Marine Le Pen: Frankrijk moet ook uittreden uit de NAVO

screenshot_67

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitster van het Franse Front National, de Europarlementariër Marine Le Pen, heeft er wat betreft EU-kritiek nog een schepje bovenop gedaan en nu ook een NAVO-uittreding van haar land in gesprek gebracht. Frankrijk zou uit de EU en de NAVO moeten stappen, zei ze zaterdag in een interview met de Griekse krant “Kyriakatiki Dimokratia”.

duits-zuerst

“De Frexit zal deel van mijn politiek zijn”, preciseerde de presidentschapskandidate van het Front National. Als Frankrijk uit de EU en de Eurozone zou stappen, dan zouden Portugal, Italië, Spanje, Ierland, Griekenland en Cyprus volgen. “Het zou ideaal zijn als al deze landen tegelijk met Frankrijk uit de EU zouden stappen. Ik probeer hen daarvan te overtuigen”, zei Le Pen.

Frankrijk zou ook uit de NAVO moeten stappen, omdat het westerse militaire bondgenootschap niet meer van deze tijd zou zijn: “Zij [de NAVO] werd opgericht toen de bedreiging door het Pact van Warschau en de expansie van de communistische Sovjet-Unie bestonden. Nu bestaan zowel de Sovjet-Unie als het Pact van Warschau niet meer. Washington ondersteunt het bestaan van de NAVO om haar eigen belangen in Europa te dienen”, zei de voorzitster van het Front National.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen vindt in april 2017 plaats. Waarnemers beschouwen een verkiezingsoverwinning van de rechtse kandidate niet als uitgesloten.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Marine Le Pen, Nationalisme, NAVO, Patriottisme. Bookmark de permalink .

22 reacties op Marine Le Pen: Frankrijk moet ook uittreden uit de NAVO

 1. Thoth zegt:

  Ik kan me dit voorstellen, nl. Turkije zit er in met de fascist Erdogan. En daar hebben we géén klap aan, nog erger, wij moeten hen bewapenen zoals enige tijd geleden de Nederlanders Patriot raketten gingen plaatsen voor de IS. En bovenal, volgens hem is allah & mohammed, de juiste god en profeet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  En gelijk heeft ze, mag Nederland ook aansluiten, zouden wij ook ideaal vinden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Zo is het maar net!

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Donald Trump zal sowieso de Europese kosten voor de NATO grotendeels terug hevelen naar de Europese staten. Marine Le Pen heeft gelijk de NATO is overbodig. Bovendien heeft de NATO haar rol verwisseld van defensief naar offensief. Dat offensieve willen de Europese burgers niet. De echte vijand voor Europa is de islam. De islam komt niet met een leger maar in de gedaante van massa immigratie. Om dit het hoofd te bieden hebben we geen NATO nodig maar wel sterke gespecialiseerde krijgsmacht onderdelen die gespecialiseert zijn in infiltratie en spionage van en in de islamitische organisaties die als paddestoelen uit de grond zijn verrezen de afgelopen decennia onder het toeziend oog van en gedoogd door de progressieve elite’s. De progressieve elite is de echte vijand van een vrij Europa bestaande uit souvereine seculiere staten. Zonder dat beleid van de progressieve elite hadden we ook geen islamisering van Europa gehad. De volksverraders zitten op het pluche in Brussel en binnen de gevestigde politieke machten die de lakens uitdelen in Europa.

  http://www.dutchfreepress.nl/expansiedrift-eu-en-navo-reden-dodelijk-politiek-spel/

  Geliked door 1 persoon

 5. tjonge zegt:

  en als we dan toch bezig zijn stap dan ook uit die moslim organisatie geheten de vn……
  .
  ik vind mevrouw le pen een vrouw naar mijn hart, moge de heer wilders snel haar daden volgen zodra ook hij aan de macht is.
  .
  naar de hel met die brussel dictators!

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan zegt:

  Laat ook gelijk alle moslims uit Europa (op)stappen.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Dáárin, evenwel, is tóch Geert het meest uitgesproken van hen beiden.
   Maar misschien wordt Marine wat dat betreft, nog wel een graadje door hem geïnspireerd; tenslotte heeft Frauke Petry (AfD) zich óók door hem laten inspireren -waar ze ooit nog eens openlijk voor uitgekomen is bovendien!

   Like

   • Nemesis zegt:

    Nou, dan mag die Petry wel eens wat duidelijker taal spreken. Schijnbaar is die daar nog veel te bang voor, daar ze als rechts extreme pnazi partij uitgemaakt zal worden. Zucht !!!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tie, toen ze,alweer een tijd terug, duidelijke taal sprák, wèrd ze daarvoor uitgemaakt! En hóe!
    Een uitspraak over illegalen afschieten bij de grens, of iets dergelijks, als ik me goed herinner. Daar dacht de hele rest van politiek Duitsland even een slaatje uit te slaan!
    Maar ze heeft in een interview ó’k iets gezegd van dat ze goed bestudeert, hoe de PVV in Nederland de dingen aanpakt en dat ze dat graag als voorbeeld neemt. Dat vond ik wel tof.
    Onder haar voorganger, Lücke, kwam de AfD helemáál niet uit de verf; dat gebeurt nu pas met háár intrede.
    Maar ja, het is nu eenmaal zonneklaar: Er is in Heel Europa maar één Geert! (en wat mij betreft in GB een Paul Weston.)

    Like

 7. Klinkt mij als muziek in de oren, nu de daden nog.

  Geliked door 1 persoon

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Als Trump en Putin, zoals velen hopen en verwachten, elkaar vinden hebben we geen NAVO meer nodig. Samen kunnen ze Europa en de wereld redden van die vreselijke moordzuchtige ISLAM. Het vrijkomende geld kan de mensheid dienen. Dat lijkt me een toekomstbeeld om naar te verlangen.
  Het is te hopen dat het Soros, Obama en de elite niet lukt om roet in het eten te gooien. Mogelijk kunnen wij dat proces nog wat helpen door actief te werken aan de verkiezingsoverwinning van Geert Wilders. Hij is de eerste in 2017 en kan voor veel landen, met name voor Frankrijk, de koploper en het voorbeeld zijn.
  Malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 9. Guardiacivil zegt:

  Mijn wens voor 2017 is dat al die duivelse krachten terug in het hellevuur vallen en dat alle mensen met goede bedoelingen kracht mogen krijgen om Europa te behoeden.

  Like

 10. teun klein zegt:

  dagekijks zien wij in woord en beeld dat wij maar 1 vijand hebben !! de islam!! zij zijn nu al zo brutaal dat ze luidkeels schreeuwend door onze straten lopen en roepen dood aan het westen en amerika!! en tonen sharia vlaggen en verklaren zelf ons de oorlog!! aangezien wij in een democratie leven kunnen wij dit alleen maar een halt toe roepen in het stemhokje!!!als wij zien wat er allemaal op ons afkomt ,en dit geen halt toe ge roepen word door de grenzen te sluiten ,,,worden wij overspoeld met moslim barbaren,want dit blijft maar door gaan!!geen asielzoekers uit moslimlanden meer opnemen is de enige oplossing!! als wij de grenzen sluiten komen er ook nog genoeg binnen !! maar als wij ze hier niet meer in schrijven en geen onderdak meer geven zullen ze nederland gaan mijden!!in hun bootjes word hun al verteld via sociaal media waar ze het beste terecht kunnen!! geen geld meer geven en geen onderdak , en ze zullen nederland mijden, en is het asiel probleem opgelost!!!!!!! zeker weten!!!!

  Like

 11. john zegt:

  Marine:Vlaanderen niet verweesd achterlaten aub ! Met de “macht”hebbertjes rekenen we zelf wel af.

  Like

 12. Mirjam zegt:

  MARINE BAAS HEKELT BESLUITELOOSHEID VAN DEFENSIE

  Nederland heeft niets om zich daadwerkelijk te verdedigen in staat van oorlog. Net zoals in de Tweede Wereldoorlog heeft onze regering zich dood bezuinigd op juist die dingen die van levensbelang zijn in deze tijd. Of eigenlijk in elke tijd.
  We hebben vuurwapens, geweren, maar geen kogels en moet ‘paw, paw’, roepen in staat van nood, in plaats van werkelijk te schieten. De wereld staat op zijn kop en de Nederlandse regering blijft, met Rutte voorop, alles maar debiel weglachen.

  De commandant van de Koninklijke Marine maakt zich grote zorgen over de toekomst. De hoeveelheid extra geld die voor Defensie wordt uitgetrokken duidt Rob Verkerk aan als ’mondjesmaat’. Hij laakt het niet nemen van besluiten over de aanschaf van nieuwe fregatten en onderzeeboten.

  De luitenant-generaal der mariniers doet zijn uitspraken in Alle Hens, het magazine van de Koninklijke Marine. Hij plaatst de politieke lijn zoals die door minister Hennis (Defensie) steevast wordt uitgedragen – ’het gaat de goede kant op met het herstel van de krijgsmacht’ – in een stuk minder gunstig daglicht.

  De mate waarin er dit jaar geld bijkwam, noemt de commandant ’mondjesmaat’. „Daarnaast komt het pas vanaf 2020 volledig beschikbaar. Het duurt nog geruime tijd voordat we echt op orde zijn. „Ik merk dat het gebrek aan reserveonderdelen in combinatie met verouderd en versleten materieel mijn personeel het meeste bezighoudt. De mensen vragen: ’Generaal, wanneer krijg ik de juiste spullen, zodat ik mijn werk professioneel kan doen?’.”

  De grootste zorgen heeft de luitenant-generaal over de langere termijn. De M-fregatten, onderzeeboten en de mijnenjagers zijn allemaal aan vervanging toe. Of bijna. Nederland ondertekende afgelopen maand een intentieovereenkomst met België om samen nieuwe fregatten en mijnenjagers te kopen. Maar formeel ligt er nog geen politiek besluit om tot aanschaf over te gaan. Een beslissing over onderzeeboten is nog verder weg. De marinebaas waarschuwt voor de gevolgen die dralen kan hebben in een periode van oplopende dreigingen.

  „De tijd verstrijkt. Zeker voor hoofdwapensystemen geldt dat je bij moeten blijven. Stel je zou komend jaar wél een besluit nemen over de grote vervangingsprojecten voor de marine, dan duurt het ook nog steeds tot medio jaren ’20 voordat de vervangende capaciteit er is. We zijn zaken aan het uitstellen, ondanks alles wat er om ons heen gebeurt. Spanningen zijn er niet alleen aan de randen van Europa, maar ook op zee. Bijvoorbeeld in de Oostzee, de Middellandse Zee, de Indische Oceaan en in de Zuid-Chinese Zee. Daar krijgen wij als handelsland vroeg of laat last van.”

  De tijden van omwenteling zijn gekomen.

  Like

 13. teun klein zegt:

  de fransen willen hun land ook terug!! dus gaat de frexit er ook komen !! de britten hebben hun land ook terug ,en zijn weer baas in eigen land , zodat ze zelf bepalen wie er binnen komt!! de britten zijn de islam spuugzat!!aangezien wij in een democratie leven, zal het nog moeilijk genoeg worden voor de britten om de veroverde gebieden terug te veroveren!!! moslim scholen sluiten, en de haatpaleizen,, sluiten is een stap in de goede richting, aangezien de koran tweespalt zaait in de samenleving waardoor de burgers tegen over elkaar komen te staan , moeten wij er alles aan doen de islam een halt toe te roepen,het is nu nog niet te laat!!!

  Like

 14. Bas zegt:

  Marine Le Pen haar voornemen is duidelijk. Bovendien duwen en trekken aan de multiculturele ossekar van de NAVO, is trekken aan een dood paard.

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  Ik meen mij te herinneren dat Frankrijk al ’n keer eerder uit de NATO is gestapt.
  Zijn ze er dan weer in terug…?
  Je kunt natuurlijk niet aan de gang blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s