Speciale betrekkingen: Rusland ondersteunt Servië met militair materieel

screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

De speciale betrekkingen tussen Rusland en Servië hebben het overleefd en werken nog steeds, hoewel de Servische regering op dit moment streeft naar een EU-toetreding – echter tegen het toenemende verzet van de bevolking in. Nu kwamen de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, en de Servische minister-president, Aleksandar Vučić, in Moskou overeen dat Rusland Servië onder de armen grijpt met de levering van militaire techniek. Concreet gaat het om zes MiG-29 gevechtsvliegtuigen en meerdere tientallen pantservoertuigen.

duits-zuerst

De marktprijs van het “geschenk” zou ongeveer € 600 miljoen bedragen. Volgens de persdienst van het Servische kabinet moet het officiële akkoord nog voor Kerstmis ondertekend worden.

Wat betreft de manieren van levering wordt op dit moment nog over twee varianten overlegd. Het materieel zou compleet geleverd en daarna in Servië gemoderniseerd kunnen worden, of de modernisering vindt in Rusland plaats. Met het inhalen van de achterstand in bewapening wil Belgrado zijn positie in de regio versterken.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland, Servië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Speciale betrekkingen: Rusland ondersteunt Servië met militair materieel

 1. Ik geef ze groot gelijk, versterken kan geen kwaad.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ongelovige zegt:

  Geen wonder dat het ex-Oostblok terug in Ruslands’ handen gedreven wordt. Zij dachten in de hemel toegelaten te zijn (of worden), en het werd een bittere teleurstelling. Wie had in godsnaam 20 jaar geleden durven dromen dat de EU de weg vd islamisering ging inslaan? En zo dom ging zijn om een eenheidsmunt in te voeren, waardoor correcties dmv muntdevaluatie onmogelijk werden? En de financiele crisis van 2008 niet ging zien aankomen, met 47.000 duurbetaalde ambtenaren?

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Het lijkt op het eerste gezicht een fijn cadeau van Rus\land aan een vroegere “kolonie” en een dikke vinger naar de EU, maar…zou de Servische regering de tanks ook niet kunnen inzetten tegen de eigen bevolking als er onlusten dreigen n.a.v. een eventuele toetreding tot de EU en wat zou Rusland doen in dat geval?
  Zomaar een overpeinzing.

  Like

 4. Hans zegt:

  versterken en dan kosovo en bosnie terug veroveren. Moslims er uit gooien en in Servische ere herstellen.

  Geliked door 2 people

 5. Benesha zegt:

  Servië en Rusland zijn broedervolkeren, daarom werd Servië door de Nato vernederd. De haat tegen die valse Nato zit daar nog heel diep. en terecht.

  Geliked door 2 people

 6. Guardiacivil zegt:

  De moslims hebben daar in de Balkan op grote schaal genocide gepleegd en de NATO/NAVO heeft zich hierin zwaar verslikt en fout beoordeeld, ook dit gaat Brussel nog zwaar opbreken.

  Like

 7. Jan zegt:

  Rusland levert via Wit-Rusland wapens aan Servië

  Serbia will get eight Mikoyan MiG-29 twin-engine fighters and two Buk missile systems as a gift from Belarus, Serbian Defense Minister Zoran Dordevic told the Politika Serbian daily newspaper.

  https://sputniknews.com/europe/201701281050097038-serbia-get-belarus-fighters-mig/

  Dat is tegen het zere been van de sovjet EU

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s