Het jaar van de olifant

screenshot_120

(Door: Ton Nijhof)

In deze wensmaand december valt het lichtjesfeest en dat is natuurlijk iets waar u het hele jaar naar uit heeft gekeken. Drie jaar geleden probeerde Sybrand Buma, de toen nog vrij verse partijleider van de kwakkelende christendemocraten, de mensen naar de kerk te praten vanwege kerst. Tevergeefs zo blijkt nu, want geen mens durft het woord ‘kerst’ nog in de mond te nemen vanwege gevoeligheden onder de nieuwe Nederlanders en stuurmanskunsten in vrachtwagens. Mocht u toch verzeild te raken in een kerk, voor zover niet gebarricadeerd met betonblokken vanwege een hardnekkig religieus misverstand, dan is het maar afwachten of u nog een klassiek kerstverhaal krijgt te horen. Zo’n dominee of pastoor moet natuurlijk ook een beetje voorzichtig zijn nietwaar?

Maar goed: een onverschrokken dominee of pastoor zal graag het verhaal lezen uit het Evangelie van Lucas: “En het geschiedde in die dagen dat er een bevel uitging van Keizer Augustus dat de inwoners van het Romeinse rijk zich moesten laten registreren. Die registratie geschiedde toen Quirinius landvoogd over Syrië was”. Daar hebben we meteen een probleem te pakken. Deze Quirinius werd namelijk pas tot landvoogd benoemd in het jaar 6 of 7 ná Christus. Maar volgens Lucas en Mattheüs werd Jezus juist geboren vóór 4 v.Chr., namelijk toen Herodes de Grote nog leefde. En Herodes legde het loodje in het jaar 4 v.Chr. volgens onze jaartelling. Nu moeten we natuurlijk wel begrijpen dat de mensen in die tijd nog geen kalender aan de wand hadden hangen, en de wetenschap kunnen we sinds Diederik Stapel en Al Gore ook beter met een flinke korrel zout nemen. Gelukkig hebben we het ook over ‘geloof’ en niet over ‘wetenschap’.

Over de stichter van de islam doen natuurlijk ook van die mooie geboorteverhalen de ronde. De islam levert over dat Mohammed werd geboren in Mekka, ‘op maandag de twaalfde van de maand Rabi’al-Awwal in het jaar van de olifant’. In Soera 105:1 maakt de koran gewag van een olifant: ‘Hebt ge niet gezien wat uw heer gedaan heeft met de lieden van de olifant?’ Volgens het bijbehorende verhaal was de Ethiopische krijgsheer Abraha vanuit zijn basis in Jemen naar Noord-Arabië opgetrokken, met in zijn leger een vechtolifant. Hoe zo’n olifant dat in de snikhete woestijn heeft kunnen uithouden (die beesten zijn een massa water nodig en veel verkoeling) wordt dan weer niet duidelijk, maar spannend is het natuurlijk wel. Althans: die vechtolifant.

Eigenlijk weten we precies wanneer die olifant voor de deur van Mekka verscheen, maar moslims geloven heilig dat dit het jaar 570 geweest moet zijn. Simpelweg omdat algemeen wordt aangenomen dat Mohammed toen geboren moet zijn. Mohammed werd namelijk ‘geroepen’ als profeet toen hij de leeftijd van ongeveer 40 jaar had bereikt. In Soera 46:15 staat namelijk: ‘Dan, wanneer hij zijn mondigheid (volgens sommigen moet dat ‘beste kunnen’ zijn) bereikt heeft en veertig is geworden, zegt hij: Mijn Heer spoor mij aan[…]’. Die soera kon nog wel eens heel goed over Mohammed zelf gaan, maar dat ‘mondigheid’ wordt bereikt met 40 jaar staat volgens de moslims vast. Wat we helemaal zeker weten, is dat Mohammed in jaar 622 op pad gaat met zijn volgelingen naar Medina, omdat hij in Mekka na ongeveer 10 jaar nog steeds geen succes heeft met zijn religieuze praatjes. Dan gaan we rekenen: 622 -/- 10 = 612. Hij zal ongeveer 2 jaar nodig zijn geweest om alle verhalen van de engel Gabriël te horen en dan zijn we in 610. Nou: als we daar de 40 jaar van zijn toenmalige leeftijd afhalen, dan komen we uit bij het jaar 570 als geboortejaar van Mohammed.

Helaas: ook hier een vergelijkbaar probleem. Er zijn namelijk sterke aanwijzingen dat de olifant al in het jaar 552 voor de poort van Mekka stond. Zo is de Zuid-Arabische Murayghan-inscriptie, die verhaalt van een expeditie van Abraha die een datum noemt (volgens de Arabische kalender) die nauwkeurig  terug te voeren is naar het jaar 552. Dat plaatst dus grote vraagtekens bij de juistheid van de koran. Dat is pas echt een groot probleem: Moslims tillen namelijk zwaar aan de directe goddelijke oorsprong van de koran. Als die in gevaar komt, komt ook het eeuwig leven in het hemels paradijs op het spel te staan. Alleen de goddelijke oorsprong van de koran, geloven beroepsmoslims, garandeert dat de sharia de wil van Allah is die door jihadisten aan de rest van de wereld moet worden opgelegd. Wie de koran ondermijnt, is even verkeerd bezig als iemand die jihadisten bombardeert. Beide leiden immers tot afbraak van de islam…..

Ik wens alle lezers op deze webstek met bovenstaande wetenswaardigheden een gelukkig kerstfeest en straks een mooi begin in het nieuwe jaar. En gelooft u mij maar: Allah weet niet beter…..

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allah, Arabische wereld, Geschiedvervalsing, Historie, Islam, koran, Mohammed, Moslims. Bookmark de permalink .

40 reacties op Het jaar van de olifant

 1. BertG. zegt:

  Toen die olifant daar was, toen was er nog veel groen en water.
  Totdat er een tijdje mossels hadden gewoond, toen was er niks meer omdat na een tijdje, alles met de grond gelijk gemaakt was en afgebroken en alle olifanten opgevreten.
  En vandaag de dag doen ze nog precies hetzelfde.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Heerlijk,die feiten.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Men zou gaan denken dat degenen die het woord ‘kerst’ niet meer gebruiken om zogenaamde moslims, andersdenkenen of -gelovigen niet te kwetsen nog niet eens aan dit soort lui hebben gevraagd om zij dat eigenlijk wilden! Ze gedragen zich inderdaad haast als een olifant in een porseleinkast die alles de vernieling in helpen in de hoop het op een andere manier te repareren wat gewoon totaal niet lukt.
  Zo heb ik zelfs het idee dat de linkse dwazen zich tegen de “populistische en xenofobische” autochtonen precies gedragen zoals in een tekenfilm van Tarzan, Lord of the Jungle, waarin een groep ivoorjagers op olifanten joegen maar wel een enorme mammoet, Ben-Tor, als een god vereerden en daarmee hun eigen volk onderdrukten. Tarzan wist echter dat Ben-Tor GEEN god was en hij probeerde, met een aantal bondgenoten en jungledieren, een einde te maken aan de terreur van de olifantenjagers en Ben-Tor te verjagen. De ivoorjagers symboliseren de linkse politici en bondgenoten, Ben-Tor symboliseert de radicale moslims en de islam, het onderdrukte volk de autochtoonse Nederlanders en Tarzan ongetwijfeld Geert Wilders en de PVV.
  In het echt zou een reusachtige mammoet zoals Ben-Tor zich toch wel tegen zijn “bondgenoten” hebben gekeerd omdat een dergelijk dier, zoals Tarzan allang wist, veel te onvoorspelbaar, te onberekenbaar en te gevaarlijk is om onder mensen te leven, gelijk naar de radicale islam!

  Like

 4. Mirjam zegt:

  De koran is een zelfverzonnen boek door iemand die last had van grootheidswaanzin. Doormiddel van de daarin genoemde ‘geboden’ en ‘verboden’ probeerde hij mensen angst aan te jagen en te onderwerpen aan zijn overheerszucht. De ‘goede’ passages zijn bijna letterlijk gekopieerd uit Bijbelteksten en omgevormd, onteigend en toegepast op dat wat die iemand voor ogen had. Zelfs de personen uit de Bijbelse vertellingen worden in de koran genoemd en geplaatst in situaties die nooit hebben bestaan maar rechtstreeks verzonnen zijn door die wannabee overheerser.
  Mohamed werd, als we de verhalen moeten geloven, honderden jaren na Christus geboren, dus welke verhalen waren er dan eerst? En wat is dan waar? Dat wat er eerst was.

  Like

  • Marlies zegt:

   Dat wat er eerst was, kan óók verzonnen zijn natuurlijk….

   Like

   • Mirjam zegt:

    Ik denk dat er meer bewijzen, letterlijk en figuurlijk, van het Christelijk geloof zijn, dan er ooit van Mohammed en zijn islamnachtmerrie zullen bestaan. Het Christelijk geloof is gebaseerd op liefde, daarentegen is de islam gebaseerd op haat, dood en verderf. Bewijzen van dat laatste zijn er meer dan genoeg.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Mirjam, ik las zo hier en daar dat mo aanvallen van epilepsie had.
   Later wred dat uitgelegd als verschijningen van de uit de bijbel gestolen Gabriel.
   enz. enz.

   Geliked door 1 persoon

   • Freija zegt:

    louis-portugal, volgens insiders was er psychisch het e.e.a. mis met de profeet.

    http://www.faithfreedom.org/Books.htm

    Like

   • Mirjam zegt:

    Mohammed was een onderontwikkelde narcist, die zijn kans schoon zag, met angstverhalen andere onderontwikkelde idioten te beheersen en overheersen. Precies zoals de moslims nu nog doen. Er is geen steek veranderd. Moslims zijn nog steeds een onderontwikkeld volk én bang voor hun eigen ‘religie’, vandaar dat ze het allemaal slaafs volgen. In de Westerse wereld denken ze dat ook klaar te kunnen spelen, bij sommigen lukt het, maar bij de meesten vangen ze bot en proberen ze het met geweld. Europa heeft genoeg van dat volk!

    Like

   • Mirjam zegt:

    Ja, dat had hij vaker, Louis. En zijn ‘volgelingen’ namen dat ook voor waarheid aan.

    Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Dat plaatst grote vraagtekens bij de juistheid van de koran.”
  Toch niet alleen maar dát!
  Dat ik nu eenmaal het kenmerk van zulke boeken, ook van de Bijbel, de Torah, het Boek van Mormon (DAT helemáál) en wat dies meer zij; Ze staan vol aannames, interpretaties en pure fantasterij. Een reële christen (niet allemaal) wil dan nog wel eens toegeven: “Ja, dat-en-dat moet je dan ook symbólisch zien.”
  Heb ik trouwens een moslim nooit horen zeggen. Ook een zogeheten “gemátigde krijgt dat niet over zijn lippen.

  Geliked door 3 people

 6. Guardiacivil zegt:

  Welke waanzinnige geschiedenis is nu ons noodlot geworden.
  Europa moet zich na alles nu verenigen tot een groot blok en weerstand bieden tegen Brussel en alle maffia elite.
  Desnoods haalt u al het geld van de bank en dit massaal, zodat de boel in elkaar klapt.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  OPGELET: Voor U iemand “Gelukkig Kerstfeest” gaat wensen, kijk of er geen moslims in de buurt zijn.
  WANT, het is absoluut haram, d.w.z. verboden en U riskeert donder en bliksem.

  In deze Kersttijd, waar het in Frankrijk een gewoonte is om een Gelukkig Kerstfeest te wensen, niet alleen hier, maar overal op aarde.
  Gelovigen of ongelovigen, het is een symbool geworden, deze familie-feesten voor deze periode in het jaar.
  Maar een deel van de bevolking zondert zichzelf hiervan af en stigmatiseert ons schaamteloos, maar pretendeert ondertussen zelf slachtoffer te zijn.

  Als U n.l musulman bent dan kunt U de ongelovigen geen Gelukkig Kerst toewensen: DIT IS ABSOLUUT VERBODEN.
  Het is zelfs erger dan verkrachting, iemand doden of alcohol drinken.
  Momenteel waardeert men in ons land dat een grote producteur van goede wijnen is, deze bijzonder en wordt er veel geconsumeerd.
  Maar we weten nu dat dit op gelijk niveau staat als het plegen van een moord.
  Gelukkig Kerst wensen is heel slecht, luister maar naar deze imam:
  ………….[ In het Engels.]

  Een Gelukkig Kerst toewensen betekent ook de gemene ongelovigen laten denken dat wij ons in hun domme en misdadige geloven verplaatsen.
  Geloven die allah…………de islam in de schaduw zouden stellen.
  Iedereen weet dat islam een religie van tolerantie is.
  ////////////
  Maar als je dan ziet hoe onze Regeringen in het algemeen er onmiddellijk bij zijn om de moslims met hun feesten te felicteren, aarzelen zij om een Gelukkig Kerstfeest te wensen aan Christen of niet: DAT IS HARAM.
  Ik heb er nog niet veel gehoord, dit jaar, het jaar van de “dhimmitude” en de COLLABORATIE bij uitstek……………..
  Sophie Durand
  [ vertaald uit ,t Frans.]

  Geliked door 2 people

 8. Taljaard zegt:

  @Ton
  Er bestaan in Nederland nog steeds een flink aantal onverstoorbare christenen die zich echt niet laten weerhouden door de islamisten om de komst van onze Verlosser in het vlees te gedenken. En over hun predikanten hoef je je wat dat betreft ook geen zorgen te maken.
  Want die trekken zich geen lor aan van politieke correctheid.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   De Bisschop van Nice waar een half jaar geleden de aanslag met vrachtwagen plaatsvond: Zijn Kerstboodschap/toespraak………. bevatte o.a. de vergoelijking van de islam.
   “Wij hoeven echt geen angst te hebben voor de islam”.
   Geen wonder de Kerken lopen leeg. Hij is niet de enige hier die er achterlijke ideeën op nahoudt wat islam betreft.
   Zelfs de onthoofding van de priester in Rouen wordt. krom/rechtgepraat.

   Geliked door 1 persoon

 9. Pilgrim zegt:

  Er is wel een verklaring voor dat verschil in de echte en beschreven fictieve datum van de geboorte van Jezus. In het Jodendom van die tijd werd de feitelijke geschiedschrijving zoals wij die kennen van geen belang geacht. Het ging er vooral om dat je er wat van kon leren en als het nodig was bewerkte men gewoon de feitelijke historie in een fictieve. Deze manier van vertellen staat bekend als midrasjiem. Alle namen en getallen in de Bijbelse verhalen hebben dan ook symbolische betekenissen, inclusief veel verhalen zelf. Het verhaal van de bezeten man in het NT die zichzelf ‘legioen’ noemt slaat bijvoorbeeld op het Romeinse Rijk. Daar kan geen twijfel over bestaan omdat ‘legioen’ een Romeinse term is.

  De datum van de geboorte van Jezus heeft men om symbolische redenen waarschijnlijk opzettelijk verplaatst naar 6 na Chr. om die samen te laten vallen met de opstand van Judas de Galileeër. Deze Judas was een Joodse opstandeling en zeloot die kennelijk het beeld van de Messias uitdroeg zoals veel Joden zich dat in die tijd (en nog?) voorstelden. Het laten samenvallen van de geboortedatum van Jezus met de opstand van deze valse Messias was dus bedoeld als polemiek tegen de zeloten. Dit soort transformaties van de historie werden in die tijd niet beschouwd als bedrog, noch door de lezer, noch door de auteur.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   “Alle namen en getallen in de Bijbelse verhalen hebben dan ook symbolische betekenissen, inclusief veel verhalen zelf. ”

   Dit beweer ik nou al jaren maar dat levert altijd van die schreeuwers op die maar blijven volhouden dat het de waarheid is.
   Als ze toen wat meer fantasie hadden, dan hadden ze Donald Duck bedacht die daar toen rond gelopen zou hebben.
   Had nou iedereen Donald aan de muur hangen of om ze nek.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Laat iedereen zijn geloof, die geloofd, Bert. Net zoals mensen jou je ongeloof laten. We hoeven niet allemaal hetzelfde over de wereld en over andere dingen te denken en we hoeven er ook niet alle verwijten voor naar onze hoofden te krijgen. Ieder mens heeft zijn eigen leven en ook zijn eigen keuzes. Je gelooft niet, anderen weer wel. Dat is oke. Dus verlaag jezelf niet door mensen te verwijten dat ze wel geloven, zij doen dat met jouw ongeloof ook niet. Live and let live. Zolang niemand er iemand anders mee kwaad doet is het goed.

    Like

   • BertG. zegt:

    Heet dat tegenwoordig jezelf verlagen als je iets vind wat geen meter klopt en hier een opmerking over maakt.
    Lijkt mij meer een manier om andere het zwijgen op te leggen als ze ergens een mening over hebben.
    En dat zou helemaal mooi worden, als iemand mij zou verwijten dat ik ongelovig zou zijn.
    Heb je nou helemaal niet door dat je veel meer raakvlakken heb met mossels dan je zelf wil toegeven.
    Geeft niks hoor, je weet niet beter. Inderdaad kan ik het je niet kwalijk nemen net zo als ik iemand die een beetje achterlijk is ook het kwalijk kan nemen.
    Met dat verschil, dat jij niet zo geboren bent maar verpest bent tijdens je opvoeding door je dom en achterlijk voor te doen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Eigenaardig trouwens dat jij er wel tegen mij over begint maar de rest met rust laat.
    Dacht je dat aan mij een makkie zou hebben?
    Het is dat ik nog het fatsoen kan opbrengen om je nog enigszins in je waarde te laten, anders heb je voor de rest van de avond en morgen er helemaal de pest er in.
    En ik ga er van uit dat je ook nog een beetje wil slapen vannacht.
    Dus wees blij, omdat het kerst is, zullen we het daar maar op houden voor vandaag.

    Like

  • Harry zegt:

   Er klopt dus geen bliksem van dat hele verhaal , maar met allerlei gedraai , verbale omzwervingen , fictie tot werkelijkheid maken en dergelijke lullen ze er een punt aan die voor de meesten dan weer geloofwaardig is .
   Het lijkt verdomme wel politiek !

   Geloof is geloof en geen exacte wetenschap . Het is niet te bewijzen , niet te meten of vast te stellen .
   Je kunt het de atheïsten toch niet kwalijk nemen dat ze er dan geen donder van geloven , zeker de lui die exacte vakken gestudeerd hebben of een beroep hebben waar de waarheid eerst bewezen moet worden vóórdat je er wat mee kunt doen , trekken dat gedoe zwaar in twijfel .

   Steeds meer mensen laten het gezond verstand prevaleren .

   Vind het van een soort labiliteit getuigen om iets van een houvast te zoeken in een zwerm lui die samen in een kerk gaan zitten zingen of lullen .
   En dan zo’n alwetende op de preekstoel die je wel even precies zal vertellen hoe het zit .

   Op tv heb je ook van dat soort dominees , af en toe luister ik wel eens even , maar het zijn ras- manipulators . Dat jullie daar nou nog in trappen , je gelooft politici niet , je gelooft de islam doctrine niet , maar wél de Jezus doctrine .
   De oplichting druipt er van af .

   Helaas begint het hier ook behoorlijk op een site te lijken waar velen liever hun god promoten dan de islam bestrijden .
   Waarom moeten we dat toch steeds maar ondergaan , dat gedram ?
   Iedere dag maar weer gooien ze jezus en god voor je voeten .
   Kunnen jullie je nou niet voorstellen dat velen daar helemaal geen enkele behoefte aan hebben ?
   Doe dat dan op zondag in de daarvoor bestemde hokken .

   Zoals een kok in ieder gerecht zout gooit , gooien christenen in haast ieder artikel hun religieuze pekel in de wonden .

   Like

   • BertG. zegt:

    Harry, dat promoten van hun vriendje is hier al tijden bezig, ze hebben mekaar behoorlijk gevonden hier, ze weten heel goed wie wie is.
    Soms denk je dat je hier met een obscure EO site te maken.
    Humor is dan ook compleet verdwenen, want je mag niet lachen van hun vriendje en zeker over hun vriendje, hel en verdoemenis zal je lot zijn.
    1 voor 1 komen ze uit de kast als ze onder mekaar zijn.
    Maak er een grapje over en ze reageren nooit meer op je.
    Als je kerkganger ergens nooit op zal betrappen dan is het wel op humor.
    En ga er maar van uit dat ze mekaar goed in de gaten houden.
    En als je gaat beweren dat exacte vakken nooit samen kan gaan met een geloof, dan komen ze met allerlei geleerden aan die streng gelovig waren.
    HOPELOOS. En dat voor een site die neutraal heet te heten.

    Like

   • BertG. zegt:

    Heb je zelf niet in de gaten dat er steeds minder reageerders zijn die meningen zo als wij er op na houden steunen, dat was voorheen wel anders hier.
    Dus het aandeel gelovigen is sterk gestegen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als je gelovigen de ruimte laat, en niet afremt, dan raak je ze nooit meer kwijt.
    Heel langzaam zie je dan alle tegenstanders voorgoed verdwijnen, dit zie je altijd en overal gebeuren.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik zit me heimelijk rót te lachen: Iets met een splinter en een balk!
    Dat, wat hier namelijk met zoveel vuur beschreven wordt, is namelijk een fout, die eveneens gemaakt kan worden met betrekking tot -ogenschijnlijk- àndere zaken dan religie.
    Ogenschijnlijk, want een gelóóf blijft het, al dan niet in religieuze zin.
    Maar ik zwijg verder maar: Wie dit aangaat, komt er nog wel achter. (Of hoe dan ook wanneer hij er nog eens áán wil.)

    Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Ik val jou niet alleen aan, Bert, ik val niemand aan, ik geef een reactie op jouw innerlijke woede over het feit dat je iedereen die gelooft in Christus ziet als een paria, een gek, achterlijk, onder de invloed van ‘mossels’, verpest door zijn opvoeding etc.
   Ik val jou ook niet persoonlijk aan en laat de anderen met rust, zoals je aangeeft. Ik reageer op wat jij zegt en ik zal net zo reageren op anderen als ik vind dat ik dat wil. Dat heet de vrijheid van meningsuiting. Ik val jou niet als persoon aan, maar geef mijn mening over jouw mening, dat is alles. En dat ik geen ‘makkie’ aan jou zou hebben, of dat je me mijn mening niet kwalijk kan nemen, omdat ik niet achterlijk geboren ben, maar waarschijnlijk door mijn opvoeding (of het verpesten daarvan door mijn ouders of wie ook) ‘zo’ geworden ben, dat is jouw mening en die mag je hebben en ik vind niet dat ik me moet verdedigen tegenover een mening van iemand die juist door een religie of de gevolgen ervan, zo gekwetst is dat hij alles over een kam scheert en iedereen wel persoonlijk daarover aanvalt.

   Jij hebt ongetwijfeld je redenen om iemand die gelooft onder de tafel te schofferen, maar of je het recht daardoor hebt om dat te doen, is wel je persoonlijk dilemma en daar moet je zelf een oplossing voor zien te vinden. Het spijt me voor je slechte ervaringen en de gevolgen die je je hele leven daarvan met je meedraagt. Maar er is een ding wat je goed moet beseffen en dat is dat niet iedereen daar de schuld van is. Onverwerkt verdriet en woede over dingen zijn sluipende moordenaars van een ieder die daar onder lijdt. Ik hoop dat je het ooit achter je zult kunnen laten en kunt vergeven, niet voor diegene die waar je je woede op afvuurt, maar voor jezelf.

   Like

   • BertG. zegt:

    Zolang ik met mijn klauwen van andere afblijf, heb ik het recht om te vinden en om te beweren wat ik vind, tegen wie dan ook.
    Je beledigd en gekwetst voelen zit toch echt tussen je oren, meer niet.
    Maar er zit wel meer tussen je oren bij jou waar je eens naar zou moeten laten kijken.
    Misschien kom jij er ooit nog eens over heen en leer je weer zelfstandig nadenken, alhoewel de kans daarop zeer klein is.
    Gezien de volharding waarmee sommige ouders hun kinderen mee vergiftigd hebben.
    Een mossel zal het zijn ouders ook nooit kwalijk nemen dat hij of zij vol gestopt is met onzin en waanbeelden.

    En dat is dan ook tevens mijn enigste irritatie en woede, dat diegene hun omgeving en de wereld er te van proberen te overtuigen dat ze gelijk hebben, omdat je anders niet helemaal door zou hebben waarom ze hier rond zouden lopen, doelloos dus.
    En dat terwijl het zelfstandig ergens over kunnen nadenken nou juist bij diegene er uit gefilterd is tijdens een hersensspoeling wat ze dan ook nog een opvoeding noemen.

    Ergens heb je gelijk en kan je het mensen inderdaad niet kwalijk nemen dat ze een tik van de malle molen gehad hebben, maar vervelend blijft het wel voor hun omgeving.
    Mensen die andere lastig vallen met hun eigen waanbeelden kan ik nooit vergeven omdat ze er op uit zijn om hun vergif door te geven.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Amen, Bert…

    Geliked door 1 persoon

 10. delamontagne zegt:

  WE MOETEN DE TERRORISTEN DODEN VOORDAT ZIJ ONS DODEN……….

  Woensdagavond had ik een moment van ongeloof toen ik een uurlang keek naar het programma op TV:Alain Marsaud die Olivier Truchot op BFMTV had uitgenodigd, daarna Eric Denécé met Yves Calvi op LCI.

  Men kon het nauwelijks geloven hoe de genodigden vrijelijk hun conclusies waardig de loop liepen.
  En het journaille dat verbijstert toekeek/luisterde naar zoveel “Politieke Incorrectheid”.

  Want beide genodigden waren het samen eens:
  WE MOETEN DE ISLAMITISCHE TERRORISTEN DIE ONS DE OORLOG VERKLAARD HEBBEN…………….UITROEIEN. !
  Daarginder en hier.
  Want Alain Marsaud, afgevaardigde en ex-anti-terroristenrechter, weet waarover hij het heeft.
  Hij is voor “aangepaste” Maatregelen in de behandeling van het KWAAD.

  FRANKRIJK IS IN OORLOG.
  Als Frankrijk in oorlog is moeten wij iets ondernemen tegen de soldaten van de islam die ons doden omdat zij ons de oorlog hebben verklaard.

  Tegen de jihadisten die terugkeren uit Surië od van elders en tegen de barbaren in ons eigen land.

  Tegen hen die onze identiteit haten, onze cultuur en onze waarden.

  Tegen hen en hun medep;ichtigen die verantwoordelijk zijn aan verraad, samenwerking met de vijand en barbarij.
  Wij moeten ze zwaar straffen om een duidelijk voorbeeld te stellen.

  Het touw of het vuurpeleton:
  ZOALS DE RUSSEN HET DOEN.

  “De terroristen vergiffenis schenken is de taak van God, Maar om hen naar HEM te sturen, is mijn taak……”

  Zwaar maar eerlijk en zonder martelingen, die zullen niet worden toegestaan.

  De oorlog is zondermeer een plicht en men moet zonder haat fusileren.
  Het recht moet zijn loop hebben.
  De souvereine Staat moet de kracht gebruiken om de islam, die ons de oorlog verklaart en niet op zal houden onze Natie en onze waarden te vernietigen, zelf te overwinnen.
  Alain Lussay

  Geliked door 3 people

 11. Marlies zegt:

  Dat is de enige weg!

  Like

 12. kraftavilqa zegt:

  Het uitroeien van muzelse strijders alvorens zij ons uitroeien lijkt mij geheel conform de bekende zegswijze: “wat gij niet wil dat U geschiedt, doe dat de ander voordat de ander het U doet”. 😉

  Like

 13. kruisridder zegt:

  Ja, het gaat weer net zo als in de oorlogsjaren’40-’45. De dominee, pater, bischop, priester of kapelaan moet VERSCHRIKKELIJK op zijn tellen passen wat hij/zij zegt, want weer zitten de verraders in de kerken……..

  Like

 14. Anna zegt:

  De Bijbel is een profetisch boek.
  De dingen die nu in de wereld gebeuren staan letterlijk in de Bijbel…
  God heeft de mensen dus ook ons de keus gelaten om dit te geloven of niet.
  Het hoeft niet, het is geen islam je mag de Bijbel geloven of niet……
  Velen doen dit niet dus dan zie ook niet hoe de profetieën tot leven komen… hoe “het werkt”
  Daarom is er ook zoveel oorlog en misdaad in de wereld, de mensheid wil en kan dit niet geloven, dat is Jammer……. en dan worden onderlinge ruzies met misdaad of wapens beslecht…. vandaar alle ellende op de wereld
  Bovendien is er een duivelse religie ontstaan ( die volkomen anti Bijbels is…..) in ongeveer 600 na Christus die de Bijbel en de woorden die daarin staan totaal verachten en die religie spits zich juist toe op de woorden die in de Bijbel geschreven staan, om die woorden te verdraaien hierover te liegen en om het volk van de Bijbel uit te roeien… Daarom mag een moslim ook geen kennis nemen va de Bijbel…..
  Het is in de wereld momenteel een strijd tussen de krachten van de Bijbel en de krachten van de islam….dat kun je volop in het wereld gebeuren en rondom in je eigen situaties op straat waarnemen……. je moet wel stekeblind zijn om dit niet te zien……. .. alles wat maar enigszins met het jodendom of het christendom te maken heeft moet volgens de islam vernietigd worden….. Dit wordt geprofiteerd in de Bijbel………
  Deze krachten zijn zeer sterk en zullen nog lang doorgaan volgens de Bijbel….. er zal een periode van grote verdrukking en vervolging van Joden en christenen en ook niet gelovigen ( in die volgorde) komen waarin er een wereld heerser zal zijn waar iedereen naar moet luisteren….. Je zult geregistreerd worden en onderdanig moeten zijn aan deze heerser, want anders kun je niet kopen of verkopen……dus anders honger….

  De Bijbel isgeen allegorisch verhaaltje… de Bijbel is een zeer actueel boek…..
  Met een grote overwinnaar maar dat zal nog wel even duren…. want alle profetieën zijn nog niet vervuld….

  Geliked door 1 persoon

 15. Jules Vismale zegt:

  Helaas denken bepaalde toeristen dat olifanten, nijlpaarden, buffels en zelfs leeuwen en tijgers volkomen ongevaarlijk zijn geworden dat ze ermee willen gaan knuffelen! Die dieren hebben echter een onuitroeibaar overlevingsinstinct in hun genen waardoor ze veel te gevaarlijk zijn om als knuffeldieren te worden behandeld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s