Halbe Zijlstra (VVD): ‘Kans dat VVD met PVV gaat regeren is inhoudelijk nul’

screenshot_44

‘Bijna geen overeenkomsten tussen VVD en PVV’

De kans dat de VVD na de verkiezingen samen met de PVV gaat regeren is “inhoudelijk nul”. Dat heeft fractievoorzitter Halbe Zijlstra (foto) van de VVD in de Tweede Kamer zondag gezegd bij het televisieprogramma WNL op Zondag.

post-online

Zijlstra herhaalde het standpunt dat de VVD in principe geen partijen uitsluit, maar benadrukte tegelijkertijd dat de kans op samenwerking met de PVV vrijwel te verwaarlozen is.

Zijlstra liet weten niets te zien in een coalitiepartner die de godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting wil afschaffen voor hele groepen mensen. Volgens hem zijn er bijna geen overeenkomsten meer in de boodschap van de VVD en die van Geert Wilders’ PVV.

Bovendien is de PVV volgens de VVD-fractievoorzitter sociaaleconomisch nog linkser dan de SP.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Hypocrisie, landverraad, meningsdictatuur, PVV, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

28 reacties op Halbe Zijlstra (VVD): ‘Kans dat VVD met PVV gaat regeren is inhoudelijk nul’

 1. koddebeier zegt:

  Zou de PVV dan wel willen regeren met een partij van leugenaars, volksverlakkers en een partij die (mede??) verantwoordelijk is voor de veroordeling van Wilders ??

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  “Halve-Zeikstra” heeft misschien nog niet in de gaten dat hij zelf wellicht niet meer aan bod komt.
  Loze woorden………….

  Geliked door 3 people

  • Mirjam zegt:

   Inderdaad, delamontagne. Ze, de VVD, blazen zo hoog van de toren dat ze laag zullen vallen. Ze worden misschien helemaal niet gekozen en zullen dan als een bedelaar bij Geert aankloppen, of ze überhaupt nog in de regering mogen.
   Dat wat zij als ‘links’ zien bij de PVV, is gewone menselijkheid, iets waar zij nog nooit iets van begrepen hebben. Vandaar ook hun verkeerde beleid en de neergang van Nederland.
   Hoogmoed komt voor de val, en dit spreekwoord is nog nooit zo waar geweest, wacht maar…

   Geliked door 3 people

   • kruisridder zegt:

    De PVV is een rechtse partij waar niks mis mee is. Bij ons telt het volksbelang, de ouderen, de zwakkeren, de werkenden. Wat voor ons niet telt,is de goedkope arbeidskrachten uit O-Europa, de Noord-Afrikaanse landen (voor zover die al willen werken) de Zuid-Europese werknemers etc. Bij ons zijn mensen genoeg die graag aan het werk willen, maar niet aan de slag kunnen komen omdat die mensen veelal hun plaatsen innemen omdat ze goedkoper zijn. Daarom gruwen de werkgevers ook van de PVV, juist ook omdat de PVV de banen voor de eigen bevolking beschikbaar wil houden en onze mensen een betere boterham kunnen verdienen. Het kabinet heeft enige tijd geleden de Flexwet erdoor gedrukt. Dat is de nekslag voor mensen die nog een vaste baan willen, maar de werkgevers staan te juichen. Die kunnen op het moment dat iemand een vast contract moet krijgen, gewoon wippen. Die lakse linkse en rechtse vakbonden hebben alles op zijn beloop gelaten en niemand die er ook maar aan dacht om heel het land voor onbepaalde tijd te laten staken tegen die afschuwelijke wet. Omdat de vakbonden allemaal inmiddels aandelen ingekocht hebben binnen grote bedrijven als Philips, KPN etc. en ook met een flink aantal projecten in het buitenland vertegenwoordigt zijn, waaronder de wapenhandel en het steunen van terroristische groeperingen.

    Like

 3. dutchdl zegt:

  Ik zal het onthouden Halbe!!! Wacht met spanning af. Weet nog wel wat de VVD zei over de PVDA & wat PVDA zei over de VVD.

  Like

 4. Harry zegt:

  Helaas , alweer zo’n VVD-er waar je dus niks aan hebt .
  Was alleen Rutte nou nog zo gek , dan zou je nog kunnen stellen dat ie waarschijnlijk toch opdondert of dat je hem er gewoon niet bij wil hebben .
  Zijlstra zal zich niet zo gemakkelijk aan de kant laten zetten , die is vast van plan de VVD te gaan leiden . Die wil z’n kans nog grijpen .
  Schippers is misschien wat meer toeschietelijk , maar die duwt die magere noordelijke sliert niet aan de kant , ben ik bang .
  En dát terwijl Wilders tijdens zijn gedoogperiode door de VVD geroemd werd omdat ie zo betrouwbaar en loyaal was !
  Hij is door die vrome kloten van het CDA onderuitgehaald !
  En meteen wordt ie totaal gedemoniseerd .
  Geen wonder dat de normale mens gruwt van de politiek .

  Maar je moet toch wel heel stom zijn om te roepen dat je “de godsdienstvrijheid en de vrijheid van meningsuiting ” niet wil afschaffen , dat wil Wilders ook niet .
  Hooguit die ENE UITWAS .

  WAAR was Zijlstra toen Wilders voor het hekje stond vanwege ZIJN vrijheid van meningsuiting ?
  Iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting , behalve Wilders , is dat het , Halfje ?
  Doe je zulke laffe uitspraken uit puur electorale overwegingen ?
  Dan ben je het verzuipen in het waddengebied niet eens waard !

  En WAAR was Zijlstra iedere keer dat er door moslims moorden zijn begaan ?
  Hooguit op tv , na afloop komen vertellen : “dat kan natuurlijk niet” en daar blijft het dan bij !
  Morgen is er weer een dag . Niks aan de hand .

  Hopelijk is de mensheid niet zo stom om WEDEROM IN DE LEUGENS VAN RUTTE CS , te trappen deze keer .

  Er is maar EEN PARTIJ waar we onze hoop nog op kunnen vestigen , STEM PVV !
  Laat U niet langer bedonderen !

  Geliked door 2 people

  • Jade zegt:

   Wees wijs met de wadden, doe dat verzuipen maar op de Maasvlakte.
   Dan kan je het gelijk industrieel aanpakken.

   Like

   • Harry zegt:

    Nou ja , Jade ,

    het is een noorderling en omdat iedereen recht heeft om in z’n eigen omgeving begraven te worden lijkt het me gepast om dat dan daar maar te doen ook .
    Wij hebben hier in het westen al problemen zát .

    Kom jij toch ook al niet uit het noorden , hoop ik .
    Ofdat het al niet erg genoeg is wat daar allemaal vandaan komt !
    “Wachteres” kan ik nog een beetje onder de duim houden , maar tegen een hele overmacht ben ik ook niet bestand .

    Like

 5. Taljaardeker zegt:

  Was dat niet de partij die voor de verkiezingen van 2012 stelde dat de PvdA de ondergang van Nederland betekende?
  En die daarna met die ondergang een coalitie aangingen?
  Was dat niet de partij van geen cent meer naar de Grieken?
  En hebben wij nog steeds geen E 1000,- van hen te goed?

  Geliked door 3 people

 6. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Gezichten drukken knap vaak best veel uit…
  vergelijkt u hier eens, bij dit (lijkt mij) treffend voorbeeld
  (laatdunkendheid, die prominent een rol speelt)
  zelfs zonder ’t bij-verzonnen politiek geluid !
  .
  complete tekst : http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Ah gossie, vorige keer was de PvdA de vijand en toch hadden ze daar een coalitie mee gevormd. Waarschijnlijk al voor de verkiezingen.
  Nu is de PVV de vijand? Fijn, ik hoop dat dit zo blijft. Ik zou niet graag zien dat de PVV gaat samenwerken met de NSB / VVD. Dat zou betekenen dat de PVV gaat samenwerken met eurofiele oplichters en landverraders, die massa-immigratie stimuleren en de motie Halsema uitvoeren.
  Ja maar Nederland is een coalitieland? Zeker, maar er zijn grenzen (hopelijk komen er weer echte grenzen). Partijen moeten natuurlijk wel veel gemeen hebben om samenwerking mogelijk te maken. Met de VVD – PvdA was dat geen probleem, die zijn vrijwel identiek. CDA, GsL, NSB66, ook trouwens. Het ligt voor de hand dat de nieuwe regering alweer uit die hoek komt.

  Like

  • kruisridder zegt:

   Als de PVV gaat samenwerken met de VVD (of met het CDA, PvdA), verliezen ze de helft aan zetels. Tenminste, de afgelopen keer toen het CDA het de PVV onmogelijk maakte nog langer te gedogen. Dus niet met de VVD of het CDA en de PvdA (de laatsten mogen blij zijn als ze nog in de Kamer komen) samengaan. De andere twee doen er alles aan om zo gauw mogelijk het Kabinet-Wilders 1 te laten klappen om daarna verkiezingen uit te laten schrijven en Wilders de schuld te geven van de breuk, net als in het eerste kabinet-Rutte.

   Geliked door 1 persoon

 8. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Zijlstra, ik weet, dat het wat paradoxaal klinkt, maar tóch vind ik dat tweede punt van kritiek van jou ergens nog een prachtig compliment richting PVV:
  Het betekent immers, dat ze wel degelijk de intentie heeft, te doen, waarvoor ze staat, namelijk: Voor haar EIGEN mensen zorgen. -Dus níet voor wie daar niet toe behoort en aan de andere kant evenmin voor een omhoog gevallen “koningshuis.” Schitterend toch!

  Like

 9. carthago zegt:

  De omhooggevallen leugenfabriek vvd piest in de eigen broek, omdat het niet meer in de brievenbus van de kiezers lukt. Trap er niet in.

  Like

 10. Pieter G zegt:

  Het dedain van de VVD is van een ongekende grootsheid. Velen gingen Halbe Zijlstra voor, en velen kwamen van een koude kermis thuis. Maar wat kan hij anders zeggen als koorknaap van de oude vermolmde elitaire politiek die veel woorden gebruiken om niets te doen. De bevolking misbruiken voor een bizar experiment en dan verwachten dat gekke henkie het allemaal wel zal pikken. Ditmaal niet. Zien ze het nou niet aankomen, of willen ze het niet zien. Nog steeds is de islam in de minderheid maar de snel op elkaar volgende rampen in het midden van onze samenleving dankzij de meest wrede ideologie die er ooit is uitgevonden roept tegenkrachten op. Zoiets heet zelfverdediging. De oude politiek van landverraders wenst het islamprobleem alleen maar te vergroten. Onder het mom van godsdienst leeft een zwarte ziel. Een licentie om de meest vreselijke dingen te doen tegen mensen. Iedereen weet het iedereen ziet het. Meer dan 1000 jaar zonder enig empathisch vermogen gaat het maar door.
  Als je een ons vijandige doctrine alle ruimte geeft om zich te ontwikkelen heb je de prioriteiten niet op orde. Je doet je werk niet waarvoor je betaalt wordt. Zo simpel is het.
  Dan ben je overbodig. Sterker nog als je de vijand alle ruimte geeft staat daar een straf op.
  Laat het de zwaarste straf zijn voor een politieke partij.
  Compleet weggevaagd worden tijdens verkiezingen…..
  Het is een tijd van komen en een tijd van gaan, zo gaat dat met partijen die zich overbodig gemaakt hebben.
  Om nooit meer zo vanuit de hoogte te denken dat de burgers van dit land het persoonlijke eigendom zijn van de VVD of welke partij dan ook.

  Geliked door 2 people

 11. Duchesne zegt:

  De regeringsperiodes van deVVD waren inhoudelijk nul, dus wat is nieuw?

  Geliked door 1 persoon

 12. Pietersen zegt:

  Vieze gladjanus. Wat heb ij mij geergerd aan dit figuur.

  Like

 13. kruisridder zegt:

  Ja de VVD ligt op sterven na de misstap van Mark. Inhoudelijk is de kans om te regeren met de PVV dus zéker 0

  Like

 14. koos zegt:

  Hoe kan een kans nu inhoudelijk zijn? Een kans is een GETAL. Zijlstra is dom. Hij denkt zeker dat er strategisch op de VVD gestemd zal worden? Kans daarop =0. Mensen weten na 2012 wel beter!

  Like

  • Harry zegt:

   Hoop dat je gelijk krijgt , Koos ,

   maar dat de gemiddelde mens veel leert van het verleden ? Weet het niet , hoor .

   Mogelijk komt dat omdat ze geen benul van politiek hebben of het te weinig volgen om het echt te weten .
   Maar je hebt gezien hoe stom de VVD-ers de vorige keer gestemd hebben , allemaal op de VVD om geen pvda te krijgen , hoe fout !
   Nu zullen er ook wel weer een paar leugens geuit worden .
   De eerste is er al :
   zoals , dat de PVV de SP links ingehaald zou hebben , ik zou niet weten waar dat dan gebeurd moet zijn , maar onwillekeurig laten er weer een aantal hun oren naar deze nieuwe leugenaar Zijlstra hangen .

   En zo zullen er ongetwijfeld meer smerige leugens en desinformatie opgehoest worden .
   En daar trappen er ook weer honderdduizenden in , ben ik bang .

   Dat is de oude PVDA-truc , die de VVD geleerd heeft van Samsom , steeds een ander dezelfde leugens laten vertellen , het kiezersvolk trapt er weer in en dat heeft ze al tientallen jaren op de been gehouden .
   Als je eenmaal gekozen bent kun je misschien weer vier jaar vooruit .

   Al begint nou juist daar enige hoop te gloren ………………………rood Nederland wordt wakker !

   De PVV , de enige partij die je niet op leugens hebt kunnen betrappen , BELOON ZE !

   Like

 15. Henk der Niederlander zegt:

  Maar de onderliggende boodschap geeft toch duidelijk aan dat ook de VVD mee gaat in een cordon sanitaire tegen de PVV en het dus onmogelijk gaat worden dat de PVV in een regering komt.
  Ik kan nu al garanderen dat na de verkiezingen ongeveer 2 miljoen mensen zo niet meer aan de kant worden geschoven omdat de bestaande machthebbers geen coalitie willen vormen met de PVV.Mischien over 4 jaar dat de PVV in de regering komt maar zeker niet in 2017.

  Like

 16. BertG. zegt:

  De eerst volgende keer dat hij weer een islam kritische uitspraak doet, is iedereen alles weer vergeten en wordt hij wederom de hemel in geprezen vanwege zijn kritische uitspraak.
  Dat is al een aantal keer gebeurt, ook hier.
  Maar het menselijk geheugen blijft een mysterie, je weet nooit wat er wel en niet blijft hangen.
  En daar kan je handig gebruik van maken, vele hebben het toch niet door.

  Like

 17. Ron Soeverein Mens zegt:

  Ik hoop op een verpletterende overwinning van de PVV volgend jaar en dat er van de landverraders partijen als vvd,d66 en pvda niks meer overblijft. Dan is het de PVV en Wilders die bepalen met wie zij in de nieuwe regering willen zitten en niet zo’n halve zool van de Vereniging Van Dieven.

  Geliked door 1 persoon

 18. teun klein zegt:

  echt smerig!!! de politieke leiders zeggen dat ze niet met wilders willen regeren, in de hoop dat als de mensen in het stemhokje staan, ze dan toch maar niet stemmen op wilders omdat die toch niet mee mag doen!!klaver, pechthold, rutte ,buma, smerige landverraders die op zo een slinkse manier de macht naar zich toe proberen te halen!!!!! dit is volksverraad!!!!! moslimpartijen zoals denk mogen mee doen !!! maar niet alleen wilders, maar de echte nederlanders worden aan de kant gezet hun stem telt niet in de ogen van al die vuile landverraders,dit toont aan dat nederland doodziek is !!!aan de echte nederlanders zou ik zeggen ,sta op!!! stem al die landverraders weg!! hoe durven jullie je nog democraten te noemen door de kiezer uit te sluiten?!

  Geliked door 1 persoon

 19. Harrie Vaes zegt:

  De kans dat de vvd de verkiezingen wint is inhoudelijk…….nul…procent.

  Like

 20. fransdewit zegt:

  Goede zaak, kan de VVD gelijk ook eens geboycot worden door wij anders denkende. Weg met die Partij helemaal terug naar niets = gelijk aan de PvdA

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s