VN-rapport: Poetin redt meer dan 40.000 kinderen uit Aleppo

screenshot_82

(Vertaling: E.J. Bron)

In een persmededeling van de VN wordt gezegd dat Rusland en het Syrische leger meer dan 100.000 burgers, waaronder 40.484 kinderen, geholpen hebben Oost-Aleppo te verlaten.

schweiz-magazin

Meer dan 100.000 bevrijde burgers konden uit Aleppo vluchten en Rusland zou 78 ton humanitaire hulp voor binnenlandse vluchtelingen ter beschikking hebben gesteld, staat er in de melding van de VN. Er werd ook bericht dat 2.215 militanten de wapens hebben neergelegd. Ondertussen heeft het Russische leger het opruimen van landmijnen in meer dan 31 hectare stedelijke structuren en 18 kilometer wegennet afgesloten.

Het Russische ministerie van Defensie heeft ook tegenover de VN verklaard dat er in Aleppo geen sprake is van “oppositie”, “humanitaire organisaties” of “verdedigers van mensenrechten” en dat Oost-Aleppo volledig onder controle stond van de terroristen. Het heeft ook schattingen van “250.000 belegerde burgers” als overdreven van de hand gewezen en benadrukt dat terroristen meer dan 100.000 burgers als menselijke schilden in Oost-Aleppo vasthielden.

Het Verzoeningscentrum van de Russische Federatie heeft volgens berichten ook beweringen van marteling en executie geregistreerd. Deze berichten werden verteld door de inwoners die uit Oost-Aleppo konden vluchten, staat er in de persmededeling van de VN.

Bron Verenigde Naties

Video: De BBC bericht over blije Syriërs, die na de bevrijding van aleppo door het leger van Assad en de Russische Federatie weer naar huis kunnen terugkeren:

 

Video: Blije Syrische soldaten na de glorieuze overwinning in Aleppo:

 

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", ISIS, islamofascisme, Poetin, Rusland, Syrië, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

14 reacties op VN-rapport: Poetin redt meer dan 40.000 kinderen uit Aleppo

 1. Poetin is een held. Hij wordt gewoon ondergewaardeerd en beschuldigd.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Dit zal wel het hoofd item worden bij het NOS journaal van acht uur. Toch?

  Geliked door 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Tsja, in een reactie op een brief (waarin, uiteraard zou ik bijna zeggen, min of meer werd opgeroepen tot vervolging van Putin wegens oorlogsmisdaden, met vrijwel alleen maar anti-Putin reacties) in WUZ van de telegraag wees ik erop dat er toch videos van feestvierende Syriërs op het internet te vinden waren en dat de situatie toch wel iets anders lag, maar dat je wel even op internet moest zoeken en natuurlijk wel zou moeten willen weten.
  Moet ik nu nog zeggen of deze reactie wel of niet voor publicatie werd vrijgegeven of kent u de beslissing van de telegraag-moderator ook wel zonder dat ik die expliciet meedeel?

  Geliked door 1 persoon

 4. tjonge zegt:

  beetje een gekleurd bericht dit, onderaan het “vn rapport” staat met uitroepteken; “For information media. Not an official record.”
  .
  plus, later in het rapport worden de uitspraken over de russen ook tegengesproken/in twijfel getrokken.
  .
  al met al, geen hallaluja….

  Like

 5. Mary zegt:

  Ach wellicht komt er nog een tijd dat Poetin deze kant op komt om de door Merkel, EU en ook “onze” Rutte en Co uitgenodigde agressieve Islamitische uitvreters naar huis te “helpen”, van mij mag dat morgen.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Hoe kan dat nu, Rutte had het een dezer dagen over de gevaarlijke Poetin en de uitbreidings drift van de Russen. Vandaar dus de uitslag van het Oekraïne referendum in de shredder. Het financieren door het EU wolven roedel in Brussel en de heilige Obama en politiek serene Hillary van de moslimbroeders en Syrische rebellen was om de democratie te vestigen. Begrijp dat toch. De elite zal ons geholpen door de systeem media het nog een keer uitleggen. Mischien begrijpen we het dan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ongelovige zegt:

  Vluchtelingen zullen terugkeren, maar niet uit Europa, die zijn hier voor eeuwig. Sterker nog: het worden er steeds meer door eigen productie, zie bv de palestijnen in de ‘vluchtelingenkampen’ in Gaza: van een paar honderdduizend in ’48 naar 2 miljoen nu.
  Waarom iedereen weg moet uit Oost-Aleppo wordt nu ook duidelijk: het zijn niet alleen familie en vrienden van de terroristen, maar de regering wil een uitwisseling met de regio Idlib. Aleppo puur sji’itisch, Idlib puur sunnitisch. Niet slecht. Beetje zoals Bosnie-Herzegovina.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Stond zeken niet in “onze” kwaliteitskranten !!!!

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Hopelijk redt Poetin ons ook.

  Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s