Israël: we betalen niet meer aan de VN

screenshot_13

De woede van Israël over de VN-resolutie over nederzettingen in Palestijns gebied is nog niet geluwd. Premier Netanyahu zegt dat hij met onmiddellijke ingang de financiële bijdrage aan een aantal VN-instellingen heeft stopgezet.

nos

Eergisteren nam de VN-Veiligheidsraad een resolutie aan waarin staat dat Israël moet stoppen met de bouw van nederzettingen in de Palestijnse gebieden. De kolonisatie is volgens de tekst in strijd met het internationaal recht.

Israël liet direct al weten dat het zich niet zal houden aan de VN-resolutie, maar doet er vandaag nog een schepje bovenop. Netanyahu zegt dat hij alle contacten met de VN zal heroverwegen. Ook heeft hij naar eigen zeggen de Israëlische bijdrage stopgezet aan vijf instellingen die volgens hem vijandig tegenover Israël staan. Het zou gaan om een totaalbedrag van 7,5 miljoen euro.

Obama

Netanyahu haalt ook uit naar de Verenigde Staten. Dat land heeft soortgelijke resoluties altijd van een veto voorzag, maar deed dat gisteren niet en onthield zich van stemming.

Volgens de Israëlische premier was dat “een schaamteloze anti-Israëlische valstrik van de regering-Obama”. Hij zegt uit te zien naar de samenwerking met Obama’s opvolger Trump. Die liet gisteren al weten dat hij het niet eens is met de Amerikaanse stemonthouding bij de VN.

Bron:
http://nos.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Donald Trump, Israël-vijandigheid, kwaadaardige opzet, Obama, Rotzakken, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

25 reacties op Israël: we betalen niet meer aan de VN

 1. Groot gelijk van Israël. Wie denkt Obama wel wie hij niet is, sodemieter vast op.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  ‘Bij het scheiden van de markt leert men de kooplui kennen’.
  Obama toont zich een uiterst slecht verliezer door het uithalen van deze slinkse streek.
  Trump zal dit ongetwijfeld recht zetten maar er is toch een slechte dienst bewezen aan het imago van de Verenigde Staten.
  Velen in de VS zullen met verlangen uitzien naar de dag dat deze bedrieger het Witte Huis verlaat.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 3. carthago zegt:

  Alweer een laatste oorlogsmisdaad van de vallende kokosnoot uit Washington. Israël moet helemaal nooit meer 1 dollar bij gaan dragen aan de Verenigde nazi’s, als voorbeeld voor een vredige wereld.

  Like

 4. Hendrik zegt:

  Wij moeten ook stoppen met het betalen van die moslim club!

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Als Amerika straks ook de knip dichtdoet , dan zal die VN toch wel drastisch moeten bezuinigen .
  Heb wat dat betreft hoge verwachtingen van Trump , hij is bot maar in sommige gevallen is dat prima !
  Hopelijk zullen er binnenkort in Europa ook een aantal leiders zijn die de geldkraan naar al dat soort instituten dichtdraaien .
  Kunnen ze volgend jaar op de fiets naar hun vergadering in een sportlokaal of zo .

  Wat zijn dat voor verdwaalde instellingen , links en pro-islam ?
  We moeten onze eigen vijanden financieren ?

  Is iets dergelijks ooit in de niet zo recente geschiedenis gepasseerd ?
  Zijn we nou hélemáál geschift ?
  Het lijkt er wel op .

  Like

 6. Thoth zegt:

  En de alle VN-resoluties tegen Israël, het zijn er meer dan elke ander land, kortom : afsluiten die handel. Zij moeten een meer realistische beleid gaan voeren. Nu hebben ze b.v. een Saoedische voorzitter van de …. mensenrechten. Die gasten zijn knettergek.

  Geliked door 1 persoon

 7. Peterdm zegt:

  Dictator landen mogen mee stemmen in de VN, arabische olie dollars doen de rest. De VN is het meest ondemocratische instelling ter wereld.
  Vanaf 1948 zijn er honderdduizenden joden verdreven uit het oude Arabieren Ottomaanse rijk met achterlaten van hun huizen en grond, zij konden alleen naar Israel. Deze arabische jihadistische diefstal met vele moorden op joden is nooit gecompenseerd. De VN is een instelling waar een dictator even veel recht heeft als bv. Nederland.
  Nieuw Zeeland….. Ik zal nooit meer producten kopen uit Nieuw Zeeland! Boycot dit Arabisch schapenstal! Na 20 januari gaat Donald Trump de VN op zijn plaats wijzen,

  Geliked door 1 persoon

 8. Ongelovige zegt:

  Israel verdraagt geen kritiek op joodse nederzettingen, maar westerse joden steunen wel de islamitische nederzettingen in het Westen.
  Deze week ook weer: in de VS wordt het registreren van het verblijf van moslims uit terreurlanden verboden, tot groot genoegen van een zekere… Cohen aldaar. Begrijpe wie kan.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Kritiek is één ding. een VN-resolutie is wel even wat anders.

   Like

  • Asgard zegt:

   Klopt helemaal,..ik had ook zon reactie gestuurd maar die werd niet geplaatst omdat ik het woord Joden er ook bij haalde,…ik heb een groot hart voor Israel en haar bewoners, maar ik mag geen kritiek leveren op westerse Joden die doelbewust bezig zijn om met andere multinationals Europa naar de galemiezen te helpen,…kom op EJ Bron ik stand voor Israel maar ben een geboren Germaanse Europeaan dus ik mag kritiek hebben op zowel westerse Joden als westers moslims of arabieren, ik leef nog steeds in mn eigen continent en niet in een of andere zandbak.

   Like

 9. Thomasson zegt:

  De man heeft groot gelijk. Tijdens de feestdagen hoort men hier vaak de slagzin: Jij bent een rund, als jij met vuurwerk stunt. Netanyahu ziet het ietsje anders: Jij bent een rund als de VN met je poen stunt. De VN is allang niet meer de organisatie die de wereld moet beschermen. Het is al tientallen jaren in de handen van de Derde Wereld; vooral van Afrikaanse en islamitische handen. Parasieten die veel praatjes hebben en anderen laten dokken. Wat voor voordeel heeft een land zoals Israël, maar ook wij? van de VN? Van sub-organisaties zoals UNICEF en andere smerige toko’s die bol staan van corruptie, bedrog en verduistering van miljarden? Waarom zou Israël blijven betalen voor een slangenkuil die overduidelijk haar vijand is? Laat de hele VN gedoe maar lekker oprotten. Dan heeft ze van de zooi smeerlappen daar geen last meer.

  Like

 10. Nemesis zegt:

  Geen land zou meer moeten betalen aan de VN.

  De kans bestaat dat de volgende president de VN eruit gooit. Ze zitten namelijk op aan hun geleende grond en gebouw. Met de huidige samenstelling kunnen ze het beste naar Saoedi Arabie verhuizen.

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Zelf betaal ik ook al jaren niet meer aan goedendoelen organisaties met “World” in hun naam, bij voorbeeld het World Wildlife Fund. Het meeste geld verdwijnt daar in de bureaucratie.

  Like

 12. kruisridder zegt:

  Ik geef uit mezelf nergens aan. Het zijn allemaal linkse antisemitische clubs die niks anders doen dan ervan vreten. Een goede zet dat Israel geen cent meer afdraagt aan de VN.

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  Help de mensen in je naaste omgeving maar als ze daarom vragen.

  Like

 14. Cathja zegt:

  Ter elfder ure tóch nog een trap na van Obama. Want hém verdenk ik ervan dat de VS zich moest onthouden van stemmen. Smerig!
  Maar Obama’s spel is binnenkort uit, en dan krijgt Israël hopelijk de vriend die het verdient. Een échte vriend, die opkomt voor de belangen van dit zo geplaagde land.
  Nethanyahu heeft er goed aan gedaan de ambassadeur op het matje te roepen. Laat de VS maar weten dat dit een smerige rotstreek is! En een goede beslissing dat er geen donaties meer worden gedaan aan de VN. Huichelachtige troep daar!

  Like

 15. Thoth zegt:

  Maar het antisemitisme gaat gewoon door, zie hier de ‘bevolkingsexplosie’ :

  Like

 16. Jan zegt:

  Sarah Palin Urges Donald Trump To Get America Out Of The United Nations

  Like

 17. Jan zegt:

  Korte metten met ‘immigranten’ in Israël: 20% van salaris inleveren tot vertrek, daarna pas uitbetaling van ingehouden deel. Werkgevers dienen een bijdrage te leveren van 16%. ‘Mensenrechtenorganisaties’ jammeren (wat traditie is)

  Israel behält künftig 20 Prozent des Lohns von Asylbewerbern  Arbeitende Asylbewerber müssen in Israel künftig mit großen Einbußen rechnen: Sie sollen ein Fünftel ihres Lohns in einen Fonds einzahlen, der ihnen erst bei der Ausreise ausgezahlt wird. Einen entsprechenden Zusatz zum Einwanderungsgesetz verabschiedete das Parlament, wie die Tageszeitung „Haaretz“ berichtete.

  Das Gesetz soll demnach im April in Kraft treten. Laut dem Bericht werden auch die Arbeitgeber verpflichtet, eine Summe in Höhe von 16 Prozent des Lohns zu zahlen.

  Menschenrechtsorganisationen warnten, der Vorstoß werde die Armut unter Asylbewerbern sowie die Lage im Süden von Tel Aviv verschärfen, wo viele Asylsuchende leben. „Die praktische Bedeutung dieses Gesetzes ist, dass den Asylsuchenden 20 Prozent ihres Bruttogehalts abgezogen wird. Es trifft die Schwächsten in unserer Gesellschaft“, sagte Rechtsanwältin Michal Pinchuk, Direktorin von Assaf, der „Hilfsorganisation für Flüchtlinge und Asylsuchende in Israel“.

  https://www.welt.de/politik/ausland/article160860842/Israel-behaelt-kuenftig-20-Prozent-des-Lohns-von-Asylbewerbern.html

  Prima actie, kan men hier nog wat van leren.

  Like

 18. Jan zegt:

  Actions have consequences.

  In response to last month’s United Nations Security Council resolution demanding an end to Jewish settlements within alleged Palestinian territories, Israel has announced plans to suspend an estimated $6 million in funding to the U.N.
  ….
  http://www.bizpacreview.com/2017/01/08/actions-consequences-israel-announces-cut-funding-un-433125

  Like

 19. Jan zegt:

  Ted Cruz dient motie in om financiering aan de Verenigde Nazi’s fiks terug te schroeven wegens hun laatste stemming dat Israël feitelijk niets met de Joodse civilisatie en geschiedenis heeft te maken

  “Bigots, anti-Semites, and terrorist advocates” are “spreading hatred and inciting violence” from within the halls of the United Nations with full backing of the international organization, according to a report that shines new light on the lack of proper administrative oversight at Turtle Bay.

  “Most striking for an organization founded on the ashes of the Holocaust, the UN enables its accredited NGOs [non-governmental organizations] to play a central role in promoting modern anti-Semitism,” the report states.
  “Although the preamble of the UN Charter promises the equal rights of nations large and small, UN-accredited NGOs foster the destruction of the UN member state of Israel.”

  Add your name if you agree — no US funding for the UN until the Israel vote is reversed: https://t.co/TH0TECVY1a #StandWithIsrael

  — Ted Cruz (@tedcruz) December 27, 2016

  http://www.thegatewaypundit.com/2017/01/ted-cruz-creates-bill-cut-off-funding-u-n-anti-israel-vote/

  Like

 20. Jan zegt:

  rest

  The bill would stop the flow of funds until the president confirms the repeal of a U.N. Security Council resolution that called Israel’s expansion into Palestinian territories a violation of international law.

  Cruz said President Obama “betrayed decades of robust bipartisan American support for Israel” by having his administration abstain from voting on the resolution rather than vetoing it.

  “Congress must hold the U.N. accountable and use our leverage as its largest contributor to push for the repeal of this resolution, making it clear to the world that Congress stands unequivocally against efforts to undermine Israel,” he added…
  ……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s