of Snopes reporters are radical anti-conservative, Black Lives Matter supporting hacks.

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/12/facebook-turns-leftwing-fact-check-group-prevent-conservative-news-articles-going-viral/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad, 100% waar.
   Ik heb al 3 X ’n ban gehad en al twee maal van persoon moeten veranderen.
   Ze vragen iedere maal of ik ’n kopie van m’n identiteitsbewijs wil opsturen.
   Ik stuur dan ’n foto die sexuele handelingen met overleden personen in beeld brengt of leuke varkentjes die gezellig in de modder wroeten.
   Gek, maar dan hebben ze ineens geen interesse meer.
   Ik zet dus vanaf gisteren alleen nog maar vakantiefotootjes op FB en verjaardag wensen als er iemand jarig is, totdat Trump Facebook eens aanpakt.
   Maar dan zonder naakte vrouwen met “hartelijk gefeliciteerd op hun kont,”wat ik tot voor kort nog deed, maar toen kreeg ik óók al ’n ban.
   Dus naakt mag ook niet.
   Ja als je ’n fatsoendelijke politiek-correcte burger moet zijn mag naakt ook niet natuurlijk.

   Like

 14. Daar is Rutte openlijk debet aan.

  Like

 15. Erik zegt:

  De midden oosten tactiek van de US heeft zich naar Europa verplaatst. De ontwrichting van onze samenlevingen is in volle gang, het lijkt steeds meer op de opmaat naar een oorlog.
  De influx van moslims is slechts een middel tot het doel. Het doel van de Amerika is de macht houden over de rest van de wereld. Waar teveel economische en militaire macht ontstaat moet dat de kop ingedrukt worden. Dit kun je allemaal lezen in de Wolvowitz en Busch doctrines die Obama netjes heeft behartigd. Wederom met Rusland als het zwarte schaap. De sancties tegen Rusland moesten dat land verzwakken, wat in het begin aardig leek te lukken maar nu niet zoveel pijn meer doet, met het stijgen van de olie prijs zal Rusland economisch in 2017 er op vooruit gaan.
  Toch moeten we niet vergeten dat ook de Russen niet onze beste vrienden zijn, zeker nu de volgende Amerikaanse president niet van plan is om nog langer het leeuwen deel te dragen van de NAVO. Wij als Europeanen en als soeverijnen staten zullen meer op eigen koers het hoofd moeten bieden aan “The powers that be ” waar we in de toekomst niet teveel van moeten verwachten. Waar de US steeds meer naar protectionisme neigt zouden wij dat ook moeten doen door te zorgen dat we ons onafhankelijk maken van die powers. Wat we zeker niet moeten doen is een andere big brother zoeken die het voor ons opneemt, vergis je niet ook de Russen gaan voor eigen belangen eerst. Het wordt weer eens tijd dat wij als soeverijnen staten weer zo machtig worden als in de VOC tijd nu niet door kolonialisatie maar door onze economieën flink te stimuleren, nieuwe handels verdragen die gericht zijn op ons voordeel. De Euro op te geven en weer differentiatie op monetair gebied waardoor de Gulden, Pond en de Mark weer sterk staan.
  Zo kan vanuit West Europa weer een nieuwe wind waaien die ons deel van de wereld weer de plek geeft die het verdiend. Geen Rus geen Amerikaan geen Chinees maar een machtig West Europa die het ooit was. Verdeel en heers die de MSM in dit deel van de wereld verspreid negeren en staan voor ons land “make the Netherlands great again” om met de woorden van Trump te spreken. En als al onze buuren het zelfde doen komt het allemaal wel goed.

  Like

 16. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 17. siewm zegt:

  Laat Oekraïne er maar bij maar ze hebben niet door dat ze gebruikt worden door de EU.
  Als Putin begint zal hij een groot deel van zijn arsenaal verschieten in de Baltische staten, en daar Polen te dicht op Duitsland ligt ,hebben ze Oekraine als buffer nodig, voor hij Polen ook evt aan zou valen

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Ja , zelfs de poedel (Rutte) van Frau Merkel blaft.

  Geliked door 1 persoon

 19. wouteenhoorn zegt:

  We denken toch niet echt dat Rusland de oorlog zal beginnen.Ook de USA zal niet staan te popelen. Als één van de twee begint gaat alles naar de sodermieter en het lijkt erop dat na al dat gestook van de EU het wel eens niet ver af kan zijn. De Russen weten wat het is 6 miljoen doden maar de Amerikanen schijnen nog steeds te denken dat het een walkover gaat worden. En die vcan niet al te veel gezond versta

  Like

 20. Jean zegt:

  Een zaak heeft de geschiedenis mij geleerd en daar ik toch al meer dan 70 jaren meedraai in de molen kan ik met een geweten zeggen:
  “Hoe meer de zittende lafaards en verraders de burgers beschuldigen van populisme hoe meer bewezen wordt dat de burgers gelijk hebben.”
  Bij deze mijn oproep als Vlaming: “Beste Nederlandse Burgers stem die laffe onbetrouwbare gewetenloze troep die jullie regelrecht richting afgrond duwt (om de islamvriendjes jullie huize te kunnen geven) weg en sluit ze op voor de rest van hun leven te beginnen met de linkse groene islamitische troep, wij gaan het ook doen in Vlaanderen want het wordt rampzalig met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij op ONS grondgebied, in onze huizen, straten en samenleving.
  Stem massaal op PVV, VB, FN, FPÖ, AfD enz. zodat we heel snel kunnen spreken over ONZE normen & waarden en ONZE seculiere wetten en ONZE cultuur & beschaving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s