Radicalisme van het politieke ‘midden’ wordt steeds halsstarriger

screenshot_75

(Door: Jelte Wiersma)

EU-sceptische en anti-immigratiepartijen worden door politici van oudere partijen en media veelal bestempeld als extreemrechts of extreemlinks. Het lastige van het woord ‘extreem’ is dat daar tegenover woorden als ‘gematigd’ of ‘midden’ staan. Dat roept de vraag op: wie is gematigd? En waar ligt het midden?

Zelfs het vinden van een begin van een antwoord is vreselijk moeilijk. Het CDA zoek al jaren vergeefs naar het ‘radicale midden’. Dat falen is begrijpelijk want het midden verschuift telkens. En daarmee ook wat radicaal of extreem is.

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Radicalisme van het politieke ‘midden’ wordt steeds halsstarriger

 1. Thoth zegt:

  (..)Pieter Lakeman – de sloper van de DSB Bank – laat in zijn uitstekende immigratiestudie ‘Binnen zonder kloppen’ zien dat sinds de Tweede Wereldoorlog een vrij constante meerderheid van de Nederlanders tegen immigratie is of die wil beperken. (..) De import van immigranten met hele andere culturele achtergronden gaat met brede steun van de ‘middenpartijen’ maar door: 60.000 mensen vorig jaar, dit jaar 30.000. Dat is een stad van de omvang van Leeuwarden erbij. Tegen de wil van een ruime meerderheid van de Nederlanders.(..)

  Helemaal mee eens, ik heb deze studie eerder gelezen. Ze hebben iets wat hopeloos verouderd is nl. de immigratie-politiek. Eigenlijk had het nooit moeten ontstaan…

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  De politiek moet eens heel goed leren dat politiek de Nederlandse Burgers moet dienen.
  Geen financiële belangen, geen industriële belangen, geen persoonlijke belangen.
  Dat alleen die belangen behandeld worden die het algemene belang van de burger dient.
  Als de burgers vinden dat bv een nieuw te bouwen kerncentrale gevaar op levert op termijn dan moet dit er niet doorgedrukt worden. Als groene energie zogenaamd goedkoop dus merkbaar moet zijn aan de rekening en het wordt duurder en de energierekening voor de burger stijgt, moet dit dus niet doorgaan. En zo zijn er vele voorbeelden die de burgers niets wijzer maakt maar armer.
  Smerige politiek bedrijven om daarmee een post op Brussel te bemachtigen moet al helemaal niet kunnen.
  Vervolgens zou onze maatschappij er heel anders uitzien.

  Like

 3. N.E. Derlander zegt:

  De paradox is, dat de “middenpartijen” de PVV vaak minachtend beschimpen van het niet over de dijken te durven kijken, terwijl dezelfde “middenpartijen” nagenoeg altijd met hun standpunten angstig in het midden blijven zitten

  Like

 4. Er wordt gewoon geen rekening gehouden met de burgers die er al wonen. Die moeten gegeven ogenblik er maar genoegen meenemen dat er haast geen Nederlanders meer in hun omgeving wonen. Ik zou dat doodeng vinden. Maar wij mogen slikken en stikken.

  Like

 5. tjonge zegt:

  “60.000 mensen vorig jaar, dit jaar 30.000”
  .
  echt, ik geloof deze getallen niet, we worden belazerd tot en met ! het zal eerder het 10voudige zijn !

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het grootste probleem is dat politici van de zogenaamde “Oude” partijen handelen tegen de wil van de meerderheid van het volk, ze zijn dom, eigenwijs, overtuigd van hun eigen gelijk, verdomme het om te luisteren en hebben geen enkele zelfreflectie, tevens leren ze niet van hun fouten, kortom bij elke normale werkgever hadden de meesten van hen al jaren geleden op staande voet ontslag gekregen !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s