Aanslag Berlijn: Islamcriticus Abdel-Samad stelt Merkel ongemakkelijke vragen

screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

“Gelooft u nog steeds dat de islam een deel van Duitsland is?”: in een open brief aan bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière (foto boven tijdens hun bezoek aan Berlijn na de aanslag) stelt de om zijn islamkritiek bekendstaande Duitse Egyptenaar Hamed Abdel Samad (kleine foto) vragen, die volgens hem door de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn werden opgeworpen.

“De tijd van ontzien is voorbij. Kalenderwijsheden en het voortdurende waarschuwen voor de AfD volstaan nu niet meer om de binnenlandse vrede in het land te bewaren. Natuurlijk mogen we ons niet door de angst laten verlammen, en ja, we mogen de logica van de terroristen niet volgen. Maar wat hebt u als verantwoordelijke politicus sinds Parijs, Brussel en Nice gedaan, opdat de logica en de tragiek van de terreur ons niet treft?”, schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

screenshot_107Als burger en “een van de meest bedreigde personen in Duitsland” zou hij enkele vragen hebben en er duidelijke antwoorden op verwachten. Hij zou bijvoorbeeld niet begrijpen hoe een reeds eerder veroordeelde radicale islamiet als Anis Amri, die door de veiligheidsautoriteiten daarvoor als “gevaarlijk persoon” gekwalificeerd en geobserveerd zou zijn, zich zo lang ongehinderd en vrij in Duitsland zou hebben kunnen bewegen en de aanslag zou hebben kunnen voorbereiden “zonder dat de autoriteiten ook maar enig idee van zijn plannen hadden.”

In dit opzicht zouden dan terreurdeskundigen, commissies en de miljarden kostende observatie van tot gewelddadige radicale islamieten helemaal geen zin hebben als een terrorist zoals Amri daardoor niet gestopt kon worden.

“Wat gebeurt er nu met de 12 moskeeën waarin Amri verkeerde en deels zelfs als imam was opgetreden? Wat gebeurt er met andere predikers, die dezelfde ideologie als Amri in naam van de geloofsvrijheid blijven verbreiden in Duitse moskeeën?”, vraagt de islamdeskundige verder.

Bovendien zou hij graag willen weten hoe veel radicale islamieten sinds september 2015 Duitsland zouden zijn binnengekomen en hoeveel van hen door de politie geobserveerd of ondergedoken zouden zijn.

Ook zou hij geïnteresseerd zijn in het totaal aantal door “beschermingzoekers” gepleegde delicten (toebrengen van lichamelijk letsel, diefstal, seksuele intimidatie, verkrachting enz.).

“En wie beschermt ons tegen hen als de wet en de politie door hen overbelast zijn? Wat hebben we concreet gedaan om ervoor te zorgen dat Keulen, Ansbach, Würzburg, Freiburg, Hamburg en Berlijn zich niet herhalen, behalve steeds opnieuw te benadrukken dat er geen sprake kan zijn van 100% veiligheid?”, aldus Abdel-Samad.

Hij zou ook willen weten wat er terechtgekomen is van de zogenaamde vreedzame vluchtelingen: hoeveel van hen al Duits leren, een opleiding volgen, al een baan hebben, en hoeveel van hen gefrustreerd zouden zijn en op het punt van radicalisering zouden staan.

Hij zou er niet aan twijfelen dat de bondskanselier goede bedoelingen gehad zou hebben toen ze in 2015 de grenzen liet openen. “Maar goede bedoelingen beschermen niet tegen de verantwoordelijkheid van het falen. Wanneer neemt u eindelijk de verantwoordelijkheid op zich? Wanneer trekt u de consequenties? Waarom denkt u en waarom denken zoveel mensen in dit land dat er geen alternatief voor u is? Wat is er zo bijzonder aan u? U bouwt niet op, u beheert alleen de problemen, die u deels zelf gecreëerd hebt.”

Toen Merkel haar bekende “Wir schaffen das” uitgesproken zou hebben, zou hij van haar een plan hebben verwacht die van tevoren zulke kwesties zouden hebben kunnen beantwoorden.

“Omdat uw uitspraak echter slechts een loze formule bleek te zijn, verwacht ik nu van u dat u de problemen eindelijk benoemt en uw plan bekendmaakt hoe u het probleem wilt oplossen. Oh ja, voordat ik het weer vergeet, nog één vraag: Gelooft u altijd nog dat de islam een deel van Duitsland is?”, sluit hij af.

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Berlijn, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

42 reacties op Aanslag Berlijn: Islamcriticus Abdel-Samad stelt Merkel ongemakkelijke vragen

 1. Hendrik Edel zegt:

  Ook ik heb nog wel enkele vragen.
  Is dit alleen een duits probleem
  als het probleem ook in andere europese landen geldt wordt het probleem dan ook gemeenschappelijk aangepakt zonder beperking van wie bevoegd is en zonder beperking van uitwisseling van alle informatie.
  wordt overwogen alle gebedshuizen in europa te sluiten en gesloten te houden, want het zijn geen gebedshuizen maar ontmoetingsplaatsen voor het voorbereiden en plannen van terroristische aanslagen.

  Geliked door 4 people

  • hendrikush zegt:

   En wat gebeurt er met de belasting die jaarlijks door de moskeegangers conform de sharia moet worden afgedragen aan het moskeebestuur?
   Wordt dat correct geadministreerd en gecontroleerd? Welk deel daarvan wordt doorgesluisd als jihadbijdrage? Heeft onze fiscus en overheid daar voldoende zicht op?

   Geliked door 1 persoon

 2. joga zegt:

  Hierop komt zoals altijd geen antwoord van de Duitse regering op last van Merkel, aangezien ze hier geen fatsoenlijk en doelmatig antwoord heeft. Resultaat: De Duitsers slapen verder tot zij in hun dromen gestoord worden door wrede ontwikkelingen. Die haben es dann wieder nicht gewusst.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Die haben es dann wieder nicht gewusst.

   Nou, dat lijkt me dus wel stug. Zelfs de kleinste plattelandsgemeente zit volgepropt met deze wilde hordes.

   Misschien dat de een of andere oeroude, bijna blinde, stokdove, demente opa en oma er geen weet van hebben en dat kun je ze zelfs niet eens kwalijk nemen.

   Like

 3. FRANK H.M. zegt:

  De ex-DDR- domineesdochter zal niet adekwaat antwoorden want ze is bevreesd voor de lügenpresse! We mogen nooit wat het adagium van de soixante-huitards en volgelingen van rode Rudy Dutschke en Marcuse , evident voornamelijk alpha-wetenschappers, was en is :” door middel van een lange mars door de instituten van de macht van binnenuit de overheid en de samenleving radicaal veranderen”. Tot in de hoogste regionen en ook in die van de gerechtshoven t/m en vooral ook EU zijn ze daarin geslaagd.
  Ceterum censeo meccam esse delendam.

  Geliked door 2 people

 4. teun klein zegt:

  wat ik hier op deze foto”s zie , zijn twee radeloze hopeloze mensen op weg naar een krankzinniggesticht!!! o nee ??? kijk dan eens goed naar die gezichten !!!! pardon ,hoor ik u nu zeggen dat dit de leiders zijn van u land???? ha,ha nu maakt u zeker een grapje !!!!aan deze mensen kan zelfs een slechziende zien dat dit mensen zijn zonder ruggegraat zonder een heldere visie (kijken niet helder uit hun ogen) als dit geen grapje is, en dit de leiders zijn van u land ,bent u ten dode opgeschreven!!! ik hoop echt voor u dat er andere leiders komen ,met ruggegraat zoals geert wilders die wel voor verandering zorgen ,zodat wij hier geen tweede middenoosten krijgen !!!!u hebt de deur wagenwijd open laten staan mevrouw merkel en u kinderen zijn allemaal de dupe van u beleid, en hebben alle ellende , aan u te danken ,en het ergste komt nog !!!! ga de koran eerst eens lezen voor u verder gaat met dit krankzinnege beleid!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Erik zegt:

  Abdel-Samad ze zal je niet antwoorden dat zijn we van haar gewend. Plannen die maakt ze niet openbaar. De heks heeft geheimen die pas door de geschiedenis onthuld worden.

  Like

 6. FRANK H.M. zegt:

  Overigens heet ze Frau Dr SAUER en niet Merkel. Ze ziet er dan ook zuur uit.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Een behoorlijk gepeperde brief aan Merkel. Frau Merkel ze loopt in de voetsporen van Pontius Pilatus.

  Like

 8. teun klein zegt:

  overigens ,aan het gezicht van hamed abdel samad is overduidelijk te zien, dat hij dankzij het beleid van merkel , de toekomst somber inziet !!!!

  Like

 9. Assyriër zegt:

  Respect voor deze man,er zijn weinig mensen in Europa die de islam bekritiseren op kennis en feiten.

  Like

 10. Erg fris om nog verder te regeren zien ze er allebei niet uit. Eerder door de slapeloze nachten die ze na moordpartij eraan overgehouden hebben. Zij waren de verantwoordelijke hiervoor.

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Ik schat in dat “Frau” Merkel heel wat tijd in schoonheidssalons en trimsalons doorbrengt om weer enigszins toonbaar en vol zogenaamde strijdlust en optimisme haar “wir schaffen das” uit te dragen.
  Ondertussen weten inmiddels heel wat Duitsers wel beter en hebben de Schnauze vol van dit wijf dat Duitsland onherroepelijk naar de ondergang leidt.

  Like

  • tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

   dat zijn nog dappere vrouwen.
   ik wens alle vrouwen veel sterkte op oud en nieuw en trap die smerige geiteneukers maar zo hard in de ballen dat ze dat ding nooit meer kunnen gebruiken !

   Like

 12. kruisridder zegt:

  Het Duitse volk is wel een volk van eenheid. Begin 1930 kregen de nazi’s maar 1% van de stemmen. Toen herstel van de Duitse economie uitbleef door de enorme herstelbetalingen, opgelegd door Engeland en Frankrijk, werd Adolf Hitler met een enorme meerderheid bondskanselier. Dat kan zo maar weer gebeuren. En, wie weet, verandert er na 15 maart ook een hele hoop ten goede in ons land……PVV !!!

  Like

 13. siewm zegt:

  Misschien is de moeilijkheid van het woord curriculum vitae wel de oorzaak van geen werk vinden.
  Zij god niet spreek je Moers taal?

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat zou best wel eens kunnen als je aan iemand vraagt die nauwelijks foutloos kan schrijven of begrijpend kan lezen, of deze persoon even een curriculum vitae kan opstellen.
   Alleen om dat te snappen is dan al een cursus voor nodig.
   Ze hebben geen flauw idee wat er nou van ze verwacht wordt.

   En dat zij niet alleen god, dat beweer ik al tijden hier op de site.
   Maar de meeste hebben er compleet schijt aan, en ik zie dat ook niet zo gauw 1.2.3 veranderen.
   Daar is een mentaliteit omslag voor nodig die de meeste missen.

   Like

 14. jackholland zegt:

  Beste mensen we moeten toch gewoon met z n allen niet-moslims en moslims concluderen dat het gewoon NIET werkt .
  Stop feyenoord en ajax supporters in 1 kantine bij elkaar en je blijft geheid problemen houden.
  En stel dat de de ene club supporters bijvoorbeeld van feijenoord er ook nog eens heilig van overtuigd is dat de supporters van ajax allemaal om moeten naar feyenoord supporter zo niet kop eraf dan blijf je gedonder in de glazen houden.

  We moeten gewoon splitsen moslims en niet moslims bij elkaar vandaan houden .Het doet er niet eens toe wie er nu gelijk heeft . Uit elkaar .
  Als ik niet meer in moslimlanden mag komen en moslims niet meer in westerse landen dan heb ik daar geen enkel probleem mee.
  Jammer van dubai , ,allinclusieve hotels in turkije ,niet zien pyramides in egypte maar ik heb het er graag voor over.
  Ik heb geen zin om geconfronteerd te worden met barbaarse achterlijkheid, en de moslim heeft geen zin in westerse vrijheden.
  Gewoon concluderen we hebben het geprobeerd HET GAAT NIET .
  Moslims terug naar de zandbak .
  Dus in het westen niets meer zichbaar van islam ,moskeeen dicht ,koran verboden,islam verboden enz.
  Alle niet moslims in moslimlanden opnemen in de westerse landen .En alle moslims in westerse landen deporteren naar moslimlanden waar voor mij part een verbod op niet- moslims in moslimlanden heb ik geen enkel probleem mee.
  Moslimland of niet moslim land vasstellen op basis meer dan 50 procent moslims in land is moslimland
  Grenzen nu vaststellen en grens is grens.geen discussie
  De moslims die hier willen blijven wonen hebben geen andere keuze dan moslim af verklaring tekenen, weg kopdoek ,weg moskee weg koran . KLAAR AMEN UIT>
  Andersom geldt natuurlijk voor niet moslims in moslimland .
  Eenmalige operatie maar het gedonder is dan voor altijd klaar.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Wie weet is er eindelijk ook eens wat goed nieuws te vertellen daar er namelijk, buiten de gehate moslims en de linkse elite, in Berlijn een groep “asielzoekers en vluchtelingen” opduiken in de vorm van wilde zwijnen! Deze dieren en hun tamme soortgenoten, de varkens, zijn voor veel moslims onrein en stel dat zij dadelijk eens links-extremisten, radicale moslim-extremisten, haatzaaiende imams, parasiterende en ondankbare “asielzoekers en vluchtelingen” en linkse politici (waaronder Angela Merkel) ontmoeten!
  Dan mogen de zwijnen wat mij betreft al dit menselijke ongedierte te lijf gaan, hun reten aan flarden scheuren opdat ze hierdoor opgezwollen achterwerken krijgen van een bloedvergiftiging en hen allemaal zover Berlijn uitjagen dat het gespuis wilde dat ze daar nooit wilde zwijnen waren tegengekomen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s