Trump verwijdert Rusland van lijst met topbedreigingen

screenshot_70

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Uit een gelekte memo van het Pentagon blijkt dat Rusland niet op de lijst van Donald Trump´s defensieprioriteiten voor de VS staat. Dit is een draai van 180 graden tegenover de Amerikaanse politiek tot nu toe.

contra-magazine

Tot nu toe gold Rusland wat betreft de Amerikaanse “defensiepolitiek” (die echter altijd ageerde volgens het motto “aanval is de beste verdediging”) als een van de belangrijkste doelen. Volgens een gelekte memo van het Pentagon, waarin het gaat om de toekomstige strategieën onder president Trump, ontbreekt het land echter op de lijst. Terwijl de Russische Federatie onder de regering-Obama nog als “bedreiging nummer 1” op de lijst stond.

De memo, gedateerd op 1 december, die door de huidige onderminister van Defensie, Brian McKeon, voor zijn kantoormedewerkers werd geschreven, laat nieuwe prioriteiten zien, zoals “Foreign Policy” bericht. Hij kreeg de vier punten bevattende lijst overhandigd door Mira Ricardel, die al onder de regering-Bush diende en nu assistent cheffin van Trump´s transitieteam voor het Pentagon is.

De vier punten omvatten de ontwikkeling van een strategie om de “Islamitische Staat” te vernietigen, de opbouw van een sterke militaire defensie (inclusief de uitsluiting van de militaire begroting van de wettelijke begrotingsregels), de ontwikkeling van een strategie voor cyberdefensie en de verhoging van de efficiëntie van de Amerikaanse oorlogsmachinerie.

Over het algemeen duidt deze stap om Rusland niet meer als top-vijand uit te roepen van een nieuwe geopolitieke koers, waarin zelfs de oude Neocons van het Amerikaanse establishment op een andere manier moeten gaan denken. Dit levert echter compleet nieuwe aanknopingspunten voor een betere internationale samenwerking op.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Trump verwijdert Rusland van lijst met topbedreigingen

 1. Pieter zegt:

  mooi. nou hopen dat ze in westeuropa ook dr verstand gaan gebruiken en om te beginnen Putin excuses aanbieden voor alle gluiperige valsigheden die de westerse politici de russen aangedaan hebben

  Geliked door 4 people

  • Stef zegt:

   Wat denk je van een schavot langs de drukste snelweg met daarop jeweetwel wie en de gehele linkse media in hun blootje gedurende 1 jaar. En gratis neuken voor de maroccanen.

   Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Nou breekt mijn lindenhouten Nederlandse klump
  het blijkt gewoon ’n engel uit de Hemel deze Trump ! 😛
  .

  Geliked door 3 people

 3. abouneenee zegt:

  Donald Trump zal de “change” brengen waar Amerika zo lang al naar smacht. Hij zal zeker niet, zoals beroeps-politici eigen is, z’n naam te grabbel gooien door een half-zacht beleid neer te zetten. Er is niet één goede reden dat Rusland zo’n lange tijd het zwarte schaap is geweest. Trump zal straks ook het Europees verzet tegen Rusland breken! D-day!

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Go Trump en ik hoop dat Obama en Hillary zich mogen verantwoorden voor een rechtbank want wat ze de Syrische seculiere burgers hebben aangedaan is diep, diep triest.

  Er is door de UN Peace Council onderzoek gedaan naar Assad en de burgers. Wat ik zelf allemaal al uitgezocht had werd bevestigd door deze onderzoekers. Obama en Hillary hebben bloed aan hun handen door zich in een soevereine staat te mengen en terreurorganisaties te ondersteunen met o.a. wapens met als doel om Assad weg te krijgen. De conclusie is dat het geen civiele oorlog is want Assad vecht niet tegen de burgers. Hij grijpt alleen in tegen de terroristen zoals Nederland of Frankrijk ook zou doen. Het word nu tijd dat de msm de waarheid gaat verkondigen vind de Un Peace Council want de msn is in de leugens van o.a. Amerika getrapt maar ook politici uit vele landen. Aleppo is niet gevallen zoals de msn ons wil laten geloven maar Aleppo is bevrijd. Het was Assad samen met de burgers tegen de terroristen. De terroristen zijn nu uit Aleppo en daarom vierden ze deze week ook de Aleppo Victory plus kerst.

  In de video de onderzoeksresultaten van de Un Peace Council. Kijk en huiver want het zijn gewoon oorlogsmisdaden van o.a. Amerika tegen Syrië en de burgers.

  Like

  • louis portugal zegt:

   Goed stuk Petra.
   Ik kan niet goed beoordelen wanneer die video opgenomen is.
   Het is in ieder geval een stuk dat Trump volkomen gelijk geeft.
   Die dunne zwarte vragenstelster had er duidelijk moeite mee.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ Louis Portugal, bedankt. De video is op 14 september 2016 op youtube gezet.
    Ik kwam de video eergisteren tegen op een Syrisch twitteraccount van een seculiere Syriër want ik volg een aantal van deze seculiere Syrische mensen..ook al heb ik zelf geen twitter. Ze geven actuele informatie over de bevrijding van steden van terroristen door het Syrische leger, en verder geven ze info over allemaal fakenieuws waar de NOS en zelfs onze regering in is getuind. Het is in elk geval een hele smerige oorlog voor de seculiere burgers waarvan 80 % achter Assad staat. Het is heel mooi om te zien hoe ze nu feest vieren omdat ze bevrijd zijn en tegelijkertijd kerst vieren. Kerken zijn weer open, er was van de week een kerstgala in Damascus en in Aleppo zijn ze druk met de opbouw. Binnenkort gaat ook het vliegveld weer open in Aleppo wat 4 jaar dicht was.

    In elk geval erger ik me mateloos (en dan druk ik me fatsoenlijk uit) aan de mensen (regeringen) die deze ellende allemaal op hun geweten hebben. Ik hoop echt dat ze allemaal veroordeeld worden. Van Obama tot Hillary Clinton en alle anderen uit Qatar, Saoedië Arabië enz…

    Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Dat is ook een groot lichtpunt voor Europa. Europa wordt vanaf nu niet meer misbruikt zoals onder Obama om als strategisch speerpunt te fungeren in de penetratie van Rusland. De hele Rusland sanctie debacle heeft de europese industrie op hoog en midden niveau veel schade opgeleverd. Ook de houding richting Oekraïne kan nu drastisch omgegooid worden. Laten we hopen dat het politiek krapuul in Brussel snel pootje gelicht wordt.

  Like

 6. Fred zegt:

  Met Trump is ook het gezonde verstand neergedaald.
  Nu nog bij de EU.

  Like

 7. Bas zegt:

  Het is een gebrek aan respect Rusland als vijand te beschouwen.

  Like

 8. Motorman zegt:

  Geef die man ASAP de Nobelprijs voor vrede. Hij heeft er recht op, niet die andere daar!

  Like

 9. toetssteen zegt:

  Mooi, gaan we weer gewoon doen.

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Het zal steeds veiliger worden na 2016:

   Donald Trump wil nucleair arsenaal ‘uitbreiden en versterken’
   22/12/16, 19:34 − bron: Redactie
   Donald Trump wil als president van de Verenigde Staten het nucleaire arsenaal van het land flink ‘uitbreiden en versterken’, zei hij donderdag op Twitter.
   Dat moet het land doen totdat de wereld ‘tot zijn zinnen komt met betrekking tot kernwapens”, schreef Trump, die op 20 januari begint aan zijn vierjarige ambtstermijn. Als hij zijn uitgesproken voornemen uitvoert, zou dat een breuk betekenen met het beleid van de afgelopen tientallen jaren.

   http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4438642/2016/12/22/Donald-Trump-wil-nucleair-arsenaal-uitbreiden-en-versterken.dhtml

   Oftewel niet door Trouw:

   Trump Says the U.S. Should Expand Its Nuclear Capacity
   WEST PALM BEACH, Fla. — President-elect Donald J. Trump said on Thursday that the United States should greatly “expand its nuclear capability,” appearing to suggest an end to decades of efforts by presidents of both parties to reduce the role of nuclear weapons in American defenses and strategy.

   Mr. Trump’s statement, in a midafternoon Twitter post, may have been a response to President Vladimir V. Putin of Russia, who in a speech to his military’s leadership in Moscow earlier on Thursday vowed to strengthen Russia’s nuclear missiles.

   Like

 10. tjonge zegt:

  nu brussel met zijn koude oorlog politiek alleen komt te staan zonder dekking van de usa geef ik de eu “heren” in brussel 6 maanden en dan lopen ze achter trump aan en is de koude oorlog weer voorbij.
  .
  net als marokkanen, die zijn in een groep ook heel heldhaftig maar zodra ze alleen zijn worden ze in ene heeel onderdanig/onschuldig…

  Like

 11. kruisridder zegt:

  Hij heeft de macht van de duivel gebroken deze man.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Ook een gelukkig huwelijk kan na 50 jaar op de klippen lopen:

  VS keert Erdogan de rug toe: Amerikaanse kernwapens weggehaald uit Turkije
  De wapens zouden naar Roemenië zijn verplaatst.

  Slecht nieuws voor Erdogan, goed nieuws voor de veiligheid van het Vrije Westen: Amerikaanse kernwapens die gestationeerd waren op de NAVO-basis in het Turkse Incirlik zijn daar weggehaald en verplaatst naar Roemenië. Volgens i24 News zouden de Amerikanen de veiligheid van hun kernwapens niet langer toevertrouwen aan de Turkse autoriteiten nu er steeds meer conflicten tussen Turkije en de rest van de NAVO naar de oppervlakte komen.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/vs-keert-erdogan-de-rug-toe-amerikaanse-kernwapens-weggehaald-uit-turkije/

  Like

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s