Pas op, onruststokers!

screenshot_27

(Door: Hans Heckel – Vertaling: E.J. Bron)

Vaak raken heersenden in het nauw, omdat de burgers van het land ontevreden met hen zijn. Bijvoorbeeld, omdat hun politiek verkeerd of zelfs levensgevaarlijk bleek te zijn. Dat is niet fijn voor de leiders, maar ze zijn immers geen hulpeloze idioten. Daarom heeft de hoge politiek door de eeuwen heen allerlei trucs bedacht hoe ze de onvrede sluw kan wurgen. Bijzonder populair als middel tegen oppositie is de “oproep tot het sluiten van de gelederen”. Daarmee worden de ontevredenen automatisch tot “splijters van de samenleving” verklaard, die “polariseren’. Daarbij maant men het volk aan tot “matiging” en tot “bezonnenheid”, omdat dan iedereen die protesteert heel elegant als “onruststokers” gekapitteld kunnen worden.

preussische-allgemeine-zeitung

In de afgelopen dagen was er opvallend veel sprake van “het sluiten van de gelederen” of van “bezonnenheid”, wat niets anders kan betekenen als: de machtigen en hun herauten in de media zijn nerveus. Heel nerveus zelfs, want enkelen van hen schieten bij het inslaan op de critici zover aan het doel van matiging voorbij dat zij zich zelf prijsgeven aan de belachelijkheid.

De chef van de Groenen, Cem Özdemir, twitterde na de aanslag in Berlijn: “Diegenen die de aanslagen plegen, dat zijn de haatpredikers” en “daar hebben we niet nog meer van nodig”. Deze aanval was niet gericht tegen bijvoorbeeld de massamoordenaar van de Breitscheidsplatz, maar tegen de chef van de AfD in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, Marcus Pretzell. Die had de brutaliteit bezeten om de met de ongecontroleerde massa-immigratie het land binnengedrongen terreur met de ongecontroleerde massa-immigratie in verband te brengen en hij had er bovendien aan herinnerd wie daarvoor de hoofdverantwoordelijkheid draagt. Die persoon noemde hij “terreurkanselier”.

Dat vond Özdemir onvergeeflijk. Bij zo´n aanslag zou men namelijk dichter bij elkaar komen (de gelederen sluiten!), dat zou het fatsoen gebieden (matiging!). Wie echter noch met hem noch met de kanselier dichter bij elkaar wil komen, staat wat betreft Özdemir op hetzelfde niveau als de massamoordenaar van Berlijn. Alle respect! Pretzell had “alleen maar” de kritiek op Merkel´s (volgens hem) onverantwoordelijke immigratiepolitiek polemisch toegespitst. Özdemir daarentegen houdt zich met zulke flauwekul helemaal niet meer bezig en verklaart aan Pretzell de morele vernietigingsoorlog. Tussen twee haakjes: het heeft wel iets wanneer men vertegenwoordigers van de volgens peilingen grootste oppositiepartij in één pot gooit met massamoordenaars en tegelijkertijd “fatsoen” en maatschappelijk “dichter bij elkaar komen” predikt. Menig burger zou hierin een bepaalde tegenstrijdigheid kunnen ontdekken.

Dat kan wel zijn, maar de richting klopt desondanks: zo springt de commentator van de “Spiegel” hem bij: “Wie de situatie nu, zoals de cynici van de AfD, wil misbruiken om mensen tegen elkaar op te stoken, bedrijft de zaak van de terroristen.” Uitermate handig: “Mensen tegen mensen”- dat kan niemand fijn vinden. Als er daarom protest en kritiek dreigen, dan maken we van de dame, die we zojuist nog tot de “machtigste vrouw ter wereld” hebben verheven, gewoon een eenvoudig “mens”, en al haar critici zien er verachtelijk uit.

Bij de waarnemer van de “Zeit” beginnen na de schok over zo´n aanslag direct, zoals hij schrijft, de zorgen “dat zo´n aanslag eens temeer de samenleving in tweeën zal delen”. Deze tweedeling zou aangewakkerd worden door “kortzichtige reacties” zoals die van de mega-schurk Donald Trump: die zou toch daadwerkelijk een verband gelegd hebben tussen de aanslag in Berlijn en het radicaalislamitische terrorisme, schimpt de “Zeit”. “De ´Islamitische Staat´ en andere radicaalislamitische terroristen zouden voortdurend christenen als deel van hun globale Jihad afslachten, ging Trump tekeer”, windt het vooraanstaande Duitse weekblad zich op. Daarmee zou de toekomstige Amerikaanse president “de openlijke oproep tot polarisatie” bedrijven.

Pretzell heeft toch gelijk, zelfs in Parijs bevonden zich via Duitsland binnen gesijpelde “vluchtelingen” onder de moordenaars en de bijlmoordenaar van Würzburg was eveneens van dit etiket voorzien. Van zijn kant heeft Trump alleen maar uitgesproken wat algemeen bekend is – wellicht iets te snel, want de (of de meerdere?) dader(s) van Berlijn waren nog niet bekend. Maar dat ISIS doelbewust christenen afslacht, is de veelvuldig bewezen waarheid.

En precies daar gaat het immers om: juist omdat het om de waarheid gaat, moet deze met alle middelen tot het uiterste bestreden worden. De “politieke correctheid” heeft pas gewonnen als niemand het meer durft om op de vraag “Hoeveel is twee plus twee?” gewoon “vier” te antwoorden. Als hij in plaats daarvan angstig gedienstig de aanwijzingen van de hoge politiek gehoorzaamt of in de “Zeit” of de “Spiegel” bladert tot hij een antwoord heeft dat de regels van “bezonnenheid” en “het sluiten van de gelederen” respecteert.

Bovendien brengen Pretzell & Co de vastgelegde rollen in het politieke spectrum aan het wankelen. Het recht om aan te klagen hebben uitsluitend diegenen die ergens “links” staan, terwijl rechts diegenen zitten die men naar believen scherp en mateloos mag aanklagen. Wie aan deze rolverdeling komt, begaat een doodzonde, omdat hij de heersende morele hiërarchie betwijfelt en daarmee de machtsverhoudingen.

De iets ouderen onder ons herinneren zich nog goed hoe de vroege Groenen iedere NAVO-ondersteuner en antipacifist tot “oorlogsophitser” mochten verklaren. Dus tot een onpersoon, die de opzettelijke bedoeling heeft Duitsland, Europa, ja, de hele wereld te vernietigen. Want met oorlog werd destijds, meer dan 30 jaar geleden, de wereldoorlog tussen de NAVO en het Pact van Warschau bedoeld, de “atomaire Holocaust”. Diegenen die zo met de vrede begaan waren, maakten de voorstanders van defensie daarmee tot verantwoordelijken van misdaden die nog niet eens hadden plaatsgevonden, die alleen maar in theorie bestonden. De uitspraak “soldaten zijn moordenaars” staat in deze traditie al meer dan 20 jaar lang onder de hoogste gerechtelijke bescherming als “vrijheid van meningsuiting”.

Wie tegenwoordig echter wijst op de zeer concrete gevolgen en gevaren van een duidelijk links geïnspireerde immigratiepolitiek wordt neer geknuppeld tot het morele niveau van massamoordenaars. Maar, zoals in het begin al genoemd: we moeten dat in verband zien. Volgend jaar vinden er belangrijke verkiezingen plaats en het laatste wat de gevestigde orde nu kan gebruiken, is dat de Duitsers weer nauwkeuriger naar de immigratiepolitiek en diens gevolgen kijken. Dus moet er met scherp en met nog scherper geschoten worden. De commentator van het (anders overwegend respectabele) “Cicero” fluistert zelfs geheimzinnig dat er “mensen zouden zijn die het bevalt wat er gisteren in Berlijn gebeurde”. En hij bedoelt daarmee “ook die politici, … die publicisten, die koortsachtig op zulke daden wachten om er een slaatje uit te slaan.”

Wat moet je daarop zeggen? Publicisten “verheugen” zich op gebeurtenissen, omdat ze anders geen stof zouden hebben die ze zouden kunnen behandelen? Oppositiepolitici “verheugen” zich over catastrofes, omdat ze anders niets te bekritiseren zouden hebben?

De “goede” publicist is dus diegene die alle afzienbare problemen net zolang ontkent tot ze rijp zijn om te ontploffen. Want alleen voor hem is de algemene catastrofe ook een persoonlijke, omdat deze hem als huichelaar of blinde vis ontmaskert. En “met groot besef van verantwoordelijkheid” noemen we alleen maar zulke politici die ons met vrolijk gemoed en vol met de beste ideologische bedoelingen naar de volgende catastrofe sturen, terwijl diegenen die waarschuwen allemaal ophitsers zijn die zich “verheugen” in de realiteit van hun duistere voorspellingen.

Nu wordt het misschien duidelijk waarom de kwaliteit van zoveel media zo is afgenomen. En met hen het niveau van de politieke leiding.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Pas op, onruststokers!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Zeer herkenbaar. Temeer, daar het genoemde ‘beroep op het sluiten van de gelederen’ en ‘bezonnenheid’ overál vertegenwoordigd is; níet alleen in de -directe- politiek en, laten we dat elkaar vooral niet wijsmaken, zelfs niet alleen bij Links:
  Ook op, bv., deze site steekt het van tijd tot tijd de kop op. Ergo kan men concluderen, dat het geen enkele richting vreemd is.
  Wat voor ons slechts een waarschuwing kan zijn: Waak ervoor, dat het de overhand krijgt, want het resulteert al te gemakkelijk in kudde-gedrag.

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Alles wordt veranderd, omgedraaid, vervalst ten gunste van henzelf en hun beleid, het beleid ook om dit af te maken kost wat kost.

  Geliked door 2 people

 3. Dit is duidelijke taal, prima stuk met een goede uitleg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pieter G zegt:

  De media en de politiek die de islam faciliteren zijn de hoofdschuldigen aan de ramp die zich voor onze ogen voltrekt. Hun onverantwoordelijk handelen afwenden op de mensen die er continu voor waarschuwen is 2 maal misdadig. Ik hoop dat ze opgepakt en berecht zullen worden wanneer hun dodelijke spel afgelopen is en de realisten het roer over nemen.

  Onze koning heeft net een kerstpraatje gehouden. Volgens de Telegraaf worstelde hij ermee.
  Ik ken andere mensen die ook vreselijk worstelen, namelijk de nabestaanden, de ouders, broers, zussen familie en vrienden van de overledenen in Berlijn.
  Het geworstel van de koning gaat over een nietszeggende preek. Niet tegen de daders of de verantwoordelijke politici of media, maar tegen diegene die als loslopende prooi dienen. Het volk.
  “Zijn volk” …. Doe eens iets nuttigs tegen de dodelijke islam!…Man….De koning is omringt door pracht en praal en zal geen champagne glas minder drinken. Omringt door hekken en veiligheidsmensen die zijn leventje en het aanhangsel zo aangenaam mogelijk maken. Al die hypocriete praatjes gaan nergens over. betekenisloos. Het vliegtuig staat klaar, en morgen weer een receptie om het goedmens ideaal te verkondigen.
  De verandering zal van de mensen zelf moeten komen.. Het is algemeen bekent op wie we kunnen rekenen. De vrijheid van godsdienst is minder belangrijk dan de islamterreur de kop indrukken.
  De vrijheid van godsdienst is geen legitimatie voor terreur. Ook al denkt en vindt de VVD van wel.
  Wie op de VVD stemt heeft verloren. Het is of de PVV of de dood.
  Zo simpel is het.
  En ik weet waar ik voor kies.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Je zal elke vrijheid en privilege van godsdiensten dan moeten afschaffen.
   Dus ook onderwijs en belasting voordelen.
   En dat willen die christen gekkies niet.
   Aan wie is het anders te bepalen wat wel of niet een godsdienst zou zijn en wat niet.
   Dat wordt een oeverloze discussie.
   Als ik daar over zou gaan dan ben ik daar gauw klaar mee, dus aan wie is het om dit dan te bepalen.
   Iedereen mag geloven wat hij of zij wil, maar niet verder dan je eigen voordeur.
   Zet alles maar weg onder de noemer, hobby, vrijetijdsbesteding.
   Dan heb niemand ergens last van.

   Like

 5. Peterdm zegt:

  De socialisten en democraten EU-elite wil alleen dat het volk gaat wennen aan hun geliefde islamitische jihadisten. Zij vragen ons op te letten als u een kerstmarkt gaat bezoeken. Bent u de “lul” dan hebben de socialisten en democraten altijd een doos met kaarsen om ter plaatse aan te stoken om te zeggen islam=vrede.

  Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  Hé, dat ben ik ook, een ‘onruststoker’, Ik ga nl. de politici, media, scholen en meer van dat gespuis, eindelijk eens hun nek omdraaien. Zij leven in de vorige eeuw en hebben reeds genoeg ontzettende schade toegebracht in Nederland en Europa.Er veranderd helemaal niets hierdoor, het blijft hetzelfde en nog meer.. Elke keer een kaasplank, een beetje van dit, minder van dat. Alleen wanneer de b.v. de een politieke partij van deze eeuw éne keer zegt ‘minder’, breekt de hel los. Zelfs een oud-hoofdcommissaris, b.v. Riessen, denkt dan dat de frontman opgehangen moet worden en de mensen die hem steunen het land gezet moeten worden. Mijn land, waar ben je dan mee bezig? Maar goed, volgend jaar is er een verkiezing, ik hoop dat de mensen nu eens duidelijk hun verstand gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 7. Henk zegt:

  Dit zien we hier terug bij de linkse OM die dus nu met politiek begonnen is .
  Zij gaan er op toezien wat er gezegd word de komende tijd .
  Als je een landverader geen landverader meer mag noemen
  dan gaat het ondergronds en dan begind de strijt pas echt .

  Geliked door 2 people

 8. williaan zegt:

  Vandaar dat Juncker consequente aanpak nepnieuws wil want de waarheid meot nietbekent worden. Er is natuurlijk zeer veel nepnieuws helaas,verspreid door veel waanzinnigen die het verpesten.

  Like

 9. teun klein zegt:

  waar de linkse kliek niet tegen kan is de waarheid!!! het vrije woord !! het beste wapen wat er is!!ZIE OOK DE RECHTSZAAK VAN WILDERS!!DOOR HET VRIJE WOORD TE GEBRUIKEN, WORDEN MENSEN WAKKER GESCHUD, EN BEGINT DE LINKSE KERK IN PANIEK TE RAKEN!!DE LAATSTE STROHALM VAN LINKS IS MENSEN ZOALS WILDERS DE MOND TE SNOEREN!!! MAAR HET VRIJE WOORD IS DOOR NIEMAND TE STOPPEN!! EINDELIJK BEGINNEN DE MENSEN IN TE ZIEN DAT DE BOMAANSLAGEN EZN STEEDS ERGER WORDEN DOOR MEER ISLAM TOE TE LATEN!! DIT ZAL NOOIT STOPPEN!!!OMDAT DE MOSLIMS ZICH BEROEPEN OP DE KORAN!!! EN ZWAAR GESTRAFT ZULLEN WORDEN DOOR ALLAH ALS ZE NIET DOORGAAN MET DODEN VOOR ALLAH.! STEM PVV NU HET NOG KAN!! LAAT NEDERLAND DOOR U STEMGEDRAG GEEN MOLENBEEK WORDEN ,OF DE VELE NO CO ZONES WAAR ZELFS DE POLITIE NIET MEER DURFT TE KOMEN!! MAAK NEDERLAND WEER GEZOND EN STEM OP GEERT DIE TENSLOTTE ZIJN VRIJHEID OPGEGEVEN HEEFT VOOR NEDERLAND!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s