Na overwinning op de radicale islamieten: Groot kerstfeest in Aleppo

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De inwoners van Aleppo in Syrië vieren een groot kerstfeest, nadat de door het westen ondersteunde radicaalislamitische rebellen uit de stad werden verdreven. Op video´n in de sociale netwerken zie je de vreugde van de christenen, die voor het eerst sinds vele jaren openlijk de geboorte van Jezus kunnen vieren.

freie-zeiten

Het Arabische “Al-Masdar News” bericht dat ook moslims deelnemen aan de kerstfestiviteiten en samen met de christenen blij zijn dat de radicale islamieten uit Aleppo werden verdreven. “Dit gezamenlijke feest symboliseert de overwinning op de radicaalislamitische krachten”, schrijft de krant.

In de straten wordt met Syrische en Russische vlaggen gezwaaid. Ook zijn er vlaggen te zien van de sjiitische Hezbollah-militie. De festiviteit rondom de enorme kerstboom wordt begeleid door een blaaskapel.

“Wat een grap. De massamedia vertellen ons dat Rusland slecht, Assad een brute slachter en Hezbollah een terreurorganisatie is. Als zij zo slecht en kwaadaardig zijn, wat zijn de Syrische rebellen en de Amerikaanse regering dan wel niet?”, becommentarieert een gebruiker van YouTube.

Het staatspersbureau “Sana” bericht over meerdere tegenslagen voor de rebellen. In Daraa, in het zuiden van het land, dichtbij de Jordaanse grens, worden rebellen door de VS getraind om ingezet te worden tegen Assad. Daar zou het het Syrische leger gelukt zijn om twee bolwerken van de radicale islamieten te vernietigen.

Ook in de buitendistricten van Homs, dat gelegen is tussen Aleppo en de hoofdstad Damascus, werd een belangrijke overwinning op de terroristen gemeld.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Hypocrisie, Kerstmis, Rotzakken, Rusland, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Na overwinning op de radicale islamieten: Groot kerstfeest in Aleppo

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Geweldig nieuws. Ik ben erg blij met de vrede in Syrië. Nu kunnen alle “vluchtelingen” terug naar hun Heimat.

  Geliked door 4 people

  • Golden Girl zegt:

   Joannes, nee die gaan niet terug hoor, huis, uitkering, later nog 30 a 40 familieleden die komen, je zal als je die mensen bent wel gek zijn om naar je huis daar te gaan waar niets meer van over is, hier staan ze te feesten op de foto en een paar straten verder lopen huilende kinderen rond, dus naar huis gaan is niet mogelijk……

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Golden Girl. Ik voorzie binnen twee jaar een politieke omwenteling van 180 graden. De politieke correctheid gaat plaatsmaken voor de realiteit. Zelfs de meest verstokte Gutmensch begint in te zien dat de huidige ontwikkelingen onaanvaardbaar zijn. De Arische volksgeest ontwaakt. En dat is belangrijk, want Eendracht maekt Macht.

    Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   Joannes, ik hoop dat uw vooruitziende blik idd de realiteit zal zijn, we zullen het pas in het jaar 2019 weten, ik heb vanmiddag op NG op tv gezien hoe het in Duitsland in 1933 is begonnen, nu ook hier bij Bron dat kinderen in Duitsland op school leren te bidden, dat zal de toekomst zijn ben ik bang voor

   Like

 2. Bas zegt:

  Postuum vieren ze ze kerstmis mee.

  Tribute Alexandrov Ensemble

  Geliked door 2 people

 3. Goh Joannes laat ik dat nou helemaaaaaaal met je eens zijn. Met de wederopbouw zullen ze voorlopig zich niet vervelen.

  Like

 4. Jo han zegt:

  Gister zapte ik via iptv nog langs de Arabische/syrische om te kijken of er bericht wordt over kerst. En het viel mij idd op dat het er allemaal goed en gelukkig uitzag in Syrië, moslims en christenen samen.

  Het Is duidelijk dat het uitschot hierheen komt!

  Like

  • linda bakker zegt:

   in 2003 was ik in Syria, w.o Damaskus, Aleppo, Homs e.a, kerken, moskeeën en synagoge stonden broederlijk naast elkaar In de steden was het rustig,schoon en de mensen leken mij tevreden. Bashar Assad was geliefd, vooral bij de middenstand en de studenten die ik veel sprak in de avond in de uitgaans centra. De ene keer ging ik naar een christenwijk een andere keer naar een soenie of shia wijk. Als christen, blond, blanke vrouw werd ik nergens slecht behandeld of lastig gevallen. Deze oorlog komt mij ook krankzinnig en onwerkelijk over, ik had toen nooit kunnen vermoeden dat na enkele jaren er een oorlog uit zou breken die alles zou verwoesten.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @ Jo han, dat zeggen de seculiere Syriërs op twitter ook en ik vrees dat ze gelijk hebben.

   Like

 5. carthago zegt:

  Wat zal de kalief kokosnoot uit Washington(afgekort :de kalinoot ) van die christelijke vreugde toch slecht gaan slapen, en hopelijk nog ergere…….

  Like

 6. elisah zegt:

  Fantastisch, heel fijn voor de mensen daar, maar op het journaal zie je er niks van…we krijgen alleen beelden van de puinhopen en ellende over ons heen.

  Like

 7. Henk der Niederlander zegt:

  Dat duurt nog wel even @ Johannes.
  Syrie is nog lang niet bevrijd want grote delen van het land staan nog onder controle van ISS en andere zogenaamde gematigde moslims.

  Like

 8. hslot4 zegt:

  Nu hoor je de mainstream media niet met het waren de Russen …………typisch lol

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Inderdaad is het daar nog lang niet klaar, vele jihadisten zullen zijn ondergedoken tussen de gewone burgers om niet op te vallen.
  Dat zag je ook gebeuren met de nazi,s, overal zaten ze ontdaan van hun kenmerken, behalve het nazi-gedachtengoed bleef intact.
  Dus waakzaamheid op hoogst niveau.

  Like

 10. silvio maturan zegt:

  Moslims en Christenen leven altijd broederlijk naast elkaar, het ijn gewoon de Amerikanen en de west Europese landen die een puinhoop hadden gemaakt daar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s