De selectie van de antisemitische incidenten 2016

screenshot_121

(Door: Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Het is traditie geworden dat het Simon Wiesenthal Center aan het eind van het jaar een selectie van de belangrijkste antisemitische incidenten publiceert. Toen de lijst in 2010 voor het eerst werd opgesteld, bestond ze uit twee pagina´s. tot vorig jaar was ze verdrievoudigd naar zes pagina´s. Wat betreft 2016 is er sprake van twee nieuwe aspecten. Het eerste is de brede erkenning van een antisemitismedefinitie, die geldig is sinds mei, namelijk de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). Haar aanname vereiste de instemming van alle 31 democratische lidstaten.

Het tweede aspect is dat het wellicht grootste antisemitische voorval dit jaar Joden niet eens noemde. Door dit ontbreken werd het extreem antisemitisch. In 2016 nam de UNESCO een resolutie aan die de Tempelberg uitsluitend Al-Aqsa-moskee noemde. Daarmee sneed ze joden en christenen af van de betekenis van Jeruzalem voor hun religies.

Dit jaar zal het voor het bestuur van het Simon Wiesenthal Center moeilijk zijn z´n werk te doen, want er was sprake van een groot aantal belangrijke antisemitische incidenten waaruit het kan kiezen. Enkele voorstellen zouden behulpzaam kunnen zijn. De Black Lives Matter coalitie (BLM) zou helemaal bovenaan de lijst moeten staan. Haar programma beweert heel vals dat Israël een “Apartheidsstaat” zou zijn die genocide op de Palestijnen pleegt.

Een andere topkandidaat voor de lijst van het Simon Wiesenthal Center is Jeremy Corbyn, de links-extreme partijchef van de Britse Labour Party. Onder zijn leiding heeft het antisemitisme zich enorm uitgebreid in de partij. Corbyn heeft Hamas en Hezbollah zijn vrienden genoemd en het zodoende vele maanden lang afgewezen zich van deze uitspraak te distantiëren, dat dit, nadat hij het uiteindelijk toch deed, onbelangrijk was geworden.

Corbyn benoemde Seumas Milne als zijn strategisch adviseur, die een pleitbezorger is van Hamas. Bovendien gaf hij Kenneth Livingstone, de beruchte producent van antisemitische laster, een belangrijke positie in de partij. De laatste werd later wegens antisemitische uitlatingen geschorst. Hij zei dat Hitler het zionisme zou hebben ondersteund. Toen het wijdverbreide antisemitisme in de partij bekend werd, koos hij een ongeschikte onderzoekster om de zaak te onderzoeken, die een uitgesproken onprofessioneel rapport opstelde.

Corbyn´s doen en laten past echter niet in de IHRA-definitie. Dit toont aan dat deze met betrekking tot anti-Israëlisch antisemitisme lang niet ver genoeg gaat en aangevuld zou moeten worden met een meer gedetailleerde definitie van dit soort antisemitisme.

Er zijn nog meer kandidaten uit Groot-Brittannië. Eentje is Malia Bouattia, de presidente van de National Union of Students (NUS). De commissie binnenlandse Zaken van het parlement veroordeelde dat zij de Universiteit Birmingham “zionistische buitenpost” noemde. De commissie zei bovendien dat de NUS het verzuimd had een toenemende cultuur van het antisemitisme op de universiteiten serieus waar te nemen.

Het Simon Wiesenthal Center zal ook moeten beslissen of men op haar lijst weer mensen wil zetten die regelmatig antisemitische laster produceren. Daartoe behoort barones Tonge. Dit jaar heeft ze gezegd dat Israël´s omgang met de Palestijnen een belangrijke oorzaak zou zijn van het opkomen van het jihadisme en van de “Islamitische Staat” (ISIS); ze was gastvrouw van een bijeenkomst in het Hogerhuis, waarbij de Joden voor de Holocaust verantwoordelijk gemaakt werden en de Britse regering ertoe werd opgeroepen zich te verontschuldigen voor de Balfour-verklaring van 1917.

De islamitische wereld is een belangrijke leverancier van antisemitische herhalingsdaders. Eentje van hen is de Turkse president Tayyip Recep Erdoğan. Een verklaring uit 2016, die hem kwalificeert, luidt volgens een vertaling van AFP: “Ik accepteer niet wat Hitler deed en ik accepteer ook niet wat Israël heeft gedaan. Als het erom gaat dat zoveel mogelijk mensen sterven, is het niet gepast te vragen wie barbaarser was.”

Gezien het Hongaarse antisemitisme zou er minstens één kandidaat uit dit land op de lijst gezet moeten worden. Misschien zou het de Hongaarse regering moeten zijn, want zij verleende aan Zsolt Bayer, de antisemitische columnist van de “Magyar Hirlap” en publicist van de conservatieve partij Fidesz het Ridderkruis van de Hongaarse Orde van Verdienste.

Geen enkele jaarlijst met antisemitische laster kan volledig zijn zonder kandidaat uit de Scandinavische broeinesten van schijnheiligheid en antisemitisme: Noorwegen en Zweden. De op twee na grootste Noorse stad, Trondheim, is nu in de race als kandidaat voor Europa´s hoofdstad van de anti-Israëlische versie van het antisemitisme, omdat ze besloot producten uit de “nederzettingen” te boycotten.

Uit kringen van het Simon Wiesenthal Center vernam ik dat de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, ternauwernood ontsnapte aan de lijst met antisemitische voorvallen van het afgelopen jaar. Dit jaar zou de daar definitief op moeten verschijnen, want ze eiste een onderzoek of Israël schuldig is aan buitengerechtelijke dodingen van Palestijnen tijdens de jongste golf van terreur. De partijchef van Yesh Atid, Yair Lapid, noemde haar tijdens een bijeenkomst in Stockholm nadrukkelijk een antisemiet.

BDS is eveneens een jaarlijks terugkerend antisemitisch fenomeen. Zeventig joden schreven een brief aan de “New York Book Review”, waarin zij een doelgerichte boycot van alle waren en dienstverleningen en alle investeringen uitsluitend uit alle Israëlische “nederzettingen” eisten. Vanwege haar meten met twee maten, wat een kernelement van het antisemitisme is, zouden zij een plaatsvervangende kandidaat voor de BDS-lijst zijn.

De hierboven genoemde selectie zou het bestuur van het Simon Wiesenthal Center kunnen helpen. Het probleem bestaat erin dat zij slechts een klein deel van de vele kandidaten bevat die hen de oneer verleent om op de lijst te komen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op De selectie van de antisemitische incidenten 2016

 1. guusvelraeds zegt:

  Corbyn heeft Hamas en Hezbollah zijn vrienden genoemd en het zodoende vele maanden lang afgewezen zich van deze uitspraak te distantiëren, dat dit, nadat hij het uiteindelijk toch deed, onbelangrijk was geworden.

  Hezbollah (sjiïetisch) en Hamas (soennitisch) zijn aartsvijanden van elkaar. Maar voor Corbyn zijn beide zijn vrienden. Dit gegeven peilt de diepte van Corbyn zijn anti-semitisme.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @guusverlraeds Corbyn is een psychopaat die behalve Joden ook zijn eigen volk haat. Was hij een normale normatieve man dat had hij niet zo openlijk zijn steun aan de Islam gegeven. Verschrikkingen zoals de Rotherham schandaal waar bijna 1500 Britse meisjes – sommigen niet ouder dan 12 jaar oud – werden door moslims verkracht en als seksslavinnen gebruikt. Ook de dagelijkse aanvallen van moslims op Britse autochtonen doen hem niets. Deze man hoort met zijn PC-soort in een gesloten afdeling van een gekkenhuis of de gevangenis.

   Like

 2. hslot4 zegt:

  Tjah je moet ook niet ergeten dat de Black Lives Matter coalitie oornamelijk uit moslims bestaat duh!.
  En dat zijn gewoon regelrechte nazi’s
  http://www.blvckvrchives.com/thenationofislam/

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Het verschil tussen traditionele Jodenhaters en moderne Jodenhaters is: de moderne Jodenhaters bezitten bijna voor 90% allemaal licht getint, bruine en zwarte kloten. Als hun kloten in actie komen, dan worden ze automatisch naar oostelijke richting gericht, linea recta naar de schoot van van hun bloeddorstige god Allah. Persoonlijk heb ik de voorkeur naar het woord Jodenhaters Ik vind antisemieten ongepast. Semieten zijn lage soort mensen die vooral bekend staan als geitenneukers, kannibalen en pedofielen. Ik denk niet dat mensen met zoveel Nobelprijs winnaars het verdienen, in deze categorie te worden ingeschaald.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Zolang vele Westerlingen de Arabieren onder zijn vriendenkring schaart zal het Israël schaden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s