Zonder God en Natie

screenshot_64

Tegen de barbaarse halvemaan

(Door: “eg regs”)

Rond de kerstdagen werden we er weer aan herinnerd dat er in dit land een bepaald fanatiek en beslist ook goed georganiseerd streven gaande is om íedere en elke nog overgebleven herinnering aan het christelijke geloof uit te wissen. In de voorbije jaren werden we reeds spelenderwijs vertrouwd gemaakt met een ‘Christusloze Kerst’, maar inmiddels  is dit klimatologische gewenningsproces tot volle wasdom gekomen en uitgemond in een waar ‘Kerstmis zónder Kerst’. En hoewel ik ervan op de hoogte ben dat sommige van onze aloude ‘kersttradities’ in werkelijkheid tot een heidense oorsprong zijn terug te voeren, denk ik dat een ieder ook wel met even groot gemak zal kunnen inzien dat het onze moraliteitspolitie vanzelfsprekend nooit om het heidendom of om oude Germaanse volksgebruiken te doen was, maar dat het daarentegen het Evangelie  is dat zij in het vizier hád en hééft.

Deze bewakers van de politiek-correcte betamelijkheid beschikken namelijk over de bijzondere gave om zelfs op kilometers afstand nog een discriminatoire onvertogenheid te kunnen horen vallen, maar als het aankomt op het principe ‘scheiding tussen kerk en staat’ geven zij blijk van een zo mogelijk nog fijngevoeliger Empfindlichkeit. En hoewel talrijke nieuwerwetse ‘onbewezen aannames’ – socialisme bijvoorbeeld, multiculturalisme, genderisme – inmiddels een spoor van verwoesting hebben getrokken door ons eens zo netjes aangeharkt landje, zijn het uitgerekend deze bij uitstek ongeloofwaardige en inmiddels volstrekt gediscrediteerde ‘geloven’ die een hand boven het hoofd gehouden wordt. Tegelijkertijd echter is het dus het geloof van onze voorouders uit de Gouden Eeuw – het Hollandse Geloof  – dat volstrekt vogelvrij is verklaard.

Wellicht veronderstellen we dat de doorsnee christofoob zich niet graag zal willen  vereenzelvigen met het volksvijandige kabaal dat hier het publieke discours uitmaakt. Daarvoor is het dan wel nodig dat we rekenen buiten de op deze site neer geplempte atheïstische gedachtespinsels van ene Drs. E.N. Schilder. De opgeblazen huichelaar die gelovigen zogezegd ‘respecteert’, maar hen in één adem wegzet als ‘wilsonbekwame, ernstig beperkten’. Ik vermoed echter dat deze Drs. zijn hand enigszins overspeelt op het moment dat hij het christendom  aanklaagt wegens – ik citeer- “racisme en discriminatie“. Of beter gezegd, hij geeft z’n hand wat al te gemakkelijk bloot, hij laat zich wat al te eenvoudig in de kaart kijken en hij ontneemt sowieso een ieder de ontsnappingsroute of de verontschuldigingsgrond om ooit nog voor te wenden dat hij niet wist wat voor vlees hij in de kuip had.

Vlak voordat het naoorlogse Roemenië definitief verviel tot de status van Sovjet-vazalstaat veroordeelde de toenmalige premier Nicolae Rădescu de collaborateurs als mensen ‘zonder God, zonder Natie en zonder Wet’. Zijn we te geïndoctrineerd, te hersendood of te reddeloos verloren om ook in ónze tijd nog deze verbanden te kunnen opmerken?: goddeloosheid, ras-verraad en chaotische wanorde.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

53 reacties op Zonder God en Natie

 1. BertG. zegt:

  Gaan we weer.
  Door dit soort gezeik van jou, en niet alleen van jou, ga ik er vanzelf wel een tyfus hekel aan krijgen.
  En geloof het nou maar, ik heb echt helemaal niks ergens tegen.
  Ik ben gedoopt, communie gedaan en nog iets van een vormsel, dan komt er iemand met vette troep een kruisje op je kop tekenen.
  Ik vond het er zelfs nog leuk.
  Maar na mate dat je ouder wordt leer je zelfstandig nadenken.
  Iets waar jij blijkbaar nooit aan toe gekomen bent, best wel zielig eigenlijk, als je er over nadenkt.

  Like

  • Thom zegt:

   Ja het was inderdaad heel apart. Je eerste communie doen. we gingen in processie van de school naar de kerk. De meisjes zaten op een aparte school en waren als bruidje gekleed. Ik weet wel een zo’n meid had in der broek gekakt en liep zo in die processie
   Dat vergeet je echt nooit meer. Insmeren met vette troep inderdaad. Heette die bisschop ook zo nl. bisschop De Vet uit Gilze?

   Like

   • BertG. zegt:

    Klopt, dat van die kleding, bijna bruidskleding.
    En geen idee wie er langs kwam om een vormsel te geven.
    Ik weet niet eens of dat wel zo heten, vormsel.
    Maar wel dat het vette troep was op je voorhoofd, een soort van zalf.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hè, godverdomme! Is dat weer eens het eerste en wellicht énige, dat U bijgebleven is?! Dat arme kind!
    Er waren er in die tijd ook genoeg, die tijdens zo’n mis flauwvielen, of kotsmisselijk werden van de combinatie wierookgeur/gedwongen “nuchter” blijven; zowel kinderen als volwassenen! Is dat dan óók zo grappig, soms?
    Het is mij Godzijdank allemaal nooit overkomen, maar meer geluk als wijsheid! Wat heb ik die verplichte kerkgang op Zondag geháát! Geháát!
    Ook na het 2de Vaticaans Concilie, toen de verplichting van het ‘nuchter-blijven’ was afgeschaft (kon je nagaan, wat een flauwekul dat was) bleef de verplichting van het minstens één keer per week gáán, tot ik het huis uit was! Je halve Zondag naar de kloten!
    Ik had er minstens vanaf mijn 16de een punt achter moeten zetten. Maar met name mijn vader hanteerde de truc van “Pappie-is-niet-boos-maar-verdrietig. Dat sloeg me toen nog lám.
    Maar práát mij niet van al die katholieke rituelen en psychische dwang, waardoor ze zelfs mijn tante Tiny met de -voor haar- verkeerde man hebben laten trouwen (zie mijn kroniek “Het rijke Roomse leven….enz.”) en waardoor ze weerloze kinderen lieten mishandelen door gefrustreerde broeders en nonnen en ze met een lege maag naar de mis stuurden, waardoor ze doodziek werden en maag- en ingewandsstoornissen opliepen! IK ZIE ER DE HUMOR NIET VAN IN!
    Al was bv. onze latere pastoor dan wel een leuke vent, IK HAAT DIE EEUWIGE DWANG!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Inderdaad, hebben we ook meegemaakt. Ik heb er nog hele mooie foto’s van. En Theresa heeft helemaal gelijk. En er gebeurde wel meer dan een meisje dat het in haar broek deed. Ook jongens plasten en poepten in hun broek. Werden misselijk en gingen overgeven of vielen flauw. Lekker toch dat nuchter zijn en al die wierookwalm en de lange tijd dat het duurde. En ja toen kwam het vormsel, gegeven door de bisschop. Daar was het zelfde, nuchter, misselijk, flauw vallen en broek plassen. Het was afschuwelijk, meer dan afschuwelijk. Ik ben al een van het oudste semester, moeste ook nog meemaken dat we het geloofsbelijdenis zelf moesten herhalen. Iets van wat Peetoom en -tante bij de doop al gepreveld hadden. Dat werd gedaan toen we dus in de laatste klas van de lagere school zaten. Weer zo’n heerlijk festijn. Blègggggg. Ja, ieder zondag naar de mis en in de week ook iedere dag, ik was bij de nonnen gedumpt. Dwang, niks anders dan dwang, wil je niet dan de straf van God. Bij de nonnen klappen om je oren en strafregels en nog meer van dit soort ongein. Thuis een pak rammel van de Peetoom. Ja, ook toen ik ouder werd. Eeen meid van die leeftijd in de huidige tijd zou dat nooit meer gepikt hebben. Tja en toen zorgde de lieve Peetoom en -tante in samenwerking met nog twee andere familieleden er voor dat deze tante Tiny ook met de juiste (heel verkeerde, smerige) man werd getrouwd. Weigeren? Onmogelijk. Dat begrijp je pas als je het zelf hebt mee gemaakt. Ik weet niet wie ik meer afgronddiep haat, de papen, de nonnen of de peetouders. De laatsten zijn al een tijdje dood, jammer genoeg hebben ze helemaal niks geleden die ellendelingen.
    Dus er was en is over zulke gebeurtenissen helemaal niet, maar dan ook niets te lachen of mee te spotten. We waren arme blagen die aan de willekeur van anderen waren overgeleverd. De een meer de ander minder.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, bij mij was er nooit iets gedwongen, en zeker niet op zondag.
    Geloof speelde ook helemaal geen rol bij ons thuis.
    We woonde zo’n 50m. recht tegenover een kerk tot mijn 13de in Amsterdam.
    En daarom heen een kleuterschool, 2x een lagere school en een pastorie.
    We gebruikte de kerk als doorgang om van de ene school naar de andere school te lopen.
    Het was meer nieuwsgierigheid wat daar binnen allemaal gebeurde en afspeelde.
    Ik heb ook nooit ergens in geloofd maar zag het meer als iets waar andere van je school ook kwamen. Niemand was daar fanatiek.
    In de pastorie werden ’s avonds soms feestjes en film avonden georganiseerd met normale films. Een soort van jeugd clubhuis.
    Maar nooit met een nadruk op god, jezus en geloven. Zo kan het dus ook.

    Like

 2. BertG. zegt:

  Grow up, get a life.
  Dat wordt nou toch wel een keer zou ik zo zeggen.
  Geen idee hoe oud jij bent, maar best wel behoorlijk kinderachtig gebleven voor je leeftijd.
  Hoelang heb jij er over gedaan om het te verwerken toen ze jou vertelde dat Sinterklaas niet bestond, of ben je daar ook nog steeds mee bezig.

  Like

  • erik zegt:

   Wat was er eerder, de kip of het ei? Wat was er eerder het bloed of de ader waar het bloed doorheen moet stromen? Denk zelf es na man, laat jou frustratie niet leiden tot je verlorenheid!

   Like

  • Erik zegt:

   Wat was er eerder de kip of het ei? Wat was er eerder het bloed of de ader waar het bloed doorheen moet stromen? Denk zelf es na, laat je frustratie niet leiden tot je verlorenheid.

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Gaat U nu al speciaal een artikeltje publiceren met het oogmerk, een mede-publicist rechtstreeks aan te vallen op zijn overtuiging?
  Ik moet zeggen, dat ik al langer een vermoeden had van het fanatieke karakter van uw neo-conservatisme, maar dit is bepaald nieuw, voor zo ver ik het kan beoordelen!
  Wat moet het Ú dwarszitten, dat íemand er openlijk blijk van geeft, op bepaalde zaken een tegengestelde kijk te hebben aan die van U, zéér opmerkelijk!
  (Uw voorkeuren intussen zo’n beetje kennende vermoed ik er zelfs een specifiek trekje in, maar dat zal ik bij deze dan maar even buiten beschouwing laten. Het verschijnsel geeft echter te deken!)

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Het is niet eens een opmerking over een andere schrijver met een andere mening, maar een verwijt, 1 op 1.

   4. Op deze site wordt met open vizier gediscussieerd en er wordt NIET op de man/vrouw gespeeld! Dat recht heeft alleen de webmaster.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, ik stond er echt van te kijken! (Niet waar het de inslag van eg regs betreft, overigens; die is meer dan duidelijk.)

    Like

  • eg regs zegt:

   Beste Theresa,ik val hem niet aan op zijn overtuiging,al vind ik dat zijn zelfverklaard ‘respect’ niet al te veel om het lijf heeft.En ik kan het ook niet helpen dat het op mij nou eenmaal hoogst verdacht over komt,wanneer iemand zich -volstrekt serieus- bedient van cultureel-marxistische stopwoordjes zoals discriminatie en racisme.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Kom op zeg, laten we mekaar geen mietje noemen: Discriminatie en racisme bestaan daarom nog wel, al hangt er inderdaad veel van af, door wie en met welke motieven ze gebezigd worden! Wegwuiven is weer het andere uiterste!
    En om het maar eens zo rechtuit te zeggen: Als je alles uitsluitend bekijkt vanuit bijvoorbeeld het perspectief van de verstokte blanke Zuid-Afrikaner, wiens horizon zich beperkt tot zijn ‘plaas,’ zijn ‘witman’ zijn en zijn ‘diep-religieus’ zijn, dan krijgt al het andere inderdáád nogal gauw een “cultureel-Marxistisch” tintje: Bigotterie, báh!

    Geliked door 1 persoon

 4. Jackie2015 zegt:

  Ja heer/mevrouw eg regs ik zal één van de weingen of misschien hier wel de enige zijn die het met u eens is. Maar wij leven in de Eindtijd. Mattheus 24. Statenvertaling.

  Geliked door 1 persoon

 5. guusvelraeds zegt:

  De Joden worden gehaat omdat ze vasthouden aan hun JAHWEH, aan hun Tora en aan hun beloofde land. Weinigen begrijpen dit en juist dat is ook hun succes formule.. Als het goddeloze, grenzenloze Europa is weggezakt in het multiculturele moeras en haar ooit rijke cultuur is vergeten voor altijd zal het Joodse volk nog steeds bestaan en rijkvol leven in het hun beloofde land. Geen enkele goddeloze zal in staat zijn daar verandering in te brengen en zeker niet de goddeloze islam door Europese goddelozen op handen gedragen..

  Geliked door 2 people

 6. Harry zegt:

  Dit is toch godverdomme wel een heel schandalig artikel , E.R. !

  “Ene Drs. E.N.Schilder” ,

  vanwaar dat kleinerende naar iemand toe , die niet behept is met godsdienstwaanzin ?
  Hoeveel anders zijn “jullie” brave gelovigen dan die koppensnijdende moslims ?
  Als jullie carte blanche zouden krijgen zijn jullie ook weer in staat om niet gelovigen te onthoofden , ben ik bang .
  Ik reageer hier regelmatig op dat punt omdat ik in een omgeving woon waar het wemelt van de refo’s , de kindermisbruikers , de hypocriete dominees en ouderlingen die op bezoek bij weduwes het gesprek zó weten te plooien dat ze tussen de lakens belanden .
  Met als motto : mijn vlees begeert uw vlees .

  Zo ook een dominee , die een vrouw wilde versieren en daar altijd op bezoek ging als haar man op het werk was .
  De vrouw was daar niet van gediend , maar durfde de deur niet gesloten te houden .
  Zij overlegde met haar man en die heeft toen de dominee op bezoek zou komen , zich achter de gordijnen verstopt .
  Toen de dominee zijn vrouw “innig” vastpakte , kwam de man ( een grote scheepsbouwer ) tevoorschijn en sloeg de vrome kut dwárs door het raam het huis uit !

  Dat zijn jouw vriendjes ? Die van de keurig aangeharkte tuintjes ? De voortplantingstuintjes , zeker ?

  In mijn gemeente rijdt er ook een ouderling s’avonds laat op zijn fietsje rond en dan brengt ie sexvideo’s rond bij de kerkleden , schijnheilige refo’s , die films worden steeds uitgewisseld .
  Maar GEEN TV in huis , dat is zondig !

  We hebben ook een dominee gehad die valse dollarbiljetten drukte ONDER DE PREEKSTOEL !
  Sindsdien heette ie de dollardominee , bleef ook regelmatig bij weduwen slapen .
  Kreeg ie nog geld toe ook ! Gebeurde vijf huizen bij me vandaan !

  Een dorpsgenoot , toevallig ook een refo , misbruikte jarenlang zijn twee dochtertjes , werd uit de kerk gezet , maar werd door een nog zwaardere kerk een dorp verder weer met open armen ontvangen .
  Hij heeft wel op moeten biechten wat ie gedaan had en toen was alles meteen weer vergeven en vergeten . Je moet wel gelovig zijn om dat te kunnen bevatten !
  Waarschijnlijk is er met mij wat mis , maar voor mij BLIJFT IE EEUWIG EEN KINDERVERKRACHTER !

  Een zakenrelatie van me had een hele leuke vrouw die helaas werd vermoord door een gestoorde jongeling . ( Die heeft zich later gelukkig zelf opgehangen ).
  De dominee en de ouderlingen liepen daar af en aan om ach en wee te roepen , de man was door het gebeurde zéér labiel , maar als ie nou maar geld genoeg aan de kerk schonk , dan kwam alles weer goed , ze wisten het zeker !
  Toen de man na verloop van tijd een heel groot deel van z’n vermogen weggegeven had , heeft de familie daar een stokje voor gestoken na een telefoontje van de bank dat er tonnen verdwenen .

  Moet ik nog doorgaan ?

  Mensen ” met God , zonder wet , zonder fatsoen , zonder geweten ” .
  Maar wél met andermans geld , andermans wijf en een keurig aangeharkt tuintje !

  Donder toch op met die godsdienstwaanzin !!!

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Lees: Knielen Op Een Bed Violen, dan ben je voor de rest van je leven genezen.
   Zó liefdeloos, zó gewetenloos, zó gevoelloos kunnen alleen de gestaalde kaders van de “Lieve Heer” zijn.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Taljaard zegt:

    @J.C. Th,
    Een heel mooi boek en veel gelezen in reformatorische kringen.
    En daar hogelijk gewaardeerd.
    Het schetst een indringend beeld van de volgelingen van wijlen ds. J.P.Paauwe (1872-1956), waar ik zelf ook een aantal malen mee te maken heb gekregen.
    Zij het een stuk later dan Jan Siebelink.
    Het is een nu bijna uitgestorven en steeds kleiner wordend groepje reformatorische christenen, die zich niet aan een bepaald kerkverband wilden en willen binden.
    Je zou het een Nederlandse en calvinistische variant van het congregationalisme kunnen noemen. Kort voor en na de dood van ds. Paauwe is deze groep een tijd gedomineerd door een paar ijzeren Heinen van lekepredikers, die ook treffend door Siebelink worden beschreven. Kerels die niet de capaciteiten bezaten om een theologiestudie te volgen, of die door het curatorium van kerkverbanden als de Chr. Gereformeerden en de Ger. Gem, daar niet tot werden toegelaten. Maar die wel hunkerden naar de status van predikant.
    Paauwe zelf kon ze aan het einde van zijn leven niet meer in toom houden.
    Na zijn verscheiden gingen ze helemaal los en hebben zij een spoor van geestelijke ellende getrokken, die ook door Siebelink wordt beschreven.
    Hij overdrijft hier en daar wel een beetje, maar dat is dichterlijke vrijheid.

    Like

  • boorzalf zegt:

   Harry vertrouw op God
   Maar zet wel je fiets op slot.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @harry
   Weet er alles van.
   En misschien nog wel meer ellende aangehoord dan u.

   Maar wie heeft ooit beweerd dat christenen betere mensen zijn dan anderen?
   Daar kan ik in de Bijbel niks van terugvinden; integendeel zelfs.
   Natuurlijk mag u ook mij bekritiseren, en mogelijk zeggen ”op te donderen”, maar dat ontkracht de Bijbel niet.

   Overigens mag deze christen @drs. Schilder graag lezen, want hij/zij zegt soms bepaald wel zinnige dingen.
   Heb liever te maken met eerlijke atheisten dan met islam-likkende zgn. ”christenen.”
   Maar het staat @eg regs m.i. ook vrij om bepaalde beweringen van drs. Schilder hier ter discussie te stellen. Waarom niet?
   Bijna alle door het linkse culturele marxisme geestelijk misvormde persoonlijkheden zien het ter discussie stellen van hun denkbeelden als een persoonlijke aanval. En het is toch hopelijk niet zo met u gesteld dat u uw hele zijn en wezen ophangt aan, en af laat hangen van, uw denkbeelden aangaande religie en politiek?
   Mag hoor.
   Maar het is wel een enorme zelfbeperkende geestelijke en spirituele armoede, die u dan is opgelegd door dat zelfde marxistische denken waar u zegt zo’n hekel aan te hebben.

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Geloof is iets persoonlijks en het niet geloven ook. Iedereen geloof op zijn eigen manier en wat hij zelf wilt voor religie. Zolang het persoonlijk blijft en je er niemand zelf kwaad meedoet, dat is het toch goed? Live and let live.

    Like

 7. Jackie2015 zegt:

  Tekenen van de Eindtijd Mattheus 24 Statenvertaling.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat is jouw mening, meer niet.
   Kan je verder ook niks doen, veel verder ben je nooit gekomen dan andere na kletsen.
   Leer zelf een keer nadenken, wordt nou toch wel een keer tijd.
   En hoe vaak ga je dit nog herhalen?

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   En wat gaat er dan gebeuren Jackie , als het moment supreme van de eindtijd aanbreekt ?
   Komt jullie god dan met een leger die klote moslims vernietigen ?
   En iedereen krijgt een mooi aangeharkt tuintje ……………

   OF …………..

   Komt ie ook om een ieder die niet in hem gelooft uit te moorden ?
   Komt ie al die moedertjes , kinderen en mannen die niet in hem geloven in de brand steken ?
   Dan is ie geen haar beter dan allah .

   Is dát waar je naar zit te verlangen ?
   Je zit hier op een site waar men stelling neemt tegen de islam .
   Wens je ons atheisten ook dood , dan ?
   We mogen meedoen om te vechten tegen de islam , maar straks mogen we ook voortijdig gaan hemelen ? Bedankt voor de bewezen diensten en aju !
   Zo iets ?
   Religie lijkt toch onderhand bij de fanatici op een psychische aandoening .
   Net of je zelf niet meer na kunt denken .

   Wat is dat voor een waandenkbeeld , die eindtijd ?
   Oh , het staat in de bijbel , zwart op wit , nee , dan zal het wel kloppen , want er staat verder helemaal geen onzin in dat boek , toch ?

   De wereld zal best een keer naar de verdommenis gaan , door een meteoriet of bacteriën , als het magnetisch veld verdwijnt vliegt alles door de atmosfeer , maar niet door een illusie .

   Like

   • BertG. zegt:

    Weet je nog luckybee, die kwam er openlijk voor uit dat iedereen de dood verdiende die niet geloofde in iets met de god van abraham of de 10 geboden niet na leefde.
    Dus dat zal zij er dan ook wel mee bedoelen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jehova’s hebben ook zo iets.
    Iedereen die jehova is wordt opgestraald zo als ook in star trek gebeurde (scotty beam my up) en de rest gaat dood.
    En als iedereen dan dood is, dan worden ze weer terug gezonden hier heen.
    Hebben ze ook wat meer ruimte tegelijk, want de rest is er dan niet meer.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Lezen Harry lezen maar dat doe je blijkbaar niet en een beetje jackie2015 af lopen te zeiken laat de persoon in zijn waarde.
    http://bijbelsoptiek.weebly.com/wat-zegt-de-bijbel-over-de-islam.html
    Komt jullie god dan met een leger die klote moslims vernietigen ?

    Like

   • Ekster zegt:

    Harry, je hebt volkomen gelijk. In wezen horen godsdiensten allemaal thuis in het rijk der waanzin. Maar wel zijn er wezenlijke verschillen tussen de godsdiensten onderling. De islam is voor mij het absolute kwaad en de aller, aller, allerergste “godsdienst” ooit. Godsdienst tussen aanhalingstekens omdat islam veel meer is dan alleen maar godsdienst. Dat maakt het juist zo gevaarlijk. De islam bemoeit zich met elk aspect van het leven en heeft een uitgesproken slecht en bloeddorstig karakter. Andere godsdiensten zijn niet per se kwaadaardig of verdorven zoals de islam, maar feit blijft dat het waanzin is om oude geschriften voor de waarheid te houden. Daar komt niks dan ellende van. Gebruik je hersens en vertrouw op de wetenschap en je gezond verstand, maar zeker niet op religieuze waanideeën.

    Like

   • Harry zegt:

    @ Ekster ,
    Je hebt gelijk , ze zijn echt niet hetzelfde , volledig mee eens .
    Ik heb in boeddhistische landen gewerkt zoals Thailand , voor die religie of levensinstelling kun je niks dan respect hebben .
    Hele lieve vreedzame aangename mensen , geweldig om mee te werken .
    Mensen die er genoegen in scheppen om je het naar de zin te maken .
    Trots dat ze heerlijk eten voor je mogen maken !
    Maar het gaat ook eigenlijk altijd over de ergsten , dat zijn de moslims, de refo’s en soortgelijke vergiftigden . Had vroeger een buurman , artikel 31 , daar ben je ook klaar mee , met dergelijke onberekenbare flapdrollen !
    Heb in de vier maanden dat ik daar werkte nog nooit een boeddhist op een leugen betrapt .

    Inderdaad die zijn heel anders , die kunnen bij mij geen kwaad meer doen !

    Like

   • Jackie2015 zegt:

    U heeft de SV nooit gelezen of niet begrepen.

    Like

  • mike zegt:

   De wereldwijde christenvervolging heeft Europa bereikt. Christenen in azc’s worden bedreigd en aangevallen. Kerken worden in de brand gestoken en gesloopt. Moslims poepen en rukken in een Zweedse kerk, proberen zelfs kinderen die gedoopt worden te ontvoeren. Je vraagt je af wanneer het genoeg is voor de haters, het christendom moet weg? Of moet elke christen uitgeroeid worden? De wereld is in 30jr enorm verandert. Het westen afgegleden van de wereldtop naar een middelmaat, God de rug toegekeerd en de poorten wagenwijd open voor satan/allah. Israel is weer een staat, daarmee 1 van de belangrijkste profethieen vervuld. Jezus heeft overwonnen en komt spoedig terug.

   Geliked door 1 persoon

   • Jackie2015 zegt:

    Er staat in Deuternomium 28:49 Statenvertaling dat er een groot vreemd over Israel zou komen waarvan ze de taal niet zouden kunnen verstaan. Dit geldt ook denk ik voor deze tijd. De westerse wereld wordt door miljoenen islamisten overstroomt en weinig mensen spreken arabisch.
    De apostel Paulus schrijft ook in Ephese 6:12 SV dat wij niet vechten tegen vlees en bloed maar tegen demonische krachten. En die krachten willen geen mensen die in Jesus Christus geloven. Het enige wat wij kunnen doen is bidden voor de vervolgde christenen in de westerse wereld maar ook in de moslim – en communistische
    landen. Het lichaam kan gedood worden maar de ziel van de mens die het eigendom is van de grote Zielenbewaarder is voor eeuwig veiligbin Zijn vaste Handen

    Like

 8. Ron zegt:

  Verdeel en heers.
  Alleen wie verdeelt er en wie heerst er dan?

  Dit soort artikels, net als dat artikel over Fenixx zijn alleen in het nadeel van alternatieve media als deze.
  Hierdoor kunnen lezers weglopen en dat is alleen in het belang van Rutte en Samson, Merkel, de EU, Verenigde Nazi’s, Obama, Saudi-Arabië, en nog meer van dat soort onheilsorganisaties en personen.

  Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  Dokter Schilder,

  (grapje)

  Like

 10. Ik geloof meer in een ijstijd, die hebben vroeger vaker gehad, misschien wordt het hier dan wel weer tropisch. Is weer eens iets anders.

  Geliked door 1 persoon

 11. Nemesis zegt:

  De meeste oorlogen gingen om religie, maakt nu niet uit welke.
  Vraag;

  Moeten we dat nu hier ook gaan doen? En nee ik geloof niet dat belijdend katholieken, protestanten alle richtingen, hun mede Nederlanders een kopje kleiner zouden maken, puur omdat ze niet of niet mee geloven. Dat zou alleen kunnen als geconverteerd waren tot de islam en de koran letterlijk nemen.

  Bij deze mensen is het net als bij niet-rokers die het roken opgegeven hebben, maar hun medemens die wel nog een peukje opsteekt in het verdomhoekje plaatst of nog erger.

  Geliked door 1 persoon

 12. teun klein zegt:

  aangezien er in mijn ogen v”eeeeel te veel moslims wonen in de grote steden , buigen de burgemeester en wethouders voor de islam , door kersttol te veranderen in feesttol en kerstdiner in feestdiner enz !!! de grote steden zijn wij al kwijt !!de echte amsterdammers zijn naar almere en purmerend gevlucht!!! de cda burgemeesters (cda staat voor christenen dienen allah) zijn er voor de moslims, en houden geen rekening met de eigen bevolking!!als wij hetzefde zouden doen als de moslims ,en zouden roepen dood aan de moslims, worden wij opgepakt en staat ons gevangenis straf te wachten!!! honderden moslims roepen schreeuwend door de straten exact het zelfde en nog veel erger , en omdat het dan moslims betreft mag het wel!!te triest voor woorden !! de regering heeft geen leiders aangesteld maar misleiders door overduidelijk te buigen voor de islam!!!hopelijk worden al die landverraders weggestemd en word nederland weer gezond!!!

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Soms heb je zo’n dag dat je geest ontspoort en je vragen stelt over de (w/m)enselijkheid.

  “Wat betekent het dat de mens naar het evenbeeld en de gelijkenis van God is gemaakt (Genesis 1:26-27)?”

  De ene uitleg houdt strikt vast aan de tekst en de ander legt uit dat het een mentale, morele en sociale gelijkenis betreft.

  En wat als ik het op het eerste houd? Dat zou mogelijk een hoop menselijk lijden verklaren over wat zich op deze kloot al eeuwen zich (politiek-bestuurlijk) afspeelt.

  Mocht er nog ’n theoloog na jarenlange studie mij vertellen dat God geen kopie-misbaksel van zijn evenbeeld heeft geschapen, houd ik me aanbevolen.

  Dan begrijp ik de wereld vandaag weer een stuk beter. Naar Gods “evenbeeld/gelijkenis”?!
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s