Frankrijk: Front Nationale wint het van de “Liga voor de rechten van de mens.” Kerststalletjes toch niet in strijd met de mensenrechten

screenshot_32

Burgemeester Julien Sanchez (Front National) van Beaucaire voor zijn kerststal.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Enkele mannen en vrouwen in de functie van rechter bedreigen de identiteit van Europa. In Frankrijk waren het – net zoals in Duitsland – constitutionele rechters die steeds weer, tegen voorstellen van de wetgever in, verwoestende mensenrechtenconcepten als dat van de gezinshereniging doorzetten en later naar Straatsburg in de Conventie van de mensenrechten overbrachten. Enkele mannen en vrouwen, de meeste goedmenschelijk of socialistisch georiënteerd, hebben hun macht, die de liberale constituties van Europa hen gaven, schandelijk misbruikt om binnen enkele decennia de bijl te zetten in de wortels van de 2000 jaar oude Europese culturen en naties.

Wie gelooft in de onafhankelijkheid van Justitie, gelooft ook in de Kerstman

Wie denkt dat deze constitutionele rechters on-beïnvloed door islamitische en socialistische lobbyisten hun oordelen vellen, gelooft ook in de Kerstman. Beide, uiterst nauw met elkaar samenwerkende, totalitaire ideologieën beschikken over het nagenoeg meest effectieve politieke beïnvloedingsinstrumentarium van het moment. Daarmee – ik zeg dit zonder ‘als’ en ‘maar’ – zijn van de rechters alle verbazingwekkende vonnissen, waartoe ook de doorzetting van de antidiscriminatie-wetten behoren -deze worden uitsluitend ter installering van de islamitische-en socialistische ideologie (gender)gebruikt- politiek en mogelijk ook financieel gekócht.

Het principe van het ontvluchten van geweld heeft gefaald

Het systeem van machtenscheiding, dat teruggaat tot de rationalisten John Locke en Montesquieu, en waarmee zij de machtsconcentratie en de willekeur van het Absolutisme succesvol bestreden, deugt klaarblijkelijk voor moderne, democratische samenlevingen slechts in beperkte mate. In Duitsland is het de facto allang niet meer van kracht. De beslissende macht achter de machtenscheiding is de politiek: deze selecteert de rechters, officieren van justitie, presidenten van de rechtbank en op het uitvoerende vlak de politieleidingen naar haar goeddunken.

Is de politiek eenmaal door een bepaalde ideologie (zo’n beetje die van de linkse political correctness) gekaapt, dan duurt het niet lang meer tot al deze centrale sleutelposities door ideologisch gelijkgestemden bezet zijn. Uiterlijk vanaf dat moment kan er niet meer gesproken worden van een echte machtenscheiding. En deze toestand hebben Duitsland en landen als Frankrijk, Engeland, Zweden allang bereikt.

Weliswaar ziet het er nog democratisch uit. Maar dat is het niet meer. De democratie functioneert nog slechts pro forma. Want als de drie machten – met inbegrip van “vierde” macht, de media, allemaal door dezelfde totalitaire geest bezet worden, is het einde der democratie bereikt. Het Montesquieu’se model van machtenscheiding is voor de postmoderne democratische samenlevingen niet meer weggelegd. Het behoeft dringend een aanpassing aan de veelvuldige nieuwe uitdagingen waarvan Montesquieu en Locke nog geen idee konden hebben. Hoe deze aanpassing er uit zou kunnen zien, zal hier een andere keer ter sprake komen.

(Michael Mannheimer)

————————–

Kerststalletjes zijn nu toch niet in strijd met de mensenrechten. De “Liga voor de rechten van de mens” heeft een proces tegen een burgemeester van het Front National verloren. De mensenrechtenactivisten hadden bezwaar gemaakt tegen het feit dat de burgemeester met Kerstmis een kerststal had neergezet. Dat zou religieuze discriminatie zijn. De administratieve rechtbank van Nîmes vindt echter dat het hier niet gaat om propaganda voor een religie, maar om het legaal onderhouden van nationale cultuurtradities. De mensenrechtenactivisten moeten de kosten van het proces, € 1.200,-, betalen. Zij kunnen echter nog in beroep gaan tot in Straatsburg naar de hogepriesters.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, betutteling, Censuur, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Front National, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Frankrijk: Front Nationale wint het van de “Liga voor de rechten van de mens.” Kerststalletjes toch niet in strijd met de mensenrechten

 1. Golden Girl zegt:

  goed zo heer Sanchez, op uw punten blijven staan, belachelijk dat ook een kerststal niet meer zou mogen.
  in Manchester in Engeland hebben mensen folders van personen die een ander geloof aanhangen
  in de bus gehad dat de honden, echte honden bedoel ik weg moesten, ze mogen wel uitkijken dat ze die dieren niet gaan vermoorden, zag gisteren een foto dat een man zijn hond van het balkon gooide, het filmpje heb ik maar niet bekeken, hond en man waren allebei bruin, arm dier

  Like

 2. BertG. zegt:

  Wat hebben kerststalletjes nou in hemelsnaam met mensenrechten te maken behalve het recht om een kerststalletje neer te zetten, net zo goed als dat het je recht is om er geen 1 neer te zetten.
  Maar om daar nou je gelijk voor op te eisen.
  Alleen een compleet achterlijke kan dit bedenken, anders verzin je dit toch niet.
  Dat daar een rechtbank aan te pas moet komen, werkelijk niet voor te stellen dit.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Het klopt @ Bert dat een Kerststalletje helemaal niks te maken heeft met mensenrechten van doen heeft maar weer alles met minderheden die niks anders doen als drammen en die daarbij de hulp krijgen van een nogal groot aantal gutmenschen die de weg met ons doctrine aanhangen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG: Dat ligt ‘m in feite aan de hele opbouw van dit stuk, Bert:
   Michael Mannheimer begon met de titel pontificaal neer te zetten, zoasl ik hem hier vertaald heb. Ook de foto en het korte onderschrift waren nog duidelijk weergegeven, maar de daarop volgende, in wezen op de titel volgende verhandeling over die kerststal zelf stond zó onopvallend op het blog -ik denk, dat je op de foto of zoiets moest klikken om die te lezen- dat ik die over het hoofd gezien heb en Hr. Bron -ere wie ere toekomt- die achteraf voor de volledigheid vertaald heeft.
   Dat ik er verder niet op bedacht was, komt, doordat Mannheimer daarónder weer gewoon doorging met de overige beschouwing, zoals jullie die hier vertaald kunnen lezen, ONDER DIEZELFDE TITEL, ongelogen!
   Als ik in dit geval dus ergens over gestruikeld ben, is het over de aanpak van de auteur: Hij is een goede, islamkritische journalist, maar helaas met een soms wat onduidelijke werkwijze, niet vrij van slordigheden, heb ik gemerkt. Jammer, want de inhoud van wat hij schrijft is verder goed.

   Like

   • BertG. zegt:

    De inhoud is ook goed, maar ik begrijp er uit dat het voor het gerecht gesleept is als zijnde een mensenrecht, om het verbieden van een kerststalletje.

    Like

   • BertG. zegt:

    Om het dus juist te verbieden als zijnde een mensenrecht.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Vorig jaar gooide de Burgemeester van Beziers, hier in ,t Zuiden, al z,n “kont-tegen-de-kribbe” door een Kerststal in het gemeentehuis toe te staan.
    De prefect en de bovengestelden wilden dat hij die weghaalde, wat hij weigerde.
    Wat ik lees in NL en elders over “Winterfeesten” / Dezember-festiviteiten en andere walchelijke verdraai-ingen van oorspronkelijk Christelijke Feesten, merk ik hier niets.
    Dus geen “lichtjes-feest” of iets dergelijks, gewoon….. joyeux Noël
    Hetzelfde toegewenst.

    Like

 3. het bleek dus de Liga tegen mensenrechten te zijn

  Like

 4. koddebeier zegt:

  “Enkele mannen en vrouwen in de functie van rechter bedreigen de identiteit van Europa”.
  Net als in Nederland dus !!! Deze mensen horen niet thuis in zo’n functie en moeten zo snel mogelijk uit hun functie ontheven worden !

  Geliked door 1 persoon

 5. Charles zegt:

  Het is nu niet anders als in de tijd van de Maccabeeën, voor de jaartelling. Lees maar vanaf 1Maccabeeën hoofdstuk 1 en verder, dit speelde zich af in deze tijd van het jaar.

  Like

 6. exter39 zegt:

  Als een kerststal aangevallen word als een religieus symbool , wat moet ik mij dan voorstellen , bij al die boerka’s en hoofd doeken in een land waar geen zand stormen te bekennen zijn .en dat het hele jaar door niet dus 3 weken .

  Like

 7. teun klein zegt:

  het vrije woord en vrijheid gaan samen !!als hier aan getornd word raken wij onze vrijheid kwijt!het is ten hemel schreiend dat een homo zoals spong een gruwel in de ogen van God !!!!!!! uitgenodigt word door de publieke staatsomroep om als advocaat van de duisternis zijn zegje te doen! schaam u heer? pauw!! door dit soort mensen uit te nodigen!!iemand zoals wilders die dag en nacht knokt voor nederland die respect verdiend!!! presteer jijhet jeroen om judassen voor geld weer voor te strikken om nederland ten gronde te richten!!! peter r de vries enz.een hoogleraar van der ham die wilders gelijk geeft word door de overheid ontslagen!! mensen die positief over wilders zijn worden niet toegelaten bij pauw of worden overschreeuwd om de waarheid te verdoezelen en laat je niet uitspreken! aangezien ook jij een grote verantwoording hebt ,en wilders verreweg de grootste partij is word het hoog tijd dat ook jullie een ander geluid laten horen!! en welbespraakte voorstemmers aan het woord te laten!! maar ja als je dat doet krijg ook jij ontslag!! lekker links lullen en rechts zakken vullen !! stelletje landverraders!!!

  Like

 8. Marc zegt:

  Ik was afgelopen weekend in Leuven. Overal kerstversiering, zelfs echte kerststallen (waarbij het kindje Jezus afwezig was. Gestolen?) Geen Vlaming op straat te bekennen, wel enkele tientallen allochtonen. Mijn blik werd gevangen door een islamitisch gezinnetje, waarbij vader met kinderen poseerde bij een levensgrote os, terwijl ma met hoofddoek het geheel fotografeerde. Dit tafereel vond ik heel bijzonder: moslims die op minimale wijze meedoen aan het kerstfeest? Totdat ik de neon-letters drie meter achter het gezin waarnam: WINTERTIJD!

  In real time dus het bewijs van de ontkerstening van kerstmis. Niet door moslims, maar door de autochtone, in dit geval Vlaamse, politiek-correcte meute.

  Like

 9. Mirjam zegt:

  De achterlijkheid heeft helemaal toegeslagen. Nou is een kerststal al teveel van het goede. Die idioten moeten gewoon uit de regeringen vertrekken. We hoeven geen blinde vinken die het dwaallicht volgen aan het roer van Europa. Het wordt met de dag gekker.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Een andere burgermeester in België had de Kerststal verwijderd uit het gemeentenhuis, maar onder de vele protesten is dit weer teruggeplaatst.
  Het zijn niet “sommige” maar het zijn er velen die de normale levensweg zijn kwijtgeraakt en dolen in de islamitische krankzinnige wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s