De opwarming van de aarde slaat weer toe: In de Sahara sneeuwt het voor het eerst sinds 37 jaar

screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Op foto´s is te zien dat het in de Sahara na 37 jaar weer eens heeft gesneeuwd. Zoals de “Daily Mail” bericht is het de eerste keer sinds februari 1979 dat er in het Algerijnse Sahara-dorp Ain Sefra sneeuw gevallen is.

inselpresse

De laatste keer duurde de sneeuwval in het gebied ongeveer een uur. Deze keer sneeuwde het de hele dag. Karim Bouchetata, een amateurfotograaf, maakte de foto´s van de met sneeuw bedekte zandduinen. Hij zei:

“Iedereen was verbaasd dat er sneeuw viel in de woestijn. Dat komt zelden voor. Het zag er prachtig uit toen de sneeuw op het zand lag en het bood een prachtig schouwspel voor een fotoserie.”

Ook “The Telegraph” bericht dat sneeuw op zandduinen zeldzaam is, maar dat het in de bergen van de Sahara af en toe voorkomt.

De Sahara strekt zich uit over het grootste deel van Noord-Afrika, waarbij de temperatuur daar gedurende de afgelopen honderdduizend jaar steeds opnieuw veranderd is.

Volgens deskundigen zal de woestijn over ongeveer 15.000 jaar weer groen zijn.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Door: Katherine Rodriguez

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat. Bookmark de permalink .

13 reacties op De opwarming van de aarde slaat weer toe: In de Sahara sneeuwt het voor het eerst sinds 37 jaar

 1. Driek zegt:

  Het zou fijn zijn wanneer heel Afrika onder een dikke sneeuwlaag wordt bedolven. Voorgoed.

  Geliked door 3 people

 2. Ik geloof niet zo in klimaat verandering door opwarming van de aarde.

  Like

 3. Doc zegt:

  Het is helemaal niet warmer geworden de laatste tijd.In de jaren dertig was het veel warmer, je kan dat allemaal nazien en zelf uitzoeken als je de ouwe kranten erop na ga houden.Tony Heller heeft dat gedaan en zie het resultaat: https://www.youtube.com/watch?v=Gh-DNNIUjKU In de presentatie legt tony ook uit hoe je op kranten koppen kan zoeken.Met google kan dat niet want ze hebben opzettelijk dat script eruit gehaald,Tony zegt dat ie dat script in vijf minuten kan maken maar dat wil google niet want die zitten ook in de scam.Het gaat namelijk om triljarden dollars, so just follow the money.

  Grote boosdoener was toen James Hansen natuurlijk een Nasa gast. Zijn opvolger Gavin Schmidt is het zelfde laken en pak maw. gesjoemel met cijfers.Trump heeft een onwijze hekel aan die Schmidt met zijn gehuigel, grote kans dat Schmidt op 20 Jan volgend jaar zijn biezen kan pakken.

  De site van Tony: The Deplotable Climate Science Blog http://realclimatescience.com/ met dagelijks items van hoe ze met cijfers rotzooien.Tony is ook adviseur van het team Trump als het over klimaat gaat en zijn vriend is door Trump aangesteld om orde op zaken te stellen. Het eerste wat Trump gaat doen is zorgen dat de NASA zich nog alleen maar met ruimtevaart enz enz gaat bezighouden. Ze mogen de satellieten lanceren maar de dataverwerking over het klimaat komt geheel toe aan de NOAA.
  Het is namelijk gebleken dat die NASA gasten met de cijfers rotzooien.Trouwens de bezem moet er ook nog door bij de NOAA.

  Geweldige lezing over hoe al die IPCC rapporten geen ene reet voostellen want zit vol met statistische fouten en de uitkomsten zijn 100% flauwekul : https://www.youtube.com/watch?v=THg6vGGRpvA.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Dus 37 jaar geleden sneeuwde het ook en dat zal vast niet van de opwarming gekomen zijn.

  Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 6. Mirjam zegt:

  De natuur is over het algemeen heel grillig, altijd grillig. En zeker niet voorspelbaar. Wie zijn wij om over zoiets prachtigs een oordeel te kunnen vellen, wanneer deze aarde al tig jaren bestaat? We kunnen nooit met volledige zekerheid zeggen, dat de weerschommelingen, natuurrampen, extreme seizoenverschuivingen die nu plaatsvinden, abnormaal zijn. Misschien zijn ze dat niet en is het gewoon een volkomen normaal gegeven dat dit gebeurt. Alleen hebben wij, mensen, het niet continu meegemaakt of hebben deze natuurgrillen wel plaatsgevonden, maar dan in tijden dat men deze, wegens gebrek aan kennis, niet kon herkennen, noteren en/of analyseren.

  Denk eraan, WIJ zijn niet miljoenen jaren oud en kunnen daarom niet voor de volle 100% zeker zijn, zoals de natuurwetenschappers ons willen laten geloven, dat dit alles komt door de opwarming van de aarde. En als dit wel zo is: zou ons tijdperk dan het enige zijn waar die opwarming plaatsvindt of plaats heeft gevonden?
  We kunnen alles onderzoeken, maar soms ontbreken complete tijdzones in het beschikbare onderzoeksmateriaal en dan heb je geen continuïteit en juistheid in de tijdsperiodes.
  De natuur is sterker dan we allemaal bij elkaar en dat zal altijd zo blijven. Het is de mens die zichzelf vernietigd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s