Open brief aan minister-president Mark Rutte

screenshot_61

(Door: Peter Stuivenberg)

Beste mijnheer Rutte. Er is in Nederland en West-Europa een strijd gaande tussen ‘goedmenschen’ en ‘nationalisten’. De ‘goedmenschen’, gesteund door de regering, willen economische migranten met een totaal andere cultuur en religie integreren. De ‘nationalisten’ zijn het daarmee niet eens. Zij vinden dat West-Europa reeds super-multicultureel van samenstelling is. Het is niet nodig om daar bovenop te Afrikaniseren of te islamiseren. Bovendien werkt het mengen van verschillende volkeren niet. Er ontstaan relletjes, onvrede en parallelle samenlevingen. Ook komt de veiligheid van de man in de straat in het gedrang.

Meeuwen bij meeuwen

Mijn vriend RvGZ brengt het als volgt onder woorden: ‘Meeuwen willen altijd bij meeuwen zitten en aalscholvers bij aalscholvers’. Hierbij ontkent hij niet dat in de Ooijpolder aalscholvers en zilverreigers samenwerken om vis te vangen. Hij zegt dat Turken,  Marokkanen of Chinezen met hun eigen taal, godsdienst en cultuur liever bij elkaar zitten. Gezellig in hun eigen café of restaurant. Dat vinden zij leuker dan bij de zakenmensen in grand-café Het Witte Huis in Rotterdam.

Roep om eigen land

Het ‘samen’ zijn leidt tot het ontstaan van de staat Israël. En Joegoslavië  wordt na de vele oorlogen opgesplitst in Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Kosovo, Montenegro en Macedonië. Ook de Sovjet-Unie valt na februari 1990 uit elkaar in maar liefst 15 nieuwe landen, waaronder Rusland. De geschiedenis bewijst dat multiculturele verbroedering niet werkt. De landen bezet door Romeinen, Ottomanen en Britten vochten voor zelfbeschikkingsrecht. Net als de Franse koloniën in Afrika. Of het Nederlands-Indië. Zelfs Suriname, Aruba en Curaçao hebben zich van Nederland afgesplitst. En sinds kort heeft Groot-Brittannië de overgereguleerde Europese Unie vaarwel gezegd.

Overal ter wereld grenzen dicht

Landen die hun eigen nationaliteit willen behouden, sluiten de grens voor degenen die er niet thuis horen. Zij stellen de spelregels op. Australië hanteert voor nieuwkomers een puntensysteem. In de Verenigde Staten wordt u toegelaten indien u een bijdrage aan de samenleving levert. In Zuid-Afrika, waar ik gedeeltelijk woon, investeert u in een bedrijf met 5 medewerkers waaronder 3 zwarte of gekleurde Zuid-Afrikaners. Zuid-Afrika laat tevens weten trots te zijn op zijn republiek. Producten en diensten worden onder het logo ‘Proudly South-Africa’ op de markt gezet.

Europese Unie grenzen open

De supranationale Europese Unie houdt echter de deur open. Zij wil de economische migranten met de bestaande bevolking mengen. Begrijp goed, mijnheer Rutte, dat een dergelijke autocratische EU-politiek nooit zal werken. En wel om redenen die ik net heb genoemd. Daarom vraag ik u beleefd het volgende. Laat Nederland net als andere Europese lidstaten zelf beslissen over de migratiepolitiek. Wij betalen tientallen miljarden euro’s aan opvang, scholing en integratie van economische migranten. Is het niet beter om dat geld deels te besteden aan sociale en economische ontwikkelingen in de landen waar de migranten vandaan komen? Moeten wellicht wurgende handelsafspraken worden herzien? Aldaar infrastructuur worden aangelegd en werkgelegenheid bevorderd? Scholen en medische voorzieningen gebouwd? Is het niet onze plicht om economische migranten aan te moedigen om hun land op te bouwen. In plaats van ervoor op de vlucht te slaan. Zie ook hierover mijn boek Europa en Migranten.

Delen van welvaart

Helaas hoor ik dit niet van de Europese politieke elite. Wanneer Afrika tegen een scherpe prijs koffiezetmachines of windturbines op de markt brengt, verkopen onze producten niet goed. En wanneer Afrika zelfvoorzienend wordt in zijn voedsel kan Europa geen gesubsidieerde landbouwproducten dumpen. Dan lijden wij een verlies aan inkomsten. Gevolgd door een verlies aan banen. En een verlies aan bruto binnenlands product. Dan gaat het in Europa wat slechter en in Afrika wat beter. Het op deze wijze manipuleren van volkeren doet denken aan het oude koloniale tijdperk.

Multiculturalisme geen voorwaarde voor groei

Tijdens mijn vele reizen door 50 landen heb ik geleerd dat een volk zich groepeert om taal, godsdienst en cultuur. Het wil, om de normen en waarden te behouden, een onafhankelijk land met eigen grenzen. Een land dat kan worden verdedigd tegen indringers. Een land waar je alleen binnenkomt als toerist of om er zaken te doen. Waar ik ook kwam, Sahara, India, Andes, Oceanië of Amazone oerwoud, zag ik een lokale bevolking met eigen land, taal en cultuur. Nergens ben ik multiculturalisme als een noodzaak tot ‘economische groei’ tegengekomen. Of als voorwaarde om te ‘overleven’. Of om ‘een oorlog’ te verhinderen.

Wij varen recht in de ‘Perfecte Storm’

Nergens ter wereld heb ik gezien dat regeringsleiders hun volk dwingen om met een ander volk samen te leven. Nergens, tenzij de volkeren moeten leven onder een dictatuur. Zoals Nederland en West-Europa moeten gehoorzamen aan de ondemocratische wetgeving van de Europese Unie. Wel heb ik overal ter wereld de bevolking zien vechten voor een beter bestaan. Ik snap waarom mensen uit het Midden-Oosten en Afrika naar Europa vluchten. Ik begrijp de schreeuw om in Godsnaam de levensomstandigheden te kunnen verbeteren.

De Europese Unie snapt er niets van. En U, mijnheer Rutte, snapt er ook geen flikker van. U brengt mijn geliefde Nederlandse samenleving aan de rand van de afgrond. Bewust stuurt U mij en degenen die ik liefheb in een ‘Perfecte Storm’. Hierin zullen bestaande traditionele waarden en normen worden vernietigd.

Ik vraag om  uw migratiepolitiek te herzien. Of om af te treden.

Door:
Peter Stuivenberg
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Open brief aan minister-president Mark Rutte

 1. Sjaak zegt:

  GELDKRAAN DICHTDRAAIEN !
  GEEN SLUIZERBENDEN MEER !
  GEEN ECONOMIE VLUCHTELINGEN MEER !
  GARANDEERD !
  NU !
  METEEN !

  Like

 2. Jean zegt:

  Er ontstaan relletjes….???? Relletjes……???? Oorlog zal bedoeld worden want wij zullen strijden tot die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam TOTAAL VERDREVEN & VERBODEN is in onze westerse samenleving. NOOIT OF TE NIMMER zullen wij die zwijnerij tolereren noch respecteren.

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Waarom alleen een open brief? Stuur het naar hem toe en publiceer het ook nog eens in de krant.

  Geliked door 1 persoon

 4. Theresa Geissler zegt:

  Goed gezegd, maar aftreden? Doet-ie niet. In geen Eeuw! Sterker, die zoekt nu l weer naar sluikwegen om, ongeacht de verkiezingsuitslag, nóg een keer MP te worden. Wedden?

  Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Om aan de macht te blijven zou hij alles doen, dat hebben we in het verleden kunnen zien, liegen en bedriegen ook nog voor een baantje bij de EU. Er is niemand zo onbetrouwbaar als hij. Dat er nog iemand op stemt begrijp ik niet.

   Like

 5. Peterdm zegt:

  Rutte en zijn kliek zijn getrouwd met de duivel, globalisering eist open grenzen en als er dan af en toe iemand jihadistische plat wordt gereden hoort erbij. Wetgeving vanuit de EU zal er voor zorgen dat iedereen monddood wordt gemaakt en zal moeten buigen voor de EU en zijn migratiebeleid. De grootste klimaatverandering is het binnenhalen van de Islam. Veertig jaar geleden had de elite al moeten inzien wat de islam inhield, maar nee de islam mocht “inwortelen” en als een piranha zich vastvreten in de Nederlandse samenleving, kinderbijslag, huurtoeslag en uitkering deden de rest.
  VVD,PVDA, D’66,GL CDA allemaal hebben meegewerkt aan een multiculturele samenleving die uiteindelijk uiteen zal vallen in elkaar bevechtende militia’s naar amerikaanse voorbeeld.(2de amd.)
  Stop deze waanzin Rutte. Globalisering drijft landen uit elkaar!

  Like

 6. sjuad kirosati zegt:

  Rutte,,, een tokkie neanderthaler heeft meer inhoud dan deze Verry Verry Darkroom lakei.

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Meneer Rutte’s intelect kan dit niet aan dat is bewezen door het feit dat hij al heel lang de tijd heeft gehad om te doen wat nodig is, de heer Rutte lijdt aan cognitieve dissonantie of is ten kwade trouw meer keuze is er niet.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Kom er maar in Rutte. Waarschijnlijk zal hij breed lachen en zeggen dat het allemaal wel meevalt. Dan plotseling komt de dag van de waarheid en het ultieme socialistische project “de multiculturele samenleving” stort in en Europa is opnieuw bedrogen door het zoveelste en laatste socialistische experiment.

  Like

 9. williaan zegt:

  De Franse regering is onbetrouwbaar in het verdedigen van Europa, die kiezen liever voor overgave, zoals in de 2de wereldoorlog toen ze hun vloot bijna aan de nazi’s wilden overdragen. Gelukkig hadden we toen een sterke man, Churchill, die dat voorkwam door hun vloot te vernietigen, want ze weigerden te vertrekken naar veilige oorden. Waar blijft de nieuwe sterke man?

  Like

 10. Thoth zegt:

  Leuk hoor, maar het maakt geen moer uit…

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Aftreden…??? En verder niks…?
  Niks daarvan. Berechten die landverrader!!!

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. ildiko zegt:

  Geen brief, geen referendum, helpt toch niks ! onze MP, is een man zonder ruggengraat, kontlikker van Merkel, Juncker, Timmermans enz laat hem ophoepelen en zo snel mogelijk.

  Like

 14. Ach, zijn dagen zijn immers geteld. Dan rot hij eindelijk op zucht.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Ik vind deze brief veel te soft.
  Hij had van mij veel hardere taal mogen gebruiken.

  Like

 16. teun klein zegt:

  de zogenaamde asielzoekers uit marokko kunnen zomaar niet uitgezet worden !!worden wij door de moslimlanden nu ook al gechanteerd, door ons belastinggeldover te maken ?wellicht word dit zo door de moslimlanden bewust aangestuurd om ons allemaal leeg te roven!!!gekker moet het toch niet worden !!eerste poedel van de regering oprot premie van bijna 2000 euro!!!door de aanzuigende werking hiermee maar gestopt!! gooi je paspoort weg jongens, wij zorgen wel voor het leegroven via onderhandelingen ,met de europese regeringen!!! gouden tip voor de regering!flikker die moslim criminelen in de isoleer, het zal dan niet lang duren ,voor zij het land verlaten uit eigen vrije wil !!! zachte heelmeesters maken stinkende wonden!! besef dat je dan wel aan de broodwinning knabbelt van de d666 rechters, die verdienen goud geld aan dit soort moslim criminelen,wilders heeft dit aan den lijve ondervonden!kom niet aan de broodwinning van de d666 rechters want dan slaan deze rechters door naar uiters links!!!!des ondanks toch maar doen !! urgentie gevallen moeten worden uitgevoerd!!!

  Like

 17. In grote lijnen klopt dit! Maar toch zitten hier enige controveres. Nederlands-Indië bijvoorbeeld, heeft zich niet tegen Nederland afgezet, omdat de Indische Nederlanders, vanwege hun Nederlandse (voor)ouders de Nederlandse nationaliteit bezitten. Zij hebben altijd een Nederlandse opvoeding gehad en Nederlandse scholen bezocht. Zij zijn hier dan ook niet als immigrant gekomen maar als repatriant. De redenen waarom zij geen enkele moeite hebben gehad met integreren! Het zijn juist de Nederlanders die de Indische cultuur (de indische maaltijden en hun gastvrijheid) hebben omarmd! Velen van hen zijn juist tégen de immigratie van moslims, omdat zij de negatieve gevolgen hiervan reeds hadden ondervonden en dit de reden was dat zij uit Nederlands-Indië moesten vertrekken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s