Chef van de recherche: Graffiti is de schuld, niet Merkel

screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat zijn de oorzaken van moord en doodslag in onze steden? Van de verkrachting van jonge meisjes, inclusief de daaropvolgende gruwelijke verdrinking in een rivier? Van de agressieve overvallen van rand-debiele testosteronbommen op ambulancepersoneel, dat juist hun eigen familieleden wil helpen? Wat is ervoor verantwoordelijk dat er parallelsamenlevingen gevormd worden, waarin de bewoners nog niet eens het geestelijke niveau van apen bereiken?

Is het misschien een bepaalde religie, die ertoe oproept anders gelovigen te vermoorden? Of de anders gelovigen veracht en die vooral niet-islamitische vrouwen kwalificeert als sletten en hoeren en zodoende tot vogelvrij wild verklaart? Zijn het “vluchtelingen”, die voor een toename van verkrachting en moord, voor aanslagen op kerstmarkten verantwoordelijk zijn?

Helemaal fout. Natuurlijk niet. De oorzaak van dit alles is graffiti, dat niet op tijd verwijderd werd, aldus de inschatting van de actuele bedreigende situatie door Ralf Michelfelder, het hoofd van de recherche in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Graffiti op huismuren is de schuldige als er gemoord wordt. Daarbij komt nog een opeenhoping van graffiti uit de afgelopen jaren, dat eveneens niet verwijderd werd, omdat het weer niet meespeelde. Zoiets mondt uit in moord en doodslag, heeft Michelfelder zojuist ingezien:

De steden mogen het verwijderen van graffiti niet aan de weersomstandigheden overlaten, waarschuwt de chef van de recherche in Baden-Württemberg. Hij ziet complete wijken verpauperen – moord en doodslag dreigen.

Een nieuwe golf van graffiti is volgens de recherche een gevaar voor de veiligheid van de steden. “We stellen een toenemende verwaarlozing in de openbare ruimte vast”, waarschuwt de chef van de recherche Ralf Michelfelder. Sommige plekken in Baden-Württemberg zouden “steeds armzaliger” worden – en dat zou ten koste gaan van het gevoel van veiligheid bij de mensen. “De mensen zijn bang dat openbare ruimtes bezet worden.” Vaak zou niemand iets aan de graffiti doen. […] “Bij de graffiti van dit jaar komt ook nog die van vorig jaar. En bovendien die van een jaar daarvoor.” Op zulke plaatsen zou een neerwaartse spiraal op gang gebracht worden, die ervoor zou zorgen dat complete wijken zouden verpauperen. De chef van de recherche verwijst daarbij naar de “broken windows theory”, volgens welke zulke ontwikkelingen kunnen culmineren in moord en doodslag.

Het kan niet volledig worden ontkend dat verwaarloosde plekken in de openbare ruimte nog meer criminelen aantrekken. Als er ergens illegaal vuil gestort wordt, dan zal de volgende zijn vuil hier eerder neerleggen dan ergens anders. Als je in het omgekeerde geval consequent voor orde zorgt, bijvoorbeeld graffiti verwijdert, dan heeft dat ook een terugslag op de mentaliteit van de daar wonende mensen. Buurten kunnen verkommeren of zich herstellen. Desondanks blijft het verklaringsbeginsel veel te eenvoudig en gericht op één oorzaak.

Het laat buiten beschouwing dat mensen ook om andere redenen kunnen verkrachten, moorden en doodslaan dan wegens teveel graffiti in hun wijken. En er bestaan mensen die hun vuil ook uit het raam gooien, hoewel ze de beschikking hebben over afvalcontainers, gewoon uit gemak of uit een onbeschrijflijke primitieve achterlijkheid tegenover de gemeenschap waarin ze leven.

Zover kan het komen wanneer mensen geen binding met hun gastland voelen en dit ook niet kunnen ontwikkelen, omdat hen dit vooral taalkundig, maar ook uit gebrek aan gemeenschappelijk bindende ervaringen volledig vreemd is.

Sociologen zouden de chef van de recherche van zijn naïeve wereldbeschouwing kunnen afhelpen en hem laten zien wat allemaal het gedrag van mensen bepaalt en stuurt, welke relevantie bestaande lidmaatschappen van groepen hebben of kunnen ontwikkelen en van welke uitzichtloosheid sprake is om vreemdelingen te “integreren” als ze geen vereenzelviging met het land hebben of willen hebben.

Dan zou men er ook niet omheen kunnen om de islam als bepalend gedragselement van veel “immigranten” (illegale immigranten dus, die zich geen reet aantrekken van onze wetten) te benoemen. De islam bepaalt de manier van doen en het gedrag van zijn gelovigen. Hij geeft grondbeginselen voor de inschatting van de “ongelovigen”. Hij bepaalt het leven van zijn aanhangers en diegenen die in zijn invloedssfeer zijn groot geworden. Graffiti heeft dit effect niet.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, Multiculti, Overheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Chef van de recherche: Graffiti is de schuld, niet Merkel

 1. BertG. zegt:

  Niet te geloven dit. Met verbazing heb ik ’t zitten lezen.
  Onder welke steen heeft die mongool al die jaren geleefd.
  Overal waren die gasten leven ontstaan ratten plagen, hoe zou dat nou toch komen.

  Misschien een oplossing, we verbieden spuitbussen, open slaande ramen en balkons om vuil van uit te werpen.

  Geliked door 2 people

 2. GT zegt:

  Ze zeggen wel eens sommige dieren worden bedreigd met uit sterven, het moest andersom zijn mensen worden bedreigd met uitsterven, gewoon een natuurlijke selectie.

  Like

 3. Willie zegt:

  De IDIOOT !!!!!!

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  En dat zegt hoofd recherche van Baden-Württemberg.
  Met dat soort mensen op zulke en andere overheids- en rechterlijke posten zal het probleem steeds erger worden.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Vergeet niet ons eigen legeropperhoofd: het komt door de milieuverontreiniging en klimaatverandering.
   Deze mannen hebben kennelijk geen enkele schroom om de vele factoren die van belang zijn te herleiden tot één oorzaak: lineair en eendimensionaal denken.
   Mijn wantrouwen in de capaciteiten en het oordeelsvermogen van onze machthebbers wordt hiermee bevestigd. Schamen jullie je niet?

   Like

 6. Harry zegt:

  Nou , de oplossing is dus nabij : grafitti weg , islamprobleem wég !
  Alweer zo’n achterlijke Mof !
  Toch geen wonder dat miljoenen van hen braaf achter de führer aan liepen te hollen .
  Het heeft ook iets van doen met de volksaard , ben ik bang .
  Dat vólgzame , van die lui , dat is verontrustend .

  Terwijl ze in de techniek last hebben van een onbegrijpelijke veranderzucht , zijn ze wat dat betreft zo vasthoudend als de varkenspest .

  Geliked door 2 people

 7. falla zegt:

  Oorzaak en gevolg, kent men blijkbaar niet voldoende. Zeker niet de gevolgen van goed bedoelde oorzaken die totaal verkeerd uitpakken. De medaille heeft altijd twee kanten.

  Like

 8. Golden Girl zegt:

  Geef de fabrikant van de spuitbussen de schuld, achterlijke mafklapper

  Like

 9. Dit is echt niet te geloven. Wat heeft die mongool voor een opleiding gehad, zeker de Academie
  voor beeldende Kunsten .

  Like

 10. Thoth zegt:

  (..)Van de agressieve overvallen van rand-debiele testosteronbommen op ambulancepersoneel.(..)

  Nou nog beter is, op meisjes en vrouwen :

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/adolfs_angels.html

  Like

 11. Ron zegt:

  Ralf Michelfelder, het hoofd van de recherche in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, toont hiermee onomstotelijk aan dat hij ook zo’n randdebiel is.
  Al net zo incompetent als die runderen die boven hem zitten.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Hahaha. Verbied de spuitbus met verf, de pen, het potlood, het papier, de tv, de vrije pers, de vrijheid van meningsuiting en het zal wel lukken.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  De chef van de recherche in de deelstaat Baden-Württemberg is waarschijnlijk door de vele problemen en omdat van bovenaf z’n mond gesnoerd wordt volslagen krankzinnig geworden.
  Opsluiten die man z’n vergeet z’n bazen niet !!

  Like

 14. Guardiacivil zegt:

  Ik heb toch even nagedacht over dit artikel en wat die oelewapper van de recherche zei.
  Wij in het Westen zijn Arbische taal niet machtig.
  Onder de talrijke graviti zitten ook korte Arabische tekens twee of drie, die er snel tussen andere graviti zijn geplaatst.
  En deze tekens zijn woorden die weer een haatboodschap kunnen in houden of zeggen: doe dit of doe dat.
  Deze boodschappen zijn al berucht in Spanje en hebben menig huiszoekingen opgeleverd met arrestaties tot gevolg.
  Dus elke korte tekst in Arabisch op een gravitemuur moet je direct als een gevaar lezen tegen de Westerse maatschappij.

  Like

 15. teun klein zegt:

  de angst voor de moslims is dermate groot dat men zich in allerlie bochten wringt , om de olifant in de kamer maar niet te benoemen!! angst regeert !!! door de dingen niet benoemen uit angst zal dit soort onzin ook niet stoppen!!tegen alle mensen zou ik willen zeggen beken kleur , of ga ten onder!! stop de islam en kleur het juiste vakje rood!! en red europa van de ondergang!!!!!

  Like

 16. wereldmonarch zegt:

  betaal die spuiters toch een keer gewoon en laat ze de hele stad aanpakken tot ze op zijn..dan heb je dr teninste nog wat aan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s