Het recalcitrante kind en zijn ongeschikte huisdier (oftewel: Links koestert de verkeerde zaken en háát de Realist, die hem daarop wijst)

screenshot_114

(Door: Theresa Geissler)

Bij het ‘rondsurfen’ op internet, de afgelopen woensdagavond 21 december 2016, stuitte ik op het toevallig exact vier jaar eerder – op 21 december 2012- geschreven artikeltje van Ruard Ganzevoort, Eerste Kamerlid voor GroenLinks: “Waarom Kerst een rotfeest is. “Ik ben niet van plan het tot een echt uitgangspunt voor deze beschouwing te maken: het stamt, zoals gezegd, uit 2012 en is sindsdien door verschillende kritische blogs, waaronder E.J. Bron itself, in behandeling genomen. Ik haal het hier alleen maar aan, omdat het werkelijk exemplarisch is voor het denkpatroon van niet alleen GróenLinks, maar héél Links, en, daaruit voortvloeiend, haar aversie tegen alles wat met de Nederlandse cultuur en traditie te maken heeft. Wat dan weer resulteert in haar streven die om zeep te helpen nog voor de moslims, de getinten of welke etnische minderheid dan ook het doen.

Hiertoe gaat Ganzevoort vol op het orgel wat betreft zijn persoonlijke afkeer van de verplichting tot gezelligheid en, meer idealistisch getint, “de overmatige vleesconsumptie” tot en met de, naar zijn oordeel, verkeerde insteek van het kerstverhaal, waarna hij vervalt in een mijmering hoeveel beter het zou zijn als die insteek maar meer gericht zou zijn op de volgens hem zínvolle dingen, zoals het niet langer uitsluiten van minderheden en het opvangen van diegenen die het ècht nodig hebben. Als op deze aspecten maar meer de nadruk wordt gelegd, zo concludeert hij, zou hij het kerstverhaal, de kerstgedachte zelfs móói gaan vinden…… Enfin, de hele overbekende klaagzang van een mokkend kind dat het allemaal niet naar de zin is en die zich heimelijk beraamt over hoe het er onderuit kan komen.

Aangezien in zijn mijmering tevens naar voren komt dat hij met die opvang vooral het opvangen in gedachten heeft van zwangere jonge dochters die zijn uitgestoten door dezelfde cultuurkringen, die van hèm – links – niet uitgesloten mogen worden, betrapt men hem hier al op een tegenspraak. Eén van de vele die links voortdurend in petto heeft door haar neiging, om voor de andere kant van de medaille consequent de ogen te blijven sluiten. Het is namelijk hetzelfde als erkennen dat homo’s weliswaar gevaar lopen door de inbreng van de islam, maar diezelfde islam er niet om te veroordelen: “Bent U vóór homorechten?” “Oh, absoluut.” “En bent U dan tegelijkertijd voor bestaansrecht van de islam?” “Oh ja, absoluut!” In één adem. (Dat zulks op z’n minst infantiel klinkt, zal dan wel aan mij liggen.)

De Linksmensch heeft, over het algemeen, in de loop van enkele generaties een diepe afkeer aangekweekt van zijn eigen leefmilieu, dat door hem hoofdzakelijk ervaren wordt als benepen en beperkt. Hij is als het ware het naïeve kind, dat bij het passeren van een etalage van een dieren-speciaalzaak gefascineerd raakt voor een bevallige, witte fret in de vitrine, die hij per sé wil hebben, ongevoelig voor de uitleg van de volwassenen dat een fret in wezen geen huisdier ís, zich nooit echt aan mensen kan hechten, maar integendeel onberekenbaar en vals blijft. Als dat al zo mocht zijn, weet hij zeker, zal h i j het vertrouwen van het dier weten te winnen. Misschien komt hij tot inkeer, zodra hij met de scherpe tanden van het dier heeft kennis gemaakt, omdat hij het wilde knuffelen, misschien ook dán nog niet. Maar essentieel hierbij is dat, behalve hij, ook zijn huisgenoten dat risico lopen, hoewel ze hem er van meet af aan voor gewaarschuwd hebben. Zeker als dit hèn eerder treft dan hèm zal het kind vol overtuiging alle schuld op hèn schuiven, omdat zij in zijn ogen voor zijn troeteldier niet lief genoeg geweest zijn.

En zoals gezegd: Deze zienswijze kan een kind zéér lang volhouden, zelfs nog als hij de ware aard van de fret persoonlijk heeft ervaren: Een kind neemt men zijn speelobject niet gemakkelijk af…..En precies zó is het bij de Linksmensch. Ook deze háát zijn realistischer huisgenoten vanwege hun gebrek aan enthousiasme over het object van zijn adoratie (en van zijn ijdelheid trouwens) en tevens haat hij hun herhaaldelijke pogingen om hem de ogen te openen. Hij beeldt zich in dat de motieven die zij daarvoor hebben onzuiver zijn en weigert zelfs het waarheidsgehalte ervan ook maar te tóetsen, ja, zelfs dicht hij die motieven kwalijke karaktereigenschappen toe, waarvan hijzelf niet eens meer weet wát ze precies inhouden; waarvan hij alleen maar ooit, in het grijze verleden, uit andere bronnen heeft vernomen en waarvan hij heeft horen zeggen dat ze verwerpelijk zijn, zéér verwerpelijk. Dús, zo redeneert hij, zijn die motíeven verwerpelijk en is het aan hèm, de “zuivere”, die zich er niet mee heeft laten besmetten, om zichzelf en zijn geestverwanten ervan te ontdoen opdat de samenleving ervan gezúiverd wordt. Men kan ook zeggen: opdat de leefomgeving ontdaan wordt van alle volwassen elementen, totdat in het huis alleen de onwetende kinderen overblijven……mèt hun valse fretten. Die zich vermenigvuldigen en de heerschappij binnenshuis overnemen. Zodat tenslotte de kinderen, die de ouderlijke raad in de wind hebben geslagen en samen met hun huisdieren de ouderen uit het huis hebben verdreven, zelf ten prooi vallen….aan hun fretten.

Maar tot het zo ver komt, zíen zij dat niet, wéigeren zij dat te zien en blijven zij dat weigeren. Hun enige reactie bestaat hieruit om degene die ze wijst op het naderende onheil steeds fanatieker buitenspel te zetten, ja, hem zelfs te bijten, vóór de fret het doet. En de Realist, terzelfder tijd, kan tenslotte niet anders meer doen dan strijden voor het enige wat voor hem nog van belang is: Zijn thuis, dat uiteindelijk nog steeds aan hèm toebehoort, al dreigt het buiten zijn schuld ten prooi te vallen aan de redeloze Linksmensch en zijn exotische protegés, oftewel: aan de koppige, hersenloze kinderen en hun ondeugdelijke huisdieren, de frètten.

Surrealisme? Een gruwelsprookje? Tot nu toe dreigt het op verontrustende wijze waarheid te worden! En waar het eindigt is geheel afhankelijk van de wilskracht van hèn, die de realiteit voor ogen blijven houden; de redelozen zullen het doemscenario nimmer op eigen initiatief keren…..

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, islam-collaboratie, Islamisering, landverraad, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Het recalcitrante kind en zijn ongeschikte huisdier (oftewel: Links koestert de verkeerde zaken en háát de Realist, die hem daarop wijst)

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Marlies zegt:

  En zó is het, Theresa. Het is aan ONS.
  Dank voor de parabel “De fret en de Linksmensch” Prachtig en deuidelijk

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Fretten zijn best wel leuke beestjes.
  Ze kunnen zich ook wel aan een mens hechten, wanneer je ze te eten geeft en positieve aandacht en warmte biedt. Maar ze zijn nog onafhankelijker dan katten en geven hun affectie strikt op eigen voorwaarden en alleen maar jegens 1 mens. En het duurt een poos voordat je hun vertrouwen wint.
  Maar dan zijn ze ook aandoenlijk met hun pientere snoetjes.
  Het kleine en onafscheidelijke vriendje van veel konijnenstropers in vroeger dagen, die vooral in dit seizoen met het fretje onder hun jas het veld in gingen. Want ze joegen voor hen de konijnen uit de pijp. En als beloning mochten ze er daarna eentje leegzuigen.
  Het zijn inderdaad geen echte huisdieren, want zindelijk worden ze bijvoorbeeld nooit, en ook absoluut niet geschikt voor kinderen, maar bijten doen ze alleen maar wanneer zij zich bedreigd voelen, of wanneer je onvoldoende tegemoet komt aan hun onbedwingbare jachtinstinct.

  Like

  • Thom zegt:

   Volgens mij is het een bunzing op de foto. Bunzingen zijn niet echt zeldzaam. Het zijn nachtelijke jagers, maar in de zomer als ze jongen hebben zie je ze ook overdag als ze op jacht zijn. Een fret is een gedomesticeerde bunzing. Ze komen in meerdere kleuren voor en hebben over het algemeen niet de donkere wildkleur van de bunzing. Een kruising tussen een fret en een bunzing heet fruns of frunzing.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Plaatje gewijzigd . . .

    Like

   • Thom zegt:

    Geachte heer Bron,

    De tweede foto heeft hetzelfde probleem, nl. op de foto is niet te zien of het om een fret, bunzing of kruising gaat, want het is de originele wildkleur van een bunzing. Die kan ook voorkomen bij een fret of frunzing. Een bunzing heeft een donkere kleur en de witte vlek onder op zijn snuit. Een fret is gefokt uit de bunzing en tot huisdier gemaakt. Daarbij zijn verschillende kleurpatronen ontstaan. Ik bedoel te zeggen, als U een fret had afgebeeld die voor een groot deel wit was geweest kon het alleen maar om een fret gaan. Nu U een fret heeft afgebeeld in de originele wildkleur kan uit de foto niet opgemaakt worden, dat het om een fret gaat. Dat kan alleen uitgevonden worden door nar het gedrag van het dier te kijken. Als het benaderbaar is en niet bijt bij aanraking is het een fret. Bijt hij dan is het een bunzing of frunzing. Vertoont hij extreem vluchtgedrag dan is het een bunzing.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik geef het op . . . wat een moeite voor zo´n knaagdier 😦

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Thom, hou jij er soms een fretten fokkerij op na of zo.
    Wat mij betreft is het een fret, dus nou klopt het kleurtje weer niet, maar ze smoeltje wel.
    Sommige mensen kunnen werkelijk overal over zeuren.
    Slecht gegeten misschien Thom, ruzie gehad met iemand?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Mensen, mensen……
    Ik bedoelde immers vooral Fretten in overdráchtelijke zin; hóud het daar liever op! (LOL!)

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Ja Theresa, had je niet even duidelijk kunnen aangeven of dat jij een gefokte (witte) fret dan wel een wilde (originele wildkleur) fret bedoelde.
    1 en al verwarring is het wat er nu ontstaan is, dit had jij allemaal kunnen voorkomen, maar daar heb je weer niet even aan gedacht.
    Nou zie je wat er gebeurt als je niet duidelijk genoeg bent.
    Misschien het dan de volgende maar niet meer over frets gaan hebben als je daar niet genoeg kennis over heb, daarmee voorkom je dit soort misverstanden.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: 23.15u: Ha ha, even lachúhhh….! Maar afgezien daar van: Zodra ik dit róófdiertje (géén knaagdiertje, @Hr. Bron) ter sprake bracht, sprak ik duidelijk van een WITTE Fret: Lees het nog maar eens na.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Weet ik veel . . .

    Like

   • BertG. zegt:

    Ja het staat er inderdaad,
    “Hij is als het ware het naïeve kind, dat bij het passeren van een etalage van een dieren-speciaalzaak gefascineerd raakt voor een bevallige, witte fret in de vitrine, die hij per sé wil hebben, ongevoelig voor de uitleg van de volwassenen dat een fret in wezen geen huisdier ís, zich nooit echt aan mensen kan hechten, maar integendeel onberekenbaar en vals blijft.”

    Maar wat Bert al zegt, hoe moet een normaal mens nou weten wat voor kleur een wilde fret heeft of een tamme voor in je huis.
    Wat mij betreft zijn alle kleuren die je maar kan bedenken goed.
    Een fret is een fret.

    Like

 4. hendrikush zegt:

  Nooit hoor je uit de linkerhoek de uitspraken “eigen schuld, dikke bult” of “wie zich brandt moet op de blaren zitten”. Altijd maar weer wordt er met een Florence Nightingale syndroom geredderd en verpleegd. Kuddes “zwakkeren in de samenleving” en hordes corrupte dictatoren in ontwikkelingslanden worden daarmee in stand gehouden.
  Blinde naastenliefde is geen goede eigenschap.

  Geliked door 1 persoon

 5. mahoog zegt:

  Prachtig neergezet Theresa.Bravo!

  Geliked door 1 persoon

 6. Thom zegt:

  GroenLinks die zijn niet gewoon gek, maar die zijn zo geschift dat ze niet behandeling in een gekkenhuis in aanmerking komen. De voorzitter van DWARS de jongerenpartij van Groenlinks is Lyle Muns.
  De vent is een hoer voor homo’s. Ieder zijn ding natuurlijk, maar als je die kiest als voorzitter van een GroenLinks afdeling dan zitten je normen en waarden echt in je geslachtsdeel. Dat blijkt ook, wat ze willen seks op openbare plaatsen gaan toestaan. Leuk, staan Mina en Kees zomaar voor de lol even voor mijn deur te kezen. GroenLinks en links is nog minder dan stront maar ze stinken erger.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob Fleumer zegt:

  Lieve Theresa, dit is helemaal geen sprookje, we zien het voor onze ogen gebeuren, ik hoop dat ik een rem op dit gebeuren nog mee mag maken(78) dus ze moeten we opschieten!

  Like

 8. fredjohan zegt:

  Mooie vergelijking van kinderen met fretten die ze koesteren als huisdieren. Juist zulke metaforen maken het policor denken en handelen belachelijk. Hun ontkennen van de verderfelijke invloed van de islam maakt hun huilen om de slachtoffers van de theoterroristische aanslagen zeer hypocriet. Hiermee tonen ze ook nog een volkomen gebrek aan echte empathie met de slachtoffers.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Beste mevrouw Geissler,
  u neemt GsL nog veel te serieus u op zoek gaat naar idealen en motieven; het zijn bankiers. Niets meer en niets minder. Op een partijcongres van hen, zie je allemaal babyboomers. De klavert mag het woord doen met een snuifje in zijn neus, de partijleden hadden allemaal zijn opa of oma kunnen zijn. Ze bezetten alle banen bij ‘ goede ‘ doelen, geven elkaar subsidie. Hebben adviesbureaus, zijn ambtenaar en zitten in de politiek, het liefst allemaal tegelijk. Worden vorstelijk beloond voor milieu en duurzaamheid, zonder enig resultaat, behalve hun bankrekening. En als Rutte weer steun nodig heeft voor wanbeleid, dan is GsL te koop.
  Uw fabel van de fret en het kind wil ik doortrekken naar de tragedie van de gutmensch en de moslim. Men neemt een moslim op, men gaat deze tam maken en nuttige dingen leren op zoek naar gezelschap en diversiteit. Maar omdat dit niet lukt, brengt men ze dan maar naar een asiel en moeten H&I er verder voor zorgen.

  Geliked door 2 people

 10. henk der niederlander zegt:

  Tijdens het lezen zat Ik te bedenken dat links indertijd zo veel voor de homorechten op de barricaden gingen en nu dus zoals hierboven zo duidelijk voor de Islam ten strijde trekken. Dezelfde Islam die het liefst alle homo’s met het hoofd naar beneden van een flatgebouw zou willen gooien. Hoe krom kun je het bedenken.

  Like

 11. Luchtpint zegt:

  “Hiertoe gaat Ganzevoort vol op het orgel wat betreft zijn persoonlijke afkeer van de verplichting tot gezelligheid en, meer idealistisch getint, “de overmatige vleesconsumptie” tot en met de, naar zijn oordeel, verkeerde insteek van het kerstverhaal, waarna hij vervalt in een mijmering hoeveel beter het zou zijn als die insteek maar meer gericht zou zijn op de volgens hem zínvolle dingen, zoals het niet langer uitsluiten van minderheden en het opvangen van diegenen die het ècht nodig hebben. Als op deze aspecten maar meer de nadruk wordt gelegd, zo concludeert hij, zou hij het kerstverhaal, de kerstgedachte zelfs móói gaan vinden…… Enfin, de hele overbekende klaagzang van een mokkend kind dat het allemaal niet naar de zin is en die zich heimelijk beraamt over hoe het er onderuit kan komen.”

  Leuk om te zien, toch, dat er altijd weer nieuwe drogredenen worden uitgevonden om kerstmis te devalueren. Als mensen zoals ik gaan zeggen dat het linkse discours op grond van ingebeeld electoraal gewin door het na-apen van Islamitische uitgangspunten te veel begint te lijken op de Islam zelf, dan wordt de aandacht afgeleid naar “de overmatige vleesconsumptie”, en meer van dat soort flauwekul. Het enige dat ik nu kan denken is dat die onzin volgens mij symptomatisch moet zijn voor het feit, dat links te ver gegaan is in zich te spiegelen aan de Islam op grond van opportunistische redenen, en dat dat al te veel Nederlanders opgevallen is.

  Dus moet het op een andere manier worden gedaan. Vrij simpel. Er zullen voldoende mensen zijn die die conclusies al getrokken hebben, zelfs nog voor ik er zelf toe gekomen ben.

  Idioot als hij is kan hij er wel een andere invulling aan geven m.b.t. vluchtelingen en wereldsolidariteit, e.d., maar of hij er dan anders tegenaan gaat kijken, maakt natuurlijk geen enkele moer verschil uit voor de moslims wiens zolen hij probeert te likken. Wat het Westen aan tradities of ideeën huldigt, behoort voor moslims sowieso tot het Tijdperk van Onwetendheid, en Mohammed was geen tolerantie-of Verlichtingsfilosoof. Maar dat begrijpen die stupido’s nog altijd niet. Op veel dankbaarheid van hun “achterban” zullen ze dus niet moeten rekenen op de langere termijn.

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  Bunzings of fretten kunnen, net als stinkdieren, een vreselijke geur loslaten en het ware beter dat zij de linkse zelfverloochenaars daarmee inspuiten omdat ze hierdoor NOG veel erger gaan stinken!
  Of anders geven we deze linkse “kinderen” gewoon een chimpansee, gorilla, veelvraat, wolf, hyena, tijger, poema, komodovaraan, zwarte mamba of zeekrokodil als huisdier waarmee ze gezellig kunnen gaan knuffelen totdat deze dieren hen tot moest knijpen, vergiftigen of in stukken scheuren! Zoals extreem-links de autochtoonse Nederlanders haat, zo haat ik hen nog vele malen erger en dat ze allemaal roemloos ten onder gaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s