“We moeten ermee ophouden immigratie te inspireren”

screenshot_80

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland en Hongarije zijn belangrijke bondgenoten. Ze zijn het slechts met elkaar oneens over de kwestie van de illegale migranten. Een interview van de “Welt” met de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Sjijártó (foto).

Die Welt: In de vluchtelingenpolitiek vertegenwoordigen beide landen tegenovergestelde standpunten – of intussen toch niet? Is Duitsland in de kwestie Hongarije tegemoetgekomen of Hongarije Duitsland?

Szijjártó: Eén ding weet ik zeker: Hongarije heeft in de migratiecrisis twee jaar geleden dezelfde mening vertegenwoordigd als nu. Volgens ons is de illegale migratie slecht en gevaarlijk voor Europa. Daarom moeten we onze grenzen beschermen en begrijpelijk maken dat men alleen legaal Europa mag binnenkomen. We moeten ermee ophouden de immigratie te inspireren en we moeten de quota betreffende de gedwongen hervestiging, die een grove schending van de Europese regels vormen, eindelijk afschaffen.

Die Welt: In de fundamentele vraag van de Europapolitiek, meer of minder “Europese integratie” – zijn Duitsland daarin partners of tegenstanders?

Szijjártó: Een sterk Europa is in het belang van Hongarije, maar Europa kan alleen maar sterk zijn als de lidstaten ook sterk zijn. Het concept van een sterke integratie bij zwakke lidstaten is mislukt. Daarom ondersteunen we in ieder geval niet dat er nog meer competenties aan de lidstaten worden onttrokken.

Die Welt: De samenwerking van de Visegrád-landen Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije en hun oostelijke buurlanden wordt steeds dieper. Is dat een tegenwicht tegenover de Duitse invloed in Europa?

Szijjártó: De V4-samenwerking is tegen niemand gericht. We zijn er trots op nu het meest nauwe en meest effectieve bondgenootschap in de EU te zijn. Alle vier landen hebben herkend dat onze gezamenlijke stem sterker is dan die van de vier landen individueel.

Die Welt: Er bestaan echter ook belangenconflicten tussen de vier landen, bijvoorbeeld in de houding tegenover Rusland. Zal de samenwerking niet weer uiteenvallen en iedereen individueel de nabijheid tot Duitsland zoeken?

Szijjártó: Van de tien belangrijke kwesties zijn we het over negen absoluut met elkaar eens. Omdat we echter soevereine landen zijn, is het natuurlijk dat we in enkele kwesties verschillende zienswijzen hebben. Daarvan is de beoordeling van Rusland er eentje. Dit bedreigt echter überhaupt niet onze samenwerking op andere terreinen.

Die Welt: Uit Oostenrijk kwam het idee om zich bij de V4-landen aan te sluiten of in ieder geval nauwer met hen samen te werken. Is dat denkbaar? Een nieuw Habsburgs Midden-Europa?

Szijjártó: V4 blijft V4, het wordt geen V5, V6 of V7. Tegelijkertijd werken we echter natuurlijk graag samen met de landen in de regio in het V4-plusformaat.

Lees hier het volledige interview.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

35 reacties op “We moeten ermee ophouden immigratie te inspireren”

  • Golden Girl zegt:

   Ik heb gelezen, dineren in het Hilton de enig luxe die ik kan betalen is soms een broodje Donner kopen, ik sta hier beslist niet achter,mochten ze er ook nog slapen? Wel te rusten Bron lezers

   Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    ga jij die barbaren nog sponsoren ook met een broodje donner ?
    ik ben gek op shoarma maar de enige shoarma die ik koop is van de ah, dan sponsor ik iig niet die haatbaarden..

    Like

   • elisah zegt:

    Probeer eens een broodje pulled pork, heb ik laatst gedaan en het was heerlijk.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    tjonge.
    Walgelijk een broodje shoarma van Albert Heijn!
    Heb je die kopdoeken wel eens geteld die achter de kassa’s zitten?
    Het is bekend dat Albert Heijn over is genomen door Saoedi-Arabië.
    Dus smakelijk shoarma eten…

    Like

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    beste paul, de ah waar ik al jaren kom, en de vorige in mijn vorige woonplaats, dus eigenlijk vanaf 1991, daar hebben in beide zaken nog nooit 1 kopvod gewerkt, zelfs niet als vakkenvuller.
    DAT is voor mij ook de enige reden waarom ik ah trouw blijf ! daar komt ook nog eens bij dat ze een geweldige klantenservice hebben ! (nee, geen aandelen maar gewoon tevreden),
    ik kan werkelijk met elk artikel, als is het 5 keer in de week terug komen bij de klantenservice en krijg zonder enige vraag direct geld terug, het hoeft niet eens bedorven te zijn of wat dan ook, ook als ik zeg dat ik een vergissing heb gemaakt en dat ik het eigenlijk niet nodig heb, bam ! geld terug ! dat heb ik bij andere supermarkten wel anders mee gemaakt !!
    natuurlijk maakt ah zich ook schuldig aan het laffe z-p beleid en ook met de kerst (hoewel ze met de kerst niet echt grote veranderingen hebben, wel met z-p), maar noem mij eens een supermarkt die zich daar niet schuldig aan maakt ?
    als ik naar deen, lidl, nettorama, aldi etc ga waan ik mij net in het midden oosten, zowel door personeel als de klanten, dus weet ik geen betere als (mijn) ah.
    natuurlijk verschilt het wel de ene ah met de andere, zo kom ik ook niet bij de andere ah in mijn dorp want die geilt schijnbaar op kopvodden.
    het is maar net wie de uitbater is ( ah is trouwens ook een franchise onderneming, iets van 250 eigen winkels en 250 frachise).

    Geliked door 1 persoon

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. laura van der storm zegt:

  Inderdaad, onvoorstelbaar. Het hele westen is helemaal gek geworden. Allemaal op de PVV stemmen.
  Ik las dat Theo Hiddema, de advocaat, zich heeft aangesloten bij Baudet. Zij gaan voor referenda en gekozen burgemeesters.! Volgens mij is het de-islamiiseren van Nederland een prioriteit. Dat is wat het volk wil. Baudet gaat het dus niet maken. Toch jammer van Hiddema. Waarschijnlijk denkt hij dat hij problemen krijgt met Geert Wilders, maar diezelfde problemen gelden ook voor samenwerking met Baudet. De tijd zal het leren.

  Geliked door 3 people

  • koddebeier zegt:

   We zitten beslist niet te wachten op meer ‘rechtse’ partijen !!

   Dus stem PVV !!!

   Like

  • Mirjam zegt:

   Ik had gehoopt dat Geert Wilders aan Theo Hiddema een post in zijn partij aan te bieden. Hij was de goede man geweest op de goede plaats voor de PVV. Geert en HIddema zijn twee mensen van dezelfde strekking.

   Like

   • Mirjam zegt:

    * aan zou bieden niet aan te bieden.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik denk dat PVV èn Wilders voor Hiddema een brug te ver is.
    Hij kiest dus voor een oplossing die hem in de buurt van Wilders brengt zodat hij hem kan steunen en toch niet met Wilders zal worden geconfronteerd.
    Per slot moet hij ook aan zijn status, netwerk, cliënteel, vrienden, familie etc. denken, denk ik.

    Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   ja hoor !! dat nuburu is nog een tikkie gekker als xander, en ik dacht dat die al olympisch kampioen gekkerds waren…

   Like

 3. Paar dagen terug in Brussel. “Die crisisacteur, hoe heet ie, die we straks in Milaan afknallen bij een verkeerscontrole, die laten we eerst heel Europa doorjutteren want er moet ook nog een goeie reden in onze media komen om een Europees Grensbewakings Korps op te richten en op elk station moeten we nog die 200.000 gezichtscanners plaatsen van, hoe heet dat bedrijf, dat ook die dingen op de vliegvelden heeft geleverd, toen met die onderbroekenbomber, ja precies, die. Zijn er verder nog..”.

  Like

 4. Golden Girl zegt:

  Tjonge en Elisah,maar over AH was opheft over dat kerststol feeststol heet , en mensen de AH wilden boycotten, en Elisah, ik heb een keer die pulled pork gekocht, ik vond er niet veel aan.
  Ja het broodje in die zaak is lekker, de eigenaren zijn van Turkse afkomst en met 1 van de 2 heb ik het elke keer aan de stok, dan gaat hij te keer tegen me en dan zeg ik joh ga lekker Erdogan bellen, ik zit hem te sarren en het lukt me steeds op hem kwaad te krijgen, win win, ik broodje en hij een pestbui

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Dus jij gaat een broodje halen en gaat dan ook nog stennis maken met de eigenaar.
   Als je dat mij zou flikken, dan krijg je toch echt een heel raar broodje mee waar ik mee heb zitten kloten.
   Was dat nog niet bij je opgekomen?
   Maar eet smakelijk verder, nooit ziek geworden die dezelfde dag.

   Geliked door 1 persoon

   • …en daar stonden de jongens met 5 man sterk hun hele gerief in de saus voor de lekkere broodjes, die bij voorkeur door lieve meisjes besteld werden, te flodderen. Och, het was gewoon een andere manier van versieren; de smulmeisjes zouden door de wondersaus de wildste dromen van de flodderaar krijgen en morgen weer hunkerend naar hem staan kijken…

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Nou begrijp ik het, waarom ze daar steeds opnieuw een broodje gaat halen.
    Het is de saus die ze zo lekker vind.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    En zei maar denken dat die eigenaar een pestbui heb.
    Die man lacht de ballen uit ze broek als ze de tent weer verlaat, waarbij hij nog vriendelijk toeroept, tot de volgende keer en eet smakelijk.

    Geliked door 1 persoon

   • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

    @ Breinbrouwsels,
    .
    je maakt waarschijnlijk een geintje maar ik kan je uit ervaring van een maat van mij dat er bij een shoarma tent in zijn buurt sporen van sperma in de knoflooksaus waren gevonden.
    .
    eet smakelijk dames !!!

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Natuurlijk.
    Het minste dat je kan verwachten is dat hij er eens flink op heeft gerocheld.
    En dat zie je niet, want ze rochelen de hele dag.
    Jij denkt dat ze in het Arabisch schelden, maar ondertussen heeft hij een extra lange grijsgroene, doorspekt met hier en daar enigszins roodachtig, blauw aangelopen, dooraderde Türkse fluim op je broodje gerocheld.

    Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Het was maar een geintje, Golden Girl, varkensvlees krijg je daar waarschijnlijk niet.
   Maar ik heb een keer zo’n broodje pulled pork gekocht bij Buffkes en het was overheerlijk.
   Toen de frituur in ons dorp dicht was ben ik een keer frietjes gaan halen bij een turkse snackbar en bestelde er een knakworst bij. Die knakworst zag er heel onsmakelijk, gekrompen en verbrand uit en was oneetbaar…..die hadden ze zo te zien in het frituurvet gegooid ipv normaal te verwarmen.

   Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   he golden girl,
   .
   niet raar staan kijken als je in ene uit het niets herpes genitalis aan jouw mond heb ( en ja, dat kan).

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Herpes Genitalis is typisch Türks.
    Ook wel de “Turkse ziekte” genoemd.
    Als ze beleefd buigen en wat Arabisch brabbelen zeggen ze meestal
    “Moge Allah u de Türkse ziekte schenken”.
    Nadat ze natuurlijk eerst op je Shoarma broodje hebben gerocheld.

    Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    bahh

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Kijk, hier geniet ik van.
   Altijd oppassen met die Türk, want voor je het weet zit hij je achterna met dat lange shoarma-mes van ‘m.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Maar verder zijn het best aardige mensen.
    Die in Turkije wonen dan natuurlijk.
    Dat zijn de beste Turken.

    Like

 5. Sjaak zegt:

  Dit is wat nog ontbreekt !
  https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15781499_1288103324544267_3962257345759635254_n.jpg?oh=dfcdd18c1b79e4a72dba7d4c71ad9ce8&oe=5922739E
  28.12.2016 – 22:28 Uhr
  Am 7. September veröffentlichte eine Bund-Länder-Gruppe der Polizei den Abschlussbericht zu den Übergriffen in der Kölner Silvesternacht. In dem Bericht fehlt ein unglaublicher Vorgang: Für die Bewachung der Silvesterfeiern auf den Rheinbrücken sollen 59 Flüchtlinge aus Erstaufnahmelagern als Wachmänner eingesetzt worden sein.!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Wij moeten straks op cursus, we zijn niet voldoende geïntegreerd.
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/integratietoets-resulteert-in-uitsluiting
  Wat een arremoe.
  Knappe kop spreekt.
  http://www.universiteitvannederland.nl/college/45-wanneer-is-een-allochtoon-geintegreerd/
  Dat darten is best leuk, simpel en gelijk rekenen, dus eigenlijk best moeilijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s