Open brief aan de hoofdredacteur van “Fenixx”

screenshot_69

(Door: “D.G. Neree”)

Allereerst dank aan de webmaster voor het plaatsen van deze open brief. Het is niet mijn bedoeling om mensen tegen elkaar op te zetten. Integendeel. Eenheid is nu meer dan ooit belangrijk en ik doe dit om te waarschuwen en misschien een aantal oplossingen te geven of de weg daartoe vrij te maken. “E.J. Bron” en “Fenixx” staan aan dezelfde kant en vechten voor dezelfde zaak, maar ik laat me niet ‘offeren op het altaar van de revolutie’. Ik ben erkentelijk dat de heer Bron me de gelegenheid geeft om mijn woordje te doen. De inhoud van deze brief is geheel en al voor mijn eigen rekening.

Beste Rommel,

Ik heb je voorgesteld om onderstaande brief in de redactiekroeg te bespreken, maar aangezien je niet op dit voorstel reageert moet het maar zo. Even een korte voorgeschiedenis om je geheugen op te frissen:

Enkele jaren geleden ging “Amsterdam Post” plotseling op zwart vanwege de verschrikkelijke dood van onze vriend VanFrikschoten. In die tijd had ik, samen met Filantroop, mijn eigen site, “De Vrije Chroniqueurs” en DVC werd plotseling een toevluchtsoord voor AP’ers, tot grote ergernis van Filantroop, die daarop zijn boeltje oppakte en vertrok, met medeneming van 3 (!) andere schrijvers. Daarop heb ik jou en Fubar schrijver gemaakt op DVC en later de status van mede-beheerder/admin gegeven. Zodoende werd DVC een vermagerde voortzetting van “Amsterdam Post”.

Toen de schadeclaims kwamen voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde foto’s kreeg ik het op mijn dak en was ik persoonlijk verantwoordelijk voor mijn schrijvers/mede-beheerders die de foto’s hadden geplaatst. We hebben toen besloten om schoon schip te maken, “Fenixx” op te richten en daar naartoe te verhuizen.

Zelf had ik na 10 jaar web-beheer en artikelen schrijven weinig zin meer om het zaakje op mijn schouders te nemen, dus werd jij, rommel, met algemene instemming de eigenaar, hoofdbeheerder en hoofdredacteur van “Fenixx”. Hierbij bleven de oude verhoudingen en samenstelling van de “schrijversstal” hetzelfde. Misschien herinner je je dat ik eigenlijk alleen nog maar de schrijversstatus wilde, maar je vroeg me om admin te blijven vanwege mijn ervaring die jij niet had. Daar stemde ik in toe en zei daarbij dat ik me niet veel met redactiewerk zou bezighouden, maar altijd bereid was om over kwesties mee te denken en eventueel als een arbitragecommissie bij geschillen zou kunnen optreden. Laat ik dat laatste nu eens proberen.

Terzake dus.

Een week voor kerst publiceerde ik een artikel over de visie van Syrian girl. Ik plaatste het als discussiestuk, aangezien ik zelf onzeker was over wat ze allemaal beweerde. Maar dit was zeer tegen het zere been van X, mede-admin, (deze brief is aan jou gericht, rommel, niet aan X en gaat verder niet over hem), die zich steeds meer opwond en geïrriteerd raakte, zodanig dat hij het nodig vond om mij van mijn schrijvers/admin-status te ontheffen. Ik was eigenlijk te verbijsterd om meteen op deze absurde situatie te reageren en wachtte een dag af wat er zou gebeuren. Er gebeurde niets, dus mailde ik je of je wel wist dat ik van de site geschopt was. Blijkbaar wist je dat pas nadat je met X gebeld had. Je antwoordde me dat je geen zin had in escalatie en misschien “de ondergang van Fenixx” zou veroorzaken als je me weer in mijn status zou herstellen. Waar zie je me eigenlijk voor aan? Ik ben toch geen klein kind? In ieder geval herstelde je mijn status niet en offerde je dus één van je schrijvers/mede-beheerders op om een niet-bestaande ‘lieve vrede’ te bewaren. Ik mailde je weer dat jouw enige goede beslissing zou zijn om mij in mijn status te herstellen en X op zijn vingers te tikken vanwege misbruik van zijn admin-rechten. In de redactie is immers in het begin al afgesproken dat admins niet op eigen houtje andere admins of schrijvers zouden  ontslaan zonder dat dit eerst in de redactie is besproken, waarbij jij de uiteindelijke zeggenschap hebt.. X is dus ver buiten zijn boekje gegaan.

(Een vraagje: is er een wezenlijk verschil tussen een Openbaar Ministerie dat een politicus voor de rechter sleept voor belediging en een admin, die met als reden zijn irritatie een andere admin eruit knikkert?)

Je verwaardigde je echter niet meer om op mijn mails te reageren. Omdat het Kerstmis was, heb ik het allemaal even laten liggen, maar dinsdagmiddag zette ik een reactie op “Fenixx”, waarin ik je dringend vroeg om mijn mails te beantwoorden. Het effect was dat mijn reactie werd verwijderd en daaropvolgende reacties in de wacht kwamen. Vind je dat niet ontzettend kinderachtig?

Rommel, jij bent op “Fenixx” de hoofdredacteur en opper-admin. Niemand kan jou je status ontnemen. Ik begrijp niet waar je bang voor bent. We zijn volwassen mensen en niet bezig met een schoolpleinruzie. Je mag niet toelaten dat je mede-beheerders elkaar of de schrijvers de tent uitschoppen. Vanuit jouw positie is de actie van X een machtsgreep en aantasting van jouw gezag om niet te spreken van de schade die dit “Fenixx” toebrengt. Dit is de dood in de pot. Je had dit makkelijk kunnen oplossen  door X op zijn machtsmisbruik te wijzen en een waarschuwing te geven. Je had mijn onterecht afgenomen status kunnen herstellen en we zouden in de redactiekroeg de zaak hebben uitgepraat, waarna ik misschien alsnog zou hebben kunnen besluiten om “Fenixx” te verlaten (aangezien het daar verder uitstekend loopt), maar dan uit eigen beweging en in goede verstandhouding.

Wat je nu hebt besloten, heeft juist het tegenovergestelde effect. Ik ben schrijver en een volwassen kerel. “Fenixx” ligt me na aan het hart en als je denkt dat ik om persoonlijke redenen de site zou willen kapotmaken, dan heb je niet goed nagedacht. Sites als “Fenixx” zijn opgericht om het publiek te informeren over de grote gevaren die ons bedreigen. En een tegenwicht voor de smerige propaganda waar we door gehypnotiseerd worden. Dat belang is groter dan persoonlijke meningsverschillen. Maar ik laat me ook niet als een klein kind op straat zetten en tot zwijgen brengen. De discussie blokkeren door me de mond te snoeren, is als het drukken op een waterbed en wekt alleen maar frustratie op die zich uit in… schrijven. En schrijven gaat me net zo makkelijk af als ademen en is net zo noodzakelijk voor mijn welbevinden. Bij deze dus. Ook vind ik dat de schrijvers op “Fenixx” moeten weten wat er gebeurd is en niet alleen de kant van X te horen krijgen. Dit is niet mogelijk, doordat ik niet meer in de redactiekroeg kan komen, waar dit besproken dient en diende te worden.

Dit is een geval uit het boekje van hoe het op een site (of wat voor onderneming dan ook) mis kan gaan en het is zeker niet de eerste keer dat ik het meemaak, daarom ook schrijf ik dit. Door je zwijgen en je niet-handelen dwing je me dit op deze manier te doen. Als je meteen goed had gereageerd dan was dit met een sisser afgelopen, maar nu weet ik niet goed meer hoe dit op te lossen is. De sleutels liggen in jouw handen en ik heb mijn verhaal gedaan.

“D.G. Neree”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

87 reacties op Open brief aan de hoofdredacteur van “Fenixx”

 1. Jade zegt:

  Goede brief. Beste Rommel, doe er a.u.b. wat mee…

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik vond het al zeer merkwaardig dat keer op keer jouw reacties verdwenen vandaag.
  Ik had er zelfs nog een vraag over gesteld, niet op de site zelf maar privé, wat er nou aan de hand was.
  Uiteraard gaat het mij niets aan wat er op de achtergrond allemaal gebeurt maar vreemd vond ik het wel.
  Behoorlijk heftig allemaal als ik dit zo lees.

  Like

 3. tjonge zegt:

  “Vind je dat niet ontzettend kinderachtig?”
  .
  ik had eens een lange tijd geleden een meningsverschil met d.g.neree op de site “de nieuwe realist” van joost niemoller, dat kon de weledele gestrengelde heer d.g.neree niet verkroppen en heeft er voor gezorgd dat ik geband werd bij joost.
  gelukkig zijn er meer ip-adressen voorhanden dan een admin aan bannen kunnen uitdelen….
  .
  hoe voelt dat nou ? zo een ban ?

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   he, tjonge, jongen, ik kan me het voorval nog vaag herinneren Dat is wel errug lang geleden. Als je denkt dat ik als reageerder zo’n invloed kon uitoefenen op Joost, dan heb je wel een erg hoge dunk van mijn krachten.
   Hoe dat voelt? Ik heb er eigenlijk geen gevoelens bij. Ik zwerf al vijftien jaar op het internet rond en de sites waar ik ben verbannen hang ik op in mijn prijzenkast. Als je wilt kan ik je wel een lijst geven. Als je verder geïnteresseerd bent in het aantal mensen dat ik in die 15 jaar heb verbannen van de sites waar ik admin op was, dan wil ik je dat ook wel tonen, maar het zijn wel 30 A4tjes, dus het is even wat leeswerk.

   Geliked door 3 people

   • tjonge zegt:

    “Als je denkt dat ik als reageerder zo’n invloed kon uitoefenen op Joost, dan heb je wel een erg hoge dunk van mijn krachten”
    .
    If it looks like a duck and walks like a duck, its probely a ???

    Like

   • tjonge zegt:

    klein grammaticaal foutje 🙂 moet zijn; probably

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Uitstekend geantwoord geachte D.G.Neree.
    Ik had het niet beter gekund!

    Like

  • D. G. Neree zegt:

   Dat was trouwens niet op De Nieuwe Realist maar op de site die hij daarvoor had. ik weet niet meer hoe die heette.

   Like

   • tjonge zegt:

    was wel de nieuwe realist, was net een half jaar oud of zo…

    Like

   • Peter Rissing zegt:

    Tjonge-tjonge-tjonge.
    Waar ben je mee bezig Tjonge.
    Denk aan de toekomst, denk aan ons land.
    Een persoonlijke ‘vendetta’ hoort hier en nu niet.
    Denk aan het grotere belang.

    Geliked door 9 people

   • tjonge zegt:

    hr rissing,
    .
    “Een persoonlijke ‘vendetta’ hoort hier en nu niet.”
    .
    u bedoelt zo iets als een open brief/vuile was hier op het www plaatsen ?
    of heeft u ook maar enigszins het idee dat rommel van fenixx c.s. hier WEL gaan reageren terwijl er op eerdere “anonieme” verzoeken door ts niet werd ingegaan door rommel ?
    denkt de hr rissing werkelijk dat deze open brief tot een oplossing zal resulteren ?
    .
    i rest my case.
    deze open brief is enkel om rommel terug aan te vallen want zwaar gekrenkt (wat ik overigens wel goed kan begrijpen) want deze open brief zal alles behalve bijdragen aan een verbetering tussen beide heren, anders plof je de vuile was niet buiten en zoek je elkaar persoonlijk op…..
    .

    Geliked door 1 persoon

 4. Taljaardeker zegt:

  Zucht…..
  Vanitas vanitatum, omnes vanitas est. 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   “IJdelheid der ijdelheden, iedereen is ijdel….?”
   Tja….Maar sommigen wordt het recht daarop gegeven, anderen wordt het ontzègd, dat is nl. ook MIJN ervaring.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Herstel: Dat tweede zinsdeel betekent natuurlijk, om precies te zijn: “Alles is ijdelheid.”
    Weet je, Taljaard(eker), Latijn als zodanig heb ik nooit gehad, maar als voormalig katholiek herinner je je wel eens wat flarden “kerklatijn,” zodoende.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Hoe die ouwe Romeinen dat vroeger allemaal onder de knie hadden, al die naamvallen.
    Van het “Kerk-latijn” herinner ik me:

    “Ite misa est, deo gratias”
    Het laatste stukje zei dan het opgeluchte volk.
    [ bestaat er nog een R.K.Kerk in NL ? ]

    Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @Delamontagne: Bij ons in de kerk, vroeger, kwam dat om de één of andere reden níet helemaal aan het einde, maar nèt voor het vervolg: Benedificat vos omnipotentis Deus: Pater et Filius et Spiritu Sancti! (Zegen U de Almachtige God, De Vader, de Zoon en de Heilige Geest.) Gemeenschappelijk antwoord: A-men! En dan kon men gaan.
    Ook toen de missen al in het Nederlands gehouden werden, hoorde met name onze eerste pastoor, van Vliet, zichzelf kennelijk zó graag zingen, dat hij er zelfs bij “stille” missen halverwege, totaal on-afgesproken toe overging en dan automatisch weer in het Latijn verviel.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Nu ben ik heel benieuwd over welke gemeente u spreekt.
    Tot mijn stomme verbazing herken ik iets van vroeger van de Johannes de Doper kerk in Katwijk Binnen.
    De pastoor die u noemde heette eind jaren 50 begin ´60 ook van Vliet, met precies dezelfde trekken.
    Nu ben ik heel benieuwd naar uw antwoord Therésa.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Guardiacivil, 18.48u.: Nou, dat is dan tamelijk frappant, maar helaas: Ik heb het hier over Pastoor van Vliet van de Don Bosco Parochie te Alkmaar, wijk Overdie-Kooimeer, gedurende ca. de jaren ’60-’70.
    Mogelijk waren beide parochieherders representanten an een bepaald type priesters, dat je toen nogal vaak tegenkwam. Dat zag je namelijk ook wel onder de onderwijzers en ambtenaren:
    Uit de Mussert-bigrafie van Jan Meijer valt bijvoorbeeld te lezen, dat de vader van de latere NSB-leider Anton Mussert (let wel: de VADER dus, hè) Johan Mussert, hoofdonderwjzer te Werkendam, verrassend veel karaktertrekken gemeen had met mijn grootvader, Jan van der Wiel, hoofdonderwijzer in De Weere.

    Geliked door 1 persoon

  • hslot4 zegt:

   Penis Aqua Rosius latijns voor lulletje rozenwater zie ik spreek ook een aardig woordje over de grens

   Geliked door 2 people

 5. Marc zegt:

  Ik leef met je mee, DG. Ik heb je een jaar of vier geleden een keer ontmoet op een bijeenkomst voor PVV-sympathisanten. Je leek me een schappelijke gast. Je columns vind ik ook altijd ‘van het hart’.

  Je hebt gelijk als je zegt dat ze Rommel en X je als een volwassene moeten benaderen. Kennelijk zijn ze dat zelf niet. Je hebt in dit soort situaties altijd het nakijken. Het is een psychopathie die je ook in de ambtenarij, politiek of soms op de werkvloer tegenkomt. Dus hou goed voor ogen dat jij die volwassene bent die, helaas, onheus bejegend wordt.

  Hoewel ik 10 jaar terug slechts ‘reaguurder’ was, en geen schrijver zoals jij, lijkt wat jou nu overkomt op wat ik indertijd op Artikel 7 meemaakte. Een of andere Zande draaide daar aan de knoppen en gooide me gewoon van de site af, omdat ik hem een racist vond. Dat leed is wel geleden, hoor. Maar dankzij zijn handelwijze kan ook mij nog steeds niet op andere sites van WordPress als reaguurder aanmelden, zoals voor de site van Pennings. Ik begrijp nog steeds niet hoe dat kan, maar het is zo.

  Like

  • Marc zegt:

   ‘ook’ = ‘ik’

   Like

  • Thom zegt:

   Zande, ja die man nam vreemde beslissingen. Dan zeg ik het maar netjes, jonge, jonge.
   Die trol hoe heette die ook weer? Beukman of zo, die maakte met zijn gezeik iedereen ziek en die rotzooi moest blijven staan, want er was vrijheid van meningsuiting.
   Je werd op het laatst ziek alleen al om Artkel 7 te lezen.
   Site was onder ErdeBee best goed, maar Zande. Doe me een lol.

   Like

  • D. G. Neree zegt:

   Marc, dit is toch ook een WordPress site? Fenixx ook.
   Op de site van Martien kan niemand reageren of zich inschrijven dus dat ligt niet aan je verbanning.
   Een verbanning komt meestal koud op iemands dak, niet altijd natuurlijk, maar het nare ervan is dat je meteen daardoor de mond gesnoerd wordt en geen stem meer hebt in het geheel. Weer een teken hoe belangrijk de vrijheid om je mening te uiten is. Ik heb het nu niet over trollen, idioten en kwaadaardige intriganten, maar over mensen die in een discussie monddood gemaakt worden terwijl ze zich van geen kwaad bewust zijn of althans gewoon aan het discussiëren zijn. Het snijdt iemand ook af van de mensen waar hij dagelijks mee praat en het voelt als een zware belediging. Hoewel na een keer of 10 men er bestand tegen schijnt te raken 😀

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb nog nooit ergens een ban gehad en ik schrijf alles op wat er in me opkomt.

    Like

   • D. G. Neree zegt:

    Op Oncyclopedia hebben we altijd veel last van vandaaltjes die pagina’s verwijderen of volplempen met schuttingwoorden of creatieve cyberpesterijen tegen klasgenoten. Gebeurt iedere dag zodra de scholen zijn begonnen. Maar we hebben daar een systeem met tijdelijke verbanningen, waarvan de duur omschreven wordt.
    Zo kunnen ‘schrikverbanningen’van bv een minuut of tien gegeven worden om de gebruiker op zijn vingers te tikken en op zijn dwaalwegen te wijzen. Er zijn ook verbanningen van een dag of twee of een week, een maand, een jaar of oneindig. Wel worden de bannelingen op de hoogte gesteld van de duur en de reden van hun verbanning. Dat laatste is wel zo correct en dit systeem wordt op bijna geen enkel weblog toegepast. Het is eruit en er nooit meer in. Ik vind dat te grof. Aan de andere kant hebben weblogs geen automatisch systeem waarbij de duur van een verbanning kan worden ingesteld, dus zijn de verbanningen automatisch voor onbeperkte tijd, dus tot een admin besluit de lijst op te schonen. Overigens zijn levenslange verbanningen van weinig nut, doordat IP-nummers regelmatig veranderen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Theresa Geissler zegt:

  Als ik nu, als buitenstaander, iets clichématigs zou intikken als “Ongehoord!” D.G., dan zou dat weliswaar mijn verontwaardiging over deze gang van zaken uitdrukken, maar het zou tegelijkertijd de grootste aanfluiting zijn, want helaas ís een dergelijke gang van zaken niet ongehoord: Je hoort en leest er herhaaldelijk over, in alle denkbare vormen van samenwerkingsverbanden en in alle denkbare branches:
  Uiteindelijke baas moet het definitieve oordeel vellen in een conflict tussen twee medewerkers, houdt zich aanvankelijk op de vlakte en kiest dan, zonder het rechtstreeks te benoemen, via omwegen onverwachts de kant van diegene, die in het conflict juist overduidelijk fout zit! Zónder dit naar behoren te motiveren! Het gebeurt telkens weer, zoals gezegd, óveral en juist omdat het zo volkomen onrechtmatig is, zul je waarschijnlijk op een afdoende uitleg moeten wachten tot Sint Juttemis, want die uitleg ís er eenvoudig niet.
  Als buitenstaander ben je vervolgend geneigd te zeggen: Daar steekt nog iets héél anders achter, maar ook dàt kan met geen mogelijkheid worden bewezen.
  Maar met de wetenschap, dat je niet de enige bent, ben jij niet geholpen. Ik vind dit bijzonder rot voor je en het allerergste is nog, dat men tegenover dit soort gekonkel -want dat is het ongetwijfeld, van welke aard dan ook- zo compleet máchteloos staat!
  Het is onbegrijpelijk, onterecht en bovenal onrechtvaardig en ik vind het méér dan erg dat jou dit juist moest treffen!
  Het minste is wel, je hiermee heel veel sterkte te wensen en mocht je er iets in zien, hier nog eens onder elkaar over van gedachten te wisselen -ik bied het alleen maar aan- dan weet je me hopelijk te bereiken, desnoods via Bron Contact of zo.
  Tjonge jonge, je wéét inmiddels dat mensen dit elkaar herhaaldelijk flikken, maar nu komt het toch wel wat dichterbij! Realiteit, maar niettemin onwezenlijk!

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Hoi Theresa. Het is de menselijke natuur die iedere keer weer roet in het eten gooit. als ik vertrouwen zou hebben in de psychologie zou ik zeggen dat een psycholoog het zou kunnen verklaren.
   Maak je over mij maar niet druk hoor. Ik ben sowieso trots op wat ik met de sites heb bereikt en schrijven kan ik altijd. Ik ga me niet uitlaten over wat er misschien al of niet achter zou kunnen zitten. Is speculatie en daar heb ik geen zin in.

   Geliked door 1 persoon

 7. otellodes zegt:

  Jammer, men vergeet dat de ‘tegenstander’ hier gebruik van maakt. Israël is tijdens de oorlog tegen de Romeinen gevallen. Niet door gebrek aan mankracht of inzet, neen door tweespalt. Dit soort praktijken moeten achterwege blijven want het gaat wel om de politieke vrijheid. Anders worden wij weer opgescheept met politici zonder ziel als Rutte, Plasterk, Dijsselbloem, v.d. Steur, Timmermans en… Eigenlijk kan eenieder die in het Kabinet en 1e en 2e K zit, op dit lijstje geplaatst worden.

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant mag je ook niet toelaten dat je in je strijd tegen de vijand je eigen waarden en principes aan de kant zet en medestanders ‘voor de goede zaak’ opoffert. Ik ben dat in ieder geval niet van plan.

   Like

   • Taljaardeker zegt:

    Gewoon hierheen komen.
    Tegenwoordig is dit de site voor ons.
    Wij worden groter dan AP en zijn nu al groter dan A7.
    Deze site wordt veel gelezen en ook steeds meer.
    In elk geval al meer dan Peter Breedveld’s gesticht en minstens zo veel als DDS.

    En @rommel moet zijn knopen maar eens tellen.
    Aardige jongen, maar een site beheren is niet echt zijn ding.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @D.G. Neree, 27 december, 22.36u: Ik kan dat ook niet goed, zoals je inmiddels misschien weet.
    Heeft me hier wel een paar goede verstandhoudingen gekost.
    Op zichzelf is het natuurlijk aanbevelenswaardig om ‘rekening te houden met de goede zaak, dat zal geen zinnig mens ontkennen, maar er zijn er altijd, die dat bij elk meningsverschil meteen naar voren menen te moeten halen en letterlijk alles er aan ophangen. En dan krijg ik toch al gauw iets van: Ja, hálló…..! In het voormalig Oostblok ging het er precies zo aan toe.
    Nooit jezelf verloochenen, want op dát moment is het jouw goede zaak niet meer.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Weet U zeker dat U op het goede topic zit?

   Like

 8. Robby E. zegt:

  Jammer dat er zoveel onenigheid, kinnesinne enz is onder bloggers die in feite hetzelfde doel nastreven.
  Zo zijn er al verschillende schrijvers/bloggers/ journalisten (de echte) uit ’t zicht verdwenen/ in de vergetelheid geraakt of doorgedraaid zoals de admin van HDR!
  Waarom niet meer samenwerking gezocht dan kun je pas een vuist maken, helaas zitten de ego’s vaak in de weg krijg ik het idee!

  Geliked door 1 persoon

 9. carthago zegt:

  Ik mis van frikschoten nog altijd.

  Geliked door 4 people

 10. hslot4 zegt:

  Verdwijnen mijn emails in de spam box bij redactie dvc ? lol nee deze vraag is niet om lullig te doen of de lul uit te hangen is een serieuze vraag.
  En advies ga gewoon ffe om de tafel jongens de sites zijn te belangrijk om over zo iets onbenulligs schade te berokkenen

  Like

 11. D. G. Neree zegt:

  “Verdwijnen mijn emails in de spam box bij redactie dvc?”
  moet je even daar vragen denk ik.

  Like

  • Ron zegt:

   Ik had zo’n melding ook wel eens gezien bij de reacties, maar het verhaal daarbij was dat posts of e-mails vaker in de spambox belanden maar dat hier verder geen melding van richting redactie gaat. Het scheen niet met een enkele druk op de knop mogelijk te zijn in die spambox te kijken maar vereist handmatige handelingen, mogelijk apart inloggen of zo. Daardoor zou het soms een tot enkele dagen kunnen duren voordat dit ontdekt is.

   Ik vind het jammer dat zo’n intern conflict nu op deze manier breed uitgemeten moet worden. Dat zou intern besproken kunnen worden. Ik hoop dat alle redacteuren de wijsheid kunnen opbrengen dit in besloten kring onderling uit te praten, want het zou jammer zijn als een alternatieve nieuwssite met kwalitatief goede berichten hierdoor schade zou oplopen.

   Geliked door 1 persoon

 12. teun klein zegt:

  ik heb bewondering voor ej bron dat hij er mee ingestemd heeft om dit te plaatsen!! al hoe wel ik mij heel goed voor kan stellen ,dat jij je gal wil spuwen , lijkt mij e.j bron hiervoor niet de juiste site !aangezien het verhaal altijd twee kanten heeft , is het moeilijk om daar dan een oordeel over te vellen.iedereen kijkt door zijn eigen brilletje en hebben allemaal in hun ogen gelijk!! blijf vooral doorgaan met het gevaar de islam te benoemen en mensen wakker te schudden, de pen goed hanteren en mensen wakker schudden,lijkt mij belangrijker dan persoonlijke vetes uit te vechten!! je zult je sporen wel verdient hebben anders zou ej bron dit artikel niet plaatsen! mijn ervaring is dat als mensen op de persoon gaan spelen en niet de bal,ben je met dit soort mensen uitgepraat!mensen met een zieke geest haken af zodra de waarheid gesproken word!! mensen zien nederland ten gronde gaan en zijn zelf de oorzaak door niet het juiste vakje in te kleuren!er zijn nog teveel pechtholdstemmers ,snotneus klaver stemmers enz !onze taak is om pen en papier te gebruiken om mensen in nederland wakker te schudden ,om de geweldadige islam te stoppen !! en nederland redden van de ondergang!!! als je goed wakker bent ,stem je ook pvv!!!!! ga door met de goede strijd en laat je door niemand er onder krijgen !!vriendelijke groet!!

  Like

 13. Willem Seepma zegt:

  Ken jullie niet allemaal en weet niet wat er zoal gaande is, wil dat ook niet weten.
  Hebben we allen hier niet één missie?
  Verdeeldheid is (zeker nu) dodelijk.
  Come on guys!
  groet, Willem

  Geliked door 2 people

 14. D. G. Neree zegt:

  Tjonge, “was wel de nieuwe realist, was net een half jaar oud of zo…”
  Dan ben je abuis ik heb daar nooit met iemand onenigheid gehad, en nogmaals: al was dat zo, dan nog heb ik geen sikkepit invloed op hoe Joost zijn site beheert, dus ik denk dat je een aantal dingen verkeerd inschat.

  Like

 15. laura van der storm zegt:

  Ik heb rommel ook een tijd meegemaakt. Onbeschofter en ongenuanceerder kom je ze weinig tegen! Rommel had altijd de intentie om rotzooi te trappen onder de reageerders. Ik had de indruk dat hij zich helemaal stuk zat te vervelen in Zweden en gewoon een beetje lol wilde trappen om die verveling te bestrijden. De hele dag met je hond in de bossen lopen is ook maar een eenzame gang. Ik ben eigenlijk helemaal verbaasd, dat hij het “zover” geschopt heeft. Ik wens je het beste voor het Nieuwe Jaar.

  Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Enerzijds zeg ik hoe meer sites die de goede zaak bepleiten hoe beter. Uit praktische overwegingen zeg ik, het kan ook een tandje minder. Er zijn zoveel sites dat niemand alles bij kan houden. Daarom denk ik dat het niet zo erg is als er eens iets afvalt.
  Als een sterke site als van E.J. Bron maar door kan gaan. Overigens denk ik meer over Trump, Le Pen, Wilders en de Afd dan over deze admins die in oorlog met elkaar zijn. Sommige activisten blijken net mensen te zijn. Hou op met balken, laat dat aan de ezels over.
  Kom op. Er is werk aan de winkel.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

 17. Pieter G zegt:

  Heel irritant. Ik ben ook een aantal keren monddood gemaakt op sites. De laatste keer op Geen stijl toen ze met hun partij begonnen. Ik gaf wat commentaar. Altijd netjes, maar wel scherp. Blijkbaar valt de vrijheid van mening erg tegen vooral als je beter inhoudelijk commentaar levert terwijl de rest wat dom zitten te trollen of te drammen. Dat mag dan weer wel… Ik baalde daar wel een beetje van. Als je er echter zo diep in zit als DG Neree moet het wel als een soort mes in je rug voelen. De tragiek van het leven waar ik gelukkig niet vaak mee geconfronteerd ben. Op DDS een keertje. Joop.nl bij het begin gelijk al. Op Elsevier een enkele keer waarna ik de directie aanschreef. En er weer op mocht. Vaak was het ook een technisch verhaal waarbij je weer opnieuw moest inloggen wat niet zo gestroomlijnd ging.
  Zelfs persoonlijke verhalen van de hoofdredacteur kreeg ik terug. Hij baalde enorm van de hoeveelheid meningen waar hij niet mee eens was. En uiteindelijk hebben ze de tent gesloten met een geitenpaadje voor Elsevier lezers. Eigenlijk was de eerste site de beste en meest overzichtelijke. Alle latere modellen werden steeds slechter. Jammer!
  Tja, wil je de problematiek voorkomen zal je zoveel mogelijk zelf aan de touwtjes moeten trekken.
  Zo werkt het voor mij in ieder geval al heel lang het beste. In het echte leven bedoel ik. Niet zonder de mensen waarmee ik echt al heel lang samen leef. En lief en leed deel. Met de kleinkinderen om je heen dartelen maakt het leven ook een stuk vrolijker. En je weet weer waarom je alles doet.

  Like

 18. Wauso zegt:

  Bij Fenixx was ik 1 jaar geleden ‘Wauso’ ! Ik schrijf artikeltjes en verstuurde deze naar betreffende politici en andere Rechtsdragers ! Ze waren veelal niet ‘mals’ ! Ik had voor deze schrijfsels een apart plekje onderaan de pagina. Plots ging het licht aan bij Rommel en kwamen mijn artikeltjes op de voorpagina. Ik vond het wel geinig en lach en heb plezier met alles ! Toen dacht X ik maak ‘Wauso’ schrijver. In eerste instantie was ik afwijzend, maar dacht ‘och laat maar gaan’ ! Ik kon dus op de site van alles zien waarvan mij overigens alleen de (toekomstige) Hits van de site interesseerden. Dit gezien mijn Marketing studie in het verleden en de interesse in snelheid en verbreiding van nieuws van Tweeter (en Facebook). Rommel was overigens fel gekant tegen deze nieuwe media die ik zoals ook hier veelal uit gemak hanteerde. Na 2 dagen was ik alweer schrijver af. Ik krijg iets waar ik dus niet om vraag en men neemt het me af zonder me er iets van te zeggen. Zo ga je niet met elkaar om. Zeker niet nadat ik al 25 artikeltjes geschreven had. Er staan momenteel 2 schrijvers op Fenixx die in 1 jaar tijd tezamen nog geen 5 artikels geschreven (of vertaald) hebben, die dus meer waardering krijgen dan ik ! Mijn conclusies waren: X laat me als een baksteen vallen. De anderen komen ook niet voor me op en Rommel is volkomen ongeschikt vanwege bot gedrag om zulks te leiden !
  Ik heb het nooit gezegd, dus bij deze !
  Mijn rubriek staat er nog (ook bij deze): https://fenixx.org/category/wauso/
  Kijk er maar eens in !

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  Wij barbaren doen niet aan ego’s, wij verdedigen, wat van ons is en beschermen onze kinderen.

  Geliked door 1 persoon

 20. sjuad kirosati zegt:

  Het komt maar wat vaak voor status en omgang ermee.
  Voorbeelden genoeg.

  Like

 21. Erik zegt:

  Aan alle betrokkenen, ik koos voor EJ Bron omdat hier iedereen de bal speelt en niet de man.
  Toch begrijp ik dat de gemoederen hoog zijn opgelopen en het nu toch echt tijd wordt voor een bezoek aan de kroeg waar het een en ander moet worden uitgesproken en opgelost zoals grote mensen doen. Deze dingen kom je in je leven altijd wel tegen en je leert er mee om gaan. Ik wens jullie alle de wijsheid om er weer volop tegenaan te gaan en ff lekker een balletje te trappen tegen de EUSSR, tegen het policor, tegen de islamisering.

  Vrienden groet Erik

  Like

 22. bedonderde burger zegt:

  Ik weet dat ik een nieuweling hier ben en ook nog eens echt links, dus lig hier misschien bij sommigen al moeilijk, maar ik vind dat wij op dit moment wel iets anders hebben dan onderlinge twisten uitvechten, we worden in onze westerse manier van bestaan bedreigd door een barbaarsheid die onvoorstelbaar is. We moeten elkaar steunen in onze wil om onze manier van leven in stand te houden. En dat is gezien de terreur van namaak liberaal/christelijk/links al zwaar genoeg. Ik hoop dat de problemen worden opgelost, we hebben elkaar hard nodig.

  Geliked door 3 people

 23. Nemesis zegt:

  Goede morgen, nog net dan,

  Hoewel ik ingelogd ben, werd mijn reactie verwijderd, met het commentaar, deze reatie kan niet geplaatst worden. Gebeurt me de laatste tijd wel vaker. En het ligt absoluut niet aan Bron. Ik heb het donkerbruine vermoeden, dat we hier in D. al onder ‘Generalverdacht’ staan en het Maasmannetje de boel aan het verzieken is. °!”§$%&/()

  Like

 24. Nemesis zegt:

  Nu, deze is dan wel gelukt. Ik ga dat hele epistel niet opnieuw schrijven, maar zou willen zeggen:
  rommel en wie er nog meer aan de draadjes trekt, ga een goed gesprek aan met D.G. Neree en los het op als volwassen kerels.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Nemesis
   Precies.
   Laten ze een voorbeeld nemen aan E.J..
   Die plaatst nagenoeg alles en laat bijna iedereen netjes aan het woord komen.
   Maar hij is wel zo verstandig om linkse trollen eruit te gooien.
   A7 is door links getrol door naar de bliksem gegaan en ik heb zo de indruk dat Livestro zelf met sokpoppen op DDS de trol uithangt om de boel daar zgn. te ”verlevendigen”t
   Maar helpen doet dat niet, want het is alleen maar vervelend en voorspelbaar.
   Door bijdragen van mensen als o.a.@bolle jan en @drs. schilder is het niveau hier de afgelopen tijd ook flink omhoog gegaan; vaak nog beter dan Elsevier hier.
   Voor niveau en inhoud moet je tegenwoordig echt hier wezen.
   Soms wordt er wel eens wat teveel leesvoer geplaatst, maar beter dat dan te weinig.
   En het maakt het geheel alleen maar gevarieerder en dus ook informatiever.
   Zelf krijg ik hier, als christen, ook wel eens de wind van voren van atheo-fundamentalisten als @Bert G. en @harry.
   Maar daar moet je gewoon tegen kunnen.
   En bovendien heb ik liever te maken met eerlijke atheisten dan met hypocriete zgn. ”christenen”, die voor de islam kruipen.

   Geliked door 6 people

   • E.J. Bron zegt:

    HEAR HEAR!!! 😆

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    “En bovendien heb ik liever te maken met eerlijke atheisten dan met hypocriete zgn. ”christenen”, die voor de islam kruipen.”

    Bedankt voor dit compliment, dachten ze er allemaal maar zo over.
    Dat zouden bergen aan totaal nutteloze discussies besparen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bert, dat komt onder andere door, omdat hier geen enkele vorm van censuur plaatst vind omdat de jij een andere mening ergens over heeft.
    Jouw mening is niet bepalende of iets geplaatst wordt of niet.
    Je zal het vast niet altijd eens met iedereen doe iets plaatst.
    En dat is vele sites wel zo.
    Maar zo als eerder vermeld, je moet hier wel hele rare dingen opschrijven wil je daar mee te maken hebben.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Wat er zich bij A7 vanaf het begin al achter de schermen heeft afgespelled, ben ik behoorlijk goed op de hoogte. Heeft geen zin, dat alles op te gaan rakelen en zeker niet hier.

    Voor de rest heb je gewoon gelijk. Wat Bert en harry betreft, gewoon laten gaan. Ik begrijp te wel. Ik ben ook iemand die verschrikkelijk heeft geleden onder het katholieke bewind. Maar ook dit heeft geen zin, daar mijn medemensen ermee op de kast te jagen. In het diepst van mij ziel ben ik ook zeker geen atheist en altijd een christen gebleven. Maar zoals ik al zei, ik haat die papen en nonnen en ook die griezelige jezuit die de paus is.
    Daarom reageer ik ook alleen nog maar hier bij Bron. Bert is een hele fijne vent, ik ken hem en z#n familie persoonlijk. Het is prima, dat ondanks het vele werk dat het met zich meebrengt, dit blog helemaal alleen bestuurd. Heb ik alle bewondering voor.
    Hou je haaks en laat je niet intimideren, nooit niet, door niemand niet en reageer er niet op. Is het snel klaar.

    Geliked door 1 persoon

 25. Guardiacivil zegt:

  Ikke zit op Eunmask, op Fubar, op Fenixx en hier bij E.J.Bron, om geplaatste artikelen te lezen van bijvoorbeeld Tijl Uylenspiegel die ik fijn vind om te lezen.
  Ik weet niet waar het over gaat allemaal, ik wil het ook niet weten, wat ik wel weet ……
  Het is juist Kerstfeest geweest en mijn boom staat er nog tot drie Koningen en de wereld begint te fikken vanwege die klote islam.
  Ik voel me Kruisvaarder, ik ben Kruisvaarder en als het kan sta ik op om het grote gevaar te bestrijden, mijn verzet is ondergronds, ik deel de berichten van iedereen waarvan ik denk dat ze meerwaarde hebben dat anderen het ook lezen.
  Ik hoop dat er 10 miljoen Nederlanders in maart laten zien dat ze het zat zijn met alles, maar dan ook met ALLES wat Nederland naar de afgrond heeft gebracht.
  Europese Burgers lijden, lijden onder het vreselijke nazi-juk van Merkel, van Brussel, van Europese leiders die dit juk en Brussel steunen, van MO landen die Europa chanteren.
  Dat is mijn bescheiden strijd.
  Strijden om ego, respectloos optreden, niet willen of kunnen communiceren om welke reden ook, eigen belangen………..het is pinuts, zielig, kinderachtig, niets waard……….ik persoonlijk ontwijk mensen die energie op een foute wijze verspelen en ga door met mijn strijd.
  Europese Burgers leven op een tijdbom die elk moment kan afgaan, daarom ben ik hier en elders en probeer ik mensen te laten beseffen hoe erg het is gesteld door berichten te delen.
  Ik wens en hoop dat deze laatste dagen nog veel mensen dit besef krijgen en weten wat ze straks met maart 2017 moeten doen. Ik wens en hoop dat ze het nu met hun verstand doen, zodat Nederland weer Nederland wordt, terug met zijn eigen gewoontes en zijn eigen cultuur met een maatschappij waarin de burgers zich veilig en gelukkig kunnen voelen, waarin wij de zekerheid hebben dat onze kinderen en kleinkinderen ook veilig en gelukkig kunnen zijn.
  Daarom doe ik dit met mijn 67 jaren, daarom voel ik mij een Kruisvaarder, daarom hoop ik op nog vele Kruisvaarders want de strijd is net begonnen en nog lang niet gestreden.
  Voor iedereen in 2017 veel licht, reine lucht, innerlijke rust, goede gezondheid, en wijsheid en inzicht.

  Geliked door 3 people

 26. mahoog zegt:

  Ik ben blij dat E.J hier de touwtjes alleen in handen heeft (neem ik aan)dus geen schermutselingen binnen de site,wat nooit goed er aan kan doen.

  Like

 27. Ik zit hier nog maar één dag en lees dit met verbazing.
  Wij moeten een soort eenheid vormen en dit uitdragen naar allen die het niet eens zijn met de huidige gang van zaken in de politiek.
  Op rechts zie ik met lede ogen de versplintering ook in de politiek.
  Juist nu we sterk moeten staan in de aanloop van de verkiezingen.

  Like

  • Ron zegt:

   Precies, versplintering kunnen we niet gebruiken.
   Goed om te zien dat PVV ook eens komt kijken.
   Er komen in de artikelen en reacties regelmatig hele slim bedachte argumenten langs. Die kan blonde Greet natuurlijk in de tweede kamer ook goed gebruiken.

   Geliked door 1 persoon

  • wouteenhoorn zegt:

   Henry wat kunnen sommige mensen elkaar toch haten. Afgunst, beter weten en wat nog mee hoort hier niet thuis. Links zal zich soms te pletter lachen en reken er maar op dat al die interne wrijvingen bij onze tegenstanders op een goede dag gepubliceerd worden. ;Ik had het IQ van sommige mensen hoger geschat Hier praat ik uitdrukkelijk niet over mezelf hoor.Nou gaan we beter nadenken over wat we publiekelijk over anderen zeggen. Voor sommigen mag je zelfs geen athéist zijn.

   Like

 28. Snoebel zegt:

  Volgens mij, beste D.G. is hetgeen u nu overkomt niet de eerste keer (bijv. vertrek artikel 7). Ook toen heeft u elders uw beklag gedaan. Ja dat voelt als een dolk in de rug. Echter zelf bent u ook niet “van dergelijke smetten vrij”. Neem bijv. hetgeen u een Jaap Mollema (prof. Van Frikschoten) van Amsterdam Post flikte.
  En wat het eisen van een ban voor iemand betreft: op de oorspronkelijke site van Niemoller eiste u een ban voor Piet Klont omdat die goedhartige Piet een uw niet welgevallige opmerking had gemaakt en op Amsterdam Post eiste u datzelfde voor Martien Pennings. Toen Frik dat weigerde bent u vertrokken naar DVC.
  Ik zou zeggen: gewoon uw verlies nemen dat hebt u ook altijd van anderen verwacht.

  Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Snoebel, even in het kort:
   Misschien ben je op de hoogte van het feit dat Piet Klont op De Vrije Chroniqueurs vaste schrijver en tekenaar was. Met andere woorden: die onenigheid, die zich anders voordeed dan jij nu beweert, was allang bijgelegd.
   Wat Martien Pennings betreft: ook dat ligt iets anders dan jij beweert, maar daar ga ik nu niet op in, maar het punt was, dat Martien mij en andere schrijvers begon te beledigen. Dat is de voornaamste reden dat Filantroop e n ik DVC opgezet hebben. Misschien interesseert het je te vernemen, dat ik zowel Frik als Martien daarna meerdere keren in prima verstandhouding heb gesproken. De oude koeien die jij nu uit de sloot haalt zijn allang tot stof vergaan.
   En als derde: inderdaad, wat er op A7 gebeurde heeft grote gelijkenissen met wat op Fenixx is gebeurd. Ook een oude koe en ook met HannibalPim heb ik tegenwoordig een uitstekende relatie.

   Grappig dat je allerlei dingen aanhaalt A waar je het fijne niet van weet en B die jou blijkbaar nog meer dwarszitten dan de betrokkenen.

   Geliked door 1 persoon

 29. Jongens toch! Wij vechten allemaal voor dezelfde (rechtse) zaak! Geef de linkse hypocrieten a.u.b. geen gelegenheid om gnuivend met hun vingertje te wijzen! Want het spreekwoord “2 honden vechten om 1 been” geeft hen de gelegenheid om de 3e te zijn die daarmee wegloopt! Wij hebben jullie veel te hard nodig!

  Geliked door 2 people

 30. hslot4 zegt:

  laura van der storm zegt:
  28 december 2016 om 00:04
  Ik heb rommel ook een tijd meegemaakt. Onbeschofter en ongenuanceerder kom je ze weinig tegen! …………………………….
  En zo hebben we ze graag Laura hahahahha althans laat ik even voor mezelf spreken.Als ik genuanceerd politiek correct wil ga ik wel met mn porem voor de NPO buis zitten .
  Oh wacht nee dat gaat niet ik heb mn tv jaren geleden al bij het vuil gezet 🙂

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “Zo hebben we ze graag…..?”
   Ja, hoor eens: U kunt U er maar beter bij neerleggen, dat we allemaal anders in elkaar zitten en dat toch echt niet iedereen daar evenzeer van gediend is!
   Van mij, bijvoorbeeld, mogen ze best onbeschoft en ongenuanceerd zijn,maar dan wèl graag in de dèrde persoon -ben ik zèlf wel, af en toe- en niet in de tweede.
   En daarbij maakt het mij weinig uit, of ikzelf die tweede persoon ben, of een ander, in mijn bijzijn.
   In beide gevallen, geef ik grif toe, kan men het bij mij aardig verpesten! Ik vat dus volkomen, wat Laura hier naar voren brengt.

   Like

 31. nick zegt:

  Akelig, dit soort narigheid, terwijl we allen met dezelfde intenties hier zijn.

  Like

 32. D. G. Neree zegt:

  Mededeling: mijn modem is kapot gegaan ik wacht op een nieuwe. Kan een paar dagen duren, dus zal ik in die tijd weinig on line kunnen komen.

  Like

 33. 4sjun zegt:

  Een gesloten deur op de ene plek laat de ruimte voor geopende deuren elders. Zo gaat het in het echte leven en zo gaat het ook op een digitaal equivalent ervan. Lang geleden al heb ik besloten om daar niet van wakker te liggen en de energie daar te besteden waar het tenminste rendement in de vorm van voldoening oplevert.

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   zo is dat

   Like

   • wausoWauso zegt:

    @Neree
    Bij LinksKnechten praat men weleens over ‘Wegkijken’ of ‘Wegkijkgedrag’, dat heb jij bij mij toch ook gedaan toen ik om totaal generlei reden weggeduwd werd door Rommel en jullie in jullie ‘kroeg’ allemaal mee geknikt hebben. En waarvoor ??? Jullie hebben jezelf verheven boven anderen en daar krijg je dus nu zelf de weerslag van ! Ik weet dat ik in jullie ogen als provinciaal minder waard ben als een randstedeling. Ik ben destijds (en velen gaven mij dit advies) gewoon vertrokken. Doe dat dan ook. Je ziet toch dat je niet meer gewenst bent. Klinkt hard, maar wel duidelijk. Kijk en dat is nu het verschil tussen een ‘boer’ en een ‘randstedeling’ ! Een ‘boer’ is recht voor zijn raap !
    En zoals men van Wauso gewend was sluit ik altijd af met een wijsheid of een grapje: Ik had i.p.v. ‘boer’ eerst ‘hoer’ geschreven. Misschien dat Rommel dan toch gelijk had en dat schijver zijn niets voor mij was !

    Like

 34. Pingback: “Open brief” – afsluiting | E.J. Bron

 35. Pingback: Reactie van de redactie op het verdwijnen van D.G. Neree – Fenixx.org

 36. Pingback: Reactie van de redactie van “Fenixx”op het verdwijnen van D.G. Neree | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s