2016 – Het jaar van Rusland

screenshot_11

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Zag het er het afgelopen jaar nog naar uit dat Rusland enorm onder druk zou komen te staan, toch behaalde het land onder leiding van president Vladimir Poetin dit jaar enkele successen, die belangrijke bouwstenen voor de komende jaren zullen zijn.

Als je nu, aan het eind van het jaar, terugkijkt op de afgelopen twaalf maanden, kun je zien dat de globale situatie zich heel duidelijk ten gunste van Rusland heeft ontwikkeld. De westerse druk, die vooral door het establishment (en niet zelden tegen de wil van economie en bevolking) op het grootste land ter wereld werd uitgeoefend, miste grotendeels zijn doel.

Zo kon de Eurazische economische unie onder Russische regie duidelijk groeien in Centraal-Azië – en ook in Zuidoost-Azië bestaan veel interesse om toe te treden tot de economische ruimte. De uitbreiding van vrijhandelszones, verder dan het oude Sovjet-gebied, gaan steeds maar door. Het “Westen” heeft men in de Euraziatische ruimte steeds minder nodig. Net zomin als de dollar, temeer daar men bij handelsakkoorden in toenemende mate teruggrijpt op lokale valuta.

Maar ook de samenwerking met China, die ook waarneembaar is in de Veiligheidsraad, neemt toe. Zowel economisch als militair werd de samenwerking verstevigd. Daartoe behoren ook de Shanghai Cooperation Organization (SCO) en het BRICS-project. Zelfs met Japan, waarmee Rusland een territoriaal conflict heeft (de Koerilen-eilanden), schijnt het inmiddels steeds beter te lopen.

In de EU zelf verzetten steeds meer landen (waaronder Oostenrijk, Bulgarije en Griekenland) zich tegen de “automatische sanctieverlengingen” en eisen al enige tijd steeds opnieuw een stapsgewijze afschaffing van diezelfde sancties. Met Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president zal de sanctiedruk van de kant van de VS zeer vermoedelijk minder worden, zodat de EU-bonzen, die liever aanpappen met het Amerikaanse establishment, alleen verder zullen moeten. In ieder geval net zolang totdat in Frankrijk Fillon of Le Pen het presidentschap overneemt.

Bovendien heeft Zweden al aangekondigd de “North Stream2”-pijpleiding niet meer te willen blokkeren en het tussentijds in de ijskast gezette pijpleiding-project met Turkije is inmiddels ook al in kannen en kruiken. Moskou en Ankara hebben intussen hun conflicten bijgelegd en proberen nu samen te werken. Ook al zijn de russen zich er waarschijnlijk heel goed van bewust dat Erdoğan uiteindelijk alle partijen tegen elkaar uitspeelt om er het best mogelijke voor zichzelf en zijn land uit te halen.

Hoe je het ook wendt of keert: het jaar 2016 kon een belangrijke ontwikkeling op gang brengen respectievelijk voortzetten, waarvan de Russische Federatie ook volgend jaar nog duidelijk zal profiteren. Wellicht werd zo ook al het fundament voor een “Russisch decennium” gelegd, waarin Moskou geopolitiek gezien een duidelijk nóg belangrijkere rol dan nu zal spelen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op 2016 – Het jaar van Rusland

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Vroeg of laat zal de gerechtigheid zegevieren. De boycot tegen Rusland heeft Europa alleen maar windeieren gelegd. De linkse idioten hebben op het verkeerde paard (Oekraïne, de VS en de islamitische olielanden) gewed! Ze beseffen nog steeds niet dat ze hiermee hebben meegeholpen om een derde wereldoorlog te creëren!

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Twee politici die in de vergetelheid zullen verdwijnen; “Obama………..Hollande

  Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Snel de sancties tegen Rusland opheffen , excuus aanbieden dat onze laffe rattenclub meegedaan heeft aan deze dwaze hersenschim van Obonobo en onze handelsbetrekkingen weer op peil proberen te krijgen .

  Beter een goede buur dan een verre vriend die altijd de verkeerde beslissingen neemt .
  Trouwens , een vriend is het allerminst , die heimelijke nazi-neger .

  Putin is geen lieverdje , maar hij lijkt me wel recht voor z’n raap !
  Niet te vergelijken met de mentaliteit van die zwarte aap .

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Hij mag dan wel geen “lieverdje” zijn, komt in ieder geval voor zijn land op.
   Kunnen die westerse slapjanussen nog wat van leren.
   EN……………..hij weet hoe muslims aan te pakken.

   “De terroristen vergiffenis schenken is de taak van God, Maar om hen naar HEM te sturen, is mijn taak……”

   Geliked door 3 people

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Voorspellingen van Edgar Cayce: Poetin zal de derde wereldoorlog voorkomen

  Poetin wordt door velen gezien als één van de bedreigingen van de wereldvrede. De voorspellingen van Edgar Cayce luiden echter heel anders. 80 jaar geleden voorziet de slapende profeet dat Poetin een derde wereldoorlog zal voorkomen.

  Bedreigt Poetin de wereldvrede?

  Gary Kasparov (oud wereldkampioen schaken) de oprichter van de anti-Poetin coalitie ‘het andere Rusland’ ziet in Poetin een grote bedreiging van de wereldvrede. Poetin is volgens Kasparov geen schaker daar bij dit spel de beste strategie met de beste zetten altijd wint. Bij Poetin zijn de schaakstukken en het speelbord echter niet te zien en wint het meest slechte plan. Kasparov ziet Poetin daarom dan ook meer als een bluffende pokerspeler met een onuitputbare hoeveelheid fishes die een potentieel groter gevaar is dan Hitler. Het westen is in slaap gesukkeld en zou niet zien wat Poetin aanricht in Rusland. Tsaar Poetin heeft een club stinkend rijke Russen om zich heen verzameld. De rijken beheersen ze de Russische media en zijn druk doende angst en minachting te creëren voor alles wat niet Russisch is. Tevens zijn zij eigenaar van de energievoorraden in het land. Poetin als hun leider kan daarom maar één ding doen. Meer macht vergaren en provoceren richting het Westen.

  Tijdens de NAVO top die onlangs is gehouden is Poetin/ Rusland ook weggezet als een bedreiging voor de vrede op de wereld. De NAVO gaat troepen sturen om de landen in het Oostblok gerust te stellen.

  Edgar Cayce, medium

  Edgar Cayce leeft van 1877 tot 1945 en was een helderziende en paranormaal medium. Bij zijn sessies raakt hij in een diepe trance. Hier heeft hij zijn naam de slapende profeet aan te danken.

  Cayce voorziet een nieuw tijdperk van verlichting en vrede als ‘goddelijkheid’ in de mens zich zou manifesteren op Aarde. Voor dit ‘koninkrijk van God’ bereikt wordt voorziet Cayce gebeurtenissen op het wereldtoneel die als apocalyptisch omschreven kon worden.
  De Aarde zal voor deze tijd aanbreekt gezuiverd worden door natuurrampen, economische ineenstorting en sociaal politieke onrust.

  Een aantal correcte voorspellingen van Cayce

  Cayce voorspelt in 1924 de beurscrash van 1929.

  Ook voorziet hij tijdens de crisis wanneer het weer bergopwaarts zou gaan.
  Hij profeteert over de opkomst en de val van Adolf Hitler en voorspelt accuraat het begin van de 2e wereldoorlog en dat Amerika in 1941 ook op het strijdtoneel zou verschijnen.
  In een staat van trance orakelt hij over de dood van Franklin D Roosevelt en John F. Kennedy.

  Hij spreekt over archeologische feiten die later in de toekomst correct blijken te zijn.

  Cayce heeft de vondst van de dode zeerollen en de nederzetting van de Essenen en de wedergeboorte van de natie Israël voorzien.

  Hij profeteert over het ineenstorten van de Sovjet Unie en het einde van het communisme.

  Eind jaren twintig en begin jaren dertig is Cayce de eerste die het omkeren van de polen beschrijft. Een idee dat de laatste 30 jaar steeds meer aandacht van geologen krijgt.

  De slapende profeet voorspelt geheel punctueel de dag van zijn eigen dood.

  Edgar Cayce over de derde Wereldoorlog

  In een sessie doet Cayce voorspellingen over de toekomstige zonden van de ‘Key nations’, oftewel de belangrijkste landen van de wereld. Gewaagde uitspraken voor in die tijd, maar praktisch allen bewaarheid geworden in het nu.

  Het grote Amerika zal haar motto “in God we trust” vergeten, in Engeland zal verwaandheid zegevieren, in Frankrijk de lust, China zal zich isoleren en India zal bepaalde kennis niet delen en Italië zal het toneel worden van onderlinge strijd. Tijdens deze zelfde seance benoemt Cayce Rusland als het baken van hoop. Cayce spreekt over een strijdtoneel in Lybië, Egypte, Ankara, Syrië en landen rond de Perzische golf. Dit zou de plek zijn waar volgens de slapende profeet de derde wereldoorlog zal beginnen.

  Zes maanden voor zijn dood zegt Cayce over Amerika: “Amerika mag dan opscheppen, maar ondertussen zijn ze een belangrijk principe vergeten; de zonden van Amerika”.

  Edgar Cayce: Poetin voorkomt de Derde Wereldoorlog.

  80 jaar geleden voorspelt Edgar Cayce dat Poetin een belangrijke rol gaat spelen in het voorkomen van de Derde Wereldoorlog. De slapende profeet weet in die tijd al dat alles in onze wereld van het nu om geld zou gaan draaien. Rusland zou hierin de ‘doorn in het lichaam van de financiële machten worden. Krachten die zich na de Tweede Wereldoorlog tegen de mensheid keren en waar de door de banken veroorzaakte crisis van 2008 een schrijnend voorbeeld is.

  In 1932 wordt aan de slapende profeet gevraagd politieke en economische trends in Europa te voorspellen. Cayce wijst gelijk naar Rusland. Europa wordt door hem geschetst als een huis dat is ingestort door de hebzucht van enkelen. Eén bepaald land zal gaan fungeren als de ‘nagel aan de doodskist van de financiële elite. Dat land zou volgens de slapende profeet Rusland zijn.

  Als we kijken naar de tijd waarin wij nu leven zien we dat de wereld zich in de klauwen van de bankkartels bevindt. Clubs als het IMF, de Wereldbank en het wereldwijde netwerk van Centrale banken maken de dienst uit en houden de wereld gevangen in een soort van permanent bankroet. Hele volken worden opgezadeld met schulden die ze nooit terug zullen kunnen betalen.
  Door Rusland zal de hoop voor de wereld komen volgens Cayce. Niet door communisme maar door vrijheid. Rusland zal de oppositie worden van de verwerpelijke morele waarden van het Kapitalistische Westen en hiermee het baken van hoop voor de wereld worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s