Populisme heeft niets met financiële crises te maken, maar alles met politiek beleid

screenshot_54

(Door: Frits Bosch)

De arbeidersklasse was niet hulpbehoevend meer, vond Nieuw Links

Minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA) wijt in Het Financieele Dagblad (15-12-16) de opkomst van het populisme aan financiële crises. Aha! Veel dank dat hij ons dit inzicht verschaft. Even dachten we dat de teloorgang van de traditionele partijen met de partijen zelf te maken had, maar nu weten we dat het een externe oorzaak heeft.

Het ligt toch anders. Het heeft in feite weinig met financiële crises te maken en nog minder met de bekende onderbuik van populisten. Het heeft alles met het beleid van de partijen zelf te maken. Om dat in te zien vormt de partij van Dijsselbloem een goed voorbeeld. Daarvoor moeten we even terug in de tijd. In de begin jaren zestig van de vorige eeuw raakte de verzorgingsstaat goeddeels klaar. Het werk was af. Het imago van de arbeidersklasse als zielige underdog was verdwenen. De arbeiders hadden zich verheven, vooral ook in de dienstensector. Er ontstond een bloeiende middenklasse van ondernemers. En met hen had ook het partijkader van de Partij van de Arbeid zich verheven, gestudeerd en mogelijk zelfs een leerstoel aan de universiteit verworven. De PvdA ontwikkelde zich tot een elite, een ‘regentenklasse’.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
post-online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Hypocrisie, Linkse Kerk, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Populisme heeft niets met financiële crises te maken, maar alles met politiek beleid

 1. Driek zegt:

  We hebben inmiddels weer een verschrikkelijke aanslag voor onze kiezen gekregen, doch wij worden uitgemaakt voor populisten en racisten. Nou, ik heb schoon genoeg van dat schorem zoals meneer Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en consorten, ze hebben ons land finaal naar de knoppen geholpen. Straks durven we de straat niet meer op. Het wordt de hoogste tijd dat die Hollanders een tegenactie beginnen tegen al dat islamitisch schorremorrie en tegen sujetten als Dijsselbloem. Ons leven is volkomen verpest door al dat tuig uit islamitische landen, ik heb er tot op heden nog niks positiefs van ondervonden. En ik erger mij dagelijks aan al die volken die maar doen alsof ze hier de baas zijn. De eerste de beste die mij voor racist uitmaakt krijgt een stoot voor z’n ponem. Ik heb er zo verschrikkelijk genoeg van. Ik hoop toch werkelijk dat de PVV straks het hier voor het zeggen krijgt. Wat zoude Nederland een fijn land zijn zonder islam. En zonder al dat gesodemieter van boze moslims.

  Geliked door 4 people

  • Drs.P. zegt:

   Beste Driek, we laten ons allemaal weer zooooo giga bij de neus nemen met deze “aanslag”, want nu zijn er ineens papieren van een Tunesier gevonden in de vrachtauto?????????????
   http://www.telegraaf.nl/buitenland/27283633/___Papieren_Tunesier_in_truck___.html

   Deze False Flag heeft maar 1 doel en dat is chaos bewerkstelligen om daarna de noodtoestand te kunnen afkondigen. Dit is net zo dom als een onbeschadigd paspoort vinden van een Saoedier bij een ingestort WTC die in een van de vliegtuigen gezeten zou moeten hebben.
   Stink er niet in ook deze “aanslag” is bullshit en het gaat om de ratten in den Haag. Berlijn, Parijs en Brussel, die faciliteren de hele import van kansloze parasieten en organiseren Fals Flag events zoals deze !!!!!!

   Geliked door 1 persoon

  • Guardiacivil zegt:

   Beste Driek, ik sta helemaal achter uw woorden.
   Aanslag Berlijn wordt een smerige aanslag met sjoemelen van bewijzen en verdraaien en leugens, vergelijkbaar met MH17

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Driek.
   Prachtig gezegd in goed verstaanbaar Nederlands!

   Like

 2. Taljaard zegt:

  De schrijver vergeet er nog bij te vertellen dat het neo-marxistische internationalisme van nieuw links, na de instorting van het Oostblok, in het kader van de zgn. derde weg van Tony Blair een monsterverbond zijn aangegaan met het globalistische liberale kapitalisme.
  Daarmee waren deze zgn. sociaal-democraten niet sociaal meer.
  En al helemaal niet meer socialistisch.
  En naarmate zij steeds meer verwerden tot de trekpoppen en vaandeldragers van de EU zijn ze in feite ook het tegendeel geworden van democraten.

  Geliked door 1 persoon

 3. ildiko zegt:

  Belastingen gaan gewoon weer omhoog, rente op nul, box3 extra hard belast WAT EEN ORDINAIRE ROVERS OVERHEID= LEGAAL STELEN VAN HET VOLK MOET EN MAG KUNNEN.

  Like

 4. Fred zegt:

  GÈÈN PvdA.
  Òòk niet als er verkiezingen zijn.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Zo dom is links nou, ze hebben hun eigen graf gegraven toen de autochtone arbeiders lieten vallen en nog snappen ze het niet !

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Het is juist linx dat de arbeider opnieuw hulpbehoevend maakt.
  Niemand meer een vast contract.
  Armoedeval; alles wat je zelf verdient pakt de overheid van je af.
  Mensen dwingen om vrijwilligerswerk te doen, zelfs voor banen, die eerst nog betaald werden.
  Geen minimumloon meer. Valse concurrentie door oostblokkers.
  Oproepcontracten, nul-urencontracten.
  Iedereen dwingen voor een uitzendbureau te gaan werken.
  Neem bijvoorbeeld de ontslagen mensen van de V&D. Slechts een enkeling heeft een echte baan. De meesten spekken nu gedwongen een uitzendbureau en velen hebben een oproepcontract.
  Komt dit door de smerige kapitalisten van de VVD? Zeker, maar alle linxe partijen werken hier aan mee. Ook linxe instellingen als het UWV en de vakbonden.
  Maakt dit alle ontslagen V&D-ers populisten?
  Ik denk het niet; populisten is gewoon een woord, dat misbruikt wordt door tuig, dat de oude media bezit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s