Nieuwe terreur-“hotspot” Tunesië: de waarheid over de “Arabische Lente”

screenshot_81

(Vertaling: E.J. Bron)

De terreuraanslag op een kerstmarkt in Berlijn, die volgens de huidige informatie door een jonge Tunesiër werd gepleegd, brengt het Noord-Afrikaanse land in één klap weer voor het voetlicht. De afgelopen jaren werd Tunesië door westerse media als succesmodel van democratisering genoemd – per slot van rekening begon hier zelfs de door het Westen aangewakkerde “Arabische Lente”.

duits-zuerst

Maar inmiddels is er sprake van ontgoocheling. Tunesië is geen democratisch succesmodel, maar heeft zich in de schaduw van nog ergere crisistonelen tot een nieuwe “hot spot” van de terreur ontwikkeld.

Vooral de jeugdwerkloosheid, die radicalisering en extremisme begunstigt, is sinds de “Arabische Lente” nog groter geworden. De cynische spreuk doet de ronde dat het jihadisme de levenslange baangarantie zou zijn – tot aan de zelfmoordaanslag.

De slechte economische situatie werd voor veel jonge Tunesiërs sinds de “Arabische Lente” nog uitzichtlozer. Menigeen van hen zoekt een baan in het buitenland – of trekken in de Jihad naar de crisislanden in de islamitische wereld. Volgens een onderzoek is slechts 24% van de 18- tot 24-jarige Tunesiërs van mening dat de regio geprofiteerd zou hebben van de opstanden.

Deze dagen nog zorgde het Noord-Afrikaanse land met zijn ongeveer 11 miljoen inwoners voor krantenkoppen, omdat het tot demonstraties tegen de mogelijke terugkeer van extremisten en geweldplegers kwam, die in het kader van de “vluchtelingen”-catastrofe naar Europa kwamen. In hun thuisland wil men hen blijkbaar niet

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", democratie, Desinformatie, Islam, mainstream-media, Naïviteit, Terrorisme, Tunesië. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nieuwe terreur-“hotspot” Tunesië: de waarheid over de “Arabische Lente”

 1. Mary zegt:

  Gut hier demonstreren ze niet eens als datzelfde gajes door Rutte en Co met duizenden tegelijk wordt binnengehaald, daar gaan ze dus massaal de straat op omdat ze ze niet terug willen, weten ze wel dat dat discriminatie is haat zaaien!?? eh volgens onze rechters dan he want dit lijkt verdacht veel op minder minder minder.

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Vooral Jeugdwerkeloosheid zou radicalisering en extremisme ‘begunstigen’?
  Oftewel dit veroorzaakt het plegen van islamitische aanslagen en zelfmoordaanslagen?
  Dan hebben we met een wel bijzonder ernstig gestoorde mohammedaanse ‘jeugdigen’ te maken, aan wie dus bijzonder veel mankeert op allerlei vlakken.

  Wat doen die trouwens in onze westerse landen?
  Ze horen hier, zonder meer, niet te zijn.
  Dat vindt de normale burger zeer terecht. (We hebben het dus niet over afwijkende lieden die welkomstliedjes zingen of met spandoeken en vreemd bedrukte shirtjes rondlopen).

  Kennelijk zijn onze ‘overheden’ minstens zo gestoord als de lieden ze hier binnenlaten, onwettig, illegaal en al. Want we komen dat zooitje gestoorde ellendelingen hier in West Europa tóch tegen.
  Met name komt dat, zoals we weten kunnen, omdat ‘ónze’ ellendelingen, die nationale overheden, de grenzen maar blijven open houden met de rot smoes dat dit onontkoombaar E.U. beleid is.
  Onontkoombaar ???….NEXIT !!!

  Dan hebben we een héél grote PVV nodig, die na een Nexit de oplossing kan gaan effectueren::

  1. Alle buitenlandse illegalen, tuig en criminelen er uit. Evenals de dito ‘twee paspoorters’
  En werken de landen van oorsprong niet mee, dan zijn er óók wel ‘sinterklaas maatregelen’ op te heffen die deze landen op andere gedachten zullen brengen.
  2. Alles wat maar enigszins naar die verfoeilijke moord-doctrine ‘islam’ ruikt, er uit!

  Maar dan moet Nederland op 15 maart 2017 wél écht massaal wakker zijn geworden.

  Geliked door 1 persoon

  • teun klein zegt:

   als je de koran gelezen hebt ,en overtuigd moslim bent , heb je nog maar 1 doel !!!iedereen die geen moslim is ,doden !!!! zie bij deze hun grote voorbeeld, mohammed!!!

   Like

 3. Marokkofonds, Wilders en rechters: Wat heeft top Nederlandse justitie nou te verbergen?

  Ongetwijfeld is Marokko een mooi land en zijn er veel zinnige dingen te doen voor de juiste mensen.

  Maar, hoe kan het dat in beide rechtszaken tegen Geert Wilders er een direct verband is met het Marokkofonds?

  Onlangs werd zichtbaar hoe het Openbaar Ministerie er fanatiek tegenaan ging in de zaak tegen Geert Wilders in verband met zijn bekende Marokkanen uitspraak.

  Wilders ging na de uitspraak dan ook behoorlijk tekeer tegen de rechtspraak in dit land.

  Vervolgens valt Herman Bolhaar, de baas van het Openbaar Ministerie, Geert Wilders aan vanwege zijn commentaar op de rechtbank naar aanleiding van zijn veroordeling.

  Bolhaar vond het namelijk echt niet kunnen dat de PVV-leider enkele onvriendelijke opmerkingen had gemaakt over de officieren van justitie in de strafzaak tegen hem. Let wel, dat waren dus de representanten van het OM die hem a) een strafblad wilden bezorgen (wat ze gelukt is) en b) een forse boete laten betalen vanwege ‘groepsbelediging’ en ‘aanzetten tot discriminatie.’

  De rechtspraak ging, zoals bekend, over de uitspraak van Wilders over “meer of minder Marokkanen”.

  Het antwoord van Wilders kwam in de vorm van een tweet: Lees verder >>>> https://jdreport.com/marokkofonds-wilders-en-rechters-wat-heeft-top-nederlandse-justitie-nou-te-verbergen/

  Like

  • kruisridder zegt:

   Hij heeft vanwege het hoger beroep nog geen strafblad. Dat krijgt ie pas als het vonnis normaal gesproken definitief is. Maar niet alleen Marokko had belang bij veroordeling van Wilders, Saudi-Arabie ook. Als het proces niet doorging, zou er een olieboycot tegen Nederland worden ingesteld, en dus ging het proces door ipv de olie uit Rusland of Scandinavie te halen.

   Like

 4. hslot4 zegt:

  Het wordt tijd voor een Nederlandse lente

  Like

 5. Anna zegt:

  De islam kent geen lente…….!!!! Donkerheid moord doodslag liegen oorlog verachten van anders denkenden stenigingen handen afhakken…. lente in de islam is heeeeeeeel ver weg….

  Geliked door 1 persoon

 6. Guardiacivil zegt:

  Alle landen van het MO verdommen het om hun vuilnis terug te nemen, en natuurlijk zien ze wat en hoe Turkije dit oplost, dus snel gecopiëerd, ook Europa chanteren voor extra miljarden.
  Brussel komt langzaam klem te zitten.
  Ik zeg u, tussen 2017 en 2020 is er een nieuwe grote crisis gestart vanuit Europa, onvermijdelijk!!!

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Een verhaal uit de bijbel. Christus sprak een menigte toe die hem bekritiseerden en aanspraken op zijn gedrag. Toe zei Christus; Laat degene die nog nooit een zonde gepleegd heeft de eerste steen werpen op mij. Maar iedereen droop toen af, omdat ze wel wisten dat ze zelf niet deugden. Zou Christus een menigte Islamieten toegesproken hebben, dan zouden ze Christus conform hun – geloof – dood gestenigd hebben. En deze praktijk is nog steeds actueel sinds het jaar 610, het jaar dat de Islam zich over de wereld ging verspreiden.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Het verhaal is wat anders, BigLJohn.
   Johannes 8:3-11

   3 En de Schriftgeleerden en de Farizeën brachten tot Hem een vrouw, in overspel gegrepen.
   4 En haar gesteld hebbende in het midden, zeiden zij tot Hem: Meester, deze vrouw is op de daad zelve gegrepen, overspel begaande.
   5 En Mozes heeft ons in de wet geboden, dat dezulken gestenigd zullen worden; Gij dan, wat zegt Gij?
   6 En dit zeiden zij, Hem verzoekende, opdat zij iets hadden, om Hem te beschuldigen. Maar Jezus, nederbukkende, schreef met den vinger in de aarde.
   7 En als zij Hem bleven vragen, richtte Hij Zich op, en zeide tot hen: Die van ulieden zonder zonde is, werpe eerst den steen op haar.
   8 En wederom nederbukkende, schreef Hij in de aarde.
   9 Maar zij, dit horende, en van hun geweten overtuigd zijnde, gingen uit, de een na den andere, beginnende van de oudsten tot de laatsten; en Jezus werd alleen gelaten; en de vrouw in het midden staande.
   10 En Jezus, Zich oprichtende, en niemand ziende dan de vrouw, zeide tot haar: Vrouw, waar zijn deze uw beschuldigers? Heeft u niemand veroordeeld?
   11 En zij zeide: Niemand, Heere! En Jezus zeide tot haar: Zo veroordeel Ik u ook niet; ga heen, en zondig niet meer.

   Like

 8. kruisridder zegt:

  Als geen land die moslim-extremisten wil terug hebben, blijft er maar 1 ding over: Vernietiging van die extremisten door executie.

  Like

 9. ildiko zegt:

  De moslims hebben geen God die liefde predikt maar een SATAN die haat, liefdeloosheid, oorlog predikt en monsters op de weerloze mensen loslaat.

  Like

 10. Marc Kleefstra zegt:

  Het westen is zelf mede schuldig aan de toestand in Tunesië. Het westen staat te juichen wanneer de dictatuur omver geworpen wordt, maar verzuimd het land te ondersteunen in haar ontwikkeling. Sterker nog. Het westen ontneemt Tunesië en de gewone mens daar de mogelijkheden zich democratisch te blijven ontwikkelen door de enige bron van inkomen voor het grootste deel van haar inwoners op te blazen, de toeristenindustrie.

  Het is te gemakkelijk om te zeggen dat DE Tunesiërs dat zelf hebben gedaan door de aanslagen in Tunis en Sousse. Het westen annuleert wel vluchten naar Tunesië, maar vluchten naar Frankrijk waar toch ook heel wat aanslagen hebben plaatsgevonden niet.

  Natuurlijk, mensen kunnen zelf de keuze maken om alsnog te gaan. Voor wat betreft een korte vakantie naar Tunesië loop je wel tegen de beperking aan dat de bereikbaarheid van het land, bijvoorbeeld in vergelijking met Frankrijk een stuk minder is. Je kunt er komen met auto, vliegtuig en boot. Kijk dan alleen niet naar de extra investeringen qua tijd en of geld ten opzichte van de tijd dat er gewoon toeristische vluchten naar Tunesië gingen. Er zit een behoorlijk verschil tussen een halve dag enkele reis en twee dagen enkele reis. Zeker als je maar een week vakantie hebt. Zo zit er ook een behoorlijk verschil in vluchtprijzen. Waar ik eerst met het hele gezin een week inclusief vlucht voor 2 mille klaar was, kan ik dat nu p.p. voor alleen de vlucht neertellen.

  Het westen is dus mede schuldig.

  Like

 11. Ekster zegt:

  Landen die hun menselijk afval niet terug willen nemen, kunnen gewoon gestraft worden. Draai de geldkraan dicht, dan piepen ze wel anders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s